alin179
17th December 2006, 23:34
stie cineva ce se intampla cu un ananas daca il pui in pamant? face radacini? a mai incercat cineva? dar cu o nuca de cocos? as vrea sa am in casa o planta din asta exotica, nu neaparat pentru fructe.
baxyy77
18th December 2006, 11:35
QUOTE(alin179 @ Dec 17 2006, 23:34)

stie cineva ce se intampla cu un ananas daca il pui in pamant? face radacini? a mai incercat cineva? dar cu o nuca de cocos? as vrea sa am in casa o planta din asta exotica, nu neaparat pentru fructe.
Daca pui un ananas intreg? Iti putrezeste...
Daca insa, tai manunchiul de frunze cu foarte putina pulpa (deci sa ai practic manunchiul intreg)... atunci da: poti obtine o planta de ananas... Dar nu poti avea rezultate 100%.
Pana la urma ananasul este o bromeliacee la fel ca si Billbergia, care este o planta foarte comuna in apartamentele noastre, sau si mai bine Guzmania sau Vriesia sau Aechmea.
Despre nuca de cocos, si asta se poate, dar... dureaza luni de zile germinatia. Cred insa ca poti gasi in comert seminte de parmieri asemanatori cocotierului, insa de talie mult mai mica.
Am avut acum 2 ani seminte (germinatia, conform indicatiilor pe plic) dura cam 6 - 8 luni, si nu erau decat niste seminte cam cat nucile de mari...
Dihorul Razboinic
21st January 2007, 21:09
Un cocotier cred ca ajunge la 20 de metri, daca ii dai sa bea in mod regulat. Vorbeste mai intii cu vecinii de deasupra (toate etajele), poate faceti o gaura in tavan toti si il lasati sa creasca pe acolo. Un cocotier crescut in apartament are doua avantaje: nu cade nuca de la 20 de metri in capul tau, ci doar de la 2 metri (in capul altuia) si poti intinde o vita de vie pe el. Gindeste-te, o vie pentru 8 etaje! Dezavantajul e ca noaptea consuma oxigenul la toata lumea. Plus ca trebuie sa-i dai lumina, dar asta se aranjeaza dupa ce iese prin ultimul tavan.
K:
Vlad_Alex
27th January 2007, 15:08
Mi-am adus in toamna un kiwi (altoit) din Grecia, vreo 2 luni a fost ok,dar apoi au inceput sa-i cada frunzele, acum i-au cazut toate, este normal sau s-a uscat, stie cineva?
baxyy77
27th January 2007, 19:53
QUOTE(Vlad_Alex @ Jan 27 2007, 15:08)

Mi-am adus in toamna un kiwi (altoit) din Grecia, vreo 2 luni a fost ok,dar apoi au inceput sa-i cada frunzele, acum i-au cazut toate, este normal sau s-a uscat, stie cineva?
Exista un domn la catedra de Pomicultura a Facultatii de Horticultura din Agronomie, Bucuresti care v-ar putea ajuta (pentru ca lucreaza mult cu kiwi - are si culturi de kiwi in sera si afara)...
Sau puteti citi fisa plantei AICI
Un lucru sigur este cert... nu este cazul sa asteptati sa va faca fructe... Kiwi este o planta dioica (cu plante femele si plante mascule), ceea ce inseamna ca veti avea nevoie de un (o) partener(a) pentru planta dvs daca aveti nevoie de fructe.
In alta ordine de idei... nu cred ca planta dvs s-a uscat ci este pur si simplu o cadere de frunze datorata sezonului... adica este o specie cu frunze caduce probabil.
Ati putea sa testati daca este inca vie taind dintr-o ramura....sa vedeti daca este inca verde.
Cu bine
Vlad_Alex
21st February 2007, 14:05
QUOTE(baxyy77 @ Jan 27 2007, 19:53)

Exista un domn la catedra de Pomicultura a Facultatii de Horticultura din Agronomie, Bucuresti care v-ar putea ajuta (pentru ca lucreaza mult cu kiwi - are si culturi de kiwi in sera si afara)...
Sau puteti citi fisa plantei
AICIUn lucru sigur este cert... nu este cazul sa asteptati sa va faca fructe... Kiwi este o planta dioica (cu plante femele si plante mascule), ceea ce inseamna ca veti avea nevoie de un (o) partener(a) pentru planta dvs daca aveti nevoie de fructe.
In alta ordine de idei... nu cred ca planta dvs s-a uscat ci este pur si simplu o cadere de frunze datorata sezonului... adica este o specie cu frunze caduce probabil.
Ati putea sa testati daca este inca vie taind dintr-o ramura....sa vedeti daca este inca verde.
Cu bine
cred ca nu s-a uscat, a incercat sa dea frunzulite noi, insa vad ca s-au ofilit si acelea
, dar cred ca o sa-si revina in primavara. Daca o sa pun in pamamt niste seminte de la un fruct kiwi, ar putea sa se dezvolte o noua planta, nefiind altoita ar putea sa faca flori, poate as avea norocul ca una dintre aceste plante sa fie partener(a) plantei pe care o am acum
, este posibil, sau trebuie sa fie altoita ca sa poata inflorii???
snfc21
20th March 2007, 16:28
am pliculete de seminte de arbore papaya si arbusti de palmier si cocos. merita sa ii aduc in romania sau nu o sa reuseasca sa creasca la clima noastra?
adumitrachy
25th March 2007, 15:02
Sper ca glumesti, nu?
zanna
5th April 2007, 03:39
nu glumeste, e noua tehnica de la milka. scot acu' ciocolata cu cocos si marmotele stau printre craci si impacheteaza ciocolata in staniol (sau fosnaitoare). au plecat din alpi ca acolo-i frig si nu creste cocosul. mai nasol e cand suna ursul la usa sa te ia la rost ca ai facut mici printre cocotieri si nu mai iese ciocolata fina.
ozrind
5th April 2007, 08:21
Eu am in casa un lamai, are vreo 1,5 m de la pamant si face si lamai, pana acum am mancat doar una, a doua urmeaza cat de curand, iar de acum, vine vara, o sa faca mai multe fructe, deja are mult mai multe flori. Nu e destul de exotic pentru tine? mai am si un fel de palmier (de fapt e un alt tip de planta dar aduce un pic cu un palmier), de vreo 2 ani si are aproximativ 1 m, cumparat din Metro.
_zuzu_
5th April 2007, 12:02
as vrea si eu un lamai... daca are cineva mai multe informatii va rog sa raspundeti... de unde as putea sa-mi cumpar unul?? sau... as putea obtine unul din seminte?? Cu ananasul a incercat cineva??
ozrind
5th April 2007, 13:08
A meu e obtinut din seminte dar e altoit, iar asta nu e asa simplu, nu reuseste intotdeauna si nu oricine stie sa faca.
_zuzu_
5th April 2007, 14:03
QUOTE(ozrind @ Apr 5 2007, 14:08) [snapback]2663249[/snapback]
A meu e obtinut din seminte dar e altoit, iar asta nu e asa simplu, nu reuseste intotdeauna si nu oricine stie sa faca.
Ai putea sa-mi spui si mie cum l-ai obtinut? si cum de ai reusit.... mersi
ozrind
5th April 2007, 14:21
Pai am pus seminte in pamant, a stat intr-o sera micuta, cand a avut marimea potrivita a fost altoit (nu stiu exact cum si acum nu stiu de unde a luat altoiul, pot afla, candva) a mai stat o perioada in sera si apoi l-am luat acasa, vara il scot pe terasa ca ii merge mult mai bine (normal).
Cel mai mult mi-a placut in rpimavara lui 2006 cand avea foarte multe flori si mici lamaite. Abia anul acesta au crescut lamaile suficient de mult pentru a putea fi culese.
Si eu vreau sa mai fac rost de inca unul sau chiar doi (eventual alti pomi) si poate am sa fiu mai atent la cum se obtin.
_zuzu_
5th April 2007, 14:28
ms pt informatii... o sa incerc si eu sa-mi fac rost de unul
roxana.zenit
24th July 2007, 10:33
Buna ziua! Anul trecut am cumparat o nuca de cocos si am plantat-o pe jumatate intr-un ghiveci cu pamant amestecat cu nisip. Peste doua luni a rasarit un mugurel....Am continuat sa-l ud si a crescut; acum are aprox. 1 metru inaltime.
Intrebarea mea este : Cocosul trebuie cumva altoit? Multumesc
Stiti cumva daca trebuie sa ii asigur conditii speciale de crestere ca sa produca nuci de cocos?
Valentina30
24th July 2007, 18:13
QUOTE(roxana.zenit @ Jul 24 2007, 13:39)

Stiti cumva daca trebuie sa ii asigur conditii speciale de crestere ca sa produca nuci de cocos?
Din cate stiu, palmierii nu se altoiesc... si de obicei nu fructifica atunci cand sunt crescuti in conditii de apartament. Dar poate sunt si exceptii... 
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.