verificare microcontroler AT89C2051

Neil

sint incepator.

un prieten are un device artizanal care functiona cu un microcontroler AT89C2051. (documentatie aici)

el zice ca nu mai functioneaza deloc si suspecteaza ca s-ar fi ars/defectat "procesorul" si m-a rugat pe mine sa il "verific".

cum se poate verifica daca acest microcontroler AT89C2051 este defect sau nu?
precizez ca am acces la el, am vazut ca are 20 de "picioruse" (10 pe o parte, 10 pe alta) si am gasit pe net si documentatia/manualul (vezi pdf atasat)

exista vreo modalitate de masurare/verificare cu vreun aparat (de masura) ?.
eu am un MAVO.

scuze pt ignoranta si poate "stupiditatea" exprimarii mele de novice.
multumesc anticipat pt orice sugestii si raspunsuri
nelu97
Acest circuit este un mic procesor, care include si o memorie programabila. In aceasta memorie se afla programul de executat.
Se poate verifica daca acest circuit este bun, prin reprogramarea acestuia si apoi citirea memoriei, pentru verificare, sau prin programarea unei aplicatii si urmarirea functionarii acesteia.
Este foarte posibil ca softul existent in circuit sa fie protejat la citire (circuitul are si aceasta facilitate) si nu vei putea salva programul existent, inainte de verificarea circuitului.
Ce device artizanal atat de important are prietenul? Poate se inlocuieste cu altceva...

Neil
salut nelu97,

dar nu se poate verifica circuitul fara sa se "strice/sterge" programul din memoria lui?

cat de greu/scump si cu ce aparat se poate citi programul din memoria lui? (asta in cazul ca nu e protejat la citire)

exista si o verificare mai simpla (cu ceva aparat de masura simplu, gen mavo) pt un posibil defect banal gen "este ars"... etc?

oricum din cate am inteles, este exclus, sa reprogramez aplicatia din memoria lui, pt ca el nu vrea sa se piarda...
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.