Recomandare aragaz

utt
Vreau sa imi cumpar un aragaz pana in vreo 5 milioane.
Spuneti-mi ce imi recomandati (marca si modelul).
Courage
Simplu.

Meister - Sellgros ~ 5.5 mil

Are tot ceea ce vrei:
Aprindere Electornica
Rotisor
Grill
4 ochiuri

Made in CE

Il am de 3 luni. Merge excelent !
Sato
Eu am avut un prieten care lucra in Metro si mi-a zis sa ma feresc de Meister pentru ca au venit o gramada de clienti cu ele inapoi dupa Paste pentru ca s-au ..... cojit
menetz
gorenje... nu mai stiu cat. Il am de vreo 2 ani si merge...excelent:)
Ah da...la momentul ala a fost singurul care avea 3 ochiuri cu gaz si o plita electrica. Nu-ti imaginezi ce multumiri mi-am adresat singur (mancam-ar mama de previzionist) cand astia au inceput sa sape dupa gaz si vreo cateva zile nu am avut gaz...eram cred singurul din bloc care manca mancare calda smile.gif Si oricum, cuptorul electric e mult mai bun (mai sanatos, mai calitativ dpdv al mancarii, samd).

So... parearea mea..incearca sa ai si solutii cu gaz si electrice. Nu se stie ce se intampla....
mirceat
aragaze de 5 mil nu prea pot fi de incredere
catre 10 mil ar incepe marfa buna, ca sa nu spun cit am dat eu pe o plita pe gaz si cuptor electric, ambele incastrabile
la un buget redus as cauta totusi macar un aragaz Gorenje cu cuptor electric - este extraordinar un cuptor electric - fara gaze arse, calitate foarte buna a coacerii, etc, etc.
menetz
totusi daca nu ma insel..am dat vreo 8milioane pe el acum vreo 2-3 ani..so acum e peste 10mil probabil smile.gif
Courage
Daca voi gasiti la 5 mil Gorenje, eu il mananc smile.gif

Cu Meister, personal sunt f. multumit.
Are si termostat pentru cuptor si nu i-a sarit smaltul INCA.

O mare porcarie sunt insa aragazele Metalica, Made in Romania, care in afara de pret nu ofera nimic.
In plus sunt neizolate !

Am ras de un prieten caruia i s-a stricat linoleumul de sub aragaz datorita lipsei izolarii.
S-a fript !
utt
Courage de unde l-ai luat ?
Courage
Originally posted by utt
Courage de unde l-ai luat ?

Am spus mai sus:

Selgros
morogan
Indesit. Am de 3 ani si metge perfect. Cu sigurante, aprindere electrica, inox. E excelent si foarte usor de intretinut
ingrid
morgan, vreau sa-mi iau Indesit din inox (12 199 000- cu aprindere electrica, timer, termostat, grii si rotisor) ... chiar maine vroiam sa-l iau ... dar s-a trezit un "prieten" sa-mi zica cum ca a vazut el la cineva un aragaz din inox si arata zgariat si patat de la temperatura (!). Imi vine greu sa-l cred pentru ca un aragaz din inox e clar mai fiabil decat cele emailate (de care am mai avut).
Cred ca ai acelasi tip de aragaz ... fa-ma sa ma hotarasc ca m-a evervat amicul cu sfaturile lui "binevoitoare ".
Multumesc!
morogan
Ingrid>> E minciuni!!! Nici vorba de pete sau zgarieturi!! In 3 ani ar fi aparut! A, daca nu il ingrijesti/speli/cureti.... e posibil. Nu stiu, al meu e ingrijit, so no spots
mirceat
Originally posted by ingrid
morgan, vreau sa-mi iau Indesit din inox (12 199 000- cu aprindere electrica, timer, termostat, grii si rotisor) ...

@ingrid - cauta aragaz cu cuptor electric!
nu cred ca vei regreta, decit daca te zgircesti la bani si cumperi cea mai ieftina masina de gatit.
atentie: la cuptorul electric nu ai nevoie de rotisor pentru ca are 2 rezistente (una sus si una jos) plus ventilator si atunci se plimba aerul fierbinte in jurul puiului pus pe grilaj (nu asezi puiul in tava ca atunci faci friptura la tava); ai un fel de rotisor static smile.gif
la cuptorul cu gaz trebuie sa invirti puiul pentru ca vine caldura numai de jos in sus.
dante01
topicul asta, de mult uitat si doar cu atat de putine replayuri ma face sa ma gandesc ca am omis eu un mare thread despre aragaze si masini de gastit (desi am cautat sarguincios), de genul celor despre centrale, termopane si alte chestii...
daca asa e, rog un moderator sa imi lipeasca si mie postul acolo...
asadar, caut sa-mi cumpar aragaz nou...
ce as vrea de la el, pe langa chestii le care mie deja mi se par strcit necesare (aprindere alectrica, grill si rotisor, siguranta la oprirea gazului atat pe ochiuri cat si la cuptor si alte o mie de chestii din astea) insa nu stiu cat de folositoare este aceasta optiune este curatate catalitica a cuptorului...
nu gatim foarte des la cuptor, dar avand acum rotisor imi inchipui ca va fi folosit mai des cu diferite vietati pasaresti...
si stau si ma gandesc daca se face sa iau un model mai vechiut de bosch (asta mi-am dat seama privind un alt model care ca si design arata mai bine) care are aceasta optiune sau sa merg pe modelul mai nou, care are toate celelalte chestii si in plus arata si un pic mai bine insa nu are curatare catalitica...
sincer, sunt adeptul optiunilor care isi merita banii, adica l-as cam lua pe ala mai vechi, chiar daca sa zicem ca nu-i la fel de aratos ca cel noou, la urma urmei nu ies cu el pe strada...trebuie sa nu arda mancarea la cuptor, sa se curete usor si daca e si un pic frumos e chir minunat...
apopos de curatat...asta mai vechiut, are cica un fel de inox care nu se pateaza asa usor, nenea ala de la magazin mi-a facit capul calendar cu chestia asta, am observat si eu cand am pus degetul pe marginea plitei ca urma desi ramane se ''evapora'' repede...acum ce nu mi-am datu eu seama daca era din cauza faptului ca nu era chiar asa bine luminata zona sau chiar e pe bune treaba asta...acolo mi-a placut, apoi am inceput sa ma intreb daca chiar e for real...
ambele sunt bosch, ambele au garantie 2 ani, ambele au timer electonic, capacitatea cuptoruluii e aceeasi...
cel mai nout e cu 1.5 mil mai scump...
altceva nu-mi mai amintesc acum...
la ce ar mai trebui sa ma mai uit cand aleg respectivul aparat?
are cineva pe aici bosch, cum sunt?...
eu am mers pana acum pe gorenje, atat la combina cat si la masina de spalat si sunt multumit de produselele astea, dar la aragaze am vazut destul de putine cu caracteristicile cautate de mine...am fost si prin carefour-ul din militari insa aveau doar cateva modele, sa zic maxim 10 si nimic mai pretentios de la gorenje...de altfel, singurul mai la capitolul asta era un bosch pe la vreo 18 mil, nu mai stiu exact modelul...oare carefourul din orhideea e mai bine reprezentat la acest capitol? ca nu ar fi chiar asa de greu sa vin sa-l iau, chair daca sunt din ploiesti...la metro nu am vazut decat magister si ardo, parca...
ma opresc aici acum, o sa mai revin cu intrebari...
c_cris85
eu am acasa zanussi zc 540 s cu aprindere electrica protectie in caz de stingere a flacarii doar la cuptor aprindere electrica doar la plita (4 ochiuri) rotisor gril si compartiment pt tavi. E facut in romania sub mara zanussi, a costat in jur de 6 mil parca... o sa revin cu pretu exact. SIngura meteahna este aprinderea electrica care nu merge mereu "la cheie". Am un prieten care are protectie in caz de stingere a flacarii si la plita dar e enervant ca tre sa tina butonu apasat 30 de sec de fiecare data cand aprinde focu! insa previne incendiile si exploziile deci pt 30 de sec poti sa salvezi viata, casa... daca vrei sa ai si o optiune electrik in casa poti sa-ti iei un cuptor cu microunde care e f bun la incalzitul mancarii (nu prea merita sa faci mancarea la microunde) dar care din pacate distruge 90% din vitamine, fermenti etc... Insa un cuptor cu microunde io zic ca nu strik in nici o casa!
dante01
cred ca m-am hotatar la acest model...sau ma rog, la unl foarte apropiat ca si caracteristici si design...zic asa caci parca cel pe care l-am vazut avea in dreapta butoanelor pentru ochiuri 2 butoane,unul pentru aprindere electrica si unul nu mai stiu pentru ce...in fine, mari diferente nu pot fi...
am renuntat la cel cu curatare catalitca caci la magazinul ala nu aveau decat modelul expus de vanzare si asta arata foarte rau,am putut descopri ieri si o usoara indoitura pe partea de jos...in plus, avea cateva chestii care tradau de la un metru faptul ca e model foarte vechi, de exemplu: garnitura la cuptor nu era pe toata suprafata, rezistenta grilului nu acoprea toata latimea grilului, era mai degraba un pic pe centru si un pic pe lateral dar am estimat eu ca nu depasea 20 de cm latime pe cand grilul e pe la 55 si inca atle cateva amanunte...
asadar, ce parere aveti despre modelul asta?
zice asa:
Capac : Da
Nr. ochiuri : 4
Dimensiuni (IxLxA) : 85x60x60 cm
Culoare: otel inox
Cuptor : pe gaz
Grill : pe gaz (aici cel pe care il vreau e electric)
Rotisor : Da
Aprindere electrica : Da
Siguranta pentru supravegherea flacarii : Da
Iluminare cuptor : Da
Timer : Da (electronic)
Autocuratare catalitica : Nu
Material capac plita: din sticla

aveti idee daca gasesc acest model si cat e prin carefour?...ma gandesc ca e posiobil ca si la astia sa dau de aceeasi belea, adica sa nu aiba decat modelul expus ca-i relativ scump si nu cred ca s-ar fi bagat sa aduca inca unul sa-l tina in storage (altex sau domo, nu sti ce sunt...)si daca asa e, cred ca va trebui sa dau o fuga pana in capitala sa-l iau de acolo...

merci de infoc_cris85!
stiu cum e cu cuptorul cu microunde, am si il folosesc aproape zilnic...
c_cris85
Modelul e cum spuneam ZANUSSI ZC 540 S, a costat 8 300 000. E facut sub licienta zanussi la Satu Mare. Are si iluminat la cuptor si timer mecanic (uitasem de ele tongue.gif) iar rotisorul este cu gaz, nu cu rezistenta electrik (in cuptor sunt 2 duze una jos pt copt si una sus, pt rotisor ambele prevazute cu sistem de oprire a gazelor in caz de stingere accidentala) Totu e ok, si vad ca nu prea mai face probleme nici aprinderea electrik. Bafta!
c_cris85
QUOTE(dante01 @ May 12 2005, 10:45)
zic asa caci parca cel pe care l-am vazut avea in dreapta butoanelor pentru ochiuri 2 butoane,unul pentru aprindere electrica si unul nu mai stiu pentru ce...
*

In mod normal trebuie sa aiba cel putin 3 butuane (al meu asa are):
unu pentru aprindere electrica
unu pt frigere rotativa
unu pt iluminat cuptor
dante01
salutare!
ma poate ajuta cineva cu o idee?
m-ar interesa cam ce aragze gorenje se gasesc prin care four, parca as face un drum pana in capitala daca as gasi ceva acolo cu caracteristicile pe care le caut eu...
asadar:otel inox, Cuptor pe gaz , Grill pe gaz sau electric, Rotisor, Aprindere electrica, Siguranta pentru supravegherea flacarii atat la cuptor cat si la plita, Iluminare cuptor, Timer electronic, Autocuratare catalitica mai mai stiu eu ce alte chestii misto...
hai ziceti va rog, daca maine ajungeti pe acolo pe la cumparaturi si aveti timp sa dati un ochi si pe la electocasnice fac cinste...
worthy.gif worthy.gif worthy.gif
diesel
caut si eu sa-mi fac o mobila de bucatarie cu plita si cuptor separate, integrate in mobila. Problema e ca 90% din cuproare sunt electrice, numai plita e pe gaz. De ce?
Cam cat consuma un cuptor electric pt. a face o friptura de ex? Sa iau electric sau mai bine tot pe gaz? Se strica mobila in timp de la caldura?
Care are asa ceva ar fi binevenit cu niste pareri. naughty.gif
dante01
QUOTE(diesel @ May 14 2005, 11:11)
... Sa iau electric sau mai bine tot pe gaz? Se strica mobila in timp de la caldura?
Care are asa ceva ar fi binevenit cu niste pareri.  naughty.gif
*

n-am asa ceva, sau mai bine zis n-am asa ceva la mine acasa...
dar nu vad de ce s-ar strica mobila, temperatura necesara pentru a coace un pui e aceeasi fie ca ai cuptor pe gaz fie ca e electric...
asa ca la capitolul asta nu ai de ce te teme...
ideea e ca cel electric cica coace mai curat, mai bine si un pic mai uscat as adauga eu, dar asta oricum e un mic moft ...
din pct de vedere al eficientei, e mult mai rentabil unul pe gaz din cauza preturilor mult mai mici (inca) la gaz si a randamentului ceva mai bun, zic eu...
eu tocmai mi-am luat asa ceva cu grill electric si cuptpor pe gaz...
l-am si instalat si zilele astea ii fac proba...
c_cris85
QUOTE(diesel @ May 14 2005, 13:11)
caut si eu sa-mi fac o mobila de bucatarie cu plita si cuptor separate, integrate in mobila. Problema e ca 90% din cuproare sunt electrice, numai plita e pe gaz. De ce?
Cam cat consuma un cuptor electric pt. a face o friptura de ex? Sa iau electric sau mai bine tot pe gaz? Se strica mobila in timp de la caldura?
*

Ariston are o gama completa de mobila pentru bucatarie in care se pot incastra uptoare, chiar si frigidere! nush insa daca mobila se preteaza doar pt marfa comercializata de ei!
sorinelul
QUOTE(diesel @ May 14 2005, 13:11)
*

Nea Cris, cuptoarele electrice au puteri cuprinse intre 2 si 4 kW. Consumul instantaneu, asadar, pana se ajunge la temperatura de regim, poate ajunge, pentru circa 10 min probabil, la max 4kWh. Dupa ce se atinge temperatura de regim, consumul nominal este de sub 1kWh. Asadar, considerand ca o fripturica mai groasa trebuie tinuta chiar si 1+1/2 ore, consumul poate varia intre 2 si 3 kwh.

Acu', nu cred ca te da pe spate costul curentului electric, daca zici ca vrei sa-ti pui incorporabile. MAi ales ca nici nu cred ca stai tot timpul sa faci fripturi...
Adevarata problema cu incorporabilele este ca trebuie sa ai o instalatie electrica care sa poata sa-ti duca pana la 20 amperi (pe o durata scurta, pana se atinge temperatura de regim).
eddingro
Totuși.

Cum se întrețin cele din inox?
Se curăță ușor?
Nu se pătează?
Ce soluții de curățat funcționează?
Ce soluții de curățat trebuie evitate?

Mulțumesc.
ccezar2004
@cris85:
care e diferenta intre ZC 540 S si ZC 542 TS.... in afara de vreo 3-400 la pret.... ca la caracteristici.. ce am vazut in magazin.. par identice...
liviutrt
NU INDESIT!!!!!

ATENTIUNE!!! Poate cineva mai vrea sa-si ia aragaz si in 2007... sa nu faceti ca mine!!!

Saptamana trecuta am luat un aragaz Indesit, alb emailat, desi auzisem ca sunt proaste, nu m-am putut abtine, fiindca sunt (inca) destul de fatzoase. Ideea e urmatoarea: ieri l-am montat (cand a venit era in stare perfecta, ca l-am verificat!) si... in urma montarii constatam: un arc de la unul din butoane (masca buton aragaz) sarit, aparent fara putinta de a ma fi pus la loc. Smaltul de la capac, pe interior, pe muche, sarit bine si absolut nejustificat. Deschid usa de la cuptor, sa spal si tava aia, ca ma gandeam sa facem ceva... smalt si acolo prin cuptor (cazuse de sub butoane si continua inca sa cada). (Cand au venit baietii de la magazin sa mi-l aduca pe urma lor am gasit un surub, in cu totul alta parte decat era aragazul - de foarte bun augur, recunosc!)

Acuma... cine isi inchipuie ca l-am montat lovindu-l cu ciocanele si cu toporul, se inseala! A fost pur si simplu racordat la gaz, fara sa-l bruscam, trantim usi si alte lucruri. Acest aragaz a ajuns in starea descrisa mai sus in prima lui zi de functionare, inainte sa fi functionat propriu-zis.

Sanatate la toata lumea si alegeri cu cap! peacefingers.gif
zstefc
si eu vreau sa-mi iau aragaz si sunt tare indecis ......
din pacate, modelele discutate aici pe threat nu prea mai sunt de actualitate ...... SO cine a mai cumparat de curand ceva bun, pune-ti aici un link sa stium si noi !!!!!!!!
Kitty2006
QUOTE(liviutrt @ May 6 2007, 08:03) *
NU INDESIT!!!!!

ATENTIUNE!!! Poate cineva mai vrea sa-si ia aragaz si in 2007... sa nu faceti ca mine!!!

Saptamana trecuta am luat un aragaz Indesit, alb emailat, desi auzisem ca sunt proaste, nu m-am putut abtine, fiindca sunt (inca) destul de fatzoase. Ideea e urmatoarea: ieri l-am montat (cand a venit era in stare perfecta, ca l-am verificat!) si... in urma montarii constatam: un arc de la unul din butoane (masca buton aragaz) sarit, aparent fara putinta de a ma fi pus la loc. Smaltul de la capac, pe interior, pe muche, sarit bine si absolut nejustificat. Deschid usa de la cuptor, sa spal si tava aia, ca ma gandeam sa facem ceva... smalt si acolo prin cuptor (cazuse de sub butoane si continua inca sa cada). (Cand au venit baietii de la magazin sa mi-l aduca pe urma lor am gasit un surub, in cu totul alta parte decat era aragazul - de foarte bun augur, recunosc!)

Acuma... cine isi inchipuie ca l-am montat lovindu-l cu ciocanele si cu toporul, se inseala! A fost pur si simplu racordat la gaz, fara sa-l bruscam, trantim usi si alte lucruri. Acest aragaz a ajuns in starea descrisa mai sus in prima lui zi de functionare, inainte sa fi functionat propriu-zis.

Sanatate la toata lumea si alegeri cu cap! peacefingers.gif

Daca a fost prost manevrat in timpul transportului (de la importator la magazin, de la magazin acasa), asta nu inseamna ca produsul e prost. Eu am Indesit de 2 ani si este foarte bun ... are grill, rotisor, coace prajituri fara sa le arda ... singura lui hiba este ca nu are aprindere electrica si la cuptor (dar asta stiam deja de cand l-am cumparat!).
dant
QUOTE(c_cris85 @ May 14 2005, 22:21) *
Ariston are o gama completa de mobila pentru bucatarie in care se pot incastra uptoare, chiar si frigidere! nush insa daca mobila se preteaza doar pt marfa comercializata de ei!

Ariston nu stiu daca face mobila de bucatarie !Ei sunt furnizori pentru producatorii mobilelor de bucatarie.
dant
QUOTE(diesel @ May 14 2005, 14:11) *
Care are asa ceva ar fi binevenit cu niste pareri. naughty.gif

Recomandarea mea : electric - mai sigur in mentinerea temperaturii si posibilitatea montarii in orice colt al bucatariei, nedepinzand de racordarea la reteaua de gaz.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.