help....pocnituri in 5.1 :D

LOCOTUS

salut, nu stiu daca ma incadrez aici dar voi sunteti mai bazati ca mine pe domeniu

decic am pc si un set 5.1 logitech x-530 toate bune si frumoase...

am si un ups apc 420va legat de pc si monitor

faza e ca din cand in cand aud niste pocnituri in boxe, si nu au treaba cu pc-ul se pare cumva ca ar fii cauzate de inchiderea sau deschiderea lumini de la bucatarie. la bucatarie este intrerupatorul si 2 neoane legate de el.

deci care ar fii ideea?

cum drak scap de pocniturile alea? sa trec boxele prin ups este recomandat? nu de alta da ma gandesc ca pocniturile alea nu prea fac bine la boxe
geos
QUOTE(LOCOTUS @ Dec 15 2006, 11:32) *
salut, nu stiu daca ma incadrez aici dar voi sunteti mai bazati ca mine pe domeniu

decic am pc si un set 5.1 logitech x-530 toate bune si frumoase...
am si un ups apc 420va legat de pc si monitor

faza e ca din cand in cand aud niste pocnituri in boxe, si nu au treaba cu pc-ul se pare cumva ca ar fii cauzate de inchiderea sau deschiderea lumini de la bucatarie. la bucatarie este intrerupatorul si 2 neoane legate de el.

deci care ar fii ideea?

cum drak scap de pocniturile alea? sa trec boxele prin ups este recomandat? nu de alta da ma gandesc ca pocniturile alea nu prea fac bine la boxe

foloseste functia search,zau ca nu MUSCA laugh.gif
discutii pe tema asta aici http://forum.softpedia.com/index.php?showt...iltru+retea+220

LOCOTUS
bine am citit link... dar nu imi raspunde la intrebarea mea....
mister_rf
QUOTE(LOCOTUS @ Dec 15 2006, 14:24) *
bine am citit link... dar nu imi raspunde la intrebarea mea....

Partial raspunde.
Un filtru de retea si alte cabluri de conectare, cabluri cu ecranare corecta, vor atenua mult zgomotele captate.
Acum este uneori mai eficienta taierea la sursa a zgomotelor, deci aplicarea unui filtru la tuburile cu descarcare in gaze (ca sa nu-i spun ''neon'' smile.gif ).
LOCOTUS
mister_rf (radio frecventza cred biggrin.gif )

mai pe romaneste zi-mi clar? este recomandat sa alimentez boxele din ups sau nu? si eventual de ce sa inteleg si eu ce drak fac.

(daca ma pricepeam mai mult va dadeam lectii biggrin.gif , dar nu ma pricep asa ca ma rog de voi sa imi dati un raspuns tongue.gif )
mister_rf
UPS-ul respectiv are
Putere (VA)420
Incarcare (W)260
Acum depinde de cat consuma si sistemul, ca o incarcare suplimentara poate fi tolerata de UPS doar daca exista suficienta rezerva de putere.
Cum un amplificator are consumul de putere dependent de nivelul de auditie, se poate ca simpla conectare sa nu supraincarce UPS-ul dar la volum mare sa apara limitari.
Si nu stiu daca amplificatorul audio are cordon de alimentare cu stecher cu impamantare (stecher schuco), care sa-i permita conectarea ferma la masa UPS-ului pentru o protectie sporita la perturbatii.
adynis
Am (avut) x-530 si ups. Problema NU se rezolva daca alimentezi boxele din ups; eu asa le am alimentate si nu s-a schimbat nimic. Din cate am dedus, nu s-a schimbat pentru ca ups-urile normale (ieftine) am inteles ca nu trec curentul prin baterie, ci intra pe baterie doar daca tensiunea se modifica cu +/- vreo 10V ... deci in intervalul asta pot fi zgomote o gramada.
Dar vin eu cu o alta intrebare: Am inteles ca ar merge facut un filtru in PI cu o bobina pe faza si 2 condensatori in lateral ... Ar avea vreun efect ?, ce valori ar trebui sa aiba componentele ?

Daca s-ar pune un transformator 1:1 ar avea efect? sau se transmite si zgomotul?

Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.