Vremea: - e cald si frumos

. Practic iarna lor inseamna ca sunt cam 20-30 grade in timpul zilei, se intuneca pe la 5:30, de pe la 3 la 6 de multe ori ploua (dar nu torential, placut) si/sau bate un vant destul de rece dupa care , dupa 6, e caldutz afara. Vara din ce am inteles e foarte cald si nu prea ploua/bate vantul. De la ocalnici am inteles ca cea mai buna perioada de mers este aprilie-iunie. Nu e nici extrem de cald dar nici nu se intuneca devreme si nu bate vantul de la 3 la 6.
Vegetatia - palmieri, nisip alb ca laptele, apa albastra, curata (iarna sunt alge insa), cocotieri, plante tropicale etc. Superb, ma rog, cum vezi prin poze, filme sau in alte zone similare de pe glob.
Oamenii NU sunt saraci. Din contra. Au standarde de viata ridicate. PIB-ul anual in Bahamas este cam de 21 000$/locuitor. Romania are 8000 de exemplu. De aia nici preturile nu-s prea mici. Au strazi bune, case frumoase, masini bune. Dar traiesc din turism si banci.
Cat te-ar costa? Depinde mult. Avionul chiar nu stiu, prespun ca ~ 1000 euro de persoana. Dar ar putea fi mai ieftin. Apoi , pe cont propiu, calculeaza-ti intre 100$(presupun, dar verifica mai bine, e posibil sa fie mai scump)-cateva mii camera pe noapte, si mancarea, gandestete ca mananci la La Mama zilnic 3 mese pe zi, cat te costa. O sa fie cam la fel sau mai mult depinzand in ce locuri vreti sa mancati. Mai pune niste bani de transport prin oras, eventual distractii, ceva excursii cu vaporasul, ma rog, sunt o gramada de facut, bani sa fie. Excursiile sunt 40-100$ de persoana depinzand de durata si ce este oferit in excursia respectiva.
La all-inclusive, ai doua optiuni Superclubs Breezes si Sandals. Noi am fost la Breezes si il recomand. Si de Sandals insa am auzit numai de bine. Breezes, de regula e mai ieftin putin decat Sandals. Deci eventual cauta pe net ceva agentii din anglia sau germania/italia ,vezi ce preturi au pt aceste 2 resorturi. Eu m-am interesat de aic si pt mai, o saptamana e 1700 euro de persoana la Breezes. Din Anglia ar fi probabil putin mai scump din cauza avionului. Deci presupun un 2000-2200. Apoi mai pui cat te costa charterul pana la Londra, ceva bani acolo pt excursii suveniruri (pt ca in rest totul e inclus). Astea sunt preturile acum. La "last minute" o sa fie siugur mai ieftin.
Merita? depinde ce inseamna banii astia pt voi. La mine a fost simplu pt ca diferenta de bani intre Cuba si Bahamas a fost mica. Dar pt voi, sigur ca a merge in grecia pe 500 euro la all inclusiv revine mult mult mai ieftin. Insa e ceva diferit. Am fost si in Grecia si sincer nu se compara. Dar nu as zice ca merita banii daca sunt munciti foarte greu.
Situatia de mai sus e oarecum valabila cam in toata fostele colonii engleze, franceze sau olandeze.