Florin274
13th December 2006, 19:48
Un tranzistor MOSFET se masoara la fel ca un tranzistor obisnuit? In locul lui se poate monta un tranzistor bipolar?
FLORIN_MX
13th December 2006, 20:19
pt ca tot se apropie craciunul poti sa faci si cum spui tu , sa inlocuiesti un MOSFET cu un tranzistor normal bipolar dar te sfatuiesc sa testezi montajul abia de anul nou
CATEGORIC NU ! e raspunsul la intrebarea ta
Un tranzistor MOSFET are o Grila(sau chiar 2) Sursa si Drena (G S D ) iar cele"normale" Baza, Colector si Emitor
SuperDuper
14th December 2006, 03:15
QUOTE(Florin274 @ Dec 13 2006, 12:48)

Un tranzistor MOSFET se masoara la fel ca un tranzistor obisnuit? In locul lui se poate monta un tranzistor bipolar?
Daca pui un multimetru (pe scala de sute de ohmi) intre Drena si Sursa unui MOSFET vei citi o rezistenta. Daca o alta persoana atinge cu degetul grila acelui MOSFET, rezistenta se va schimba (si ramane asa foarte mult timp, datorita incarcarii cu sarcini a portii).
INSA daca MOSFETUL este din cele neprotejate pe intrari, se poate arde (descarcare electrostatica) doar prin atingerea terminalelor.
Prien
15th December 2006, 15:13
Completare la cei 2 predecesori
In revista disparuta am vazut un montaj care identifica tranzistoarele. Si afisa pe un LCD ca sunt bi sau uni polare, ordinea pinilor, -de ex EBC, BEC, GDS, etc, dupa cum ii pusesei in conectoare- si factorul de amplificare respectiv panta.
Era bazat pe un PIC disponibil+ 3 integrate care se gasesc si ele. "Buba" era softul, oferit doar partial. Cineva spunea ca ar functiona multumitor si versiunea "restransa".
Eu nu am avut timp decat sa cumpar piesele si sa reproiectez cablajul, pt ca asa cum era dat mi se parea greu obtenibil.
Dar daca cineva este interesat pot sa ii trimit versiunea mea.