ajutor la probleme in C++

blue_white_is

salutare !!!

va cer ajutorul celor ce stiu C++/programe foarte buna.
am nevoie de niste probleme pentru un portofoliu la informatica.
problemele la care eu nu ma descurc, la care nu am nici o idee etc sunt urmatoarele:

1. operatii cu polinoame pe vectori cu ajutorul listelor simplu inlantuite;
2. pentru o matrice a cu n linii si m coloane inversati intre ele 2 linii sau 2 coloane date (prin metoda Divide et impera).

ps: sunt in clasa a 11-a, fac prgramare. pana acuma am studiat listele liniare simplu si dublu inlantuite, metoda divide et impera, metoda bactracking.

numai bine.
blue_white_is
aaa am uitat de inca o problema: generarea aranjamentelor folosind metoda backtracking.

va rog ajutati-ma !!!

madlex
Cam tot ce ai spus tu se gasesc in manualele de informatica.

Daca faci dupa Tudor Sorin exact ce ai cerut tu (mai putin problema cu matricea) sunt enuntate
atat teoretic cat si practic prin exemple;la backtracking ai algoritme atat iterative cat si
recursive dupa cum ti se cere cu exemple si tot tacamu'.

La treaba cu divide et impera ar trebui sa arate de forma asta:

int matrice1[50][50];
int matrice2[50][50];

int n;
int m;

.....
CODE
void inteschimbalinie( int start,int sfarsit , int sursa,int destinatie)
{
    //impera
    if(start == sfarsit)
    {
        int aux;

//interchimba linia sursa cu linia destinatie pe pozitia start == sfarsit
        aux = matrice1[sursa][start];
        matrice[sursa][start] = matrice[destinatie][start];
        matrice[destinatie][start] = aux;

//termina executia
        return;
     }

// divide
    interschimba(start,int(sfarsit/2));
    interschimba(int(sfarsit/2) +1 ,sfarsit);

}

Nu e prea etic sa ceri rezolvarea pe tava...si poate nu in sectiunea asta,mai ales ca tot ce
ai nevoie pentru acel portofoliu este in manual. peacefingers.gif
blue_white_is
da, asa este, lucrez dupa manualul lui tudor sorin. problema este ca operatiile cu polinoame nu sunt facute pe vectori, CI PE LISTE. iar problema cu generarea aranjamentelor nu o gasesc, deci tot am nevoie de ajutor. cursing.gif
ziceai ca s-ar putea ca aici sa nu fie locul acestui topic. unde ma sfatuiesti sa il pun ?
ms de sfaturi.
blue_white_is
va rog ajutati un biet om care vrea sa faca o treaba buna la informatica worthy.gif biggrin.gif
Hijacker
QUOTE(blue_white_is @ Dec 12 2006, 15:56) *
da, asa este, lucrez dupa manualul lui tudor sorin. problema este ca operatiile cu polinoame nu sunt facute pe vectori, CI PE LISTE. iar problema cu generarea aranjamentelor nu o gasesc, deci tot am nevoie de ajutor. cursing.gif
ziceai ca s-ar putea ca aici sa nu fie locul acestui topic. unde ma sfatuiesti sa il pun ?
ms de sfaturi.

Eu te sfatuiesc sa pui mana pe carte si sa terimini cu milogeala. Daca ai inteles operatiile cu polinoame pe listele dinamice atunci alea pe vectori ar trebui sa fie floare la ureche, pt. ca daca ai sta o secunda sa gandesti cu capatana ta si sa nu mai ceri totul pe tava ti-ai da seama ca vectorii reprezinta tot niste insiruiri,liste,etc. de valori iar la problema aranjamentelor studiezi si tu putin backtracking-ul (recomand cel recursiv) si e f. simpla si aia mai ales ca ai si exemple in manual. Doar nu vrei sa-ti pui numele pe un portofoliu muncit de altul nono.gif .
blue_white_is
QUOTE(Hijacker @ Dec 12 2006, 18:19) *
Eu te sfatuiesc sa pui mana pe carte si sa terimini cu milogeala. Daca ai inteles operatiile cu polinoame pe listele dinamice atunci alea pe vectori ar trebui sa fie floare la ureche, pt. ca daca ai sta o secunda sa gandesti cu capatana ta si sa nu mai ceri totul pe tava ti-ai da seama ca vectorii reprezinta tot niste insiruiri,liste,etc. de valori iar la problema aranjamentelor studiezi si tu putin backtracking-ul (recomand cel recursiv) si e f. simpla si aia mai ales ca ai si exemple in manual. Doar nu vrei sa-ti pui numele pe un portofoliu muncit de altul nono.gif .

ok....

madlex
Aranjamentele combinariile si permutarile erau puse la un loc , parca destul de aiurea in manual.
Cauta un capitol legat de recursivitate nu neaparat backtracking si s-ar putea sa le gasesti acolo.
Sunt functii de cate 10 -15 randuri
blue_white_is
QUOTE(madlex @ Dec 12 2006, 23:11) *
Aranjamentele combinariile si permutarile erau puse la un loc , parca destul de aiurea in manual.
Cauta un capitol legat de recursivitate nu neaparat backtracking si s-ar putea sa le gasesti acolo.
Sunt functii de cate 10 -15 randuri

aha. oke. mersi.
Priest of the night

scuze k ma bag si eu in... post-ul omului...dar are cineva in format electronic cartea lui todor sorin ?
as fi recunoscator!
danke!!
tau_xxx
QUOTE(Hijacker @ Dec 12 2006, 18:19) *

Hijacker, ai dreptate.
Problemele sunt in cartea de info, le tin minte chiar si eu desi au trecut o groaza de ani de atunci.
Atitudinea asta de "milogeala" nu-ti va aduce nimic bun, blue_white_is.
madlex
NU CRED ( insa nu sunt sigur ) ca Manualul lui Tudor Sorin ar avea o varianta electronica.
Am facut dupa el 4 ani acum mult timp si nu am auzit niciodata de un astfel de format,
ca sigur l-as fi avut si eu...

E doar o parere..
Reclama
Am verificat si e pe bune! La job.ro se dau super premii: 8 Sony Vaio, 8 HTC-uri cu Windows si GPS si 16 iPod-uri Nano de 8Gb.
Si culmea, daca le spui si prietenilor tai ai sanse mai mari de castig
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.