Thread general de acumulatori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49

ipman

Sint niste incarcatoare obisnuite. Nu vor scoate "untul" din acumulatori, dar vor functiona decent.
P.S. Depinde si ce inseamna pret bun. Si Maha MH-C9000 are pret bun, chiar daca se ridica la 200RON.
ImDrunk
QUOTE(ipman @ Aug 29 2007, 18:33) *
Sint niste incarcatoare obisnuite. Nu vor scoate "untul" din acumulatori, dar vor functiona decent.
P.S. Depinde si ce inseamna pret bun. Si Maha MH-C9000 are pret bun, chiar daca se ridica la 200RON.

dupa cum am zis aparatu nu l-am luat pentru mine ci pentru sorela smile.gif as lua ce zici tu da din pacate nu prea am bani acuma sad.gif mai exact am numa 60 ron sad.gif am vazut 2 bateri cu incarcator cu tot GP parca la 45 RON cred ca o sa le cumpar pe alea da nu mai stiu de cati mAh aveau

BNG
Sunt cam novice in domeniu asa ca intreb si eu aici.
Cat de mult conteaza tensiunea, am un incarcator sony care incarca la 1.2V, trebuie sa incarc in el doar acumulatori de 1.2V sau merg si ce de 1.25V?
La acelasi incarcator la output scrie 360mA(AA)x4 si 140mA(AAA)x4 ce inseamna asta?
Care e capacitatea maxima a acumulatorilor pe care ii pot incarca cu el?
Multumesc anticipat pentru raspunsurile pertinente.
ipman
Conteaza mult tensiunea. Incarcatorul tau ii incarca si pe cei de 1.25v.
a output scrie 360mA(AA)x4 si 140mA(AAA)x4
inseamna curentii cu care incarca acumulatorii AA(R6), respectiv AAA(R3).
Capacitatea maxima practic nu exista ... doar se incarca intr-un timp mai indelungat. Teoretic acumulatorii se simt bine daca ii incarci cu o treime din C, adica in cazul tau 360x3=1080mAh. Dar mai incet incarca pina la 3600mAh fara sa le faca ceva rau si sa intre in recomandarea de minim 1/10C.
akeem
Din experienta mea (si cu multumiri pentru Ipman care m-a invatat la vremea respectiva ce sa fac), poate foloseste cuiva.
Deci: am luat un incarcator Uniross X-Press 700 cu 6 acumulatori de 2500mAh la 1.400.000, un pret bunicel, zic eu. In acelasi timp mi-am tras si un Fuji 5700, la care evident ca am primit si 4 baterii. Si tot evident, am incarcat acumulatorii din prima seara, ca sa vad cum merge scula. Timp de incarcare: exact 4h15min, cum scrie in prospect.
Numai ca, avand baterii, astia au stat cam 2 luni pe bara si s-au descarcat complet. I-am pus a doua oara la incarcat si, spre surpriza mea, dupa un sfert de ora s-a aprins led-ul verde la incarcator, ca si cum ar fi gata. N-am reusit sa fac nici 100 de poze cu ei, ca a si aparut semnul de baterie descarcata.
Am scris aici (sunt niste posturi mai in fata) si am facut cum mi s-a zis:
I-am descarcat cu camera, care a facut chestia asta cam in 10 minute. I-am pus din nou la incarcat, a durat cam 3 sferturi de ora, mi s-a parut putin, am considerat ca nu s-a dus efectul de memorie si i-am pus din nou la descarcat. De data asta a durat mult, cred ca vreo 2 ore, ca m-am si culcat intre timp smile.gif Dupa care i-am pus la incarcat, a durat aprox. 4 ore, deci am zis ca e OK.
Astfel am facut vreo 400 de poze fara probleme (cam 100 in pesteri, cu functia aia - odata cu blitz, odata fara) si fara sa apara inca semnul de baterie descarcata.

Intrebare pentru Ipman: o prietena care a aflat chestia a zis sa-i reconditionez si ei acumulatorii (Sony Stamina). Eu am zis ca nu fac asta, ca sapuniera ei merge cu 2 acumulatori, deci cele 2 perechi nu sunt descarcate la fel, asa ca la perechea mai descarcata o sa i se schimbe polaritatea si o sa-i arda smile.gif
Acum pe bune, ce s-ar fi intamplat daca faceam chestia? Ca eu am zis asa doar ca sa scap de ea.

ipman
Greu de spus ce se intimpla.
Oricum acumulatorii nu sint identici, au capacitati diferite din start.
Camera ta cred ca opreste descarcarea cind se ajunge la o tensiune totala prestabilita (probabil 4x0.09v). Dar nu pot spune cu certitudine.
In cazul ei ar fi bine daca ai putea sa-i descarci in pereche sau chiar individual, ca sa te asiguri ca sint relativ egal descarcati.
akeem
Pai ea are 4 Sony Stamina identici, nu ziceam sa fac combinatie cu ai mei. Daca ii foloseste cate 2 pana se descarca (in aparatul ei) oare or fi descarcati la fel?
Intreb ca idee, nu ca as risca sa o ajut smile.gif
Si mai ma intereseaza deoarece, cum am zis, am primit 6 acumulatori si ceilalti 2 ii folosesc in lanterna. Lanterna ii descarca la fel de mult ca si camera, sau e mai bine sa nu-i amestec intre ei ?

ipman
Nici un acumulator nu semana cu altul, deci se descarca individual si diferit. Nici la ea si nici la tine acumulatorii nu se descarca la fel.
Lanterna ii descarca mult mai mult decit camera. Adica ii poate aduce la o tensiune aproape de zero, camera se va inchide cu siguranta la maxim 0.7v (tensiunea de deschidere a unui tranzistor normal).
Incearca sa-i folosesti si sa-i incarci in perechi in functie de aparatul in care ii utilizezi si vor tine mult si bine.
akeem
Oki Doki, asa o sa fac. Aia 4 deja am dat cu markerul pe ei si-i tin pentru camera iar ceilalti 2 ii tin la lanterna.
Auzi, dar nu e mai bine sa-i descarc si pe aia 4 cu lanterna pana aproape de zero?
ipman

Nu e deloc bine sa-i descarci aproape de zero. Tensiunea la care e optim sa-i descarci este de 0.9v si nu mai jos.
Altfel apar probleme.
ralcr
despre acumulatori: http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=173
vladm1
Salutare, am vazut de ceva timp pe piata ceva tare dubios, acumulatori SONY AA de 4000 mAh. Mi-se pare tare ciudat, ca sunt de o capacitate asa de mare. Ce parere aveti ?
ralcr
probabil erau facaturi. exista dar nu AA.
adris1919
Tocmai am intrat in posesia unui incarcator Powerex C204W si 4 acumulatori powerex de 2700mAh. Acumulatorii sunt incarcati, dar nu stiu la ce capacitate. Am facut deja vreo 50 de poze si nu dau semne de oboseala. Intrebarea mea este daca sa-i formatez inainte de prima utilizare sau sa astept sa se descarce si dupa aceea sa-i formatez?
Multam anticipat!
nrlarry
Astepti sa se descarce, in asta consta formatarea: incarcat, apoi descarcat. Daca incarcatorul are functia de descarcare, foloseste-o. Daca nu, aparatul la care ii folosesti o sa se inchida la un moment dat cand faci poze. Te sfatuiesc sa vizualizezi poze (eventual pune-le in slide show) pana se inchide camera. Mai exista ceva curent in ele care poate fi suficient pentru vazut poze, dar nu suficient pentru a face poze.

photo.gif
adris1919
multam pt raspuns,nrlarry. Le voi folosi (pe toate 4) pana la descare, apoi le voi formata.

QUOTE(ralcr @ Sep 1 2007, 13:56) *

Excelent articol, foarte lamuritor si util.
nrlarry
QUOTE(adris1919 @ Sep 21 2007, 08:37) *
QUOTE(ralcr @ Sep 1 2007, 13:56)
[...]
Iar aici este continuarea: http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=178

photo.gif
adris1919
QUOTE(nrlarry @ Sep 21 2007, 10:13) *

Merci, asta l-am citit imediat dupa primul. DIrect de la sursa. Dar e bine ca ai dat link-ul, cu siguranta va folosi celorlalti!
anndra
Buna.Ma poate ajuta cineva cu niste lamuriri ? Mi-am cumparat o camera foto Canon A550 , incarcator Panasonic BQ-395 cu 4 \acumulatori NI-Mh de 2100 mAh . Am pus 2 acumulatori la incarcat , si dupa 10 min, ledul s-a stabilizat la culoarea verde , semn ca erau deja incarcati. Nu e timpul de incarcare prea scurt? Am facut cateva poze, asa ca sa ma obisnuiesc cu aparatul, si mi-a aparut pe camera un semnal rosu , clipind intermitent, despre care am citit ca inseamna ca tb schimbati acumulatorii. Nu s-au descarcat prea repede? Acum am pus la incarcat toti cei 4 acumulatori, si dupa 20 min , apar ca ar fi deja incarcati. Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Ce ar trebui sa fac pentru a functiona ok? Sa fie un defect la incarcator, sau aparat?
Mersi anticipat pentru raspunsuri!
ralcr
cred ca e ceva in neregula
"Cargador de 90-300 min - Ultraligero - Voltaje universal - Carga compacta y rápida para personas que viajan con frecuencia - Para baterías de hasta 2600 mAh (AA) - 1 LED con indicador de carga completa - Para un máximo de 4 pilas recargables (AA) o 2 pilas recargables (AAA) - Sistema de protección para evitar sobrecargas"

dupa cum spune pe siteu care l-am gasit eu, incarcarea ar trebui sa dureze 300min in mod normal, si probabil 90 in mod rapid. are un asa buton?
acum singura solutie ar fi sa gasesti alti acumulatori sa-i testezi la incarcator, ori sa gasesti alt incarcator sa-ti testezi acumulatorii.
ipman
Clar e ceva in neregula acolo. Acumulatorii morti sau aparatul ii descarca incomplet, in timp lung apare efectul de memorie.
Cauta un incarcator/analizor Maha si vezi ce au, ba chiar o regenerare le-ar prinde bine.
machete
QUOTE(vladm1 @ Sep 1 2007, 15:22) *
Salutare, am vazut de ceva timp pe piata ceva tare dubios, acumulatori SONY AA de 4000 mAh. Mi-se pare tare ciudat, ca sunt de o capacitate asa de mare. Ce parere aveti ?

4000mAh? dubios, cam mare capacitatea
Neohori
QUOTE(anndra @ Sep 23 2007, 00:01) *
incarcati. Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Ce ar trebui sa fac pentru a functiona ok?

Cea mai simpla solutie este : pui acc intr-o lanterna si ii descarci pina ce becul lumineaza foarte slab , imediat ce becul arde slab ii introduci in incarcator . Exact asa descarca si incarcatoarele cu functie de descarcare , nu e voie sa le descarci total pt ca nu se mai incarca numai cu socuri de incarcare dupa acea , exact ca telefoanele mobile.S-a recomandat mai sus incarcatorul maha 9000 , intradevar este ceva deosebit , cred ca cel mai bun incarcator la ora actuala , dar pt amatori este prea perfect si ceva mai scump decit solutia cu lanterna biggrin.gif
jacson
am achizitionat 4 acumulatori sanyo de 2500 + incarcator (ia incarcat in 4 ore) la 90 de lei din media galaxy, ce parere aveti despre ei? mai are cineva? pana acum merg super, n-am facut multe fotografii deoarece mai am de studiat la modul manual:)...mai am inca 2 sanyo de 2700 mai vreau sa iau inca 2 pt backup, i-am luat la 32 de lei din reteaua flanco
catalinmariescu
QUOTE(jacson @ Sep 30 2007, 19:56) *
am achizitionat 4 acumulatori sanyo de 2500 + incarcator (ia incarcat in 4 ore) la 90 de lei din media galaxy, ce parere aveti despre ei? mai are cineva?

Sunt foarte buni,ai facut o alegere foarte avantajoasa,am folosit si inca mai folosesc si eu seturi cu acumulatori de la Sanyo,functioneaza impecabil. wink.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.