ipman
18th July 2007, 08:31
Ai perfecta dreptate daca sint folositi curent.
La mine nu se prea aplica chestia asta, mai mult stau decit sint folositi. Si cei normali pierd mult din capacitate sau se strica din cauza ca stau decit de folosire.
Si mie mi se pare foarte bine ca nu doarme concurenta, mai ales ca au si preturi ceva mai mici.
Eneloop dupa ce citesc prin review-uri au mari sanse sa nu ii arunci dupa 2-3 ani de folosire in regim "home-use", adica incarcari-descarcari rare.
akeem
3rd August 2007, 09:28
Saelvertu,
Mi-am tras acum vreo luna un charger Uniross cu 4+2 acumulatori de 2500. Evident ca pe aia 4 primii
i-am incarcat imediat, ca sa vad cum merge scula. S-a comportat ca in specificatii, adica aprox. 4h15h pana s-a aprins led-ul verde de "Ready" (acumulatorii s-au incalzit insesizabil).
Treaba e ca nu i-am folosit de atunci, avand in aparat cele 4 baterii cu care a venit la pachet. Aseara, cand mi-a aparut pe display ca bateriile in sfarsit s-au dus, am dat fuga la acumulatorii mei si i-am bagat la munca. Singurul rezultat - un mic clipit din led-ul camerei si atat. I-am pus din nou la incarcat si dupa numai o jumatate de ora s-a aprind led-ul "Ready".
Intrebarea e: ce se intampla? Nu trebuiau sa stea tot 4 ore ca la inceput?
ipman
3rd August 2007, 09:42
Nu, treaba nu e asa roz.
Aparatul tau nu-i descarca complet. Acumulatorii NiMH sint considerati descarcati complet cind ajung la pragul de 0.9v. Dar camera ii descarca pina la 1,0-1,1V.
Asta nu e bine pentru acumulatori.
Incarcatorul are mai putin incarcat, de unde si durata mai scurta.
Tine cont aici ca o baterie alcalina are 1,5V si un acumulator 1,2V nominal. Camera nu are de unde sa stie daca sint acumulatori sau baterii.
akeem
3rd August 2007, 09:48
Stai asa, ca nu i-am folosit deloc, au stat in sertar si apoi in buzunarul de la geanta foto. Ce am folosit au fost alea 4 baterii care au venit in pachetul camerei. Aseara i-am bagat prima data in aparat.
ipman
3rd August 2007, 09:54
Acumulatorii se descarca singuri, chiar daca stau si nu sint folositi. Ce spun mai sus ramine in picioare.
De fapt rata de descarcare a acumulatorilor NiMH este de circa 1% pe zi. Nu uita de perioada in care au fost transportati de la fabrica la magazin, cit au stat in magazin, etc.
akeem
3rd August 2007, 10:48
OK, am inteles asta, ca am tot citit pe aici. Problema e ca n-as vrea sa raman cu fundul in balta pe drum. Mi se pare prea putin jumatea aia de ora de incarcare.
Camera mea e Fuji 5700 si zice ceva de o functie de descarcare a acumulatorilor. Trebuia sa o folosesc inainte de a-i baga la incarcat?
ipman
3rd August 2007, 11:41
Foloseste-o cu incredere. Face tare bine.
Sau daca nu vrei din astea, cumpara acumulatori Sanyo eneloop. Au descarcare de 15% pe AN. Urmati de Uniross Hybrio si Hahnel Syngergy cu circa 20% pe an.
Inconvenientul este ca au capacitate mai mica, 2000mAh.
Si inca o solutie: incarcator inteligent cu canale separate si descarcare. Recomand cu incredere Maha MH-C9000 care costa circa 200RON.
Altfel vei plati pe acumulatori mai mult decit pe incarcator.
akeem
3rd August 2007, 12:01
O sa fac asta din octombrie, cand ma voi muta in Bucale
N-ai idee ce frustrant e sa gasesti tot soiul de chestii in cataloage iar cand te duci in magazinul respectiv, dar din provincie, sa vezi ca aia nu au, aia nu au...
Asa m-am ales si cu 5700-le, crezi ca n-as mai fi dat 1 milion ca sa iau 6500? Dar nu se gasea pe nicaieri.
Iar chargerul a fost singurul pe care l-am gasit si cu adaptor auto, de-aia l-am luat. De Eneloop n-a auzit nimeni pe aici, ca as fi pus gheara din prima pe ei.
ipman
3rd August 2007, 12:04
Ba e chiar un topic. Cauta mai atent aici.
Daca-ti trebuie Maha MH-C9000 si ai bani de el iti spun de unde-l cumperi. Si se alimenteaza tot la 12v.
akeem
3rd August 2007, 12:14

"Pe aici" inseamna prin magazinele de specialitate din zona mea. Topicul de pe SP l-am citit.
Charger mai incolo... abia l-am luat pe asta, nu e chiar asa rabla: X-Press 700, era cel mai scump din magazin, parca 140 RON.
Oricum, merçi pentru raspunsuri.
ipman
3rd August 2007, 12:20
Cu placere. Si poate primesc ceva aprecieri de la ecologisti
adris1919
3rd August 2007, 12:44
Ce stiti de calitatea incarcatoarelor produse de HQ ??
Am gasit la un magazin unul F ieftin si mi se pare dubioasa chestia! 31 lei???!?!?
ipman
3rd August 2007, 12:58
Nu am auzit de ei. Au site ceva? Are specificatii?
In principiu astea ieftine sint mai toate la fel: incarca acumulatorii doar pereche, ceea ce inseamna ... nu foarte bine, cind se strica unul, il omoara si pe celalalt.
adris1919
3rd August 2007, 13:43
multam de raspuns!
ai perfecta dreptate, incarca pereche.
Uite ca l-am gasit si pe net, la un pret de 3 ori mai mic decat cel din magazin! insa alte detalii despre marca n-am gasit. Cu siguranta este inca o bomba chinezeasca. Nu cred ca mai exista vreun produs pe lume pe care sa nu-l faca si chinezii!
http://www.mivarom.ro/catalog/product_info...3a3a787e4aab36a
P.S. Pt un canon A550 ce incarcator-acumulatori sunt cei mai indicati?
ipman
3rd August 2007, 13:55
Pai ... e doar un incarcator obisnuit.
Acumulatorii cei mai buni sint in functie de cum ii folosesti. Daca ii incarci macar odata pe luna (si sa-i consumi, bineinteles), atuni ia NiMH obisnuiti si ai grija ca se descarca 1% pe zi.
Daca nu, eneloop, hybrio, synergy ... sint pentru tine.
adris1919
3rd August 2007, 14:21
Multam fain pt recomandare.
Pt ca sunt la prima digitala, sigur voi consuma/reincarca de mult mai multe ori pe luna.
De incarcator ce parere ai? mi se pare exagerat de ieftin!
ipman
3rd August 2007, 14:28
Pai chiar e exagerat de ieftin.
Eu aveam multi acumulatori. Am cumparat un incarcator inteligent pentru ca inlocuirea acumulatorilor asa-zis stricati era mai scumpa decit incarcatorul.
Cu timpul vei ajunge la concluzia mea si vei cumpara unul inteligent.
adris1919
3rd August 2007, 14:52
QUOTE(ipman @ Aug 3 2007, 15:28)

Pai chiar e exagerat de ieftin.
Eu aveam multi acumulatori. Am cumparat un incarcator inteligent pentru ca inlocuirea acumulatorilor asa-zis stricati era mai scumpa decit incarcatorul.
Cu timpul vei ajunge la concluzia mea si vei cumpara unul inteligent.
Pai de ce cu timpul? Nu zicea bine cine zicea ca suntem prea saraci pt lucruri ieftine?
Dar nu prea stiu ce sa aleg! Poate-mi zici si mie ce model ti-a dat maxima satisfactie!
Merci!
ipman
3rd August 2007, 14:58
Momentan am MH-C9000 de la Maha/Powerex. E cel mai avansat pina acum.
Am 28 de acumulatori ... pe care daca ii inlocuiam dadeam cel putin 280RON, ceea ce e mai mult de 199RON cit am dat pe el. Si a reusit sa reconditioneze 24 din ei la capacitate nominala.
adris1919
3rd August 2007, 15:16
QUOTE(ipman @ Aug 3 2007, 15:58)

Momentan am MH-C9000 de la Maha/Powerex. E cel mai avansat pina acum.
Am 28 de acumulatori ... pe care daca ii inlocuiam dadeam cel putin 280RON, ceea ce e mai mult de 199RON cit am dat pe el. Si a reusit sa reconditioneze 24 din ei la capacitate nominala.
Eu eram intre sanyo si powerex. Acum, dupa ce zici tu, cred ca ma voi orienta spre cea de a doua varianta. Chiar acum ma duc prin magazine sa vad ce gasesc. Daca nu, luni comand pe net.
Multumesc mult si week-end placut!
ipman
4th August 2007, 08:30
Sanyo sint incarcatoare obisnuite, cu curent preselectat. Adica buni pentru incarcat optim un anume fel de acumulatori.
Unele care sint inteligente au si minus delta V, ceea ce nu e deloc rau.
Dar Maha MH-C9000 are trepte de incarcare-descarcare selectabile, 19 respectiv 10. Are si minus delta V si senzori termici.
adris1919
6th August 2007, 14:00
QUOTE(ipman @ Aug 4 2007, 09:30)

Sanyo sint incarcatoare obisnuite, cu curent preselectat. Adica buni pentru incarcat optim un anume fel de acumulatori.
Unele care sint inteligente au si minus delta V, ceea ce nu e deloc rau.
Dar Maha MH-C9000 are trepte de incarcare-descarcare selectabile, 19 respectiv 10. Are si minus delta V si senzori termici.
Pentru ca nu sunt (inca) nici pe departe profesionist, nu cred ca se justifica in cazul meu investitia in modelul pe care il ai tu. De aceea te intreb, ce parere ai despre modelul acesta : MH-C401FS? Iata si unde l-am gasit:http://www.cauti.ro/compara_preturi/electr...rex-0_2212.html
ipman
6th August 2007, 22:49
Foarte bun si acela, este unul din modelele anterioare, cu performante net superioare multor incarcatoare obisnuite. Il recomand si pe el cu incredere.
Sa fim seriosi, nu e cine stie ce investitie odata la ani de zile. Pe de alta parte la mine s-a justificat pentru ca cei 28 de acumulatori pe care ii am se lasau rugati sa functioneze corect si inlocuirea lor costa mai mult decit incarcatorul cu care sa-i resuscitez pe cei vechi. Si stiam sigur ca intr-un an tot voi cumpara incarcatorul.
adris1919
8th August 2007, 09:21
QUOTE(ipman @ Aug 6 2007, 23:49)

Foarte bun si acela, este unul din modelele anterioare, cu performante net superioare multor incarcatoare obisnuite. Il recomand si pe el cu incredere.
Sa fim seriosi, nu e cine stie ce investitie odata la ani de zile. Pe de alta parte la mine s-a justificat pentru ca cei 28 de acumulatori pe care ii am se lasau rugati sa functioneze corect si inlocuirea lor costa mai mult decit incarcatorul cu care sa-i resuscitez pe cei vechi. Si stiam sigur ca intr-un an tot voi cumpara incarcatorul.
Inca o data, foarte multumesc pt sfat si raspunsuri!
amalex
17th August 2007, 00:16
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.