Thread general de acumulatori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49

starsteel

Am luat un Sanyo VPC-T1700 are 7mp si vad ca acumulatorul de 3,7v Li-Ion e de doar 650mAh, nu l-am probat inca cat tine insa citind valorile impresionante de pe aici ma gandesc sa caut deja unul mai puternic sa fie in caz de nevoie. Unde gasesc ceva si ce imi recomandati?

Modelul pe care il am: BYD.....Li-Ion.....PB.....Pack.....DS5370.....3,7v.....650mAh.
Moon_Fire
Intrucat am citit marea majoritate a acestui thread pana sa-mi iau niste acumulatori pt camera mea Samsung, am sa va expun si eu parerea mea despre cei achizitonati de mine Sanyo 2500 mAh. As fi vrut sa iau altii, de 2700 dar nu mai erau pe stoc. In fine, i-am luat la oferta 100 RON(in mod normal erau 140 lei) si se incarca in 1:30h daca ii pun pe toti 4 si ~1h daca pun doar 2. Nu sunt prea incantat de timpii astia de incarcare dar nu aveam de ales. La acelasi magazin (nu vreau sa fac reclame) am gasit si 2x2700 la 30 Ron ceea ce mi s-o parut foarte buna afacere dar intrucat nu vin cu incarcator am ramas la cei de 2500. Am facut o excursie misto la Balea si am umplut cardul de 512 prea repede sad.gif. Dar cei 2 acumulatori din aparat nu au dat semn de oboseala. Trebuie sa mentionez totusi ca nu am prea folosit blitz-ul, m-am jucat totusi cu zoom-ul!
In concluzie, dupa cum ziceau si altii, Sanyo ii recomand cu caldura, mai ales la camerele care consuma mult curent!

blktor
bateriile Sanyo Eneloop se pot incarca cu un incarcator Sanyo normal ? acela in set cu 4 acumulatori care se gaseste la media galaxy.
markarian
QUOTE(blktor @ Jun 21 2007, 17:47) [snapback]2997768[/snapback]
bateriile Sanyo Eneloop se pot incarca cu un incarcator Sanyo normal ? acela in set cu 4 acumulatori care se gaseste la media galaxy.

Desigur.......incercat!
Eu chiar din ala am si au mers foarte bine pana acum.
catalinmariescu
QUOTE(Moon_Fire @ Jun 21 2007, 15:24) [snapback]2997055[/snapback]
Sanyo 2500 mAh.In fine, i-am luat la oferta 100 RON(in mod normal erau 140 lei) si se incarca in 1:30h daca ii pun pe toti 4 si ~1h daca pun doar 2. Nu sunt prea incantat de timpii astia de incarcare dar nu aveam de ales.

De ce nu esti incantat de timpul de incarcare?
SuperDuper
QUOTE(catalinmariescu @ Jun 21 2007, 16:11) [snapback]2999158[/snapback]
De ce nu esti incantat de timpul de incarcare?

Pai probabil nu ii distruge destul de repede...
Mor de ras - toata lumea se repede sa discute despre quasi inexistentul efectul de memorie al acumulatoarelor NiMH si cum sa le "protejezi" de el, dar nimeni nu zice pas cand vede ca un incarcator le frige un curent de incarcare de ii da gata intr-o ora.
mathe adrian
deci tu nu esti multumit ca ti se incarca intr-o ora?mai omule,mai gandeste-te.doar nu faci clatite biggrin.gif .oricum,eu ma feresc de incarcatoarele cu incarcare rapida care iti fierb acumulatorii.eu sunt fericit cu made in japan, energiezer de 2500 si incarcator tot de la ei,sunt gata in 8 ore.sunt curios dupa sa zicem,100 de cicluri de incarcare,cat or sa iti mai tina sanyo-urile care sunt ''prajite'' intr-o ora biggrin.gif

photolover
Am si eu o intrebare: acumulatorii Li-Ion CR-V3 de 3V se pot folosi in loc de 2 accu Ni-MH AA la orice camera? si cu ce fel de charger se pot reincarca?
markarian
QUOTE(mathe adrian @ Jun 22 2007, 08:30) [snapback]2999924[/snapback]
deci tu nu esti multumit ca ti se incarca intr-o ora?mai omule,mai gandeste-te.doar nu faci clatite biggrin.gif .oricum,eu ma feresc de incarcatoarele cu incarcare rapida care iti fierb acumulatorii.eu sunt fericit cu made in japan, energiezer de 2500 si incarcator tot de la ei,sunt gata in 8 ore.sunt curios dupa sa zicem,100 de cicluri de incarcare,cat or sa iti mai tina sanyo-urile care sunt ''prajite'' intr-o ora biggrin.gif

La fel de mult. Incercat si asta...... biggrin.gif.
Am un set de Sanyo 2500 mAh si nu am sesizat vreo scadere a capacitatii. Ii incarc cu incarcatorul cu care au venit (de 1h cica) si nu am observat nici o "pajire". Tin la fel de mult ca acum 1 an. Singura problema pe care o am cu ei e autodescarcarea. Dupa 2 saptamani de stat degeaba ii gasesc "uscati". E bine ca in acest fel nici nu pot discuta de efect de memorie smile.gif. Daca ii folosesc fac 4-500 de poze fara probleme. Am luat si un set Hahnel 2350mAh (foarte buni) la care autodescarcarea e mai lenta.
Toate problemele astea s-au rezolvat cu Eneloop.

P.S. Consider "prajirea" un aspect inutil. Un set de 4 acumulatori BUNI costa intre 30RON (Hahnel) si 50RON(Eneloop). Presupunem ca "prajirea" ar scurta durata de viata a unor acumulatori de la 500-1000 pana la 200 de cicluri de incarcare. Daca incarcam setul de 4 ori pe saptamana (foarte des) atunci un set moare abia dupa un an. Din calculul asta reiese o economie de max 50 RON pe an, pe o perioada de max 4 ani. Avantajul e ca poti dispune de acumulatori dupa max 2 ore oricand vrei (nu mai imbatranesti 10-12 ore langa ei). Suma este mult prea mica intr-o perioada mult prea mare ca sa ma mai chinui cu incarcatoare "anti-prajire". Singurul motiv pentru care as mai opta pentru astfel de incarcatoare ar fi pretul mai mic. Dar asta e deja zgarcenie.....si nu are legatura cu incarcarea wink.gif
Moon_Fire

QUOTE(markarian @ Jun 21 2007, 21:30) [snapback]2998693[/snapback]
Desigur.......incercat!
Eu chiar din ala am si au mers foarte bine pana acum.

Nu m-am exprimat eu prea corect tongue.gif
Ceea ce vroiam sa zic este ca cei de 2700 aveau un timp de incarcare de 14h. Foarte convenabil (incorect spus) pentru mine. NU am nevoie de timp de incarcare rapid. Si in plus se fac chiar prea fierbinti! Cel putin dupa parerea mea.biggrin.gif
Acum sper ca ai inteles mai bine ce vroiam sa zic smile.gif
Eneloop 4 bucati la 50 lei suna f bine! smile.gif
mathe adrian
dap...calculul financiar e destul de pertinent,iu have point.eu pur si simplu nu aveam incredere.dar daca ar fi sa iau fast charge,as cauta firma care are oarece renume,pentru siguranta smile.gif
Moon_Fire
QUOTE(mathe adrian @ Jun 22 2007, 14:16) [snapback]3001492[/snapback]
dap...calculul financiar e destul de pertinent,iu have point.eu pur si simplu nu aveam incredere.dar daca ar fi sa iau fast charge,as cauta firma care are oarece renume,pentru siguranta smile.gif

Sanyo este o firma foarte buna. Doar ca sta prost cu promovarea in Romania. Cauta in alte tari si o sa vezi ca stau foarte bine. Nici eu nu am auzit de ei dar daca intrebi in stanga si in dreapta fac produse foarte bune si nu ma refer doar la acumulatori!
photolover
QUOTE(Moon_Fire @ Jun 22 2007, 12:20) [snapback]3000867[/snapback]
Eneloop 4 bucati la 50 lei suna f bine! smile.gif

Si Hahnel a aparut cu acumulatori similari: Synergy de 2100 mAh, pretul e si mai bun 39 RON pt. 4 buc. http://www.f64studio.ro/det.php?id=3&pid=4977
Si revin cu intrebarea: acumulatorii Li-Ion CR-V3 de 3V se pot folosi in loc de 2 accu Ni-MH AA la orice camera? si cu ce fel de charger se pot reincarca?
bouba
are cineva incarcator Foton Expert ?
specificatiile tehnice sunt foarte interesante, dar n-am auzit de marca asta si ma intriga putin faptul ca vine cu acumulatori sanyo. pana acum n-am vazut decat incarcator cu acumulatori apartinand aceleasi marci...
mihaims
Pentru cei care incep sa utilizeze acumulatori si au nelamuriri imi permit sa fac o invitatie catre un articol practic aici si aici.
andrei_0
QUOTE(bouba @ Jun 26 2007, 21:39) [snapback]3020875[/snapback]
are cineva incarcator Foton Expert ?
specificatiile tehnice sunt foarte interesante, dar n-am auzit de marca asta si ma intriga putin faptul ca vine cu acumulatori sanyo. pana acum n-am vazut decat incarcator cu acumulatori apartinand aceleasi marci...

Am eu de 6 luni si sunt foarte multumit atat de incarcator cat si de acumulatorii cu care vine (tot sanyo am si eu). Avantaje: incarca acumulatorii intr-un timp decent, nu ii incalzeste foarte tare (are senzor de temperatura), are 4 canale, deci poti incarca 1,2,3 sau 4 acumulatori (putine incarcatoare au asa ceva, si sunt mult mai scumpe), este digital deci poti lasa acumulatorii in el mai mult timp si nu ii supraincarca, are protectie la inversarea polaritatii, detecteaza acumulatorii defecti sau bateriile, si nu in ultimul rand are acel ecran LCD care iti arata daca acumulatorii se incarca si cat de incarcati sunt (la fel ca la telefoanele mobile). In plus, poti sa incarci si de la bricheta de la masina sau de la o mufa USB.

Eu il recomand, daca ar fi sa imi iau unul nou, tot Foton Expert as lua.
bouba
QUOTE(andrei_0 @ Jun 27 2007, 11:17) [snapback]3022761[/snapback]
Am eu de 6 luni si sunt foarte multumit atat de incarcator cat si de acumulatorii cu care vine (tot sanyo am si eu). Avantaje: incarca acumulatorii intr-un timp decent, nu ii incalzeste foarte tare (are senzor de temperatura), are 4 canale, deci poti incarca 1,2,3 sau 4 acumulatori (putine incarcatoare au asa ceva, si sunt mult mai scumpe), este digital deci poti lasa acumulatorii in el mai mult timp si nu ii supraincarca, are protectie la inversarea polaritatii, detecteaza acumulatorii defecti sau bateriile, si nu in ultimul rand are acel ecran LCD care iti arata daca acumulatorii se incarca si cat de incarcati sunt (la fel ca la telefoanele mobile). In plus, poti sa incarci si de la bricheta de la masina sau de la o mufa USB.

Eu il recomand, daca ar fi sa imi iau unul nou, tot Foton Expert as lua.

ok, m-ai convins smile.gif
in legatura cu fiabilitatea lui am, totusi, cateva semne de intrebare, cu atat mai mult cu cat pretul e mai mult decat decent, avand in vedere cate stie sa faca.
si inca ceva, am inteles eu gresit sau marca asta, foton, e romaneasca? unsure.gif
andrei_0
QUOTE(bouba @ Jun 27 2007, 13:03) [snapback]3023329[/snapback]
ok, m-ai convins smile.gif
in legatura cu fiabilitatea lui am, totusi, cateva semne de intrebare, cu atat mai mult cu cat pretul e mai mult decat decent, avand in vedere cate stie sa faca.
si inca ceva, am inteles eu gresit sau marca asta, foton, e romaneasca? unsure.gif

E o marca romaneasca. Cat despre fiabilitate, eu nu mi-am menajat deloc acumulatorii (incarcari partiale, i-am incarcat cand inca nu erau complet descarcati) si pana acuma n-am observat nici o problema.
eqqie
QUOTE(markarian @ Jun 22 2007, 12:05) [snapback]3000807[/snapback]
La fel de mult. Incercat si asta...... biggrin.gif.
Am un set de Sanyo 2500 mAh si nu am sesizat vreo scadere a capacitatii. Ii incarc cu incarcatorul cu care au venit (de 1h cica) si nu am observat nici o "pajire". Tin la fel de mult ca acum 1 an. Singura problema pe care o am cu ei e autodescarcarea. Dupa 2 saptamani de stat degeaba ii gasesc "uscati". E bine ca in acest fel nici nu pot discuta de efect de memorie smile.gif. Daca ii folosesc fac 4-500 de poze fara probleme. Am luat si un set Hahnel 2350mAh (foarte buni) la care autodescarcarea e mai lenta.
Toate problemele astea s-au rezolvat cu Eneloop.

P.S. Consider "prajirea" un aspect inutil. Un set de 4 acumulatori BUNI costa intre 30RON (Hahnel) si 50RON(Eneloop). Presupunem ca "prajirea" ar scurta durata de viata a unor acumulatori de la 500-1000 pana la 200 de cicluri de incarcare. Daca incarcam setul de 4 ori pe saptamana (foarte des) atunci un set moare abia dupa un an. Din calculul asta reiese o economie de max 50 RON pe an, pe o perioada de max 4 ani. Avantajul e ca poti dispune de acumulatori dupa max 2 ore oricand vrei (nu mai imbatranesti 10-12 ore langa ei). Suma este mult prea mica intr-o perioada mult prea mare ca sa ma mai chinui cu incarcatoare "anti-prajire". Singurul motiv pentru care as mai opta pentru astfel de incarcatoare ar fi pretul mai mic. Dar asta e deja zgarcenie.....si nu are legatura cu incarcarea wink.gif

Nu e vorba de economie, ci de acea autodescarcare de care zici tu. Chargerele rapide in general nu incarca la capacitate maxima ci undeva pe la 80%, si scade timpul de utilizare. E mai convenabil sa ai doua seturi de acumulatori si un charger normal, pt. ca vei face mai multe poze cu 1 set de acumulatori incarcati bine, si mai ai inca unul plin in gentutza. smile.gif Bine-nteles pt. anumite situatii sunt de preferat fast chargerele.
blktor
caut Sanyo Eneloop si nu gasesc la nici un magazin, nici pe siteuri romanesti nu se gasesc. voi cei care aveti de unde ia-ti luat? de aici sau de afara?
bouba
QUOTE(blktor @ Jul 2 2007, 11:50) [snapback]3044428[/snapback]
caut Sanyo Eneloop si nu gasesc la nici un magazin, nici pe siteuri romanesti nu se gasesc. voi cei care aveti de unde ia-ti luat? de aici sau de afara?

la MediaGalaxy sunt, 29 lei/2 bucati.
eqqie

Am vazut la Media Galaxy
markarian
QUOTE(eqqie @ Jun 30 2007, 22:21) [snapback]3038983[/snapback]
Nu e vorba de economie, ci de acea autodescarcare de care zici tu. Chargerele rapide in general nu incarca la capacitate maxima ci undeva pe la 80%, si scade timpul de utilizare. E mai convenabil sa ai doua seturi de acumulatori si un charger normal, pt. ca vei face mai multe poze cu 1 set de acumulatori incarcati bine, si mai ai inca unul plin in gentutza. smile.gif Bine-nteles pt. anumite situatii sunt de preferat fast chargerele.

Nu te contrazic, insa am spus ca daca folosesc acumulatorii, chiar si cu o cadenta de 50 de poze pe zi, fac 4-500 de poze. Mie mi se pare rezonabil. Daca din momentul in care i-am incarcat, ii las doua saptamani si nu ii folosesc deloc, ii gasesc uscati. Asta ma deranja pe mine. Capacitatea e excelenta.

Fii si tu putin mai explicit in ce vrei sa spui, sau da un link. Le mai pricep io da nici expert nu sunt.
markarian

Tot de la MediaGalaxy i-am luat si eu 50RON 4 buc.
Un post de inainte ave aun link catre Hahnel Synergy de la f64, cu vreo 40RON
Pe okazii era un tip care vindea Uniross Hybrio, tot cu vreo 50RON (astia se gasea o data si in Carrefour).
Deci...ai de unde sa alegi.
pana_daniel

sal mi-am tras si eu acum de curand un SONY T20, as vrea sa mai imi iau un rand de acumulatori dar as vrea online, ma puteti ajuta?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.