La fel de mult. Incercat si asta......

.
Am un set de Sanyo 2500 mAh si nu am sesizat vreo scadere a capacitatii. Ii incarc cu incarcatorul cu care au venit (de 1h cica) si nu am observat nici o "pajire". Tin la fel de mult ca acum 1 an. Singura problema pe care o am cu ei e autodescarcarea. Dupa 2 saptamani de stat degeaba ii gasesc "uscati". E bine ca in acest fel nici nu pot discuta de efect de memorie

. Daca ii folosesc fac 4-500 de poze fara probleme. Am luat si un set Hahnel 2350mAh (foarte buni) la care autodescarcarea e mai lenta.
Toate problemele astea s-au rezolvat cu Eneloop.
P.S. Consider "prajirea" un aspect inutil. Un set de 4 acumulatori BUNI costa intre 30RON (Hahnel) si 50RON(Eneloop). Presupunem ca "prajirea" ar scurta durata de viata a unor acumulatori de la 500-1000 pana la 200 de cicluri de incarcare. Daca incarcam setul de 4 ori pe saptamana (foarte des) atunci un set moare abia dupa un an. Din calculul asta reiese o economie de max 50 RON pe an, pe o perioada de max 4 ani. Avantajul e ca poti dispune de acumulatori dupa max 2 ore oricand vrei (nu mai imbatranesti 10-12 ore langa ei). Suma este mult prea mica intr-o perioada mult prea mare ca sa ma mai chinui cu incarcatoare "anti-prajire". Singurul motiv pentru care as mai opta pentru astfel de incarcatoare ar fi pretul mai mic. Dar asta e deja zgarcenie.....si nu are legatura cu incarcarea