Rionut
8th March 2007, 11:41
ms de sugestie miam cumparat maha.. astazi ma duc sa il ridic si niste acumulatori de 2700 powerex facuti tot de maha in total am ajuns la 300 ron. sper sa nu fi luat teapa si raportul calitate pret sa fie bun.oricum ms de sfat
Miriana
16th March 2007, 22:13
Încărcare acumulatori Ni
Un acumulator NiMH sau NiCd se poate reîncărca de până la 1.000 ori dacă se reîncarcă cu un curent de 10 ori mai mic decât capacitatea lui. Aceasta este o încărcare standard – normală. Dacă se reîncarcă rapid cu un curent mai mare numărul de cicluri de reîncărcare va scădea.
Dacă se poate, prima încărcare este bine să fie făcută timp de 15-16 h cu un curent de 10 ori mai mic decât capacitatea acumulatorului. Înainte de prima încărcare goliți acumulatorii complet deoarece la cumpărare unii sunt încărcați până la 50% și dacă îi încărcați 15-16 ore îi distrugeți. Depinde după cât timp de la încărcarea lor în fabrică îi cumpărați. Nu încărcați mai mult acumulatorul NiMH deoarece este mult mai sensibil la supraîncărcare decât cel de NiCd. Atunci când se poate controla tensiunea maximă, atunci se poate ști exact când să se întrerupă încărcarea. Pentru aceasta tensiunea sursei trebuie să aibă 2 V pentru un ACCU, sau 5 V pentru a înseria doi ACCU, sau 7,5 V pentru trei ACCU. Un acumulator bun când este la finalul încărcării ajunge la 1,55 V, tensiune măsurată pe el. Poate ajunge chiar la 1,6 V, depinde de starea ACCU, tensiunea sursei …etc.
Orice acumulator are o tensiune de 1,2 V. Tensiunea maximă pe care o suportă în timpul reîncărcării este de 2,0 V, (tensiune măsurată pe ACCU), dar este bine, dacă tensiunea pe acumulator ajunge la 1,801,90 să se întrerupă alimentarea. Tensiunea pe unii acumulatori vechi care sunt aproape distruși poate crește în timpul încărcării chiar peste
2,0 V; dacă temperatura nu crește peste valoarea critică de 45-50C nu prezintă pericol de explozie. Atenție la temperatura acumulatorului, deoarece acumulatorul suportă temperaturi de până la 45C pentru o bună funcționare.
Pentru a calcula timpul de reîncărcare al unei baterii reîncărcabile am formulat următoarea formulă:
T(ore)=[capacitatea ACCU(mA)/curent reinc.(mA)]*coeficient(functie de %)
coeficient (functie de % ) = [curent reinc.(mA)]*100/capacitatea ACCU(mA)
Coeficientul standard este de 1,5 pentru curent de încărcare de 10% și rapid de 1,25 pentru curent de încărcare de 25%. Ex.: ACCU = 1600; 160 mA și 400 mA.
Grila pentru calcularea coeficientului funcție de curentul de încărcare este următoarea:
Pentru o încărcare normală de 15 ore
5%-1,58
10%-1,50
15%-1,42
20%-1,33
25%-1,25
30%-1,17
Sub limita de 5% se va păstra coef.=1,58; peste 30% se va păstra coef.=1,17.
Exemplu: Acumulator de 600 mA; curent de încărcare = 100 mA
T=[600(mA)/100(mA)]*{[100(mA)*100/600(mA)}(%)=6,00*16,66(%)=6,00*1,40=8,40ore
8,40 ore = 8 ore și 24 minute
Recomandare GP: Accu = 600 mA; Cî = 150 mA; Tînc = 5h.
CURENTUL SE MĂSOARĂ ÎN TIMPUL ÎNCĂRCĂRII cu un aparat digital pe treapta 20A sau mai mare!!!. NU pune pe o treaptă mai mică deoarece eroarea crește în funcție de scăderea treptei. Aparatul se înseriază cu acumulatorii pentru câteva secunde. În timpul încărcării curentul de încărcare scade dar este nesemnificativ. Ex.: Curentul de început a fost de 104 mA și a scăzut la 96ś94 mA. (început: 260 mA …..250 mA).
Rezultatele sunt obținute în urma multor experimetări!!!
PERIODIC FIECARE ACUMULATOR TREBUIE DESCĂRCAT SEPARAT CU AJUTORUL UNUI BECULEȚ PÂNĂ LA STINGEREA BECULEȚULUI. Eu îi descarc de fiecare dată. Dacă veți măsura acumulatorii separat veți vedea că unii se descarcă mai repede, iar alții mai încet. Aceasta înseamnă că în timpul utilizării nu s-au descărcat la fel. Dacă vor fi încărcați așa atunci cel ce are mai mult curent va fi încărcat peste capacitatea lui și se va distruge mai repede!.
Tipuri de baterii
Baterii reîncărcabile NiMH NiMH rechargeable battery
Baterii reîncărcabile NiCd NiCd rechargeable battery
Baterii reîncărcabile Li-Ion Li-Ion rechargeable battery
Baterii reîncărcabile Li-Ion polimer Li-Ion polymer rechargeable battery
Baterii reîncărcabile SLA SLA rechargeable battery
Baterii alcaline Alkaline battery
Baterii de litiu Lithium battery
Baterii cu clorură de zinc Zinc chloride battery
Baterii zinc carbon Carbon zinc battery.
[font="Times New Roman"][/font]
amarkluna
27th March 2007, 17:34
Salut all....tocmai am achizitionat si eu un fuji finepix S5600 si am neaaparat nevoie de 4 acumulatori....Daca stie cineva unde pot gasii in Bucuresti un set de acumulatori la un pret cat se poate de accesibil si chiar un incarcator...mi-ar fi de ajutor ! Mersii anticipat!
Taxon
27th March 2007, 20:02
f64, maha
csv
29th March 2007, 10:38
Au in Cora / Carrefour tot felul de acumulatori. Eu am luat 4buc de 1300 si am dat vreo 20 Ron. In acelasi model de camera fac vreo 300 de poze fara blit la o incarcare.
rayden23
29th March 2007, 17:14
am cumparat o camera foto Canon PowerShot A550 si sunt nedumerit ca nu stiu ce fel de acumulatori (ce marca si te tip) pot sa folosesc ca sa ma tina un timp rezonabil. daca voi stiti va rog sa ma ajutati.
skin311
29th March 2007, 19:26
badboy_marius
30th March 2007, 21:43
Salut to all!. Am si eu o mica mare problema. pt. ca nu prea ma pricep la baterii, m-am gandit sa va intreb care e solutia.
Deci, am niste acumulatori (banuiesc ca sunt fantoma) de 2300 mAh marca "Carat". Ii am de vreun an jumate aproximativ, si nu prea i-am folosit, pentru ca aveam un aparat mic, care folosea un singur acumulator si fara blitz, desigur. Camera consumand f putin, un acumulator imi ajungea 500 de poze, deci nu prea am folosit bateriile. Acum, mi-am cumparat un BenQ DC C530, cu un ecran gigantic de 2,4' care imi cam consuma acumulatorii. Problema este, ca de ceva timp incoa, imi incarc bateriile, le bag frumos in aparat, iar cand incepe blitzul sa incarce, imi arata "Batery Low" si se inchide; in schimb, pot sa fac poze o gramada fara blitz. Am testat si alti acumulatori si am facut poze cu blitz destule, deci aparatul nu este defect.
De exemplu, chiar in seara asta, am scos acumulatorii de la incarcat, i-am bagat in aparat, i-am dat drumu si cand a inceput sa incarce blitzul, mi-a aratat mesajul de baterie slaba, si s-a inchis.
Intrebarea mea este, Ce au acumulatorii? Se mai pot salva?, le mai pot face ceva sa ma tina?
Soacra
1st April 2007, 06:47
salut
ce parere ai despre incarcarea a doi acumulatori ni-mh care se afla intr-o lampa de gradina si se incarca, de la soare, cu un curent cuprins intre 3-5mA (in functie de soare plaja este desigur 0-5mA)?
nu este cam mic curentul?
in acest caz sa inteleg ca nu se incarca la capacitate?
multumesc
dedee
5th April 2007, 13:51
am si eu o intrebare..
inainte foloseam acumulatori de 2300 mAh pe care i-am cumparat cu tot cu incarcator ( pe care ii tineam 16 ore la incarcat)
acum mi-am cumparat niste acumulatori de 2700mAh http://f64.ro/det.php?id=3&pid=3564 si intrebarea e urmatoare pot sa ii incarc cu acelasi incarcator?
si cam cate ore tre sa ii tin ?
skin311
5th April 2007, 15:18
cauta pe net modelul de incarcator. daca nu e un noname, ar trebui sa scrie pentru fiecare categorie de acc, cat trebuie tinuti
dedee
5th April 2007, 23:41
ok,multumesc
marele_razboinic
11th April 2007, 21:49
QUOTE(BIGphAntom @ Dec 15 2003, 09:38) [snapback]167520[/snapback]
dai si tu un link, sunt interesat!
baniesc ca au si charger special, nu? Cati mAh?
am 40 bucati varta accuplus 750mAH SIGILIATI 2 CATE 2 ...NEFORMATATI
AM ACELASI ID DE MES PT DETALII
ans
16th April 2007, 16:14
QUOTE(blktor @ Feb 6 2007, 03:57) [snapback]2410856[/snapback]
mi-am luat din media galaxy sanyo super quick charger cu 1.1 mil
se pot defecta acumulatorii din cauza ca incarca intr-o ora?
Mi-am achizitionat si eu kitul asta din Altex la 100 de lei. In instructiuni nu spunea nimic de formatat. Nu i-am folosit inca pentru ca inca nu m-am decis la o camera foto. Trebuie formatati prima data sau pur si simplu ii incarc normal pana se stinge ledul si gata?
Adi|_
18th April 2007, 19:06
am un incarcator care arata exact ca cel din linkul urmator, doar ca difera modelul. am meu este GPKB34P.
http://incarcatoare-acumulatori.3e.ro/gp-p...k-quick-kb34pgs
printre altele zice asa: OUTPUT/SEC: 2X(3V---250mA)1.5VA
ce inseamna asta? ca acumulatorii pe care vreau sa-i incarc nu trebuie sa fie mai mari de 2500mA?
Adi|_
19th April 2007, 13:01
ajutati-ma va rog si pe mine sa aleg intre acestea doua:
Maha sau Hahnel
Hann
19th April 2007, 13:33
QUOTE(barkslimpson @ Feb 7 2007, 21:03) [snapback]2417999[/snapback]
Am un aparat foto Panasonic Lumix DMC-FZ7 si sunt interesat sa achizitionez un accumulator suplimentar. Problema e ca cele originale produse de panasonic (CGR-S006) sunt destul de scumpe in jur de 180 ron, am gasit totusi si produse de Power 3000 pe f6.ro cu 59 ron. Diferenta de pret e destul de mare si sunt tentat sa cumpar cel de pe f64. Stie careva daca si diferenta de performanta e la fel de mare ca cea de pret? Dupa specificatiile producatorilor nu pare asha mare (730 mha panasonic si 710 mha Power 3000) dar na m-ar interesa parerea cuiva care a incercat acesti acumulatori, se merita sa iau cel ieftin sau mai bine strang bani si iau unu original, sau poate stiti careva alternative mai bune de la alti producatori?
Am luat eu de la F64 unul pt panasonic FZ50 cu 64RON. Nu e nici o diferenta fata de cel original. Cel putin nici una sesizabila. Nu cred ca se merita pretul pentru acumulatorul original.
Adi|_
19th April 2007, 13:42
Hahnel sau Maha
rommel
25th April 2007, 16:24
QUOTE(Adi|_ @ Apr 19 2007, 14:42) [snapback]2720039[/snapback]
Hahnel sau
Maha
Maha e o firma destul de renumita in domeniul asta.
ski3.14
30th April 2007, 11:31
QUOTE(Adi|_ @ Apr 19 2007, 14:42) [snapback]2720039[/snapback]
Hahnel sau
Maha
am eu kitul Maha...e bun, mai ales ca are 2700 mAH
Cav3Man
5th May 2007, 12:08
Se gasesc pe undeva sanyo eneloop in romania ?
cupercutza
5th May 2007, 17:37
As vrea sa imi comand dp net o camera Canon A550 :
http://fotodigitale.3e.ro/canon-a550
Si acum vine problema acumulatorilor...Am gasit astia : http://www.emag.ro/accesorii_aparate_foto_...7GS250-C4#meniu
dar nu imi vine sa mai comand si dp site-ul asta sa mai platesc transport.
Asa k am gasit p site-ul de unde vreau sa comand camera :http://incarcatoare-acumulatori.3e.ro/powerbank-3-4-aa-2100-mah dar acestia incarca in 18 ore.
Am mai gasit si astia : http://incarcatoare-acumulatori.3e.ro/gp-p...k-4-aa-2500-mah.
Care credeti k sunt mai buni? Nu as da mai mult de 1 mil pe ei (incarcator+acumulatori). Nu imi trebuie sa incarce foarte repede,nu ma stresez cu timpul. Astia care incarca in 18 ore au si autodebransare de siguranta (acumulatorii pot ramane in incarcator fara a se supraincarca) . Daca mia stiti si alte oferte bune....nu ezitati.
catalinmariescu
5th May 2007, 19:10
QUOTE(cupercutza @ May 5 2007, 18:37)

Nu as da mai mult de 1 mil pe ei (incarcator+acumulatori). Nu imi trebuie sa incarce foarte repede,nu ma stresez cu timpul. Astia care incarca in 18 ore au si autodebransare de siguranta (acumulatorii pot ramane in incarcator fara a se supraincarca) . Daca mia stiti si alte oferte bune....nu ezitati.
Nu te complica sa iei acumulatorii de pe net,iti recomand sa cauti in magazine un set incarcator+4 acumulatori de 2500mAh,marca Sanyo,model Over Night(referire la faptul ca incarca in cca 16 ore),sunt intr-o tipla de culoare verde,costa cu totul cam 55 de lei,am si eu asa ceva acasa si sunt foarte multumit.
cupercutza
5th May 2007, 21:05
Sanyo nu prea imi inspira incredere...Mi se par cam ieftini. Nu am incercat asa k nu pot sa afirm ca nu sunt buni.
As lua GP , stiu pe cineva care are si sunt foarte buni.M-am uitat si azi in oras si am gasit la 1 mil GP 6 acumulatori de 2100+incarcator. Sunt slabi daca sunt de 2100? Am mai vazut de 2300, dar aia nu mai stiu cat erau. Sau ce am mai vazut Foton parca se numesc si Duracell care sunt f scumpi.O sa mai caut. Dar site-ul asta www.fotodigitale.3e.ro crezi k e de incredere? Mi cam firca sa ma risc asa.... dar in Baia Mare e mai scumpa camera Canon A550 , e la 7 milioane (cu card de 1G + husa)...deci e mult (cu 1 mil mai mult).Luni o sa pun comanda,sper sa fie totul ok.Ma gandeam k dak tot fac comanda dp net la camera, sa imi tot iau si incarcator+acumulatori. Transportul cam tot p acolo o sa fie.
catalinmariescu
5th May 2007, 21:15
QUOTE(cupercutza @ May 5 2007, 22:05)

Sanyo nu prea imi inspira incredere...Mi se par cam ieftini. Nu am incercat asa k nu pot sa afirm ca nu sunt buni.
Sanyo e printre cei mai buni cand e vorba de acumulatori,gasesti pe net teste coparative in care sunt pe primele locuri,GP nu sunt la fel de buni.Bravo lor ca au preturi bune si nu cer bani mai multi doar pe nume cum fac altii.
Vand la magazin seturi si acumulatori Sanyo de mai bine de 2 ani si nu am avut decat clienti foarte multumiti,am folosit si eu mai bine de un an un set si acum m-am luat altul,au mers perfect si tin foarte bine.Daca totusi vrei sa cumperi altceva,nicio problema,ti-am facut doar o recomandare.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.