Haiducus
16th December 2003, 10:55
Originally posted by arty
in US astea costa cam $20 - charger + acumulatorii
cand ziceai ca vii pe aici ?
ady_botos
16th December 2003, 10:57
dan2 ,
nu stiu de unde ai putea comanda. Aici in TM sunt Energizer in mai multe locuri, dar s pretul variaza f mult. Eu le-am cumparat de la un tip ce aduce produse din .de , pretul fiind fff bun (4 buc Energizer 2100 la 250 000). La magazine e alta poveste: 180 000/buc :mad:
Dar de ce nu iti iei GP sau Uniross ?? Ambele sunt f bune. Cauta in magazinele Germanos. Acolo erau Uniross. Sau incearca SANYO (super bune) le gasesti in Metro.
Ares
16th December 2003, 11:47
Am si eu o intrebare... Am vazut la Germanos niste acumulator de 2000mAh (parca) si incarcator rapid... Totul se invartea in jurul a 1.6 mil (parca).
Merita pentru un Canon A70 - 2000mAh? Cu cat sunt mai mari cu atat mai bine? (intreb pentru ca am camera pe drum si deja caut acumulatori de zor)
Alta intrebare... Unde-i sediu GP???? Ca nu m-am dumirit
Multzam...
root
16th December 2003, 13:19
Originally posted by Ares
Merita pentru un Canon A70 - 2000mAh? Cu cat sunt mai mari cu atat mai bine?
Da. Am mai zis de atatea ori, capacitatea acumulatorilor nu influenteaza functionarea camerei. Sau mai bine zis, nu dauneaza. Deci cu cat e mai mare capacitatea cu atat mai bine, vei putea face mai multe poze / incarcare.
Ares
16th December 2003, 13:38
Multzam... Am gasit si site-ul GP - http://www.gpbatteries.ro/ (poate mai cauta cineva) cu tot cu adresa lor, dar pe acolo nu am gasit nici un fel de acumulator mai mare de 1800...
Vladutz
16th December 2003, 22:58
Probabil un subiect extrem de important pentru orice posesor de camere foto IN SPECIAL digitale.
Mananca nene astea acumulatorii... INSTANT
Eu unul am un set de 4 acumulatori GP de 1800mA (Ni-MH) insa am facut greseala si mi-am luat un incarcator IDIOT care incarca bateriile cam in ... MIN 16 Ore
Abia acum m-am mai documentat si am inteles ca exista si un incarcator RAPID tot de la GP care ii incarca in 5 ORE !!!
E cam 1.3 mil cu tot cu 4 baterii de 1800.
Stau si ma intreb. EXISTA cumva acumulatori mai buni ca astia Ni-MH !?? MERITA sa mai iau INCA un set de asta GP de 1800 si un incarcator de ala rapid !?
PS: daca vreti sa va cumparati o camera NICI SA NU VA GANDITI ca o sa puteti sa o folositi cu .. baterii normale !!!
Eu am un HP 850 si mananca bateriile in 5-6 poze la care umbli cu zoom-ul si blitz-ul
He! Incarcatorul ala nu e deloc IDIOT dc. incarca bateriile in 16 ore! Este chiar unul inteligent as putea spune!!! Are un montaj inauntru de te doare capul! Si cel rapid e tot la fel de inteligent. Nu exista diferente intre ele de inteligenta! Doar ca unul incarca bateriile mai repede (cu scaderea vietii bateriilor) iar celalalt le incarca mai incet dar bateriile traiesc mai mult. Este doar o diferenta de program de incarcare!
HP-ul ala 850 e o adevarata uzina nucleara. Daca nu ma insel, pe label-ul de pe el scrie 4,3V si 2.5A. Este un curent imens
dan2
17th December 2003, 01:31
cat tin aia nikon ? ca vreau sa-mi iau si eu 2 + incarcator rapid (2H) sapt. viitoare
dan2
17th December 2003, 04:29
Vladutz, la cat costa un acumulator nu cred ca ri fi marea problema durata de viata a lor. Ei zic 1000 de ori. Tu cu asta rapid ... sa zicem ! ca le tai durata la 500 incarcari. Iti garantez ca peste 2-300 de incarcari (si asa mult) tu ba ii pierzi, ba ii strici sau iti vinzi aparatu intre timp
))
dan2
17th December 2003, 04:37
am vazut Sanyo la Metro de 2100 mAh. spui ca sunt bune ? dar daca ii iau separat (doar acu.) , unde gasesc si un incarcator RAPID si COMPATIBIL pentru ei ?
p.s. crezi ca imi poti face si mie rost de un set de Energizeri ? platesc 10$
arty
17th December 2003, 04:45
nu ne gandim ca pierde camera sau o vinde....
cat folosesti niste acumulatori? acu, pe bune ?
sa'i incarci de 1000 de ori cate 16 ore ? asta inseamna.. sa zicem la modul ideal.. doar incarcatul lor, pana la terminarea celor 1k cicluri... 2 ani la incarcat doar....
sa zicem ca consumi niste acumulatori dinastia... cate poze faci in medie pe zi ? 2-3 ? stiu ca uneori faci mai multe.. dar sunt saptamani cand nici nu atingi camera... so.. sa zicem 2-3 pe zi...
sa zicem ca un set full incarcat in 16 ore te tine 100 poze doar.. ca ai o camera care consuma groaznic... inseamna ca vei termina acumulatorii in 1 saptamana... exagerat... so, am 1000 saptamani reale de incarcare a acumulatorior.. inpratim la 52.... so.. ne asteptam ca acei acumulatori sa tina 20 ani ???? din care 2 ani stau la incarcat... c'mon, get real...
incarcarea in 15 minute este una chiar utila.. faci pozele... daca faci multe odata, 15 minute si gata.. iara ai energie.. asta in ideea ca nu ai 2 seturi de acumulatori.
cat vrei sa tina acumulatorii ? o viata ?
scooby
17th December 2003, 09:36
Eu nu inteleg de ce pune lumea asemenea accent pe timpul de incarcare al acumulatorilor .Eu v-as da alt sfat !
Luati-va fratilor 2 sau 3 randuri de acumulatori,asa cum spune si arty si atunci VA ASIGUR eu ca chiar nu o sa conteze daca ii incarca in 3 ore sau in 20 (personal nu cred ca faceti mai mult de 300 poze intr-o zi astfel incat sa va trebuiasca asa de rapid)
ady_botos
17th December 2003, 09:58
Originally posted by dan2
am vazut Sanyo la Metro de 2100 mAh. spui ca sunt bune ? dar daca ii iau separat (doar acu.) , unde gasesc si un incarcator RAPID si COMPATIBIL pentru ei ?
p.s. crezi ca imi poti face si mie rost de un set de Energizeri ? platesc 10$
Sanyo sunt ff bune. Incarcator separat nu stiu unde poti sa gasesti, eu nu am vazut Sabyo decat in Metro. PArca erau si la Germanos intr-un timp.
P.S. Chestia cu "Energizer la 10 $" este adresata mie ??
Daca da, nici o problema, ne intalnim, imi dai banii sau vii cu mine si luam bateriile. Da-mi un pm.
dan2, tu esti in TALIN??? Adica prin tarile Baltice ?????
driverx
17th December 2003, 10:10
Au fost inventate tot felu de smecherii la acumulatoare...DAR un acumulator bun si INCARCAT ca lumea tot in multe ore se incarca....asta e idea..daca se incarca lent..are timp sa faca toate reactiile chimice ca lumea.....ala de 5 ore nu face decat sa bage curent mai mare in acumulatoru tau ..adica pe scurt il cam streseaza in dezinteresu tau
:cya:
Haiducus
17th December 2003, 10:23
Originally posted by arty
incarcarea in 15 minute este una chiar utila.. faci pozele... daca faci multe odata, 15 minute si gata.. iara ai energie.. asta in ideea ca nu ai 2 seturi de acumulatori.
cat vrei sa tina acumulatorii ? o viata ?
+ ...incarcatorul de masina
pai din cauza asta te-am si intrebat cand vii pe la noi pe play
...ca acei acumulatori care zici ca acolo costa 20 $ cu tot cu incarcator ...la noi costa ~ 90 $
...(cu tot cu adaptor de masina)
arty
17th December 2003, 11:03
haiducus: aici sunt pe 110V ... so, no use...
eu vin in noiembrie la anu'
dan2
17th December 2003, 12:36
ok ... off topic sa zic asa , nu mutati la brusa. vinde cineva un incarcator rapid folosit ? poate si 2 acumulatori folositi cu el ?
Ares
20th December 2003, 13:43
ok... apropo' de acumulatori... am cumparat de la Germanos un incarcator rapid (zice el 1-2h) si 4 acumulator de 2300mAh AA... Inca nu l-am folosit dar vroiam sa stiu daca trebuie formatati cumva sau exista ceva "tips-uri" de care sa tin cont...
Si alta chestie - pot sa incarc cu el si baterii AAA de capacitati mai mici?
dan2
20th December 2003, 22:41
ai cumparat incarcatorul la negru ? trebuie sa-ti fi dat si un carton macar al ambalajului in care se specifica ce poti sa incarci si ce capacitati.
am vazut in seara asta la Metro in ct un charger rapid cred (vanzatoarea habar n-avea) dar pe instructiuni scria timp de incarcare: 91'., ceva de fabricatie nemteasca la 490.000 lei si cred ca am sa merg sa-l iau. de asemenea set de 2 acu Sanyo 2100 mAh la 200.000 lei , pare acceptabil !
Ares
20th December 2003, 23:39
Nope... Ăncărcătorul e luat de la Germanos, 1.800k... și din nefericire nu scrie decât - "the Sprint 1-2h UNIROSS charger is designed to charge Ni-Cd or Ni-Mh batteries"... nimic în plus...
Cât despre ce ai văzut tu... Având în vedere cât am dat eu pe beleaua asta, cred că-i super afacere...
dan2
21st December 2003, 02:34
hmm , Ares puteai sa dai o raita si pe la digitalworld.ro , la 1.800.000 iti luai ceva super !
bibi
22nd December 2003, 19:16
Mi-am luat si eu un incarcator care incarca in 6 ore si am urmatoarea intrebare.
Beculetul ala care sta aprins cand ai bateriile la incarcat ar trebuii sa se stinga dupa ce bateriile se incarca?
Ce rol are beculetul?
Ares
22nd December 2003, 19:23
La mie asa e... Beculetzu s-a stins cand s-a incheiat incarcarea... Si asta dupa doar 2 ore
Sa vedem acum cat tin acumulatori la frecat in camera...
dan2
22nd December 2003, 19:23
depinde, de obicei au 2 culori, rosu incarca, verde s-a incarcat.
bibi
23rd December 2003, 23:15
Mi-am cumparat de curand 2 baterii Ni-CD si un incarcator pe care scrie ca este pt baterii NiCD ( incarca in 6 ore).
Am aflat de la dan2 ca bateriile Ni-CD nu prea sunt bune pt aparatele foto digitale.
Daca cumpar baterii NiMH o sa le pot incarca cu incarcatorul pe care il am ?
Tehnologia de incarcare a unei baterii difera de la NiCD la NIMH?
Imi trebuie incarcator pt baterii NIMH?
Mersi
dan2
23rd December 2003, 23:43
daca cel pentru NiCD e numai ptr. NiCD da , iti trebuie altu. daca merge si cu NiMh ar trebui sa scrie pe spate, sa aiba un comutator ceva. recomand baterii NiMh 2100 mAh Sanyo , pret Metro 233.000 set 2 buc. ! maine mai merg sa mai iau 4 !
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.