Thread general de acumulatori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49

Tigerrr

Si incarcatorul tau ce proprietati are?cum se numeste(numele intreg)....si poate poti sa mi dai si un link biggrin.gif
cata801
Chestia este urmatoarea: vad ca acumulatorii energizer sunt pe primul loc intr-un test facut de nu stiu cine pe un site scris de voi.
Eu am cumparat un set de acumulatori energiner 2500 mAh si dupa vre-un an, neutilizati in mod excesiv m-au lasat. dupa ce ii tin la incarcat chiar si 24 ore, uitati prin incarcator, tot energizer, abia apuc sa fac 5 poze si se descarca. Mentionez faptul ca atata timp cat au fost in perioada de garantie (1 an) am fost foarte multumit de ei. Tineau foarte mult, chiar si la 2 umpleri de un card de 512 mb, adica 200 - 500 poze. Chiar de revelion, am facut 200 poze cu blitz in prima seara si vre-o 50, tot cu blitz, a doua seara, cu acelasi rand de acumulatori, fara sa ii schimb. si au tinut.

Acum nu stiu ce s-a intamplat cu ei... ori si-au trait viata ori sunt eu de vina. Ii folosesc doar la un Canon A95.

Un prieten are GP-uri, ii foloseste de vre/o 2 ani si e multumit de ei. Acum trebuie sa cumpar altii nu stiu exact ce sa iau: ori varta de 2500 la 140 lei bucata ori gp-uri de 2500 parca la 180 bucata. Vreau sa ii incarc pe acelasi incarcator al energizeru-lui. Are ceva?

markarian
QUOTE(Tigerrr @ Oct 3 2006, 22:16) *
Si incarcatorul tau ce proprietati are?cum se numeste(numele intreg)....si poate poti sa mi dai si un link biggrin.gif

http://www.altex.ro/?domeniu=Electronice&a...atori%20baterii

Vezi si tu ce preferi. Mie si aia de la Panasonic mi se par OK. Dupa cum vezi la banii pe care vrei sa ii dai, gasesti acumulatori misto cu incarcator tare. Eu nu m-am chinuit deloc sa caut. Probabil ca la o cautare mai atenta gasesti ceva mai ieftin sau mai bun. Succes! biggrin.gif

P.S. Cred ca se gasesc si separat si s-ar putea sa iesi mai ieftin.
markarian
QUOTE(cata801 @ Oct 4 2006, 15:46) *
Chestia este urmatoarea: vad ca acumulatorii energizer sunt pe primul loc intr-un test facut de nu stiu cine pe un site scris de voi.
Eu am cumparat un set de acumulatori energiner 2500 mAh si dupa vre-un an, neutilizati in mod excesiv m-au lasat. dupa ce ii tin la incarcat chiar si 24 ore, uitati prin incarcator, tot energizer, abia apuc sa fac 5 poze si se descarca. Mentionez faptul ca atata timp cat au fost in perioada de garantie (1 an) am fost foarte multumit de ei. Tineau foarte mult, chiar si la 2 umpleri de un card de 512 mb, adica 200 - 500 poze. Chiar de revelion, am facut 200 poze cu blitz in prima seara si vre-o 50, tot cu blitz, a doua seara, cu acelasi rand de acumulatori, fara sa ii schimb. si au tinut.

Acum nu stiu ce s-a intamplat cu ei... ori si-au trait viata ori sunt eu de vina. Ii folosesc doar la un Canon A95.

Un prieten are GP-uri, ii foloseste de vre/o 2 ani si e multumit de ei. Acum trebuie sa cumpar altii nu stiu exact ce sa iau: ori varta de 2500 la 140 lei bucata ori gp-uri de 2500 parca la 180 bucata. Vreau sa ii incarc pe acelasi incarcator al energizeru-lui. Are ceva?

Mie Energizer si Duracell mi s-au parut intotdeauna foarte slabi la baterii si acumulatori. Deci, nu cred ca e vina ta.

Nu ti-as recomanda nici sa folosesti acelasi incarcator. Vezi exemplul lui Deejay86!!!
KITZU
cata801
Poate ai observat ca in cele spuse mai inainte exista nesansa ca marcile mari, usor vandabile sa fie mai degraba contrafacute de asiatici iar o firma de talie medie si caracteristici asemenea, fiind originali sa fie mai bune si sa respecte calitatile minime.
Panasonic sunt tot prin top dar e marca arhicunoscuta. Varta nu prea a fost luata in seama si s-ar putea sa fie buna poate doar la noi sa ajunga produse mai vechi (obiceiul importatorului roman sa aduca ce arunca altii).
Tigerrr
Nu stiu cat de bun e,sau cat o sa ma tina dar mi am luat un incarcator Erergizer.....multumesc pt sfaturi.

Bafta peacefingers.gif
markarian
Am gasit acumulatori Uniross la 30RON pe Okazii. Astia o sa ajunga mai ieftini ca betriile normale. Chiar o sa imi iua un set R6 si unul R3. biggrin.gif

QUOTE(Tigerrr @ Oct 6 2006, 08:59) *
Nu stiu cat de bun e,sau cat o sa ma tina dar mi am luat un incarcator Erergizer.....multumesc pt sfaturi.

Bafta peacefingers.gif

Tine-ne si pe noi la curent cu evolutia incarcatorului si a acumulatorilor! peacefingers.gif

Livik
Am cumparat un incarcator GP si 4 acumulatori: 2 Panasonic 2600 ma si 2 Sanyo 2500 ma (vreau sa vad diferenta dintre cele doua tipuri, sa stiu ce sa cumpar pe viitor si sa ii sfatuiesc si pe altii ). Din cate am citit eu acel incarcator este cu timer si se specifica timpii de incarcare pentru acumulatori mai mici, poate sa incarce si acumulatorii mei? sau timerul este setat sa incarce acumulatori mai mici si pe ai mei ii incarca mai putin?
deejay86
Si are un comutator pentru diferite amperaje? Nu cred sa nu-i incarce complet. Din cate am vazut eu pana acum incarcatoarele mai bune sesizeaza cand s-a terminat incarcarea, nu apreciaza in functie de acumulator.
Livik

QUOTE(deejay86 @ Oct 9 2006, 09:21) *
Si are un comutator pentru diferite amperaje? Nu cred sa nu-i incarce complet. Din cate am vazut eu pana acum incarcatoarele mai bune sesizeaza cand s-a terminat incarcarea, nu apreciaza in functie de acumulator.

Nu are comutator pentru amperaj doar un comutator pentru NI-MH/Ni-Cd.
Eu din cate am inteles ( am citit aproape tot ce este pe acest topic plus cateva linkuri ) sunt doua tipuri de incarcatoare unele cu timer si unele cu procesor care ajusteaza intensitatea in functie de acumulator si de cat de incarcat este. Ce nu inteleg eu este "timerul" asta (poate si denumirea ma deruteaza) este cumva presetat sa incarce numai anumite capacitati ?

Acesta este incarcatorul

http://gpbatteries.com/pdf/KB34P_OEM_DS.pdf
deejay86
Eu stiam ca sunt cele cu procesor care sesizeaza incarcarea completa si comuta pe curent de intretinere si cele "cu led biggrin.gif" care aprind un led cand acumulatorii sunt charged, dar inca mai alimenteaza.
PS: s-ar putea sa ma insel (asta tin eu minte)
kiphtea69
Am si eu o dilema, care dintre urmatoarele marci sunt recomandate si in ce ordine in materie de AA peste 2000 ma : Duracell , GP, Panasonic, Sanyo ?
deejay86
din cate am inteles de la altii panasonic ar fi cei mai buni in materie de acumulatori. daca ma inseala memoria rog sa fiu corectat!
moroianu
Eu am ales memorex. Am gasit la 1A cu un pret de 500 mi ( incarcator + 4 acumulatori de 2300 mAh) + garantieClick pentru a vizualiza atașamentul

si aici pt. info.

http://www.comertvirtual.ro/detalii-produs...d20.html#produs
alwis
Domnilor,

Vazand recomandarile Dvs. cu privire la folosirea unor acumulatori si a unui incarcator, mi-am zis ca e bine sa va ascult sfaturile.
Am achizitionat, dupa cat mi-a permis bugetul, un incarcator Sanyo tip MQR01 care avea si 4 acumulatori Sanyo tip NiMH de 2100 mAh fiecare (2000 mAh curat). Pe cutie scrie ca este incarcator electronic rapid care face incarcarea intre doua si cinci ore functie de numarul acumulatorilor pusi la incarcat, al tipului lor sau al capacitatii.
Curentul de incarcare este de 460 mAh pentru un numar de patru acumulatori si 900 mAh atunci cand sunt pusi la incarcat numai doi acumulatori.
Timpii de incarcare sunt de 145 minute pentru doi acumulatori NiMH de 2100 mAh si 290 minute pentru patru acumulatori NiMH de 2100 mAh. Mai sunt si alte valori inscrise pentru NiCd dar nu am de gand sa cumpar asa ceva.
Incarcatorul este prevazut cu un led rosu care sta aprins pe durata incarcarii, acesta stingandu-se automat atunci cand incarcarea este completa.
Nu se vorbeste nicaieri de efectul de memorie.
Conform prospectului, acesti acumulatori Sanyo din dotare, NiMH, de 2100 mAh, ar trebui sa reziste la 264 de fotografii in conditiile in care se face o poza la fiecare 20 secunde si se foloseste blitzul la fiecare 60 secunde.
Am pus acumulatorii la incarcat la ora 13:38 si ledul s-a stins la ora 18:08,incarcarea durand deci cam 4 ore si jumatate.
Este bine ?
Pretul de achizitie a fost de 75 RON dar sub eticheta cu acest pret am descoperit alta cu 130 RON.
Termen de garantie, conform certificatului = un an de zile. Magazinul = Flanco din Carrefour Militari.
Credeti ca am aruncat banii ?
Ca o nostimada, va pot spune ca initial cumparasem din Carrefour un incarcator Duracell cu patru baterii de 1800 mAh la 80 RON dar la standul de garantii mi s-a spus ca garantia este de 30 zile insotita doar de bonu de casa ! Am returnat Duracell-ul, mi-am luat banii si am cumparat ce v-am descris mai sus.
sadisor
ai facut o afacere buna. sau cei de la Flanco s-au pacalit in etichete.

acumulatori nu au efect de memorie.

timpul de incarcare care l-ai obtinut e exact cat spune si producatorul 4 ore si 45 de minute pt 4 acumulatori de 2100, asa ca nu trebuie sa iti faci probleme.

iar ce scrie pe ambalaj e facut dupa ceva test Sanyo, s-ar putea sa poti face si mai multe poze.
SuperDuper
QUOTE(alwis @ Oct 18 2006, 11:37) *
Domnilor,

Vazand recomandarile Dvs. cu privire la folosirea unor acumulatori si a unui incarcator, mi-am zis ca e bine sa va ascult sfaturile.

Sanyo sunt inventatorii accu NiMH.
INSA - personal am avut cateva ZECI de acumulatori NiCd, NiMN... de diversi producatori.
Nici unul nu tinea incarcat mai mult de 1-2 saptamani (fara sa fie folosit) - mai ales dupa vreo 6 luni de folosire. Aia NiMN sunt ceva mai buni la inceput (tineau poate 1 luna), dar dupa 1 an de folosire se autodescarcau la fel de repede ca aia NiCd.
Recent insa aia de la Sanyo au scos pe piata niste acumulatori care tin incarcati 1 an (fara autodescarcare) - numele lor este Eneloop.
Mi-au venit gata incarcati din fabrica si pana acum nu am mai avut surpriza sa plec in excursie cu acumulatorii din camera morti si cu aia "de rezerva" morti si ei (autodescarcati IN CHARGER!).
costelmarius
Salut! Am cumparat exact anul trecut un incarcator Sanyo si 4 acumulatori Sanyo Ni-Mh 2100 mAh.Totul a fost bine pana azi cand am descoperit ca unul dintre acumulatori(desi a fost pus la incarcat) avea tensiune 0.I-am masurat rezistenta si este 0.Cu acumulatorul respectiv,camera(Canon a510) nu se deschide.Daca il pun la incarcat,LED-ul care imi arata ca se incarca acumulatorii nu se aprinde.Sa inteleg ca s-a terminat cu el? Totusi nu-mi explic cauza...Daca ma poate lamuri cineva...
krossfire
QUOTE(deejay86 @ Oct 9 2006, 19:26) *
Eu stiam ca sunt cele cu procesor care sesizeaza incarcarea completa si comuta pe curent de intretinere si cele "cu led biggrin.gif" care aprind un led cand acumulatorii sunt charged, dar inca mai alimenteaza.
PS: s-ar putea sa ma insel (asta tin eu minte)

Cele cu procesor pleaca de la 1 milion in sus fara acumulatori si timpi prea buni. De asemenea, daca cineva alege un incarcator cu urmarire a procesului de incarcare, ar fi bine sa opteze pentru o marca serioasa.
canon_lover
QUOTE(Livik @ Oct 8 2006, 15:19) *
Am cumparat un incarcator GP si 4 acumulatori: 2 Panasonic 2600 ma si 2 Sanyo 2500 ma (vreau sa vad diferenta dintre cele doua tipuri, sa stiu ce sa cumpar pe viitor si sa ii sfatuiesc si pe altii ). Din cate am citit eu acel incarcator este cu timer si se specifica timpii de incarcare pentru acumulatori mai mici, poate sa incarce si acumulatorii mei? sau timerul este setat sa incarce acumulatori mai mici si pe ai mei ii incarca mai putin?

Am vazut cam tirziu topicul dar privind cu atentie tabelul dat de tine:

Type Size
Capacity Charging Time Charging Trickle Charging
(mAh) (hours) Current (mA) Current (mA)
NiMH
AA 1900 ~ 8 250 +/- 15% 23 +/- 5mA
AAA 650 ~ 8 100 +/- 15% 21 +/- 5mA
NiCd
AA 600 ~ 3 250 +/- 15% 23 +/- 5mA
AAA 300 ~ 3 100 +/- 15% 21 +/- 5mA

se observa foarte clar ca puterea maxima de incarcare este de 1900 mAh rezulta ca pierzi diferenta pina la 2500 intrucit incarcatorul va inchide circuitul la 1900.
Iar ca nota informativa sa nu incarci niciodata 2 acumulatori de puteri diferite in acelasi timp.
deejay86
QUOTE(costelmarius @ Nov 1 2006, 20:33) *
Salut! Am cumparat exact anul trecut un incarcator Sanyo si 4 acumulatori Sanyo Ni-Mh 2100 mAh.Totul a fost bine pana azi cand am descoperit ca unul dintre acumulatori(desi a fost pus la incarcat) avea tensiune 0.I-am masurat rezistenta si este 0.Cu acumulatorul respectiv,camera(Canon a510) nu se deschide.Daca il pun la incarcat,LED-ul care imi arata ca se incarca acumulatorii nu se aprinde.Sa inteleg ca s-a terminat cu el? Totusi nu-mi explic cauza...Daca ma poate lamuri cineva...

e posibil sa fie defect din fabrica eu zic sa-l arunci. daca i-ai masurat rezistenta si aceasta este 0 e foarte posibil sa-ti deterioreze incarcatorul. atat timp ca nu iti da tensiune e normal sa nu-ti plece camera ... inlocuieste-l cu o alcalina si vezi daca merge.
Tigerrr
Salut.Ma mai stiti?
Vreau sa va spun un singur lucru.recomand incarcatoarele si acumulatorii de la Energizer.La timpul de incarcare nu pot sa spun cat timp le fiindca ii pun seara si ii scot dimineatza gata de treaba.Acumulatorii (4 buc de 2500)m au tinut cca 500 de poze(nu prea mai stiu k am mai sters din ele,dar din calculele mele cam asa iese)... biggrin.gif .II folosesc pe un Canon A640
Bafta peacefingers.gif
deejay86
da ... te mai stim biggrin.gif
sper ca pe tine sa te tina energizer ... ca mie mi s-au dus in 2 luni si ca sa fie treaba treaba nenorocitul de incarcator mi-a daramat si 4 acumulatori sanyo. iti dai seama? 1 incarcator si 8 acumulatori in 2 luni!!! afacere sad.gif
SuperDuper
QUOTE(deejay86 @ Nov 5 2006, 17:01) *
da ... te mai stim biggrin.gif
sper ca pe tine sa te tina energizer ... ca mie mi s-au dus in 2 luni si ca sa fie treaba treaba nenorocitul de incarcator mi-a daramat si 4 acumulatori sanyo. iti dai seama? 1 incarcator si 8 acumulatori in 2 luni!!! afacere sad.gif

Personal am accu Energizer (de 1700, 2100, 2500mAh) care dupa 6 luni au inceput sa nu se mai incarce la fel si sa se autodescarce mai rapid (in camera foto oprita). Am si Duracell si Philips cu aceleasi "performante".

Acuma am trecut pe Sanyo eneloop - acumulatori care vin deja incarcati din fabrica pentru ca ei zic ca si dupa 1 an mai sunt inca incarcati (la 85% din valoarea initiala).
Nu mai "mor" in camera fara sa ii folosesc. Sa vad cat tin ca abia au aparut.
markarian
QUOTE(Tigerrr @ Nov 5 2006, 19:44) *
Salut.Ma mai stiti?
Vreau sa va spun un singur lucru.recomand incarcatoarele si acumulatorii de la Energizer.La timpul de incarcare nu pot sa spun cat timp le fiindca ii pun seara si ii scot dimineatza gata de treaba.Acumulatorii (4 buc de 2500)m au tinut cca 500 de poze(nu prea mai stiu k am mai sters din ele,dar din calculele mele cam asa iese)... biggrin.gif .II folosesc pe un Canon A640
Bafta peacefingers.gif

Abia au o luna. Mai ai si tu rabdare smile.gif
Glumeam!!! peacefingers.gif
Mult succes cu ei!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.