Thread general de acumulatori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49

krossfire

QUOTE(dave @ Sep 4 2006, 19:59) *
krossfire,

cat timp tine acumulatorul pt digitale foto dupa mai multe incarcari? este refolosibil? huh.gif
dar baterii alcaline....am auzit ca sunt mult mai ieftini si se incarca de cateva ori(nu stiu de cate ori.in functie de putere/tensiune) si apoi se cumpara altele noi(baterii AA)
majoritatea apar digitale foto au acumulatorii si nu sunt deloc economice din cauza pretului ridicat (dupa ce se epuizeaza rezerva, tb cumparat altul nou la un pret exorbitant!!!)

mentionez ca nu stiu multe despre acumulatorii/baterii alcaline privind durata de viata sleep.gif

Pai aici te-am indus in eroare.

Trebuie sa facem o diferenta : Bateriile AA ca de altfel mai toate bateriile sunt de mai multe feluri. Bateriile alcaline sunt un tip superior de BATERII - ele nu se reincarca, iar achizitionarea lor repetata poate cauza "gauri in fondurile generale".

Acumulatorii sunt si ei de mai multe tipuri, pentru genul asta de compacte voi aminti doar : Litiu Ion (cei patrati, care se incarca in camera sau intr-un incarcator separat) si cei NiMH (Nichel Metal) care au forma unor baterii AA (sau AAA, dupa caz). Acestia arata ca niste baterii normale, dar sunt de fapt acumulatori.

Majoritatea producatorilor garanteaza in jur de 1000 de incarcari, insa cifra este mult prea mare, 200-300 fiind in general numarul de incarcari dupa care acumulatorii NiMh cedeaza. Niste acumulatori NiMH de capacitate mai mare (de la 1800mAh in sus) devanseaza clar alcalinele, mai ales ca economia este mult mai mare. (Alcalinele superioare costa sad.gif ).
dave
krossfire,

sunt derutat huh.gif

acumulatorii Li-On(900-1000 mAh) de forma patrata sunt fiabile? cate incarcari sunt necesare pt Li-On?
de ex bateria Li-On se incarca se cateva ori (cam 10-15 ori) dupa care nu se mai poate refolosi?

krossfire
QUOTE(dave @ Sep 4 2006, 20:30) *
krossfire,

sunt derutat huh.gif

acumulatorii Li-On(900-1000 mAh) de forma patrata sunt fiabile? cate incarcari sunt necesare pt Li-On?
de ex bateria Li-On se incarca se cateva ori (cam 10-15 ori) dupa care nu se mai poate refolosi?

Toti acumulatorii se pot refolosi...doar voiam sa fac o diferentiere..am scris si in ghid.

Poate imaginile astea ajuta :

Litiu Ion (exact ca la celulare - acelasi sistem, desi nu e mereu aceeasi forma) :

http://www.levi.cz/images_k/GBBB097.jpg

NiMH ( Pe stil alcaline AA) :

http://fotomag.com.ua/Duracell_HR6_Ni-MH_2500mAhbig.jpg

Recomand achizitionarea unei camere compacte pe baterii alcaline \ acumulatori NiMH - daca o camera suporta alcaline, va suporta si acumulatori NiMh si invers. Ideea este ca daca ajungi intr-un loc in care nu pot incarca, poti trece pe baterii.
dave
krossfire,

tot ce vreau sa stiu este cat timp tine acumulatorul Li-On (900-1000 mAh) dupa mai multe incarcari?
tu ai postat mai devreme ca acumulatorii tin pana la 1000 incarcari sau in medie 200-300 incarcari dar mi se pare mult de la atatea incarcari?....deci Li-On tine mai mult timp? ESTE REFOLOSIBIL? huh.gif

Doresc mai multe info despre Li-On
va rog sa ma scuzati pt intrebari dar acumulatorii sunt o problema mare decat aparatul foto ceea ce ma preocupa mellow.gif desigur din cauza duratei de viata scurte/limitate si al pretului mare la acumulatorii worthy.gif
krossfire
Li-Onul tine in general mai mult in camera, dar mai putine incarcari pana sa inceapa degradarea. Ma refect strict la compacte.

Asta din experienta mea oarecum limitata. Poate e vreounul pe forum pe care l-a tinut un Li-Ion mai mult de un an si ceva smile.gif.

Recomand clar NiMh pentru clasa asta !
akarina
QUOTE(Goaul @ Sep 3 2006, 15:11) *

compara cel dat de tine cu un Cullmann 450 travel C (2 canale de incarcare), un Quattro cu un 1000 travel C (4 canale de incarcare pe fiecare acumulator) sau cu un Refresh 2000 (display) de aici
KITZU
Pai faceti comparatie cu telefoanele mobile! Eu stiu ca un acumulator mi-a cedat dupa 2 ani iar altul dupa aceeasi perioada tine pe jumatate.
Oricum un Li-Ion tine mai mult de 2 ani si se incarca la 4 zile deci cele 200 de incarcari de care vorbeati.
Nu e deloc economic sa iei alcaline. Un acumulator costa de 2 sau3 ori mai mult si nu-l folosesti de 3 ori smile.gif ci de 200 de ori! E adevarat nu are aceeasi tensiune 1,2V vs 1,5V

blacatusu
Eu mi-am luat de doua zile acumulatori Photo Source- Ni Mh la 2600 dar n-am apucat decat sa ii incarc de testat zilele urmatoare.
dave
QUOTE(KITZU @ Sep 7 2006, 00:21) *
Pai faceti comparatie cu telefoanele mobile! Eu stiu ca un acumulator mi-a cedat dupa 2 ani iar altul dupa aceeasi perioada tine pe jumatate.
Oricum un Li-Ion tine mai mult de 2 ani si se incarca la 4 zile deci cele 200 de incarcari de care vorbeati.
Nu e deloc economic sa iei alcaline. Un acumulator costa de 2 sau3 ori mai mult si nu-l folosesti de 3 ori smile.gif ci de 200 de ori! E adevarat nu are aceeasi tensiune 1,2V vs 1,5V

deci este adevarat despre varianta Li-On? adica Li-On tine mai mult timp pana la 2 ani cu atatea incarcari(in cazul tau-200 incarcari).... photo.gif

Daca bateria Li-On nu s-a descarcat complet si vreau sa fac mai multe poze la o petrecere/nunta cu mult flash /blitz, sa pun la incarcat bateria Li-On( adica daca nu am rezerva in plus Li-On)?
avantaje sau dezavantaje?
sa mai iau inca un acumulator Li-On ca rezerva pt a face poze importante ce nu suporta amanare ca nunta/petrecere/situatii urgente? huh.gif

astept orice parere/sfat.... sleep.gif
krossfire

Pentru o compacta bateria Li-Ion nu se indica ! Nu poate fi inlocuita cu alcaline, precum NiMh-ul si niste acumulatori NiMH de calitate , sazicem la 2600 mAh, dureaza mai mult decat niste acumulatori Li-Ion, plus ca sunt usor de inlocuit. Multe modele de acumulatori Li-Ion nu se prea gasesc pe piata.
deejay86
am vazut ca multi spun ca acumulatorii li-ion nu sunt afectati daca sunt incarcati cand nu sunt complet goi. eu spun din experienta ca acesta este un adevar pe jumatate. adica nu sunt afectati asa de mult ca ni-mh (dar de ... poate e si paranoia mea), asadar incearca sa nu ii incarci decat atunci cand sunt goi.
KITZU
Li-Ion sunt de obicei pt un anumit aparat si nu se pot inlocui cu nimic altceva smile.gif Personal n-am vazut nici AA si nici AAA cu Litiu.

Ni-Mh, Ni-Cd, alcaline de tip AA sau AAA cu mici exceptii(la recomandarea producatorului) se pot interschimba. Diferenta e de regula de tensiune si e mai pregnanta cu cat sunt mai multi adica un acc de 1,2Vx2=2,4 fata de 3V!
Pac_Man
QUOTE(deejay86 @ Sep 7 2006, 19:03) *
am vazut ca multi spun ca acumulatorii li-ion nu sunt afectati daca sunt incarcati cand nu sunt complet goi. eu spun din experienta ca acesta este un adevar pe jumatate. adica nu sunt afectati asa de mult ca ni-mh (dar de ... poate e si paranoia mea), asadar incearca sa nu ii incarci decat atunci cand sunt goi.

Hmm... eu stiam ca la acumulatorii li-ion se recomanda incarcarea lor inainte de golirea completa. De asemenea formatarea la acest tip de acumulatori este inutila.

mai multe informatii

Cei Ni-Mh trebuiesc lasati complet sa se descarce inainte de incarcare.

Asta in teorie, pt ca in practica n-am reusit nicioadata sa urmez aceste recomandari si n-am avut probleme majore. Dar nici nu ma astept sa ma tina acumulatorii mai mult de 1-2 ani smile.gif
dave
bateria Li-On este putina dar nu am rezerva baterie asa ca vreau sa fac multe poze de ex la o nunta....daca bateria nu este descarcata complet ,sa pun la incarcat bateria Li-Ion?
o singura baterie Li-Ion este suficienta pt a face poze la o nunta cu mult flash sau fara(arata mai natural intr-o incapere luminoasa)?

astept pareri photo.gif
Pac_Man
Pentru nunti este absolut necesar sa ai o baterie de backup. Cand se termina una o pui pe cealalta la incarcat.
deejay86
QUOTE(Pac_Man @ Sep 8 2006, 12:27) *
Hmm... eu stiam ca la acumulatorii li-ion se recomanda incarcarea lor inainte de golirea completa. De asemenea formatarea la acest tip de acumulatori este inutila.

mai multe informatii

Cei Ni-Mh trebuiesc lasati complet sa se descarce inainte de incarcare.

Asta in teorie, pt ca in practica n-am reusit nicioadata sa urmez aceste recomandari si n-am avut probleme majore. Dar nici nu ma astept sa ma tina acumulatorii mai mult de 1-2 ani smile.gif

hmm ... aste e ... mie unul mi s-a parut ca acumulatorii li-ion (mai ales cei de la telefon, dar nu numai) o duc mai bine daca sunt incarcati in regim de ni-mh. se pare ca m-am inselat ... dupa cum am spus ... paranoia mea biggrin.gif
krossfire
Depinde...ei eu am observat ca la acumulatori Li-Ion generici (nu cei fabricati de o anumita firma...adica "sub" o anumita firma) descarcarile complete sunt mai ok.

Am avut un Siemens A55, si numai dupa cateva "resetari" si-a intrat in ritm.

Acum am un Sagem cu baterie chipurile facuta de Sagem...si in afara de faptul ca ma tine aproape 2 saptamani (daca nu ma joc ca nebunul pe vreo tampenie de joculet) formatarea bateriei nici nu se recomanda.

Observatie : Cand un acumulator Li-Ion refuza cu obstinenta sa se mai incarce \ sa functioneaza , un soc electric mic...sau putin mai mare il poate repune in functiune.
dan.c.
Am 50 ron si ma gandisem la urmatoarea optiune :

-Sa imi cumpar 2 acumulatori buni (cred ca ma incadrez in 30 ron)
-De restul sa imi iau incarcator separat . Am vazut unul la 15 ron si unul la 25 ron, dar vanzatoarea nu a stiut sa-mi precizeze vreo diferenta.

Poate afecta viata acumulatorilor un incarcator prost? De fapt exista incarcator prost?! Ce acumulatori mi-ati recomanda la suma de ~30 ron si de unde ? Eu ma hotarasem la Energizer.
deejay86
mie un incarcator energizer mi-a daramat 8 acumulatori (si inca a costat 120 RON cu 6 acumulatori). nu zic ca energizer e prost ... zic ce am patit.
nu stiu cat de bun sau de prost va fi un incarcator la ~30 RON insa iti garantez ca va fi unul foarte lent. parerea mea e ca se reflecta calitatea incarcatorului in viata acumulatorilor (n-as putea spune in ce masura).
Aici gasesti incarcator + acumulatori <50 RON insa nu pot sa-ti garantez ca vei fi multumit si ca o sa le ai pt mult timp. recomandarea mea ar fi sa investesti ceva mai mult in chestia asta (se merita).
krossfire
Te poti uita la curentul de incarcare si daca exista vreo restrictie.

Exemplu : Eu am cumparat la 400 000 lei vechi, un incarcator GP (incet , foarte incet) cu doi acumulatori 1300NiMh. Mi-am achizitionat rapid doi acum ulatori Duracell 2500NiMh, si nu am avut nici un fel de problema pana acum wink.gif

Asa cum spunea si Deejay : nu este o regula. Depinde de locul de fabricatie si de anul de fabricatie al acumulatoarelor + conditiile de fabricatie si specificatiile generale ale incarcatorului. Exemplu : Sunt multe incarcatoare mai vechi, pe care nu scrie cat pot incarca maxim, dar timpul se poate calcula..si folosirea va fi facuta cu succes !

Diferenta dintre cele doua poate fi la nivelul timpilor de incarcare (cel mai probabil), a protectiei la polarizare sau doar a firmei.
markarian
Am luat un set de 4 acumulatori Sanyo 2500 mAh cu incarcator rapid (in trei ore ii incarca pe toti 4) la 100RON. Merg excelent si consider ca merita investitia. Am un Pentax cu display foarte mare si zoom optic care suge la greu. In ceea ceea ce priveste incarcarea rapida, nu consider ca 50RON reprezinta un efort financiar prea mare raportat la diferenta de viata. Prefer sa dau banii astia la 2 ani in loc de 3 si sa stiu ca pot dispune de acumulatori cand vreau. Recomand!!! coolspeak.gif
deejay86
am avut si eu 4 Sanyo 2500 mAh care au fost distrusi de un charger extra-lent Energizer. Sau cine stie poate s-au dus singuri, insa erau destul de noi. In fine, m-am scapat si de acumulatori si de charger si mi-am luat un incarcator rapid (3h) + 4 accumulatori 2500 mAh Encore. M-au speriat cat de mult tin.
catalinjkd
Salut. As vrea sa cumpar inca un acumulator pentru un Panasonic DMC-FZ7. Pe f64.ro am vazut unul la 700.000 care nu e original iar pe digitalmall.ro unul original la 1.800.000.
Se merita sa-l iei pe ala mai ieftin? Tine la fel de mult? Pateste camera ceva?
Stie cineva cat e la Panasonic in Unirea?
Tigerrr
Salut..de curand mi am cumparat o camera foto Canon A640 si vreau akum sa cumpar si niste acumulatori si poate si un incarcator biggrin.gif
Nu stiu de care sa mi iau...am auzit de cele GP, Uniross,Sanyo,Cullmann etc..eu mai am aksa un incarcator Gp lent(l am cumparat pt mp3 player)incarca lent...fiindca nu ma grabeam si are loc pt 2 baterii AA si AAA
Eu am ceva bani k sa mi cumpar unu bun la 1mil si ceva dar nu stiu dak se merita....acumulatorii dak ii tin in camera degeaba se descarca?
Ce ma sfatuiti?sunt in criza de timp...maine sau joi ma duc la buc si tre sa mi iau ceva de acolo....

multumesc peacefingers.gif

PS: Asta e modelul de incarcator pe care il am aksa
markarian
QUOTE(Tigerrr @ Oct 3 2006, 11:39) *
Salut..de curand mi am cumparat o camera foto Canon A640 si vreau akum sa cumpar si niste acumulatori si poate si un incarcator biggrin.gif
Nu stiu de care sa mi iau...am auzit de cele GP, Uniross,Sanyo,Cullmann etc..eu mai am aksa un incarcator Gp lent(l am cumparat pt mp3 player)incarca lent...fiindca nu ma grabeam si are loc pt 2 baterii AA si AAA
Eu am ceva bani k sa mi cumpar unu bun la 1mil si ceva dar nu stiu dak se merita....acumulatorii dak ii tin in camera degeaba se descarca?
Ce ma sfatuiti?sunt in criza de timp...maine sau joi ma duc la buc si tre sa mi iau ceva de acolo....

multumesc peacefingers.gif

PS: Asta e modelul de incarcator pe care il am aksa

Salve! Io am dat 100RON pe 4 Sanyo 2500MAh si incarcator rapid. Ii incarca in 3-4 ore pe toti 4. Se gasesc la Altex sau Media Galaxy. Mi s-au parut cea mai buna afacere. Gasesti si pe la Germanos si la alte magazine, toate sunt marci bune (Panasonic, GP, Sanyo, Uniross), insa la astia mi s-a parut cel mai bine. Succes!

P.S. ca si deejay86, am ramas uimit de cat tin.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.