grinchi
Aug 2 2006, 08:42
Si eu intentionez sa-mi iau acesti acumulatori ptr un Canon A610 si asi vrea sa stiu de unde i-ai luat si cum ti se par cam la cite poze rezista..
Multumesc
Bogdan!
Aug 2 2006, 12:40
acumulatori GP de 2500mAh
cauta pe net. Am gasit un set de 4 cu vreo 80 de lei
grinchi
Aug 2 2006, 12:53
OK . O sa ma uit pe net..
Multumesc
hahnel 2350 mAh; ia-ti si un incarcator rapid, indiferent de ce accu alegi.
grinchi
Aug 3 2006, 11:11
Am vazut ca sunt recomandati acumulatori de 2500 mAh NIMh si un incarcator rapid..
Eu i-am luat de la Altex cu 99 ron, de rezistat nush exact cat rezsita ca inca nu au apcat sa se si descarce , dar va trebui sa ma tina vro 500 poze
the_barzaune
Aug 3 2006, 18:07
eu stiu ca atunci cand ii iei ei sunt putin incarcati si poti sa-i ii bagi in camera si sa o folosesti pana se descarca complet (ceea ce nu ar trebui sa dureze prea mult). abia atunci ii pui la incarcat.
la mine nu a fost asa , chiar am incercat sa-i bag si scria CHANGE THE BATTERIES...deci erau descarcati complet.
Acumulatori Energizer 2500 mAh, 4+2 gratis + incarcator, aprox 90 RON la Carrefour.
Am luat eu si sunt foarte multumit
Parerea mea este sa-ti iei Energizer.
Au la Carrefour, 4+2 gratis + incarcator, 2500 mAh, eu folosesc si sunt excelenti
Am si GP-uri, 2000 mAh, cumparati de ceva vreme, pt un A 75. Si asta este o alegere buna dar am impresia ca incarcatorul pt GP este putin mai scump....verifica preturile.
freshness
Aug 4 2006, 00:22
Tot de la Carrefour am luat si eu...extrem de multumit
grinchi
Aug 4 2006, 07:09
QUOTE(Dex. @ Aug 3 2006, 22:51)

Parerea mea este sa-ti iei Energizer.
Au la Carrefour, 4+2 gratis + incarcator, 2500 mAh, eu folosesc si sunt excelenti
Am si GP-uri, 2000 mAh, cumparati de ceva vreme, pt un A 75. Si asta este o alegere buna dar am impresia ca incarcatorul pt GP este putin mai scump....verifica preturile.
OK MULTUMESC ... La ce pret sunt la Carrefour acumulatori si incarcatorul?
the_barzaune
Aug 4 2006, 13:16
am luat 4 acumulatori panasonic 2600 mAh cu 15 ron bucata
. era o oferta la foto teo.
Kugarth
Aug 4 2006, 13:33
QUOTE(Dex. @ Aug 4 2006, 00:44)

Acumulatori Energizer 2500 mAh, 4+2 gratis + incarcator, aprox 90 RON la Carrefour.
Am luat eu si sunt foarte multumit

Tot asa am si eu. Dureaza surprinzator de mult! Singurul "defect" este ca nu au si un fast charger ... trebuie sa astepti 12 ore indiferent ca incarci 2 sau 4 acumulatori.
am 6 acumulatori energizer de 2500ma ,cu cele pe care le am in camera acum (canon A400) am facut peste 100 de poze si inca nu spune ca ar fi pe terminate
In schim se intampla de mule ori ca dupa ce le incarc si mai stau cam 2-4 zile, le bag in camera si sun descarcate.Stiti care este problema ?
In rest sunt multumit de energizer
Kugarth
Aug 5 2006, 12:28
QUOTE(aalin @ Aug 4 2006, 14:51)

am 6 acumulatori energizer de 2500ma ,cu cele pe care le am in camera acum (canon A400) am facut peste 100 de poze si inca nu spune ca ar fi pe terminate
In schim se intampla de mule ori ca dupa ce le incarc si mai stau cam 2-4 zile, le bag in camera si sun descarcate.Stiti care este problema ?
Acumulatorii se descarca stand (e ceva normal) dar nu atat de repede. Mi se intampla si mie sa incarc 4, folosesc 2 si peste o saptamana sa vreau sa ii folosesc si pe ceilalti 2 si sa-i gasesc descarcati.
catalina s
Aug 7 2006, 13:14
Unde pot gasi un acumulator pt. fotocamera OLYMPUS C765UZ? Ma poate ajuta cineva?
freshness
Aug 7 2006, 13:15
La Vitacom
catalina s
Aug 7 2006, 13:20
unde e? eu sunt din constanta. nu am auzit de asa ceva la noi. poti sa imi dai niste indicii?
freshness
Aug 7 2006, 13:23
QUOTE(catalina s @ Aug 7 2006, 14:20)

unde e? eu sunt din constanta. nu am auzit de asa ceva la noi. poti sa imi dai niste indicii?
www.vitacom.ro
catalina s
Aug 7 2006, 13:28
sper ca nu ai ras de mine! nu prea ma plimb pe internet, sunt novice.
freshness
Aug 7 2006, 13:29
QUOTE(catalina s @ Aug 7 2006, 14:28)

sper ca nu ai ras de mine! nu prea ma plimb pe internet, sunt novice.
stai linistita si bafta la cumparaturi
QUOTE(voicul @ Oct 16 2004, 12:36)

N-am vazut in romania acumulatori si incarcatori energizer, poate imi spui tu unde
Merci
Sunt cam la toate magazinele mari sau pe la firmele care se ocupa cu vanzarea de produse IT.
krossfire
Aug 8 2006, 18:39
Se putea si mai bine la capitolul calitate, cand este vorba de acumulatorii Hahnel.
Dar incarcatoarele sunt intr-adevar bune, si raportul calitate-pret este super.
Tudor_DX
Aug 10 2006, 16:56
Au fost fuzionate cateva topicuri mai mici cu cel mare legat acumulatori. De acum in colo va rog sa postati tot ce tine acumulatori aici. (Multumesc lui Taxon de sugestie).
AndreeaR
Aug 12 2006, 18:59
QUOTE(the_barzaune @ Aug 4 2006, 14:16)

am luat 4 acumulatori panasonic 2600 mAh cu 15 ron bucata

. era o oferta la foto teo.
Te rog frumos spune-mi si mie de unde i-ai cumparat? Unde este magazinul? (Oare esti din Bucuresti?)
Cine stie de unde sa imi cumpar si eu acumulatori Ni-Cd Panasonic sa imi spuna si mie ... eventual un site.
sau 32 RON setul de 4 acumulatori 2700mAh, la F64 Studio.
AndreeaR
Aug 13 2006, 07:08
QUOTE(KIKO @ Aug 12 2006, 20:13)

sau 32 RON setul de 4 acumulatori 2700mAh, la F64 Studio.

Tu aici vorbesti de Panasonic ... la pretul asta ... nu cred...
Am intrat la ei pe site si nu gasesc Acumulatori Panasonic, doar pt panasonic.
Dati-mi si mie va rog un link unde pot gasi acumulatori Panasonic.
Stiu, stiu sunt insistenta, dar la ei pe site nu sunt.
_claudius
Aug 13 2006, 08:12
QUOTE(AndreeaR @ Aug 13 2006, 08:08)

Tu aici vorbesti de Panasonic ... la pretul asta ... nu cred...
Am intrat la ei pe site si nu gasesc Acumulatori Panasonic, doar pt panasonic.
Dati-mi si mie va rog un link unde pot gasi acumulatori Panasonic.
Stiu, stiu sunt insistenta, dar la ei pe site nu sunt.
http://telezimex.ro
Si platesti la ramburs.
AndreeaR
Aug 13 2006, 08:30
quote name='_claudius' date='Aug 13 2006, 09:12' post='1773599']
http://telezimex.ro
Si platesti la ramburs.
[/quote]
Multumesc dar mai caut. Cer prea multe date pt o simpla inregistrare, eu nu sunt firma si nici angajata.
si de ce tii musai sa fie panasonic, nu am inteles. nu au fost niciodata regii acumulatorilor, ca sa zic asa.
AndreeaR
Aug 13 2006, 11:23
Pt ca, charger-ul este Panasonic si am dat pe el 1.000.000 in '98. Iti dai seama ca nu mai dau acum inca 100 ron.
Si pe alta parte am fost foarte incantata de acumulatori, au tinut pana acum (de atunci).
lol. in fine, faptul ca e chargerul panasonic nu are absolut nici o relevanta. dar ok, nu am nimic cu alegerea ta.
fracture
Aug 17 2006, 16:56
Salutare,
sunt incepator in ale camerelor foto, digitale. Am primit un Benq C520 care are specificat ca se alimenteaza cu 2 baterii AA. Acum va intreb pot folosi si acumulatori? Daca nu, cam cat de bune sunt bateriile astea AA, tin mult? Ce baterii sunt mai bune si as mai vrea sa stiu daca se pot raincarca. Exista si incarcatoare pentru baterii?
Am tot cautat pe net si nu prea m-am lamurit.
Multumiri.
krossfire
Aug 17 2006, 18:50
1.Evident, se pot folosi acumulatori , STRICT NiMh.
2.Desi sunt (nu numai eu) anti-Benq, faptul ca l-ai primit il face ok
. Ideea este ca indiferent de camera, nu se indica folosirea bateriilor AA. Nu-ti poate spune nimeni cat tin, pentru ca pe manualul fiecarei camere este scris standardul CIPA pentru numarul de poze in raport cu durata de viata a acumulatorilor. Difera de la camera la camera.
3.Se recomanda acumulatori NiMh, indiferent de durata bateriilor alcaline, te scoti mult mai ieftin cu acumulatori. Eventual 2 acumulatori de minim 1800 mAh si un incarcator mai ieftin (evident si mai incet). Am scris in ghidul (gasit la camre Point'n Shoot) cam ce sa cauti, deci nu va fi nevoie sa ma repet. Orice firma care produce alcaline de ceva vreme ar fi ok. Mai ieftin poti gasi un Hahnel sau un GP. Fereste-te de Forever.
4.Bateriile reincarcabile intra tot sub incidenta acumulatorilor. Vei gasi de multe ori "rechargeable batteries" cu eticheta de "acumulatori". Bateriile normale alcaline NU pot fi incarcate, introducerea lor in incarcator putand cauza accidente.
lenzexe
Aug 19 2006, 10:33
Imi puteti spune daca este adevarat ca acumulatorii nefolositi o perioada scad din puterea lor initiala?
krossfire
Aug 19 2006, 11:05
QUOTE(lenzexe @ Aug 19 2006, 11:33)

Imi puteti spune daca este adevarat ca acumulatorii nefolositi o perioada scad din puterea lor initiala?
Este adevarat doar partial. Nefolositi sau depozitati, acumulatori nu numai ca se descarca, dar pierd si o parte din capacitatea initiala. Din fericire, acest lucru nu este permanent. Prin 2-3 descarcari\reincarcari COMPLETE (resetari), acumulatorii revin la capacitatea initiala
In momentul in care dupa o indelunga folosire acumulatorii incep sa piarda treptat din proprietati, sa se descarce brusc sau sa nu mai aiba acelasi randament, atunci poti vorbi de deteriorarea si inlocuirea lor.
P.S : Nu-ti ofera nimeni garantie pe acumulatori, si nici nu ar avea de ce, asa ca alege firme consacrate
QUOTE(aalin @ Aug 4 2006, 14:51)

Si eu am tot Energizer de 2500 si dupa 1 an de folosire (estimez eu cam 60-70 de cicluri de incarcare) deja nu mai stau incarcati mai mult de 2-3 ore. Incaracatorul meu are si functie de test si-mi arata ca la Full Capacity au in ei cam 2350 mAh. Doar ca acum se descarca foarte repede. Pot sa-i consider morti? Le-am dat si refresh (cicluri de incarcare/descarcare pana nu mai creste capacitatea maxima acceptata) si tot degeaba.
Later edit:
Aici (http://www.stevesforums.com/forums/view_topic.php?id=92761&forum_id=51) am gasit ceva legat de acumulatorii Energizer folositi cu un incarcator LaCrosse (cazul meu). Se pare ca am si nimerit peste un lot mai slab de acumulatori (sau poate chiar piratati) si nici incarcatorul nu-i chiar "the best of", desi la data aparitiei, mai multe site-uri de review-uri il ridicau in slavi. Ce-i drept, mie nu mi-a facut figuri de nici un fel si functiile disponibile sunt super, dar n-am cum sa verific daca nu cumva din cauza lui s-au dus acumulatorii.
rvic77
Aug 30 2006, 14:32
Oameni bun, am facut un mic calcul inainte de a cumpara al 50-lea acumulator
. Pretul mediu al unui acumulator de 2-2.5 Ah este de 15 RON, iar ma jos 4 baterii sunlight heavy duty sunt 1.2 RON deci 0.3 RON bucata. Acum din teste facute pe o statie radio se pare ca aceste baterii tin un pic sub un accu de 2 Ah, cam de 1.6 (orientativ), dar diferenta de pret este de 50 de ori in favoarea bateriei. Daca mai iau in calcul si probabilitatea de a pierde acumulatorul (la mine e destul de mare, practic vro 10 bucati habar n-am pe unde mai sunt
) + timpul si grija de incarcare parca ma bate gandul sa ma reintorc la clasicele baterii. Un alt avantaj al bateriilor este o mai buna functionalitate pe vreme rece, o tensiune initiala mai mare (aprox 1.6 V foarte utila in cazul statiilor radio - deoarece se emite cu o putere un pic marita) + ca lasate un pic au un efect de revenire mai pronuntat decat acumulatorii.
Parerea mea e ca momentan acumulatorii sunt un pic prea apreciati pe piata (probabil datorita unei cereri foarte mari) imi aduc aminte ca anul trecut am gasit oferte mult mai bune de genul 4 accu 2500 + incarcator la 50 Ron, iar acumulatorii de 1.3-1.5 Ah erau intre 4-6 Ron
krossfire
Aug 30 2006, 15:06
Nu stii ce vorbesti.
Pentru o camera vor fi inifinit mai buni niste acumulatori de firma, NiMh de minim 2000mAh, decat orice baterii alcaline - si ca durata de viata si ca siguranta. Trebuie retinut faptul ca acumulatorii trebuie sa suporte 2-3 cicluri de incarcare completa pentru a ajunge la capacitate maxima. Standardul CIPA iti da durata de viata in functie de camera, si la nici o camera de firma alcalinele superioare nu au fost in stare sa depaseasca macar acumulatorii de 1800mAh. Daca au o firma, si daca te uiti si la anul de fabricatie, acumulatorii te vor scuti de cheltuieli.
P.S : O camera UZ\bridge de genul Fuji9500 mananca alcalinele la 60 de poze cu blitz cel mult. Camera de firma !
AndreeaR
Aug 31 2006, 12:27
Ce acumulatori recomandati dintre Panasonic 2100 mAh si 2600 mAh pt Canon PowerShot430 ??????? Nu vreau sa imi prajesc camera ... sa nu radeti de mine dar nu ma pricep...
rvic77
Aug 31 2006, 12:56
QUOTE(krossfire @ Aug 30 2006, 16:06)

Nu stii ce vorbesti.
Pentru o camera vor fi inifinit mai buni niste acumulatori de firma, NiMh de minim 2000mAh, decat orice baterii alcaline - si ca durata de viata si ca siguranta. Trebuie retinut faptul ca acumulatorii trebuie sa suporte 2-3 cicluri de incarcare completa pentru a ajunge la capacitate maxima. Standardul CIPA iti da durata de viata in functie de camera, si la nici o camera de firma alcalinele superioare nu au fost in stare sa depaseasca macar acumulatorii de 1800mAh. Daca au o firma, si daca te uiti si la anul de fabricatie, acumulatorii te vor scuti de cheltuieli.
P.S : O camera UZ\bridge de genul Fuji9500 mananca alcalinele la 60 de poze cu blitz cel mult. Camera de firma !
Eu ziceam ca bateriile inlocuiesc cu succes acumulatorii la statia radio. Voi vedea comparativ si la aparatul foto care e diferenta ! - oricum am o groaza de acumulatori dar imi trebuie peste 30 buc la un schimb pentru toate aparatele si atunci la unele le pun baterii. E clar ca acumulatorii sunt recomandati la aparatele cu consum mare dar la cele cu consum mediu sau mic pot fi inlocuiti cu baterii si se pare ca aparatele foto consuma mai mult chiar decat o statie radio la 2-3 W emisie !
Apropo - acumaltorii Sony Cybershot 2500 Mah cu care a venit camera sunt full dupa 3 zile de pozat si peste 200 poze, e drept ca peste 90% fara blitz.
krossfire
Aug 31 2006, 14:17
Hmm...statia radio. Pai de ai pus NiMh la statia radio ?
sincotan
Sep 2 2006, 17:32
tot legat de acumulat...
am un mp3 player micut cu card SD. merge cu o baterie sau acumulator AAA (R3).
am acumulator de 850 mA. ma tine 5 ore. o baterie duracell m-a tine tot atat. e normal? stiam ca duracell face baterii bune. bateria cu care a venit aparatul m-a tinut 10 ore(nu era cine stie ce marca).
cum pot sa aflu capacitatea unei baterii? ca pe acumulatori e specificata.
care e cea mai mare capacitate a unui acumulator AAA care se gaseste pe la noi?
deejay86
Sep 3 2006, 22:16
acela nu este disponibil de ceva timp si sunt cateva sute de mii de lei pana la asta. Totusi ... incarcare intr-o ora. Eu zic ca merita banii in plus.
Amandoua au posibilitate de incarcare la bricheta masinii lucru extrem de util.
krossfire
Sep 4 2006, 11:44
QUOTE(sincotan @ Sep 2 2006, 18:32)

care e cea mai mare capacitate a unui acumulator AAA care se gaseste pe la noi?
Nu am vazut vreo unul cu o capacitate mai mare de 1000mAh, desi majoritatea sunt intre 650-900mAh. Cei de 1000mAh aparusera la un timp in Kauffland, cu tot cu incarcator.
krossfire,
cat timp tine acumulatorul pt digitale foto dupa mai multe incarcari? este refolosibil?
dar baterii alcaline....am auzit ca sunt mult mai ieftini si se incarca de cateva ori(nu stiu de cate ori.in functie de putere/tensiune) si apoi se cumpara altele noi(baterii AA)
majoritatea apar digitale foto au acumulatorii si nu sunt deloc economice din cauza pretului ridicat (dupa ce se epuizeaza rezerva, tb cumparat altul nou la un pret exorbitant!!!)
mentionez ca nu stiu multe despre acumulatorii/baterii alcaline privind durata de viata
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.