Thread general de acumulatori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49

cerbra

deci, care sunt cei mai buni?
bchendran
Fabrici de acumulatori AA (R6) sau AAA (R3) sunt foarte putine.
Majoritatea acumulatorilor sunt reBrand-uiti.
Aproape la fel se intampla si cu chargerele.
Ideea este sa va cumparati un brand bun.
Eu recomand GP, Sony, Energizer.

Sunt doar partial de acord cu tine, cu specificatia ca incarcatoarele sunt implementari personalizate de la caz la caz a unor circuite integrate specializate. Circuitele integrate sunt intr-adevar facute de putini producatori, dar modalitatile de implemetare sunt foarte largi. De aceea eu personal prefer un incarcator no-name care stiu ca e o implementare a unui controller de scucces decat un incarcator de marca, implementare a aceluiasi integrat, dar de doua ori mai scump.

.ral:cr
si le desfaci ca sa vezi ca-i acelasi circuit integrat?
bchendran
The power of google
Ladislau
Mi-am cumparat acumulatori 2300 MAh+Charger Bilora,ce parere aveti,stiti ceva de acest brand?Primul de sus:
http://www.bilora.de/08_produkte/5_energie/ladegeraet.html
Oare ma vor tine acumulatorii de 2300 MAh sa fac ceva poze,ca pana acum am folosit numai baterii si se terminau rapid... rolleyes.gif
bogdan.tody
pai de asta se cheama acumulatori...sa te tina mai mult ca alkalinele wink.gif
bchendran
O pereche de acumulatori incarcati full nu tin cat o pereche de baterii alcaline.
Dar avantajul acumulatorilor e ca se pot incarca rolleyes.gif

cerbra
Mi-am luat si eu un pachet d-ala ieftin de 6 acumulatori (2500)+un charger Energizer + inca 6 acumulatori de acelasi tip si sunt foarte multumit de durata de viata. Oricum se comporta mai bine decat cei GP si SANYO pe care i-am avut pana acum.
Ladislau
QUOTE(bchendran @ Oct 6 2005, 23:52)
O pereche de acumulatori incarcati full nu tin cat o pereche de baterii alcaline.
Dar avantajul acumulatorilor e ca se pot incarca  rolleyes.gif
*

Aici te cam contrazic.O pereche de baterii alcaline ma tineau pe mine 10-15 poze sau sa ma joc vreo 10 minute prin meniu.In schimb cu acumulatorii de 2300 MAh stau si 2 ore pe functia webcam pana se descarca.De poze sa nu mai zic.... peacefingers.gif rolleyes.gif
Ar trebui sa-mi cumpar o sursa de 3 V pentru functia webcam.....
xxscorp

Salut bajeti,

Haieti sa lamurim problema duratei de viata neconsecvente care pare a exista din posturile de aici...
Bateriile astea nu au o capacitate fixa! Suna ciudat, dar asta este... Hai sa o luam asa: capacitatea aia se masoara in Ah (Amper ora). 2300mAh=2.3Ah inseamna ce de fapt? Un curent de 1A timp de 2.3 ore sau un curent de 10A timp de 0.23 ore? Cotarea se face la un curent de descarcare mic (nu mai stiu valoarea, dar in zona 50mA). Deci, un acumulator de 2300mAh da 50mA timp de 46 de ore. Dar nu inseamna ca da si 10A timp de 0.23 ore (adica 13 minute). La curenti de descarcare mari, timpul acela e mult mai mic (o capacitate aparenta mult mai mica).
Sa mentionam mai intai diferenta dintre alcaline si NiMH: la curent mic, NiMH are capacitate mai mica decat alcalinele. La curenti mai mari insa, alcalinele dau chix mai rapid!
Ei bine, in comparatia facuta aici (alcaline vs. NiMH) exista o variabila: consumul aparatului... Asta depinde de mai multi factori, dar in principal de numarul de baterii: 2 baterii = consum mare, >=4 baterii = posibil consum mai mic. Deci, in functie de consum, pot tine mai mult alcalinele sau NiMH-urile... Si, cred ca that's it!
Ladislau
mai clar de-atat nu se putea.Camera mea e prevazuta cu 2 acumulatori AA si bag de seama ca are consum destul de mare,din moment ce bateriile (orice marca ar fi ele) mi le termina rapid.Acum m-am mai linistit,cand am vazut ca a coolspeak.gif cumulatorii ma tin binisor.
balazsadina
chiar azi am vazut la un magazin nu prea pretentios 4 acumulatori Energizer si incarcator la 1,3 mil.
acumulatorii erau de 2300mAh
nu vi se pare cam putin?
ce ziceti?
Energie
Depinde de timpul de încărcare si multe alte caracteristici.
Enumăr câteva:
- oprire încărcare dupa dV
- control individual al încărcării cu ledurile corespunzătoare în două culori
- senzor temperatură
- detecție acumulator defect sau introducerea accidentală a unei baterii

Căutați si la GP Batteries ca la banii aștia luați charger cu 4 x 2500 inclus !
Ladislau
2300 MAh e suficient.200 MAh in plus sau in minus,nu fac mare diferenta. peacefingers.gif+ca Energizer e un brand mai bun decat GP.
xxscorp
Plus ca Energie de cand a aparut, nu face altceva decat reclama la GP Batteries...
Ladislau
ahaaa,de aceea m-a atacat pe privat....pentru ca am afirmat ca acumulatorii Energizer de 2300 MAh pe care vroia sa-i cumpere balazsadina sunt ok. peacefingers.gif
KITZU
http://www.imaging-resource.com/ACCS/BATTS/BATTS.HTM
Cred ca cel mai concludent este clasamentul de acolo:
Energizer
Uniross (am vazut si la noi)
Sanyo
si departe GP.

Dupa calculele de acolo o camera consuma mult ~ 1000mA
cat a folosit ca etalon.

LA (Alkaline cells)
Panasonic Duracell Ultra
Energizer
si se observa ca inseamna de 3x mai slabe ca primii acumulatori din lista.

Sper ca am lamurit in buna masura teoria si practica coolspeak.gif

Apropo nu vad Varta pe acolo?!
Bogdan!
sunt buni acumulatorii aia din carrefour de sunt 4 ( 2300mha parca ) +2 gratis + incarcator vreo 700 mii sau 800... ? eu am GP, de 2300 din aprilie.. i-am incarcat de vreo 21 de ori si acum ma tin numai 150 de poze la rezolutie buna de 2024* nu stiu cat...
Alexadi
Am si eu o problema cu acumulatorii ni-mh: la temperaturi scazute, fie +5C fie -20C tot aia, se consuma foarte repede, atat in camera digitala kodak 3,2 mp cat si in gps garmin. Am 3 seturi de cate 2 acumulatori, sanyo, philips si kodak si toti fac la fel. Incarcatorul e sanyo normal, tine cam 8 ore o incarcare.

Adica la 0C ma tine camera vreo 20 de poze la calitate maxima si la +25C ma tine peste 300 de poze, sau gps-ul ma tine ori 30 minute ori vreo 6 ore.
Ma duc deseori la munte si e de-a dreptul enervant, trebuie sa trec mereu pe baterii (nu acumulatori) cu litiu care ma costa o gramada de bani.

Care ar fi explicatia?
MAL
Am niste acumulatori Panasonic de 2500. Ma tin cam de 1 an jumatate si nu am avut probleme cu ei. Acum am luat niste Energizer care mi-au fost recomandati de mai multi prieteni si sunt multumit de ei.
De alkaline nici nu poate fi vorba . Am "experimentat" din pacate si asta : 15-20 poze fata de 200-300 cu acumulatori
Energie
Da nu te contrazic ... dar acum 1 an Jumate nu se inventasera inca acumulatorii de 2500 :-)))))
coolspeak.gif
KITZU
Alexadi
Se cunoaste ca NiMh au probleme la frig!
NiCd pot fi o solutie mai buna la temperaturi scazute.
De alcaline nu se poate pune problema- sunt f proaste.
Litiu e mai bun.

Se pare ca problema e sa nu supraincarci bateriile. O baterie este incarcata (acumulator de fapt)cand incepe sa se incalzeasca - se poate verfica punand mana pe ei.

Unii afirma ca nu e bine sa descarci complet complet bateriile ci sa ajunga la tensiunea de 1 V (de la 1,2 nominala) cand necesita reincarcarea.

Pentru multe cazuri se dovedeste mai bun un incarcator lent adica Capacitatea bateriei / 10
MAL
QUOTE(Energie @ Oct 24 2005, 22:46) *
Da nu te contrazic ... dar acum 1 an Jumate nu se inventasera inca acumulatorii de 2500 :-)))))
coolspeak.gif

Vina mea... erau de 2100 dar parerea de mentine ...
smile.gif
.ral:cr
kittzu, cred ca nici o afirmatie nu e buna.
Ladislau
QUOTE(KITZU @ Oct 25 2005, 10:28) *
Se pare ca problema e sa nu supraincarci bateriile. O baterie este incarcata (acumulator de fapt)cand incepe sa se incalzeasca - se poate verfica punand mana pe ei.

Daca tu crezi ca un acumulator e gata incarcat cand abia incepe sa se incalzeasca,te inseli,vei avea acumulatorii incarcati 10-20%.In specificatiile oricariu charger scrie clar timpul de incarcare recomandat tipului de acumulator(putere).Iti spun eu ca pana la incarcare completa se incing binisor acumulatorii.
nono.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.