dynamic
Aug 27 2005, 00:26
Asta seara am cumparat un set de 4 acumulatori Energizer de 2500mAh cu un incarcator Energizer normal la 1.100.000 din Carrefour Militari. Si unde mai pui ca am mai primit 2 acumulatori tot de 2500mAh GRATIS! Asa ca de fapt am 6 acumulatori de 2500 mAh si incarcatorul Energizer la 1.100.000! Eu zic ca merita, nu? Tot acolo am mai vazut o promotie la un incarcator rapid Uniross cu 4 acumulatori de 2350(parca) la 750.000! Daca intereseaza pe cineva...
RoVal1972
Aug 27 2005, 00:41
Eu am gasit intr-un duty free charger si 4 acumulatori de 1800,la 20euro, Adeco, parca si sunt f. multumit. La A95 ul meu umplu un card de 256MB.
Si mi-am luat si inca 8 GPuri de back up dar si pentru masinuta RC a lui fimiu... Dupa ce am schimbat 3 randuri de baterii intr-o zi.
Ca tzin 300, 500, 1000 de cicluri, oricum isi scot banii foarte repede.
bchendran
Aug 27 2005, 12:35
...si se ieftinesc intr-un ritm ametitor
dynamic
Aug 27 2005, 15:06
E cineva care are Canon 510 sau 520 cu acumulatori de 2500mAh sa imi spuna si mie cat il tin, cate poze face cu ei?
.ral:cr
Aug 27 2005, 20:06
cu 2100 tine 300 poze. nu vad ce-i asa de important sa stii exact la 2500 cat tine.
Numai ca la energizer de 2500mAh se incarca acumulatorii in 12 ore, ceea ce mi se pare cam mult.
dynamic
Aug 30 2005, 20:38
QUOTE(nepot @ Aug 30 2005, 14:11)
Numai ca la energizer de 2500mAh se incarca acumulatorii in 12 ore, ceea ce mi se pare cam mult.
Asa e, dar tinand cont ca am 6... mai conteaza?
Aug 30 2005, 20:54
da conteaza ca o sa stai 18 ore pentru toti.
bogdan.tody
Sep 8 2005, 19:45
Mi-am luat acum un set GP de 4 acum de 2100 si incarcator rapid si inteligent din cate am inteles cu 149 lei din altex megastore... detalii aici....(e incarcatorul din dreapta sus... ala SMART II)
Cateva specificatii tehnice:
1-hour fast charger
1-hour to fully charge 1 to 4 batteries
Patented charging technology
Ultra-high capacity
Charge 1 to 4 pcs of NiMh / NiCd AA or AAA
Individual safety termination:
* 4 x minus delta voltage (-dv)
* 4 x temperature sensor
* 4 x safety timer
Trickle charge after full charge
Damaged battery detection
Alkaline and other primary battery detection
4 x dual colour LED indicator
Safety guaranteed
Corded Type
12V DC car charging function
AC 100V-240V for worldwide use
Cateva imagini
Click to view attachment Click to view attachment
Mie pretul mi se pare excelent...voi ce ziceti?
bchendran
Sep 8 2005, 20:29
Singura chestie pe care pot sa i-o reprosez e faptul ca incarcatorul nu are discharge...
Asta inseamna ca ori ai tu foarte mare grija sa-i descarci bine de fiecare data, ori la anu' iti mai cumperi o tura de acumulatori.
Sa-l folosesti sanatos!
cine face comenzi pe BH sa se uite si pe asta
se prezinta f bine ... ambalajul e ca al lui bogdan.tody deci e micut si daca ai ceva mai maricel in lista nu o sa creasca pretul transportului cand il adaugi si pe asta...
din prima incercare am ars transformatoru pt ca era setat pe 110v si eu eram prea entuziasmat sa mai verific
dar m-am rezolvat repede pt ca era aceeasi mufa si acelasi voltaj cu incarcatorul dockului...
bogdan.tody
Sep 8 2005, 22:09
QUOTE(bchendran @ Sep 8 2005, 21:29)
Singura chestie pe care pot sa i-o reprosez e faptul ca incarcatorul nu are discharge...
credeam ca minus delta voltage (-dv) asta inseamna...
(
bogdan.tody
Sep 8 2005, 23:38
chiar ce inseamna minus delta voltage (-dv)?
QUOTE(bogdan.tody @ Sep 8 2005, 23:38)
chiar ce inseamna
minus delta voltage (-dv)?
- dv se refera la faptul ca in cursul incarcarii, dupa atingerea capacitatii nominale a acumulatorului, tensiunea pe acesta incepe sa scada - acest lucru e detectat si masurat si incarcarea e oprita - detalii despre acumulatori (NiMH Cylindrical Rechargeable Batteries):
http://www.gpbatteries.com.hk/html/techinfo/literature.html
Observatie - led-urile nu sunt bicolore, deci la terminarea incarcarii se sting si... gata. De fapt, continua incarcarea cu un curent mai mic, trickle charge...
Intamplator, am si eu un incarcator Smart 2.
@bodox2 - incarcatorul de pe BH nu incarca individual, ci in perechi (2 sau 4 acumulatori).
Incarcatorul care mi se pare cel mai complet si la pretul cel mai decent pentru ce ofera este La Crosse BC-900 (afisaj LCD, incarcare/descarcare, 4 canale, curenti reglabili independent pe canal - vine si cu 4 AA x2000mAh si cu 4 AAAx700mAh + adaptoare pt baterii R14 si R20 si geanta - in State e acum la 47$).
Daca e cineva care il poate aduce, ma intereseaza si pe mine 1 bucata !
bogdan.tody
Sep 9 2005, 00:40
merci mult de raspuns. apropos...mie mi s-a incarcat acumulatorii in exact o ora... am ramas surprins. ma astepta sa fie un timp pus la vrajeala in tabelul ala
bogdan.tody
Sep 10 2005, 14:17
cine imi spune si mie o metoda practica de descarcat acumulatorii? voi cum faceti asta?
bchendran
Sep 10 2005, 14:51
Pai...ii folosesti pana se inchide camera. E cel mai simplu.
Sep 10 2005, 14:59
sau folosesti camera pana se descarca acumulatorii.
oricum nu-i periculos sa-i incarci chiar daca nu-s descarcati complet, asta daca nu o faci prea des.
bogdan.tody
Sep 10 2005, 15:55
pai am incercat acum. pe un minimixer din ala pt ness si merg perfect..dar camera nu-mi da voie sa mai fac mai mult de o poza cu ei... dupaia se stinge automat si iar daca mai astept merge....si tot asa
Sep 10 2005, 16:41
minimexurul ala are un motor chior si-ti aduc acumulatorii la 0v daca te chinui. asta nu e pera bine ca nu trebuie sa ajunga nici la o tensiune prea mica(asa era la ni-cd, la ni-mh nu stiu sigur)
bogdan.tody
Sep 10 2005, 16:51
aham...deci nu trebuie nici chiar descarcati la max...
Sep 10 2005, 18:13
mai asteptam si pe altii, asa stiam eu.
glumetu
Sep 10 2005, 18:46
QUOTE(bogdan.tody @ Sep 8 2005, 20:45)
Mi-am luat acum un set GP de 4 acum de 2100 si incarcator rapid si inteligent din cate am inteles cu 149 lei din altex megastore... detalii
aici....(e incarcatorul din dreapta sus... ala SMART II) exact din asta mi-am luat si eu acum 2 luni, cu 160 
e foarte bun, chiar incarca intr-o ora.
Sep 10 2005, 19:50
am imprumutat acumulatorii mei sony de 2100 cuiva si mi-a spus ca l-au tinut mai mult decat energyzerii lui mai mari de 2100. sper sa nu se fi inselat.
Energie
Sep 25 2005, 18:57
Fabrici de acumulatori AA (R6) sau AAA (R3) sunt foarte putine.
Majoritatea acumulatorilor sunt reBrand-uiti.
Aproape la fel se intampla si cu chargerele.
Ideea este sa va cumparati un brand bun.
Eu recomand GP, Sony, Energizer.
cerbra
Sep 25 2005, 21:15
deci, care sunt cei mai buni?
bchendran
Sep 26 2005, 12:26
Fabrici de acumulatori AA (R6) sau AAA (R3) sunt foarte putine.
Majoritatea acumulatorilor sunt reBrand-uiti.
Aproape la fel se intampla si cu chargerele.
Ideea este sa va cumparati un brand bun.
Eu recomand GP, Sony, Energizer.
Sunt doar partial de acord cu tine, cu specificatia ca incarcatoarele sunt implementari personalizate de la caz la caz a unor circuite integrate specializate. Circuitele integrate sunt intr-adevar facute de putini producatori, dar modalitatile de implemetare sunt foarte largi. De aceea eu personal prefer un incarcator no-name care stiu ca e o implementare a unui controller de scucces decat un incarcator de marca, implementare a aceluiasi integrat, dar de doua ori mai scump.
Sep 27 2005, 15:40
si le desfaci ca sa vezi ca-i acelasi circuit integrat?
bchendran
Sep 27 2005, 19:35
The power of google
Ladislau
Oct 2 2005, 16:03
Mi-am cumparat acumulatori 2300 MAh+Charger Bilora,ce parere aveti,stiti ceva de acest brand?Primul de sus:
http://www.bilora.de/08_produkte/5_energie/ladegeraet.html
Oare ma vor tine acumulatorii de 2300 MAh sa fac ceva poze,ca pana acum am folosit numai baterii si se terminau rapid...
bogdan.tody
Oct 6 2005, 20:03
pai de asta se cheama acumulatori...sa te tina mai mult ca alkalinele
bchendran
Oct 6 2005, 23:52
O pereche de acumulatori incarcati full nu tin cat o pereche de baterii alcaline.
Dar avantajul acumulatorilor e ca se pot incarca
Mi-am luat si eu un pachet d-ala ieftin de 6 acumulatori (2500)+un charger Energizer + inca 6 acumulatori de acelasi tip si sunt foarte multumit de durata de viata. Oricum se comporta mai bine decat cei GP si SANYO pe care i-am avut pana acum.
Ladislau
Oct 9 2005, 09:55
QUOTE(bchendran @ Oct 6 2005, 23:52)
O pereche de acumulatori incarcati full nu tin cat o pereche de baterii alcaline.
Dar avantajul acumulatorilor e ca se pot incarca

Aici te cam contrazic.O pereche de baterii alcaline ma tineau pe mine 10-15 poze sau sa ma joc vreo 10 minute prin meniu.In schimb cu acumulatorii de 2300 MAh stau si 2 ore pe functia webcam pana se descarca.De poze sa nu mai zic....
Ar trebui sa-mi cumpar o sursa de 3 V pentru functia webcam.....
xxscorp
Oct 9 2005, 10:42
Salut bajeti,
Haieti sa lamurim problema duratei de viata neconsecvente care pare a exista din posturile de aici...
Bateriile astea nu au o capacitate fixa! Suna ciudat, dar asta este... Hai sa o luam asa: capacitatea aia se masoara in Ah (Amper ora). 2300mAh=2.3Ah inseamna ce de fapt? Un curent de 1A timp de 2.3 ore sau un curent de 10A timp de 0.23 ore? Cotarea se face la un curent de descarcare mic (nu mai stiu valoarea, dar in zona 50mA). Deci, un acumulator de 2300mAh da 50mA timp de 46 de ore. Dar nu inseamna ca da si 10A timp de 0.23 ore (adica 13 minute). La curenti de descarcare mari, timpul acela e mult mai mic (o capacitate aparenta mult mai mica).
Sa mentionam mai intai diferenta dintre alcaline si NiMH: la curent mic, NiMH are capacitate mai mica decat alcalinele. La curenti mai mari insa, alcalinele dau chix mai rapid!
Ei bine, in comparatia facuta aici (alcaline vs. NiMH) exista o variabila: consumul aparatului... Asta depinde de mai multi factori, dar in principal de numarul de baterii: 2 baterii = consum mare, >=4 baterii = posibil consum mai mic. Deci, in functie de consum, pot tine mai mult alcalinele sau NiMH-urile... Si, cred ca that's it!
Ladislau
Oct 9 2005, 12:06
mai clar de-atat nu se putea.Camera mea e prevazuta cu 2 acumulatori AA si bag de seama ca are consum destul de mare,din moment ce bateriile (orice marca ar fi ele) mi le termina rapid.Acum m-am mai linistit,cand am vazut ca a
cumulatorii ma tin binisor.
balazsadina
Oct 10 2005, 19:55
chiar azi am vazut la un magazin nu prea pretentios 4 acumulatori Energizer si incarcator la 1,3 mil.
acumulatorii erau de 2300mAh
nu vi se pare cam putin?
ce ziceti?
Energie
Oct 10 2005, 20:01
Depinde de timpul de încărcare si multe alte caracteristici.
Enumăr câteva:
- oprire încărcare dupa dV
- control individual al încărcării cu ledurile corespunzătoare în două culori
- senzor temperatură
- detecție acumulator defect sau introducerea accidentală a unei baterii
Căutați si la GP Batteries ca la banii aștia luați charger cu 4 x 2500 inclus !
Ladislau
Oct 10 2005, 21:01
2300 MAh e suficient.200 MAh in plus sau in minus,nu fac mare diferenta.
+ca Energizer e un brand mai bun decat GP.
xxscorp
Oct 10 2005, 22:09
Plus ca Energie de cand a aparut, nu face altceva decat reclama la GP Batteries...
Ladislau
Oct 11 2005, 11:45
ahaaa,de aceea m-a atacat pe privat....pentru ca am afirmat ca acumulatorii Energizer de 2300 MAh pe care vroia sa-i cumpere balazsadina sunt ok.
http://www.imaging-resource.com/ACCS/BATTS/BATTS.HTM
Cred ca cel mai concludent este clasamentul de acolo:
Energizer
Uniross (am vazut si la noi)
Sanyo
si departe GP.
Dupa calculele de acolo o camera consuma mult ~ 1000mA
cat a folosit ca etalon.
LA (Alkaline cells)
Panasonic Duracell Ultra
Energizer
si se observa ca inseamna de 3x mai slabe ca primii acumulatori din lista.
Sper ca am lamurit in buna masura teoria si practica
Apropo nu vad Varta pe acolo?!
Bogdan!
Oct 12 2005, 15:57
sunt buni acumulatorii aia din carrefour de sunt 4 ( 2300mha parca ) +2 gratis + incarcator vreo 700 mii sau 800... ? eu am GP, de 2300 din aprilie.. i-am incarcat de vreo 21 de ori si acum ma tin numai 150 de poze la rezolutie buna de 2024* nu stiu cat...
Alexadi
Oct 24 2005, 13:01
Am si eu o problema cu acumulatorii ni-mh: la temperaturi scazute, fie +5C fie -20C tot aia, se consuma foarte repede, atat in camera digitala kodak 3,2 mp cat si in gps garmin. Am 3 seturi de cate 2 acumulatori, sanyo, philips si kodak si toti fac la fel. Incarcatorul e sanyo normal, tine cam 8 ore o incarcare.
Adica la 0C ma tine camera vreo 20 de poze la calitate maxima si la +25C ma tine peste 300 de poze, sau gps-ul ma tine ori 30 minute ori vreo 6 ore.
Ma duc deseori la munte si e de-a dreptul enervant, trebuie sa trec mereu pe baterii (nu acumulatori) cu litiu care ma costa o gramada de bani.
Care ar fi explicatia?
Am niste acumulatori Panasonic de 2500. Ma tin cam de 1 an jumatate si nu am avut probleme cu ei. Acum am luat niste Energizer care mi-au fost recomandati de mai multi prieteni si sunt multumit de ei.
De alkaline nici nu poate fi vorba . Am "experimentat" din pacate si asta : 15-20 poze fata de 200-300 cu acumulatori
Energie
Oct 24 2005, 21:46
Da nu te contrazic ... dar acum 1 an Jumate nu se inventasera inca acumulatorii de 2500 :-)))))
Alexadi
Se cunoaste ca NiMh au probleme la frig!
NiCd pot fi o solutie mai buna la temperaturi scazute.
De alcaline nu se poate pune problema- sunt f proaste.
Litiu e mai bun.
Se pare ca problema e sa nu supraincarci bateriile. O baterie este incarcata (acumulator de fapt)cand incepe sa se incalzeasca - se poate verfica punand mana pe ei.
Unii afirma ca nu e bine sa descarci complet complet bateriile ci sa ajunga la tensiunea de 1 V (de la 1,2 nominala) cand necesita reincarcarea.
Pentru multe cazuri se dovedeste mai bun un incarcator lent adica Capacitatea bateriei / 10
Oct 25 2005, 19:57
kittzu, cred ca nici o afirmatie nu e buna.
Ladislau
Oct 27 2005, 06:17
QUOTE(KITZU @ Oct 25 2005, 10:28)

Se pare ca problema e sa nu supraincarci bateriile. O baterie este incarcata (acumulator de fapt)cand incepe sa se incalzeasca - se poate verfica punand mana pe ei.
Daca tu crezi ca un acumulator e gata incarcat cand abia incepe sa se incalzeasca,te inseli,vei avea acumulatorii incarcati 10-20%.In specificatiile oricariu charger scrie clar timpul de incarcare recomandat tipului de acumulator(putere).Iti spun eu ca pana la incarcare completa se incing binisor acumulatorii.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.