.ral:cr
12th May 2005, 06:15
incarcatorul pare sa fie problema.
kukuyu
12th May 2005, 11:08
QUOTE(.ral:cr @ May 12 2005, 07:15)
incarcatorul pare sa fie problema.
e posibil sa fie incarcatorul cu limita? cum reactioneaza un incacator adecvat pentru sa, zicem, acumulatori de 2200, cind el poate incarca pina la 2000?
12th May 2005, 16:54
daca e fara limita nu conteaza capacitatea acumulatorilor. eu incarc dintraia vechi Ni-Cd 750mAh devreo 5 ani in juma de ora cred. deci daca avea timpul lui prestabilit pocneau in incarcator la cat tebuiau sa stea.
gabi_ign
16th May 2005, 12:21
As avea si eu nevoie de un sfat.
Vreau sa-mi iau un incarcator si m-am oprit la un model GP cu 4 acumulatori de 2100. Scrie pe el ca incarcarea dureaza 34 de ore, dupa care pot fi tinuti in charger pana cand sunt folositi, pentru a fi pastrati full. Este acest incarcator inteligent? Ce desemneaza acest termen in cazul asta? Merita 750k?
Sau poate aveti o varianta mai buna? Mentionez ca nu ma intereseaza sa fie mai rapid, mai ales ca, din cite am dedus din acest thread, este mai bine pentru acumulatori sa fie incarcati mai lent.
Multumesc celor care-mi vor raspunde!
K:
sonykel
16th May 2005, 12:33
34 de ore mi-se pare prea mult un incarcator de 10ore e perfect
gabi_ign
16th May 2005, 17:04
Faptul ca dureaza 34 ore incarcarea nu ma deranjeaza, deoarece in timp ce 2 acumulatori stau la incarcat, pe ceilalti 2 ii folosesc.
M-ar interesa niste sfaturi mai avizate, cu referire la intrebarile puse.
@zzz - poate ma lamuresti tu ?
10x
16th May 2005, 19:11
incarcator inteligent inseamna ca : opreste incarcarea atunci cand s-au incarcat full, deci 34 de ore va dura cand acumulatorii sunt noi, la jumatatea vietii ar trebui sa-i incarce in 17 ore pentru ca le-a scazut amperajul.
treaba cu tinerea lor sub curent mic este pentru a nu se descarca datorita rezistentei interne a incarcatorului, doar nu ai de gand sa-i lasi asa o saptamana intreaga spre exemplu.
odata si odata ai sa simti nevoia unei incarcari rapide. in plus, acumulatorii sunt ieftini si n-are importanta ca o sa se termine cu cateva incarari mai devreme.
QUOTE(gabi_ign @ May 16 2005, 17:04)
Faptul ca dureaza 34 ore incarcarea nu ma deranjeaza, deoarece in timp ce 2 acumulatori stau la incarcat, pe ceilalti 2 ii folosesc.
M-ar interesa niste sfaturi mai avizate, cu referire la intrebarile puse.
@
zzz - poate ma lamuresti tu ?
10x
La 34 ore incarcarea este vorba despre un incarcator standard, care la 750 mii mi se pare scump. Ar trebui sa coste circa 250-300 mii.
Orienteaza-te spre un Hahnel sau Camelion care la 700-800 mii au performante foarte bune si sunt de incredere.
flo01
19th May 2005, 14:06
Hai sa va salut si eu ca-s mai micut aici intre voi "nou". Ideea de baza este urmatoarea ,daca punem 2 bucati acumulatori la incarcat timp de 34 de ore , parerea mea este ca acei acumulatori vor avea o viata foarte scurta
.
Nici incarcatorii ultrarapizi nu sunt mai sus , incarcarea fortata a acumulatorilor vor accelera si scurtarea vietii lor, aici apar tot felul de discutii : tehnica,calitate. firma(desi firma nu este toteauna un atuu) .
Timpul de 10-12 ore de incarcare este dupa parerea mea un standard care ar trebui respectat in cazul in care nu vrem sa cumparam acumulatori la fel de des ca si baterii
.
Personal am folosit si folosesc jdemii de incarcatori si acumulatori ,parerea mea cea mai buna o am despre acumulatorii de la Hahnel , la incarcatori mai las loc de noutati.
Hitmann
20th May 2005, 22:35
eu am doi acumulatori sanyo de 2300 mAh si un incarcator german al carui nume nu il pot scrie corect macar
, dar sunt super multumit....am si uitat cand mi-am incarcat acumulatorii ultima oara
de paste de ex am facut vreo 150 poze si vreo cateva filmulete, blitzul folosit cam 25%din timp, si foit la greu cu vizionarea pozelor facute....si abia mi-au murit knd eram in gara sa vin acasa.
mentionez k asta se intampla in conditiile in care era prima data cand ii foloseam, erau incarcati o singura data k erau noi nouti. acum parca tin si mai mult
oricum sunt tari, si dc mai ai si un charger sanyo.....supe
aparatul e un canon poewershot a510, consuma destul de putin zic eu
21st May 2005, 06:54
trebuiau sa te tina 300 poze, dar daca ai facut si filmulete si putin blitz sa zicem ca merge.
tkd29
26th May 2005, 23:24
Pt un Samsung Digimax A6 merge sa cumpar scula asta : Hahnel TC Compact2 ?
sau recomandati altceva?
bchendran
29th May 2005, 13:30
QUOTE(flo01 @ May 19 2005, 14:06)
Hai sa va salut si eu ca-s mai micut aici intre voi "nou". Ideea de baza este urmatoarea ,daca punem 2 bucati acumulatori la incarcat timp de 34 de ore , parerea mea este ca acei acumulatori vor avea o viata foarte scurta

.
Nici incarcatorii ultrarapizi nu sunt mai sus , incarcarea fortata a acumulatorilor vor accelera si scurtarea vietii lor, aici apar tot felul de discutii : tehnica,calitate. firma(desi firma nu este toteauna un atuu) .
Timpul de 10-12 ore de incarcare este dupa parerea mea un standard care ar trebui respectat in cazul in care nu vrem sa cumparam acumulatori la fel de des ca si baterii

.
Personal am folosit si folosesc jdemii de incarcatori si acumulatori ,parerea mea cea mai buna o am despre acumulatorii de la Hahnel , la incarcatori mai las loc de noutati.
Standardul de incarcare la acumulatori NiCd si NiMH e 14 ore cu un curent care sa fie o zecime din capacitatea acumulatorului. Adica daca ai acumulatori de 2300mAh, corect e sa-i incarci 14 ore la 230mA.
Modul acela de incarcare (30-40 de ore cu curenti foarte mici) se numeste "trickle charging" si se foloseste la eliminarea efectului de memorie. Nu scurteaza nicidecum viata acumulatorului, dar nu e practic sa incarci o saptamana un acumulator si dupa aceea sa-l folosesti doua ore 
Feriti-va de incarcatoarele rapide (1 ora) daca nu vreti sa dati des bani pe acumulatori noi.
Cei mai faini acumulatori pe care i-am folosit (si jos palaria...) sunt VARTA
Nici GP nu-s de lepadat la cat sunt de ieftini, dar nu se compara cu varta.
Depinde ce vreti: generatii din familia voastra satisfacute de acumulatorii lasati mostenire din tata-n fiu sau acumulatori ieftini si calitate pe masura...
cstroie
29th May 2005, 20:32
QUOTE(bchendran @ May 29 2005, 14:30)
Depinde ce vreti: generatii din familia voastra satisfacute de acumulatorii lasati mostenire din tata-n fiu ...
Tare rau....
DANIELUSS
1st June 2005, 13:31
Salut! Tocmai mi-am luat o camera foto Sony W7 care vine cu incarcator + 2 acumulatori de 2100 mAh. As vrea sa mai iau inca o pereche de acumulatori si v-as ruga sa-mi recomandati ce-i mai bun! Credeti ca incarcatorul original ar putea incarca niste acumulatori de 2300 sau 2500 mAh?
bchendran
1st June 2005, 16:41
Poate incarca de orice capacitate, numai ca dureaza mai mult pt capacitati mai mari.
Daca e rapid incarcatorul sa nu iei acumulatori mai mici decat originalii ca ti-i distruge.
QUOTE(DANIELUSS @ Jun 1 2005, 13:31)
Salut! Tocmai mi-am luat o camera foto Sony W7 care vine cu incarcator + 2 acumulatori de 2100 mAh. As vrea sa mai iau inca o pereche de acumulatori si v-as ruga sa-mi recomandati ce-i mai bun! Credeti ca incarcatorul original ar putea incarca niste acumulatori de 2300 sau 2500 mAh?
ferrari
6th June 2005, 13:56
Daca nu folosesc o pereche de acumulatori o perioada mai lunga, 6 luni, cum e mai bine sa-i tin incarcati sau descarcati?
bchendran
6th June 2005, 14:06
QUOTE(ferrari @ Jun 6 2005, 13:56)
Daca nu folosesc o pereche de acumulatori o perioada mai lunga, 6 luni, cum e mai bine sa-i tin incarcati sau descarcati?
NiCd si NiMh: incarcati
LiION: descarcati
6th June 2005, 15:08
tebuie sa-i tii la rece.
ferrari
7th June 2005, 11:18
acumulatorii sunt NI-MH 2300, chiar daca e recomandabil sa-i pui la rece, ii tin la temperatura camerei...sa nu-i scap prin oala cu bors ...
bchendran
7th June 2005, 13:45
Incarca-i bine doar. Producatorii nu prea zic de tinut la rece, zic de temperatura camerei (18-20 grade)
addicted
10th June 2005, 10:44
am avut ocazia de a lua un charger energizer 12h cu un set de 4 acumulatori de 2500mah la 1.450.000 si am mai luat inca un acumulator de 2500 la 200.000
rezulta un 800.000 pt 4 baterii energizer 2500mah si 450 de mii pt charger compact de 4 bucati.
asta desi mai aveam un carger orbit si 2 acumulatori sanyo, plus inca 2 rataciti prin casa.
intrebarea e : cat de bine am iesit comparativ cu preturile din bucuresti?
nu, nu sunt pentru camera sunt pt tastatura si mouse. camera are li-ion.
altfele daca citesti aici sa stii ca abia azi am schimbat bateriile in kitul ala optic.
a, vrea cineva un charger ieftin ?
10th June 2005, 12:32
si eu am o baterie la un ceas de mana care merge de 6 ani, da nu-l mai folosesc.
addicted
10th June 2005, 13:40
dupa cum se poate vedea din: Posts: 3 933
eu le folosesc in draci 
ma scuzati, merg sa ma cert cu un vin
10th June 2005, 19:18
daca ramai fara cand ai mai mare nevoia ce te faci? in mod normal in 3 saptamani nu mai sunt folosibili , asta daca nu se duc deja inainte de astea 3 saptamani.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.