sukhoi
14th April 2005, 14:33
QUOTE(.ral:cr @ Apr 14 2005, 05:52)
ii incarca la maxim fii fara grija.
shukoi, nu as face in nici un fel pt ca eu ca vanzator n-am de unde sa stiu ca nu i-ai incarcat cu un transformator de nokia sau altceva in loc de incarcatorul recomandat. pe ei scrie cu siguranta ca recomanda numai incarcatoarele sanyo.
Un fapt divers: Sukhoi si nu "shukoi" (nu cred ca ai facut-o intentionat, este un avion militar rusesc, considerat cel mai bun din lume.)
Nu Sanyo ci Varta. Nu conteaza cu ce incarci acumulatorii, doar sa fie incarcati corect. Recomandarea folosirii aceleiasi firme (si acumulatori si incarcator) eu unul o consider doar o chestie de marketing.
Este normal ca acumulatorii mei Varta 2300mAh, pe care ii am din vara si i-am incarcat de vreo 20-30 ori, sa ma tina cam la jumate din cat ma tineau cand erau noi?
Dupa vreo 2-3 poze aparatul foto (HP 735) imi arata 30% din capacitatea acumulatorilor.
.ral:cr
14th April 2005, 14:54
daca i-ai incarcat regulamentar nu este deloc normal. eu ii am de 4 luni si nu se simte diferenta.
size
14th April 2005, 19:56
Ce acumulatori imi recomandati pentru camera HP M307 ?
sukhoi
14th April 2005, 21:32
QUOTE(size @ Apr 14 2005, 19:56)
Ce acumulatori imi recomandati pentru camera HP M307 ?
Cu capacitate cat mai mare. Peste 2000mAh.
sukhoi
21st April 2005, 21:04
Am auzit ca un incarcator rapid ar solicita prea tare acumulatorii. E adevarat?
destrug
22nd April 2005, 12:53
Nu, nu este adevarat, dar doar in cazul incarcatoarelor serioase.
Cand un acumulator este incarcat la intensitati mari ( 6,7sau chiar 8 A) acesta este supus unei "agresiuni fizice". Daca este controlata de incarcator este ok si un astfel de aparat este de preferat dar si pretul acestuia este mult mai mare decat al unui incarcator obistnuit. Cu cat incarcatorul este mai lent cu atat durata de viata a acumulatorului scade.
Sper sa-l nu fi "secat" comentariul meu pe Rigid!!!
.ral:cr
22nd April 2005, 19:36
Cu cat incarcatorul este mai lent cu atat durata de viata a acumulatorului scade
de fapt este mai mare.
eu am vazut incarcator de 1 h si cand termina miroseau a ars acumulatorii.
sukhoi
23rd April 2005, 22:10
http://www.gpbatteries.com.hk/html/pdf/Quick3_manual.pdf
din acest manual sa inteleg ca e un incarcator cu timer?
http://www.gpbatteries.com.hk/html/pdf/travel.pdf - si asta ar fi tot cu timer?
Explicati-mi va rog ce ar trebui sa fac astfel incat sa nu imi iau un incarcator cu timer.
destrug
25th April 2005, 08:42
QUOTE(.ral:cr @ Apr 22 2005, 19:36)
de fapt este mai mare.
eu am vazut incarcator de 1 h si cand termina miroseau a ars acumulatorii.
De acord cu tine .
Dar eu nu vorbeam de acest tip de incarcatoare!!!
akarina
25th April 2005, 11:32
QUOTE(sukhoi @ Apr 23 2005, 22:10)
http://www.gpbatteries.com.hk/html/pdf/Quick3_manual.pdfdin acest manual sa inteleg ca e un incarcator cu timer?
http://www.gpbatteries.com.hk/html/pdf/travel.pdf - si asta ar fi tot cu timer?
Explicati-mi va rog ce ar trebui sa fac astfel incat sa nu imi iau un incarcator cu timer.
Incarcatoarele date de tine nu sunt cu timer de genul sa se opreasca dupa un anumit timp fix indiferent ce bagi in ele. Ca dovada: acolo sunt indicati timpi de incarcare diferiti (pt acumulatori de capacitate diferita). Acel Powerbank travel este cam ca si un Hähnel Quattro sau un Cullmann Ultraloader 1000 C travel (pomenite aici in thread). Este travel, inteligent si rapid, are Car Adapter, control individual pe fiecare canal de incarcare/acumulator. Zic "cam" pt ca la cele 2 (Hähnel si Cullmann) am vazut niste plusuri: 1. poti sa incarci 2 sau 4 AAA (nu numai 2 AAA ca la GP) 2. sunt si pt NiCd (fara sa amesteci insa NiMh cu NiCd) 3. timpi de incarcare mai mici (sunt ceva mai rapide). Acel Quick 3 pare a fi un Cullmann Ultraloader 450 C travel (echivalentul lui Hähnel eu nu-l stiu, poate il stie altcineva) cu aceleasi plusuri pt Cullmann. Daca pretul este un plus sau minus nu pot sa-ti spun pt ca nu stiu pretul incarcatoarelor GP date de tine.
sukhoi
25th April 2005, 13:34
QUOTE(akarina @ Apr 25 2005, 11:32)
Incarcatoarele date de tine nu sunt cu timer de genul sa se opreasca dupa un anumit timp fix indiferent ce bagi in ele. Ca dovada: acolo sunt indicati timpi de incarcare diferiti (pt acumulatori de capacitate diferita). Acel Powerbank travel este cam ca si un Hähnel Quattro sau un Cullmann Ultraloader 1000 C travel (pomenite aici in thread). Este travel, inteligent si rapid, are Car Adapter, control individual pe fiecare canal de incarcare/acumulator. Zic "cam" pt ca la cele 2 (Hähnel si Cullmann) am vazut niste plusuri: 1. poti sa incarci 2 sau 4 AAA (nu numai 2 AAA ca la GP) 2. sunt si pt NiCd (fara sa amesteci insa NiMh cu NiCd) 3. timpi de incarcare mai mici (sunt ceva mai rapide). Acel Quick 3 pare a fi un Cullmann Ultraloader 450 C travel (echivalentul lui Hähnel eu nu-l stiu, poate il stie altcineva) cu aceleasi plusuri pt Cullmann. Daca pretul este un plus sau minus nu pot sa-ti spun pt ca nu stiu pretul incarcatoarelor GP date de tine.
Merci pt raspuns, mi-am luat GP Radip 2 cu 4 acumulatori 2100 inclusi - pret 1.590.000, magazin Bega parter Timisoara. Merci. Am vrut un Travel dar nu am gasit, oricum nu am cautat prea mult.
Prin faptul ca incarca intr-un timp asa scurt nu forteaza acumulatorii, adica sa le scada timpul de viata?
http://www.gpbatteries.com.hk/html/pdf/rapid2.pdf
luckyboy
25th April 2005, 13:52
Mi-am luat de curand din Media Galaxy urmatorul incarcator Panasonic BQ-395 Quick charger cu 4 acumulatori Panasonic de 2400=1.180.000lei.Detalii despre incarcator aici .Pe incarcator scrie ca poate incarca acumulatori de 2100,iar cei de la Media Galaxy il vand impreuna cu incarcatori de 2400,se poate intampla ceva cu acumulatori sau incarcatoru?
cstroie
25th April 2005, 15:33
QUOTE(luckyboy @ Apr 25 2005, 14:52)
Mi-am luat de curand din Media Galaxy urmatorul incarcator Panasonic BQ-395 Quick charger cu 4 acumulatori Panasonic de 2400=1.180.000lei.Detalii despre incarcator
aici .Pe incarcator scrie ca poate incarca acumulatori de 2100,iar cei de la Media Galaxy il vand impreuna cu incarcatori de 2400,se poate intampla ceva cu acumulatori sau incarcatoru?
Astazi am fost si eu la MediaGalaxy si l-am vazut si eu. Poti sa-mi spui te rog mai multe despre el? In cat timp incarca acumulatorii? Cat te tin? (presupun ca ai mai luat 2 acumulatori, el vine doar cu 2). Merci anticipat.
luckyboy
25th April 2005, 20:09
2 acumulatori ii incarca in exact 2 ore,se cam incing acumulatori,in rest o pereche de acumulatori m-au tinut cam 300 de poze facute cu blitz....etc,am un canon a400.
cstroie
25th April 2005, 20:47
ok. merci. cred ca o sa imi iau si eu maine.
size
25th April 2005, 22:08
Am o intrebare
Incarcatorul GB PowerBank III cu acumulatori de 2100 MA are timer sau un sistem inteligent care detecteaza incarcarea acumulatorilor ?in manual scrie ca incarca acumulatorii in 18 ore
size
26th April 2005, 18:59
precizez ca prima data cand am cumparat incarcatorul l-am lasat in priza 30 ore fara ca ledurile sa-si schimbe culoarea din rosu in verde. dupa aceste 30 ore l-am scos din priza si am constatat ca acumulatorii erau incarcati.De ce nu s-u aprins ledurile in culoare verde ??
ma poate ajuta cineva cum sa folosesc eficient acest incarcator
ebola23
27th April 2005, 06:58
Pai poate asa sunt ele,nu-ti arata cind sunt incarcati acumulatorii.Am si eu un incarcator Hahnel mai ieftin(vre-o 600000) care nu-mi arata.Stau ledurile rosii si doar atit.
sukhoi
27th April 2005, 09:50
QUOTE(ebola23 @ Apr 27 2005, 06:58)
Pai poate asa sunt ele,nu-ti arata cind sunt incarcati acumulatorii.Am si eu un incarcator Hahnel mai ieftin(vre-o 600000) care nu-mi arata.Stau ledurile rosii si doar atit.
Daca in manual scrie si ceva de culoarea verde a ledurilor, atunci e clar ca ceva nu e bine. Daca nu, ai dreptate dupa parerea mea.
size
27th April 2005, 19:09
Am rezolvat problema cu gp powerbank III . am pus la incarcat doar 2 acumulatori. dupa 18 ore ledul si-a schimbat culoarea din rosu in verde.
am constatat ca acest tip de incarcator este cu timer. dupa 18 ore se opreste incarcarea si daca este mentinut in priza furnizeaza acumulatorilor un curent mai mic ceea ce faca ca acumulatorii sa fie permanent incarcati.
ferrari
1st May 2005, 18:09
stie cineva ce curent de incarcare are charger-ul pe usb de la a4tech (KBS 2680RF)
kukuyu
10th May 2005, 21:26
am nevoie de ajutor. nu ma pricep deloc la acumulatori si incarcatoare. am un charger de 650 mA si acumulatori, Camelion, de 2200 mAh. Pe acumulatori scrie ca au nevoie de 4 h pentru incarcare. ce nu stiu, si va rog pe voi sa ma lamuriti, este daca la prima incarcare e nevoie sa tin acumulatorii mai mult in incarcator sau exact cit au ei nevoie? e valabila si in cazul acumulatorilor acea formatare sau imi fac griji degeaba?
strainu_altfel
10th May 2005, 21:29
ideea este simpla.
incarca-i pana zice el stop.
si neaparat sa-i descarci de tot inainte sa-i incarci.
daca faci asta tot timpul atunci e bine.
kukuyu
10th May 2005, 22:21
QUOTE(strainu_altfel @ May 10 2005, 22:29)
ideea este simpla.
incarca-i pana zice el stop.
si neaparat sa-i descarci de tot inainte sa-i incarci.
daca faci asta tot timpul atunci e bine.
hmm. i-am pus la incarcat si surpriza... dupa exact 25 de min. ledul rosu s-a transformat in led verde (verde inseamna full incarcat, la mine). mi se pare foarte ciudat. inainte sa le la bag la incarcat (erau noi-noute) le-am verificat pe un radio de buzunar si erau descarcate. deci e foarte ciudat, ca niste acumulatoare de 2200 maH sa se “incarce” in 25 de minute pe un charger de 650 mA. acum le testez. le-am pus in cd player, nici macar nu indraznesc sa la bag in aparatul foto
kukuyu
11th May 2005, 22:30
QUOTE(kukuyu @ May 10 2005, 23:21)
hmm. i-am pus la incarcat si surpriza... dupa exact 25 de min. ledul rosu s-a transformat in led verde (verde inseamna full incarcat, la mine). mi se pare foarte ciudat. inainte sa le la bag la incarcat (erau noi-noute) le-am verificat pe un radio de buzunar si erau descarcate. deci e foarte ciudat, ca niste acumulatoare de 2200 maH sa se “incarce” in 25 de minute pe un charger de 650 mA. acum le testez. le-am pus in cd player, nici macar nu indraznesc sa la bag in aparatul foto
sper sa nu va obosesc, dar chiar nu ma pricep si am nevoie de sfaturi.
acumulatorii noi s-au “incarcat” in 25 de minute. i-am pus in CD player si mi-a mers 75 de minute, fara butonat, doar ascultat. e normal sa tina asa putin? am patru acumulatori. toti imi fac la fel. se incarca in max. 30 de minute si tin o ora, o ora si ceva in CD player. acum mi-am luat doua baterii AAA de 800. le-am bagat, in acelasi charger, si imi arata ca sunt incarcate dupa 15 min. e defect chargerul (care e rapid, dar nu super rapid, incarca cu 650 mA) sau e posibil ca chargerul sa fie potrivit pentru baterii mai slabe, stiu eu, AA 2000, nu 2200?
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.