azertiti
5th June 2004, 12:43
La intrebarile 2 si 3 nu are cum sa iti raspunda cineva deoarece sunt caracteristici proprii incarcatorului tau. In mod normal trebuia sa scrie toate aceste date in manualul sau.
La 1 nu vad de ce ar conta.
A|ex
5th June 2004, 13:16
Originally posted by flex21
Of mai intreb si eu odata , se pare ca postul meu a trecut neobservat , poate stie totusi cineva sa ma lamureasca si pe mine :
Am si eu niste nelamuriri legate de un incarcator gp cu baterii de 1800 pe care mi l-am luat :
1) incarcatorul meu se incarca prin portul usb , ce incarcare este mai buna (rapida , recomandata) prin portul usb sau la priza ?
2) cand le bag in priza si se incarca arata o culoare verde la cele 2 beculete , de unde stiu cand se termina incarcarea ?
3) Cel mai mult pana acum le-am lasat in usb la incarcat vreo 13 ore (4 baterii) in conditiile in care scrie ca 2 baterii se incarca in 7 ore ,si nu s-a schimbat sau stins culoarea celor 2 beculete , cam ce timp de incarcare ar trebui sa las la cele 4 baterii ?
1. Incarcare recomandata adica priza.
2. Citeste prospectul si gasesti acolo. Daca nu are cauta pe site-ul producatorului.
adynis
5th June 2004, 19:29
am A70, mi-am luat set 4 acumulatori Hahnel + incarcator. A doua incarcare a lor m-au tinut 410 poze toate cu blitz, toate cu lcd, si din cand in cand ma mai si uitam la pozele facute. Din cate am inteles pot sa fiu multumit de cât m-au dus acumulatorii, mai ales ca si tipu' de la F64, si pe prospect scrie ca dupa câteva incarcari ajung la capacitatile optime...
azertiti
6th June 2004, 18:51
Astazi i-am testat si eu. Sunt la prima incarcare. Aparatul folosit Canon A75.
Initial am facut afara aproximativ 270 de poze si un film de 30s in 640x480. Toate la calitate 3Mpixeli si Super fine. Atunci s-a umplut cardul si am plecat acasa hotarat sa ii descarc. Am dat la intamplare sa faca poze cu blitz in interior. Dupa 270 nu mai focaliza bine dintr-o parte in alta a camerei si am renuntat
Sa nu uit...ma mai jucasem inainte vreo 10 poze in interior cu blitz.
Deci pe total 550 din care jumatate cu blitz. Mi se pare mai mult decat suficient.
Arpi
7th June 2004, 07:46
Originally posted by azertiti
Se pare ca nu am avut dreptate....
I-au expediat ieri prin prioripost (azi i-am ridicat) si asta pe banii mei. Cand am comandat am cerut posta normala, ca sa nu mai vorbim de solutia pe care o propusesera..... Concluzia: ramanen in Romania cu firmele noastre :ciocan:
Impresii despre ei in cateva zile, sa scap mai intai de un examen
Asta cu posta nomala am patit si eu!! Comanzi cu posta normala dar vine prin prioripost!!
Arpi
7th June 2004, 07:48
Astazi i-am testat si eu. Sunt la prima incarcare. Aparatul folosit Canon A75.
Initial am facut afara aproximativ 270 de poze si un film de 30s in 640x480. Toate la calitate 3Mpixeli si Super fine. Atunci s-a umplut cardul si am plecat acasa hotarat sa ii descarc. Am dat la intamplare sa faca poze cu blitz in interior. Dupa 270 nu mai focaliza bine dintr-o parte in alta a camerei si am renuntat
Sa nu uit...ma mai jucasem inainte vreo 10 poze in interior cu blitz.
Deci pe total 550 din care jumatate cu blitz. Mi se pare mai mult decat suficient.
Si eu sunt f. multumit de achizitie!!
Dai un ban dar stai in fata!!
K:
azertiti
7th June 2004, 11:34
Originally posted by Arpi
Asta cu posta nomala am patit si eu!! Comanzi cu posta normala dar vine prin prioripost!!
La mine a fost mai mult de atat. Din cauza ca nu aveau pe stoc si au intarziat mult comanda s-au oferit sa imi trimita prioripost pe banii lor. De la asta pana la ce au facut e cale lunga....
Acumulatorii merg foarte bine. Cred ca trebuia sa iau cu incarcator lent pentru ca la cat tin nu am card suficient de mare sa ma deranjeze timpul respectiv si costa de 2 ori mai putin.
andrei_traznitu
25th June 2004, 07:39
Am si eu un aparat foto digital Canon S1 IS, si niste baterii de 2100mAh, l-am "chinuit" aseara sa pozez cerul instelat cu expunere de 15 sec, si cred ca i-am secat bateriile.Incarcatorul este super rapid (o ora 1/2)scrie ca are output de 1400 mA. Intrebarea mea este:se poate ca acest incarcator sa nu incarce cat trebuie acumulatorii,chiar daca ledurile de pe indicator indica ca bateriile sunt incarcate ?
In rest s-au descarcat cam repede bateriile......de asta am si intrebat
Bata !
sapho
25th June 2004, 09:12
La mine a fost mai mult de atat. Din cauza ca nu aveau pe stoc si au intarziat mult comanda s-au oferit sa imi trimita prioripost [B]pe banii lor. De la asta pana la ce au facut e cale lunga....
[/B]
Mi-am luat si eu de la ei incarcator cu acumulatori (dar nu cel rapid, ci cel la 1 milion). I-am primit prioripost (cum cerusem de altfel), insa dupa 5 zile. In pachet nu era nici factura, nici garantie. Le-am facut scandal sa-mi trimita, au zis ca in momentul in care intra banii o sa-mi trimita factura, chitanta si certificat de garantie. Deocamdata n-au trimis nimic (i-am platit marti). Ii mai las cateva zile, dupa care iar o sa-i bat la cap.
Aveti grija: aveti tot dreptul sa vi se dea factura si garantie!! La mine, dupa o scurta amenintare cu OPC-ul, imediat m-au sunat pe mobil... (nu-i amenintati de la inceput cu OPC-ul totusi, vedeti intai cum reactioneaza...
)
azertiti
25th June 2004, 14:30
Nici la mine nu a venit nimic din cele care le-ai mentionat. Pe site nu scria nimic de garantie si m-am gandit ca poate nu au.
sapho
25th June 2004, 15:15
au sigur. azi le-am scris si am primit mail ca mi s-au trimis si factura si garantie, si ca nu voi plati nimic pentru transportul lor. asa sa fie... oricum, la urma urmei as plati cateva mii de lei, numa sa stiu ca am docomentele. nu am intrebat cat au garantie produsele, dar o sa va informez cand (daca) o sa primesc certificatul.
a, au mai zis ceva: ca "oricum urma sa va trimitem factura, chitanta si garantie, dar ca ne pare rau ca n-am precizat asa de la inceput". dupa care si-a dat seama ca n-avea datele necesare sa le completeze. clar ca n-ar fi miscat un deget daca nu-i luam la rost.
trebuie sa fiti tari pe pozitie si sa nu va lasati aburiti. mie au incercat sa-mi zica ba ca "garantia o asiguram noi, si ca pana acuma n-am avut probleme cu ei", ba ca "sa-mi trimiteti codul fiscal pentru factura" (ca si cum factura se face numai pentru firme)... in general au raspuns destul de promt la mailuri, probabil insa ca mizeaza ca majoritatea nici nu se chinuie sa ceara factura si garantie.
sapho
25th June 2004, 15:41
altceva - decat cu incarcator rapid (care totusi va uza mai repede acumulatorii) mai bine iti iei unul lent si inca un set de acumulatori ca sa ai de schimb. iesi mai ieftin (1600000 fata de 1900000) si te tin si mai mult (doua seturi pe care le schimbi intre ele probabil ca vor rezista ani buni - oricum mai bine decat un set). (ma refer la aparate precum Canon A60 care folsesc 4 acumulatori de-o data)
Inginerul
25th June 2004, 16:00
@sapho: un incarcator rapid nu uzeaza mai repede acumulatorii daca este prevazut cu senzor de terminare a incarcarii -delta V. Cam toate incarcatoarele rapide (din cate am vazut eu) au asemenea protectie din doua motive: unul acela ca pot detecta mult mai bine scaderea tensiunii la terminarea procesului de incarcare si al doilea e ca daca supraincarci acumulatorii la curenti mari ai toate sansele sa ii termini.
Cred ca am mai zis-o prin threadul asta, m-am lamurit cu incarcatoarele cu limita de timp, prefer pe cele rapide (mai scumpe) dar ... poti sa citesti si pe http://www.greenbatteries.com
sapho
28th June 2004, 11:49
am primit garantia si factura. incarcatorul si cei 4 acumulatori au garantie 12 luni. cred ca merita sa-i bateti un pic la cap pentru 1 an de garantie...
@Inginerul
Asa o fi, dar tot mai bine cu 2 seturi decat cu unul singur, si iesi si mai ieftin... Incarcatorul asta TCMax scoate cam 230mA, si scrie pe undeva pe site-ul ala ca (neverificat) se spune ca un curent cam de 10% din capacitatea acumulatorilor nu-i va da peste cap. oricum, cu putina atentie (sa nu-i lasi mai mult de 12 ore) se poate trece si peste inconvenientul asta. (TCMax asta nu este de-al rapid cu limita de timp, este un incarcator obisnuit "over night" cum i se spune pe siteul recomandat de tine)
azertiti
30th June 2004, 21:47
Cumva acumulatorii se descarca in timp daca stau nefolositi ?
I-am incarcat acum 3 saptamani si am facut doar 200 de poze, m-au lasat cand ma bazam pe ei
Prima data au tinut cam 500.
sapho
1st July 2004, 00:29
da, se descarca. vezi linkul dat de Inginerul mai sus. sunt multe chestii interesante pe-acolo. (ei zic 40% intr-o luna la 20 grade C)
A|ex
1st July 2004, 11:58
eu am citit ca se descarca 2% pe zi. nu mai am linku'
azertiti
1st July 2004, 12:41
La mine s-au descarcat in 3 saptamani cu 60%. Mi se pare enorm.
sapho
1st July 2004, 12:54
pai gandeste-te ca probabil nici nu i-ai tinut la 20C, mai ales cu caldurile astea. tot ce-i posibil sa fie asa. incearca sa-i tii (cum zic astia) in congelator
, desi mie mi se pare o idee tare ciudata.
cred ca rata asta de descarcare nici nu creste direct proportional cu temperatura, ci la temperaturi mai mari se descarca mult mai repede decat te-ai astepta.
azertiti
1st July 2004, 12:56
La mine in casa sunt cam 25 C In mod sigur nu mi-a fost cald pana acum. Eram curios daca s-a mai intamplat asa si la altii.
cata8757
4th July 2004, 21:23
ce ziceati se merita un Incarcator Hahnel TC MAX+ 4 acu.2350mAh la pretul de 1 milino la http://f64studio.ro .Si care e chestia pot incarca cu el orice fel de acumulator .Ca nu ma intereseaza sa dau banii pe incaractor rapid care costa o carutza de bani pe mine ma intereseaza ceva mai ieftin dar mai mult de 2000 de mAH ca sa tine mai mult la camera
mr.fred
4th July 2004, 22:04
ai incercat sa citesti ceva din celelalte posturi de aici? sunt 8 posturi (in afara de al tau) in care se vorbeste de incarcatorul Hahnel de la f64. un search poate face minuni.
sapho
4th July 2004, 23:00
imi pare ca nu e recomandat sub 1600mAh
cata8757
5th July 2004, 09:47
am citit tot ce se poate... nu prea am gasit... a care e mai avantajos cu incarcator rapid sau lent?si am vazut incarcatoare cu 200 de mii dar care incarca in mai multe ore ... si aici bateti cap in cap cu contrazicerile in care unii zic ca e mai bine incaractor lent pt durata de viata a bateriilor altii nuu... credeam ca cineva de pe aici se mai pricepe cat de cat pe la electronica... nu asa sa va dati cu presupusu care si cum....
sapho
5th July 2004, 10:37
pentru mine e clar (si datorita faptului ca A60 foloseste 4 acumulatori - pentru aparatele cu 2 poate decizia e mai grea, in sensul ca 8 acumulatori sunt prea multi): iesi mai ieftin si cu siguranta te vor tine mai mult, daca ai un pic grija de ei, 8 acumulatori cu un incarcator lent, decat 4 cu unul rapid.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.