Thread general de acumulatori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49

nicolaie

eu nu am vazut acumulatori originali mai mari de 2700 (am auzit de unii de 2800 dar nu bag mana in foc pentru ei). daca vrei acumulatori buni si ieftini, sa mergi in altex/media galaxy si sa cumperi sanyo eneloop, sunt niste acumulatori ce tin mult, chiar daca sunt doar de 2000 MAh si isi pastreaza bine proprietatile in timp. maha sunt iarasi foarte buni, iar ansmann erau considerati iara acumulatori foarte buni, problema e ca noi nu gasesti decat in reteaua domo asa ceva.

ciao.
Kunzite
Apropo, Sanyo o sa lanseze in curand o noua versiune de Eneloop.

sorin.pirvu
Salut, am o problema cu niste acumulatori Duracell 2650 mAh si anume, se descarca foarte repede. Mai precis, dupa incarcare, ii pun in camera foto, fac 2-3 poze dupa care las camera nefolosita cateva zile. Apoi, cand vreau sa o folosesc, acumulatorii sunt morti. Folosesc un incarcator GP PowerBank GPPB22 luat impreuna cu 4 buc GP 2700 mAh. Tot cu el, incarc si niste chinezarii de 2100 mAh. Toti acumulatorii sunt Ni-MH, faza e ca GP-rile si chiar si chinezismele merg fara probleme (fac sute de poze pana crapa) pe cand "minunatiile" Duracell sunt varza... Inainte sa plec in concediu, am incarcat 4 Dracell si 4 GP, GP-urile le-am pus in camera, pe care am folosit-o in concediu vreo saptamana si cand s-au descarcat am pus Duracell-u. Surpriza, erau complet descarcati fara sa ii fi folosit macar la o poza. Acum problema e ca nu imi dau seama daca de vina este incarcatorul sau am avut pur si simplu ghinionul sa cumpar niste acumulatori defecti... chestia e ca acumulatorii Dracell pe care ii am nu tin nici cat bateriile cele mai proaste de pe piata.
calexe
Raspunsul lung: Parcurge ariile de pe aici si te vei lamuri. Au fost nenumarati forumsisti cu exact aceeasi problema (ma rog, cu alte branduri de NiMH eventual). Gasesti si solutii.
Raspunsul scurt: Eneloop. + un incarcator dedicat de la Sanyo sau un incarcator care sa incarce celule AA in +3...4h sau mai mult (deci nu din acelea care incarca in 30 minute, de ex.).
vladc
ma bag si eu... am luat acum cred ca ~2ani incarcator + 4 ac.(de 2700)de la Sony. incarcatorul este foarte rapid... 15minute.
acumulatorii tin foarte bine (sunt folositi pe un canon a630 care are totusi un consum redus).

de 2 ani ii tot incarc si functioneaza totul perfect.

marele avantaj mi se pare timpul de incarcare, care de multe ori a fost extrem de util.
ipman
Nu exista nimic mai bun decit un incarcator care poate fi controlat fin (din suta in suta de mA) si o minte care sa citeasca si sa inteleaga cum se incarca acumulatorii.
Sint destule incarcatoare in categoria asta, nu numai MH-C9000. In lumea modelismului sint multe incarcatoare, nu chiar ieftine, dar care fac o treaba minunata.
Parerea mea.
sorin.pirvu
CITAT (calexe @ 5th November 2009, 15:57) *
Raspunsul lung: Parcurge ariile de pe aici si te vei lamuri. Au fost nenumarati forumsisti cu exact aceeasi problema (ma rog, cu alte branduri de NiMH eventual). Gasesti si solutii.
Raspunsul scurt: Eneloop. + un incarcator dedicat de la Sanyo sau un incarcator care sa incarce celule AA in +3...4h sau mai mult (deci nu din acelea care incarca in 30 minute, de ex.).

Mersi de raspuns... chestia e ca de cumparat alt incarcator si alti acumulatori nu e o solutie pentru mine, desi Eneloop sunt mai mult decat ok, nici GP-urile pe care le folosesc nu sunt de aruncat, deocamdata. Mai degraba arunc Duracell-urile... chiar daca pe ele scrie made in Japan si pe GP made in China, desi poate gresec.

Din ce am mai citit stiu ca un timp de incarcare scurt (curent mare) distrug acumulatori destul de repede si le scade capacitatea considerabil, ce nu inteleg eu este ca, desi, ce am eu, GP si Duracell sunt similare, au recomandari de curent de incarcare standard de valori apropiate (GP - 250 mA si Duracell - 270 mA) si stau la incarcare o groaza de ore (pe incarcator scrie ca incarca AA cu 500mA) nu inteleg ce au Duracell-urile mamii lor de nu merg...

ipman
Pai raspunsul sta in felul in care incarcatorul detecteaza terminarea incarcarii. Si in sensibilitatea lui de a face asta.
E posibil ca acumulatorii sa fie terminati, dar inainte sa ajungi la concluzia asta fa-le citeva cicluri de descarcare/incarcare cu C/10 si apoi te lamuresti.
calexe
CITAT (sorin.pirvu @ 5th November 2009, 16:09) *
...
Din ce am mai citit stiu ca un timp de incarcare scurt (curent mare) distrug acumulatori destul de repede si le scade capacitatea considerabil
...

Si eu am patit mai de mult chestia asta. Dar acum 2-3 ani am trecut pe Eneloop si de atunci merg toti ca noi, se incarca si acum la capacitati apropiate de capacitatea nominala (2000mAh la AA). Dar uite, pe pagina anterioara e un coleg care a fost multumit si cu o solutie de incarcare de 15 minute. Parerea mea e ca a avut noroc. Eu si altii am avut ghinion cu astfel de solutii.

CITAT (sorin.pirvu @ 5th November 2009, 16:09) *
...
ce nu inteleg eu este ca, desi, ce am eu, GP si Duracell sunt similare, au recomandari de curent de incarcare standard de valori apropiate (GP - 250 mA si Duracell - 270 mA) si stau la incarcare o groaza de ore (pe incarcator scrie ca incarca AA cu 500mA) nu inteleg ce au Duracell-urile mamii lor de nu merg...

Recomandarile producatorilor sunt de regula extrem de rezervate. Ca sa nu-si asume nici un fel de risc. Tu ai experienta mai buna cu GP, la mine a fost cumplita, i-am aruncat dupa 2-3 luni. Iar am avut ghinion smile.gif
Referitor la incarcator, e posibil sa ai unul care incarca de-a-nboulea. Probabil ca e dotat numai cu un switch care il opreste automat la un numar de ore de la inceperea procesului de incarcare (16h?). Dar nu are electronica inteligenta pentru sesizarea incarcarii. Timer-ul e pus asa, ca sa nu-l uiti in priza cand pleci in concediu smile.gif Stiu ca e stupid, dar asta e.
I-ati un incarcator dedicat de Eneloop, se vinde cu acu la pachet. Asta sau asta. Primul e cu timer "de-a-nboulea" de 16h, al 2-lea sesiseaza acu incarcat si se opreste automat. Sau, daca vrei sa fii mai scrupulos si sa ai un incarcator mai flexibil (dar mai scump si trebuie sa intelegi bine ce face ca sa il utilizezi eficient) vezi recomandarea lui ipman mai inainte.

Duracell: RIP; chiar daca reusesti sa-i revigorezi cumva, mult n-o sa mai tina.
GP: probabil in curand RIP
scorojit

Va salut.
Am un incarcator GP cu un set de 4 acumulatori tot GP. Problema mea e ca de la o vreme cand pun la incarcat, in cam 1 minut becul rosu care arata incarcarea clipeste intermitent. Ma intreb ce e in neregula si cu ce-mi afecteaza acumulatorii.
BuNu'
Salut, am 8 acumulatori AA 2800 tf1 si 4 acumulatori AAA 1100 tfi si m-am contrazis zdravan cu un amic care imi zicea ca eneloop AA de 2000mah si AAA 800mah sunt mult mai tari! Imi spunea ca si cei standard de la Sanyo 2700 sunt cu mult mai buni decat ai mei.
Chiar sa imi fi luat teapa? Voi ce ziceti...
bester
Pai cam are dreptate.
Eneloop sunt alta tehnologie decat TF1 aia ai tai (de care eu nu am auzit pana azi si nici google nu prea stie ce sunt). Dar poate ai noroc.
(TF1=TelForceOne) laugh.gif thumbup.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.