Thread general de acumulatori
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22

nrlarry
QUOTE (avyrez @ Jun 15 2008, 12:13) *
sal
cat de mare e diferenta la betriile reincarcabile de 2100mAh si 2700mAh?

am auzit ca cele de 2100 sunt mai rezistente in timp, dar 2700 sunt mai puternice.

stie careva cu aproximatie cam cate poze ies cu 2100 , dar cu 2700.

thx

Ai uitat sa mentionezi la ce vrei sa-i folosesti si cam la ce frecventa de folosire...
Este mare diferenta intre 2100 si 2700...! Cat de mare... depinde de ce raspuns dai mai sus!

Comparatia, in sensul pe care-l indici tu, este cam aiurea. Strict asa cum vrei tu, nu depinde de capacitate, ci de material, functie de firma producatoare. De fapt, la nivel fizic - teoretic, nu exista o astfel de comparatie!

Numarul de poze la care tin acumulatorii, este direct dependent de curentul de descarcare (in sarcina si in gol) si de rata de utilizare in timp.

Keep photo.gif!
pandururadu
Teoretic vorbind, dca faci pozele la acelesi parametri identici ai putea sa faci cu 30% mai multe poze cu acumulatorii de 2700 mah, dar in practica intervin o multime de factori. Depinde si tipul aparatului si modul in care il folosesti (ci blitz, timpi mari de expunere, tii lcd aprins mai mult sa revezi pozele facute, temperatura mediului, culoarea pozelor, etc). Sa presupundem ca nu ai sa folosesti de loc aparatul sau mai bine zis acumulatorii cei de 2700 mah vor avea energie electrica inmagazinata cam cu 1-1.5 saptamani mai mult (iarasi depinde de o multime de factori). Iar durata de viata a unui acumulator nu tine de de capacitatea sa ci mai de graba de incarcatorul folosit, de aia se recomnada folosirea unui incarcator profesional.
sorine

Vreau sa-mi iau camera noua si pe cea veche le-o las alor mei, cu tot cu acumulatori, incarcator & stuff. Asa ca o sa am nevoie de incarcator + 2 seturi de 4 acumulatori.
La incarcator am vazut ca toata lumea recomanda Maha, asa ca spre asta m-am orientat si eu.

La acumulatori am zis din start ca as vrea ceva gen Eneloop/Imedion/etc, dar ulterior m-am gandit ca am 2 variante, in functie si de incarcator:

1. Ambele seturi Imedion. In cazul asta merge kitul asta: http://f64.ro/det.php?id=3&pid=6244 , plus un al doilea set de Imedion/Eneloop (in functie de pret). Acumulatorii pot sta incarcati pe termen lung, deci nu trebuie descarcare si castig in schimb incarcarea independenta, alimentarea la bricheta.

2. Kitul asta: http://f64.ro/det.php?id=3&pid=6268. Al doilea set va fi de mare capacitate (2700mAh).
Ratiunea e urmatoarea: setul de mare capacitate pt folosirea intensiva (concediu/weekend), in timp ce setul de Imedion va sta in camera pentru disponibilitate permanenta (poze ocazionale - parc, petreceri etc). Ma gandesc ca in cazul asta e bine sa am incarcatorul cu functia de descarcare, pentru acumulatorii mari.

Care varianta credeti ca e mai OK? Precizez ca in mod cert se va aplica ce am zis la pct 2, in sensul ca voi folosi intens camera doar in anumite perioade (concediu etc), in rest putand avea pauze de pana la 1-2 luni.
Eu sincer inclin spre varianta 2, dar va rog sa-mi spuneti daca am gandit-o bine.

iuliurs
Buna seara,
Am o mare problema la care cer ajutor. am un acumulator folosit pentru o statie totala si care nu se mai incarca. Am desfacut carcasa si contine cinci acumulatori Sanyo Cadnica de 1.2 V 1400 mA. Cu ce tip de acumulatori pot sa ii inlocuiesc ?
Multumesc anticipat
MadKat
eu am ales acum cateva luni de zile varianta 2. argumente:
- incarcare si la 12V
- comutare incarcare rapida/relativ lenta
nu m-a "vrajit" functia discahrge pentru ca vorbim deja de acumulatori Ni-Mh buni la care nu e necesara - in plus camera are si ea functia asta
review-urile sunt aproape identice in ambele cazuri - oleaca mai bine cotat este insa varianta 1 - dar diferenta e suficient de mica incat sa "paleasca" in fata celorlalte argumente

impresii dupa cateva luni de folosire (2-3 cicluri pe luna) - acumulatorii sunt excelenti - permit pana la 400 de cadre cu Fuji 9600, pe wiewfinder, e drept; incarcatorul l-am folosit 90% pe "slow" aprox 5 ore - dar cand ma grabeam cele 2 ore pe "fast" sunt excelente
sorine
QUOTE (MadKat @ Jun 24 2008, 21:55) *
eu am ales acum cateva luni de zile varianta 2. argumente:
- incarcare si la 12V
- comutare incarcare rapida/relativ lenta
nu m-a "vrajit" functia discahrge pentru ca vorbim deja de acumulatori Ni-Mh buni la care nu e necesara - in plus camera are si ea functia asta
review-urile sunt aproape identice in ambele cazuri - oleaca mai bine cotat este insa varianta 1 - dar diferenta e suficient de mica incat sa "paleasca" in fata celorlalte argumente

impresii dupa cateva luni de folosire (2-3 cicluri pe luna) - acumulatorii sunt excelenti - permit pana la 400 de cadre cu Fuji 9600, pe wiewfinder, e drept; incarcatorul l-am folosit 90% pe "slow" aprox 5 ore - dar cand ma grabeam cele 2 ore pe "fast" sunt excelente

Cred ca ai vrut sa zici varianta 1, cel putin dpdv al incarcatorului.
Ma gandeam si la o combinatie, adica incarcatorul de la 1 si al doilea set de 2700.
Singura problema e ca cei de 2700 se vor descarca in timp daca ii las cateva luni, si ar insemna sa-i incarc de la jumatate cand vreau sa-i folosesc. E vreo problema?

nrlarry
QUOTE (sorine @ Jun 25 2008, 15:10) *
Cred ca ai vrut sa zici varianta 1, cel putin dpdv al incarcatorului.
Ma gandeam si la o combinatie, adica incarcatorul de la 1 si al doilea set de 2700.
Singura problema e ca cei de 2700 se vor descarca in timp daca ii las cateva luni, si ar insemna sa-i incarc de la jumatate cand vreau sa-i folosesc. E vreo problema?

Iti iei incarcator cu functia de descarcare si nu va fi nici o problema dpastadv cu acumulatorii.

Keep photo.gif!
Draghici0Paul
Din cate am obs, acesta este un thread genral de acumulatori. Am o jucarie (masinuta) la care nu imi pot folosii toti acumulatorii (uniross R6 2500mAh 1,2 V) sunt legati in serie, mi sa mai intamplat cu o serie de baterii normale sunlight, nu inteleg de ce, deoarece masinuta functioneaza cu alte baterii gen 777 si altele ieftine.

Nu functioneaza decat ca in prima schema, nefunctionand nici cu 3 baterii normale si un acumulator la margine, avetii idee ce ii pot face sau de ce se intampla asa? O fi din cauza ca acumulatorii au doar 1,2 V fata de 1,5? Dar de ce nu ii pot pune la capatul seriei?
undesignus
Se pare ca acumulatorii R6 de 2700 mA sint deja marfa de contrabanda.
In momentul de fata nu am gasit decit la f64studio Powerex si Sharp Ce imi recomandati? Eu am deja niste acumulatori Sanyo de 2700 mA, care tin semnficativ mai putin decit niste Ansmann tot de 2700 mA, luati din Germania.
Pentru cine intereseaza la Hornbach Berceni gasiti acumulatori Ansmann de 2850 mA (4 buc), dar impreuna cu incarcator.
Neohori
QUOTE (undesignus @ Aug 11 2008, 10:38) *
Ce imi recomandati? Eu am deja niste acumulatori Sanyo de 2700 mA, care tin semnficativ mai putin decit niste Ansmann tot de 2700 mA, luati din Germania.

Poverex sunt peste Sharp . Daca nu folosesti intens aparatul la o singura sedinta mergi pe Imedion , cauza este amperajul mai mic - 2100 mah fata de 2700 mah cit au ceilalti , dar ai avantajul ca nu se descarca in timp. Solutia ideala este sa ai acc de ambele feluri , dar este mai scumpa .
numai bine

QUOTE (Draghici0Paul @ Aug 6 2008, 02:25) *
Din cate am obs, acesta este un thread genral de acumulatori. Am o jucarie (masinuta) la care nu imi pot folosii toti acumulatorii (uniross R6 2500mAh 1,2 V) sunt legati in serie, mi sa mai intamplat cu o serie de baterii normale sunlight, nu inteleg de ce, deoarece masinuta functioneaza cu alte baterii gen 777 si altele ieftine.

Nu functioneaza decat ca in prima schema, nefunctionand nici cu 3 baterii normale si un acumulator la margine, avetii idee ce ii pot face sau de ce se intampla asa? O fi din cauza ca acumulatorii au doar 1,2 V fata de 1,5? Dar de ce nu ii pot pune la capatul seriei?

Parerea mea este ca la acumulatori contactele de + sunt mult mai tesite fata de baterii , totul este o chestie de contact. La masinute nu este un consum deosebit ca sa se produca arc voltaic la contact imperfect cum este in cazul consumatorilor mari - masini de gaurit si insurubat cu acc , le este de ajuns o pata de grasime sau oxid si gata jucaria
numai bine
undesignus
QUOTE (Neohori @ Aug 11 2008, 17:27) *
Poverex sunt peste Sharp

Ok. Am luat ieri 12 pucati Powerex. Sper sa tina ok. Le fac un review peste citeva luni. Acumulatorii sint partiali incarcati, merg la un neon de 12V si in statii. In camera nu am avut curiozitatea sa ii pun sa vad ce indica.
Pina acum sint de-a dreptul incintat de Ansmann, tot in Japonia sint facuti si astia.
Folosesc aparatul ocazional, dar intens, adica de la 100 de poze in sus. Pina acum nu am avut probleme cu acumulatori descarcati decit cu aia de la statiile PMR Midlang G7. Chir daca ii scoteam din statie, tot se descarcau in timp.
roby_m
Am un incarcator POWEREX MH-C204W.
Spune ca poate sa incarce si acumulatori AAA. Sincer nu-mi dau seama cum ii poti pune in el sa stea. La Duracell, de ex, am un buton care selecteaza AAA si care practic misca capatul + mai jos.

Ce stiti despre acest incarcator (MAHA) si acumulatorii AAA?
Neohori
La incarcatorul mh-c204w observ lamelele de la negativ (-) pentru acc tip AAA culcate , cred ca pur si simplu se ridica acele contacte manual , doua cite doua pentru ca incarcatorul incarca numai grupe de doi acc .
roby_m
QUOTE (Neohori @ Aug 27 2008, 21:55) *
La incarcatorul mh-c204w observ lamelele de la negativ (-) pentru acc tip AAA culcate , cred ca pur si simplu se ridica acele contacte manual , doua cite doua pentru ca incarcatorul incarca numai grupe de doi acc .

Intradevar lamele sunt culcate, dar nu se vede nici urma de posibilitate de urnire a lor. L-am invartit pe toate partile si nu vad cum sa fac..
Ma gandesc sa caut sa pun niste distantoare metalice.
roby_m
QUOTE (roby_m @ Aug 27 2008, 22:09) *
Intradevar lamele sunt culcate, dar nu se vede nici urma de posibilitate de urnire a lor. L-am invartit pe toate partile si nu vad cum sa fac..
Ma gandesc sa caut sa pun niste distantoare metalice.

Dar daca fac asta, practic se vor incarca cu un curent alocat pt AA, deci mult mai mare.
Varianta cu distantoare pica. E imposibil sa nu se mai fi lovit cineva de probleme de genul asta.
Neohori
Scrie la "raspundem intrebarilor d-voastra" la F64 problema ta , aici : http://www.f64studio.ro/contact.php , si sigur in scurt timp vei afla corect care este raspunsul. Nu am avut acest model si nu pot da detalii desi pare un incarcator simplu .
damarius
am achizitionat de curand un aparat foto fujifilm s5800 si nu sunt hotarat ce acumulatori si ce incarcator de acumulatori sa ii cumpar daca stie cienva rog sa posteze cat mai repede.multumesc
nicu_s2008
Am si eu un incarcator MAHA MH-C808M. http://www.f64.ro/det.php?id=441&pid=3867
. Este extraordinar, dar am o problema. Din cauza ca nu mai gasesc instructiunile de functionare nu stiu ce face butonul "SOFT" si cum se activeeaza. Poate cineva care are acelasi tip de incarcator sa ma lamureasca? Merci.
Neohori
"se poate alege modul SOFT (mai lent, dar care furnizeaza cea mai buna durata de viata a acumulatorilor si asigura compatibilitate 1000% cu acumulatorii mai vechi, de capacitate mai scazuta) "
Deci : apesi odata pe butonul soft si apare pe ecran ceva care indica cuplarea lui sau inca odata si trece pe incarcare rapida - asa deduc eu
Mosu_Tuti
Buna ziua. Uite ca am ajuns si aici. Nu mai stiu sa citrsc sau nu mai stiu ce sa cred. Acum 3 saptamani am cumparat un incarcator Sanyo cu 4 acu. de 2700 mA. Pe prospect spune ca acu. se incarca in jur de 13 ore. Prima oara cand i-am incarcat i-am scos dupa 24 h. fara ca led-urile sa se fi stins( plecam din localitate). Ieri la ora 21 am pus acumulatorii la incarcat. Acum este 20:34 si led-urile tot nu s-au stins. In prospect scrie ca dupa 16 ore timerul opreste automat incarcarea. Ce ma sfatuiti ? sa scot acu. dupa 16 ore sau sa ii las sa vad daca explodeaza. Cam dupa 15-16 ore, acu. se incalzisera putin. Acum sunt aproape reci dar led-urile nu s-au stins. Mai sunt 20' si se fac 24 de ore de cand stau in priza. Este adevarat ca nu am verificat daca la retea sunt 230 V. Poate ca nu stau in pozitia buna, nu stau vertical si din cauza asta nu se incarca. Va rog, un sfat. Multumesc anticipat. Mosu Tuti.
Neohori
Pe pagina atasata de tine este o rubrica mare ATENTIE/PERICOL , citeste-o de 2 ori si urmeaza sfatul . Incarcatoarele cu timer sunt cele mai pacatoase in sensul ca distrug acumulatorii in timp scurt .Daca acumulatorul sta orizontal sau vertical sau pe spate biggrin.gif nu are importanta pentru ca ce "intra" in ei nu este fluid , poti sa-i pui cum ai loc.
sfat : cu timpul sa-ti cumperi un incarcator adevarat , nu in sensul de scump dar cu dotari minim necesare .
numai bine
sarpe_ro
QUOTE (Mosu_Tuti @ Sep 20 2008, 20:45) *
Buna ziua. Uite ca am ajuns si aici. Nu mai stiu sa citrsc sau nu mai stiu ce sa cred. Acum 3 saptamani am cumparat un incarcator Sanyo cu 4 acu. de 2700 mA. Pe prospect spune ca acu. se incarca in jur de 13 ore. Prima oara cand i-am incarcat i-am scos dupa 24 h. fara ca led-urile sa se fi stins( plecam din localitate). Ieri la ora 21 am pus acumulatorii la incarcat. Acum este 20:34 si led-urile tot nu s-au stins. In prospect scrie ca dupa 16 ore timerul opreste automat incarcarea. Ce ma sfatuiti ? sa scot acu. dupa 16 ore sau sa ii las sa vad daca explodeaza. Cam dupa 15-16 ore, acu. se incalzisera putin. Acum sunt aproape reci dar led-urile nu s-au stins. Mai sunt 20' si se fac 24 de ore de cand stau in priza. Este adevarat ca nu am verificat daca la retea sunt 230 V. Poate ca nu stau in pozitia buna, nu stau vertical si din cauza asta nu se incarca. Va rog, un sfat. Multumesc anticipat. Mosu Tuti.

I-ai bagat mai intai in incarcator si dupa in priza? Poate aici este problema.
Numai bine!
Mosu_Tuti
QUOTE (sarpe_ro @ Sep 20 2008, 23:12) *
I-ai bagat mai intai in incarcator si dupa in priza? Poate aici este problema.
Numai bine!
Buna ziua. HA ! Dupa ce am citit mai bine instructiunile, cred ca stiu ce s-a intamplat. In timp ce acu. erau ila incarcat, mi-a cazut de doua ori tensiunea si deduc ca timerul s-a resetat. Da, am gresit luand un astfel de incarcator. Banuiesc ca led-ul se stinge numai la trecerea celor 16 ore. Am avut alt incarcator la care led-urile se stingeau cand tensiunea pe acumulator ajungea la limita de incarcare. Cred, asa cum scrie pe prospect, ca trebuie sa tin cont de timpul de incarcare al acumulatorului cu 250 mA in timp de X ore. Da , dar sata este valabil numai daca stiu ce grad de incarcare au acu. Poate stie cineva de unde sa cumpar un incarcator "destept" si cam cat costa. Multumesc. Mosu Tuti.
sarpe_ro
Maha Powerex MH-C9000 la F64.
undesignus
QUOTE (Mosu_Tuti @ Sep 21 2008, 10:12) *
Buna ziua. HA ! Dupa ce am citit mai bine instructiunile, cred ca stiu ce s-a intamplat. In timp ce acu. erau ila incarcat, mi-a cazut de doua ori tensiunea si deduc ca timerul s-a resetat.

Asa e... timerul s-a resetat.
Poti insa sa aplici formula: capacitate acumulatori/curent de incarcare * 1.5 si iti da timpul in ore in care acumulatorii sint incarcati wink.gif
dragoshh85
Salut
Am si eu o intrebare: ce curent trebuie sa aiba un acumulator (cu capacitate de 2500Mah de ex) cand este incarcat in totalitate (nu pus la incarcat)? Si la cat ajunge cand se descarca?
La acumulatorii gen Eneloop, Imedion, etc, difera curentul maxim fata de cei de sus?
Tnx
SuperDuper
Acumulatorul nu "are" nici un fel de curent. Invatati notiunile electrice de baza inainte sa puneti asemenea intrebari, nu de alta, dar nu veti intelege raspunsul.
dragoshh85
QUOTE (SuperDuper @ Sep 25 2008, 03:42) *
Acumulatorul nu "are" nici un fel de curent. Invatati notiunile electrice de baza inainte sa puneti asemenea intrebari, nu de alta, dar nu veti intelege raspunsul.

Pai daca il pui la un aparat de masura iti arata o anumita valoare a amperajului, nu?
razor74
Ca sa poti sa masori curentul consumat la un moment dat din acel acumulator trebuie sa folosesti un ampermetru . Ampermetrul se pune in serie cu acel consumator. Deci curentul care trece prin ampermetru va varia in functie de consumator in limita amperajului disponibil de acel acumulator. Poti sa vezi cati amperi are in scurt-circuit acel acumulator daca pui ampermetrul in paralel pe el dar nu o sa iti ajute la nimic... In mod normal, in paralel pe polii acumulatorului se poate pune un voltmetru pentru a vedea cati volti are. De obicei un Acumulator de 1,2 volti are dupa o incarcare full aproximativ 1,34 volti...
SuperDuper
QUOTE (dragoshh85 @ Sep 25 2008, 05:59) *
Pai daca il pui la un aparat de masura iti arata o anumita valoare a amperajului, nu?

Daca il pui la un aparat sa masori "amperajul" practic il pui in scurt circuit si se poate distruge (el sau aparatul). De aceea ti-am zis ca trebuie sa ai ceva notiuni de baza mai intai, altfel orice explicatii ti se vor parea aiureli...
Acumulatoarele sunt caracterizate de tensiune (masurata in volti) si sarcina electrica stocata (masurata in mAh - miliAmperiora). Curentul este o caracteristica a circuitului in care este montat, nu a acumulatorului, si se masoara in miliAmperi (factorul mili poate lipsi din denumire).
dragoshh85
Tnx pt raspunsuri. Mai am insa o intrebare: vreau sa iau un incarcator pt o camera foto si oscilez intre hama deltabravo si deltapro +. Aveti idee daca e vreo diferenta intre ele si daca da, care? (eu nu am gasit mai nimic despre deltapro decat ca stie -delta(U) ) Tnx
Neohori
Nu prea se cunoaste nimic despre el dar dupa cite vad incarca perechi de 2 acc odata nu stie incarcare pe fiecare celula iar in consecinta recomand http://www.f64studio.ro/det.php?id=441&pid=5498
numai bine
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.