OK.
Ieri am fost la cineva si am facut o instalare de sistem.Nu o sa va vina sa credeti, dar m-a platit cu 1.000.000 lei pt treaba asta.In viata mea nu am luat bani pt asa ceva (probabil pt ca am facut la prieteni).
Asa ca azi ma duc la GP si sper sa imi iau un incarcator GP cu 4 baterii NIMH de 1.800. La ultrapro are la 694.344 lei.Poate la GP au mai ieftin.
Mai ramane bineinteles sa imi iau aparatul foto. D man stie povestea.
Gata. De 2 ore sunt posesorul unui incarcator GP POWER BANK3 cu 4 baterii NIMH de 2100.
Incarca in 18 ore.
A costat 1.000.000 lei la promotie.Pretul real era de 1.200.000 lei.
18 ore ?? eu am vorbit cu cei de la GP si mi-au recomandat un charger rapid la pretul de 950.000 lei , acu ii luam separat si luam sanyo oricum
Aveau si incarcator rapid care facea treaba in 2 ore, dar cu el veneau baterii NIMH de 1800.
Asa ca am zis ca e mai bine sa ma tina bateriile mai mult.
mai mult insemnand cat ? 500 de incarcari ? sa fim seriosi, 1000 cat garanteaza ei e o aberatie
eu macar sa ajung sa-i folosesc sa 2-300 ori maxim maxim pe ai mei si sunt multumit.
Am vrut sa zic ca, cu bateriile la 2000 as face de ex 100 de poze iar cu cele de 1800 as face de ex 80 poze
Ageamiu
Dec 27 2003, 00:10
Nu sunt, cumva, de tipuri diferite: NiCd si NiMH? Putine sunt incarcatoarele care pot lucra si cu unul si cu altul.
ba da. dar astea mai noi cam toate au functie de a alege tipu de incarcare ptr. NiCd sau NiMh
Eu stiu ca bateriile NIMH de la telefoanele mobile trebuiesc lasate sa se descarce inainte de a le incarca.Daca le incarc cand "vrea muschii mei" cica li se scurteaza viata.
Acest lucru este valabil si la acumulatorii AA din NIMH ) ???
de ce ma rog ar trebui lasate sa se descarce ? poate vrei sa spui bateriile Li-Ion le incarci cand vrea muschii tai.
Ageamiu
Dec 31 2003, 01:14
Originally posted by bibi
Eu stiu ca bateriile NIMH de la telefoanele mobile trebuiesc lasate sa se descarce inainte de a le incarca.Daca le incarc cand "vrea muschii mei" cica li se scurteaza viata.
Acest lucru este valabil si la acumulatorii AA din NIMH ) ???
Asa e. ”Baterii” si ”acumulatoare” sunt acelasi lucru. Se spune o ”baterie de acumulatoare”, adica mai multe elemente (acumulatori individuali) legate in serie pentru a produce o tensiune mai mare sau in paralel pentru a produce aceeasi tensiune, dar un curent superior. NiMH trebuie ”scursi” bine si apoi incarcati printr-un ciclu lung (cat de lung, e recomandat in cartea tehnica a acu sau a incarcatorului).
GP Batteries Ro
Apr 7 2004, 13:39
Sa traiesti ! Ideea este ca GP-ul sunt cam nr. 1 mondial in acumulatori iar incarcatoarele produse de ei sunt PENTRU TOATE gusturile . Oricand va stau la dispozitie cu intrebari .
Cu drag la TOTI forumistii !
GP Batteries Ro,
Poti sa ne spui cum e indicat sa se procedeze cu acumulatorii pe care o camera digitala ii considera descarcati, dar cu care un walkman(de exemplu) mai merge un timp.
In mod normal, atunci cand camera zice acest lucru pun acumulatorii la incarcat dar, e oare bine?
Ce ziceti de incarcatorul asta ???
Costa 1.897.973,00 lei (include TVA) cu 4 baterii de 2350mAh!
Hahnel PowerStation HSC-104 - Incarcator inteligent + 4 acu.2350mAh
Incarcator HAHNEL Powerstation HSC104rapid inteligent pt. 2 sau 4 acumulatori R6 (AA) cu posibilitate de alimentare la retea 220V si la bricheta auto 12V . Setul contine si 4 acumulatori Hahnel R6 (AA) 1,25V / 2350mAh.
-
Ventilatorul incorporat mentine temperatura acumulatorilor scazuta in timpul incarcarii (datorita incarcarii rapide, acumulatorul se supraincalzeste, fapt care poate duce la scaderea performantelor sau chiar distrugerea acumulatorului. Deasemeni este prevazut cu microprocesor pt. controlul nivelului de incarcare al acumulatorilor (Minus Delta V Charge Control. Cand acumulatorul este complet incarcat, incarcatorul schimba modul de incarcare incarcare rapida (800mAh) cu modul de incarcare pt. mentinere (80mAh) ceea ce ajuta ca oricand luati acumulatorii din incarcator, ei sa fie incarcati la capacitate maxima. Timp de incarcare pt. acumulatori de 2350mAh complet descarcati = 3,5 ore.
Eu zic ca sunt valabili,valabili! Voi???????
Alte incarcatoare cu alimentare dual 12V/220V ati mai vazut pe piata in afara de cel de mai sus ? Eventual mai ieftine si fara acumulatori inclusi la pachet ...
whitey
Apr 19 2004, 13:27
Dupa parerea mea si nu numai a mea cei mai tari sunt cei de la MAHA ENERGY
http://www.mahaenergy.com/store/Index.asp
modelul asta e foarte bun(a iesit best buy anul trecut parca),oricum au si altele mai noi
http://www.mahaenergy.com/store/item.asp?idproduct=203
Discutati si voi despre ce este prin .ro!!
Mi-am cumparat eu bateriile de mai sus! de 2350 si incarcator!! am deja ~5 ore de pozat si filmat (~250Mb poze si filmulte)! Si bateriile inca arata full!
S-au incarcat in mai putin de 4 ore!!!
Le mai testez!
Inginerul
Apr 19 2004, 17:14
Mi-am luat si eu un set UNiROSS X-Press 1000 pt. Ni-Cd/Ni-MH + 4buc Ni-MH 2000. In instructiuni se specifica timp de incarcare pt. acumulatori AA Ni-MH 2h juma'. Dupa 1 ora incarcarea apare terminata (are detector). Pe parcursul incarcarii acumulatorii nu se incalzesc prea mult si ma tin vreo 60-80 poze (cu blitz, zoom maxim, vizionare color TFT). Mi se pare cam curios, am descarcat acumulatorii fortat dar timpul de incarcare nu sare de 1 ora si un sfert. Este oare incarcatorul cu bube? Merita sa dau banu' si sa-mi iau inca unul care incarca sigur si lent in 16 ore?
Inginerul
Apr 19 2004, 17:16
Nota: curentul de incarcare e 1000mA pt. R6/AA
Ageamiu
Apr 20 2004, 02:27
Ultimele teorii (de pe net, nu din jurul Premiului Nobel) sustin ca incarcarea rapida e foarte buna si bine suportata de NiMH. Nu trebuie sa-ti faci probleme. Incarcatoarele rapide sunt protejate electronic si vorba reclamei: 'Incarcatorul stie ce si cum'.
Dupa lungi folosiri de acumulatori am ajuns la urm concluzie: Acumulatorii trebuiesc incarcati cu al lor incarcator(care sa nu fie rapid) pentru a nu le scurta durata de viatza si durata de folosire intre incarcari. Spun asta pt ca am cei mai buni acumulatori din 2002-2100ma(nus' ce premii au luat) care incarcati pe un alt incarcator(care specifica 1900ma, incarca in 2 ore) ii folosesc 1/2 din timpul ac de 1900ma(care sunt nonameuri). Am luat un incarcator de 2500ma si care incarca in 10-13 ore si cu asta mah tin acumulatorii2100ma de 4 ori mai mult ca inainte iar cei 1900 mai putin ca atunci cand ii incarc cu al lor incarcator
Originally posted by Arpi
La mie asa e... Beculetzu s-a stins cand s-a incheiat incarcarea... Si asta dupa doar 2 ore...
Atentie, chargerul are o protectie temporizata setata la 2ore.
E ciudat pt ca atat in manualul cu care vine cat si cel de pe net, timpul difera cu 30min ( intr-un loc scrie 2h in altul 2h si 1/2).
Contorul de timp se reset-eaza la scoatera de sub tensiune.
@dDaNa
Scuza-ma dar confunzi : E vorba de Ares care a spus chestia cu beculetu'.
augustinus
Apr 30 2004, 15:17
eu am un incarcator Uniross Photo care se vinde cu 6 acumulatori uniross de 2100 si l-am luat din Selgross cu 1,3 mil lei
ii folosesc pe un Canon A 60 si sunt f multumit de ei ...
am obs. insa o chestie ciudata...le-am masurat amperajul si am vazut ca unul din ei are un amperaj mult mai scazut decat ceilalti, desi au fost incarcati totti 4 in acelasi timp...e normal asa ceva?
augustinus
Apr 30 2004, 15:21
am uitat sa mentionez...timpul de incarcare e de 9 ore..acceptabil, nu? mi-am mai luat inca un set de Sanyo de 2100, deoarece am vazut ca sunt ceva mai performanti decat uniross...s-a mai publicat pe aici linkul cu clasamentul acumulatorilor AA..
dupa ce ii testez, o sa va spun cum se comporta si astia...
Kitul despre care vorbeam mai sus (Uniross+6 acumulatori) se gaseste si la Obor, la un magazin foto de linga Germanos
pdanyels
May 1 2004, 04:13
ce am observat eu:
-la telecomanda TV (baterii duracell cu tester)
-la cordless zenia voice 200 (acumulatori originali Philips)
ambele au 2 baterii
una dintre ele este mult mai descarcata decit cealalta dupa un timp desi ambele initial sint noi si au aceiasi putere initiala (la duracell testam cu testerul), nu stiu de ce dar am impresia ca una dintre cele doua baterii inseriate se descarca mai repede decit cealalta (nu stiu care din ele sau care este regula)
la zenia, dupa ce a trebuit sa il resetez, i-am scoz bateriile pentru ca nu am cum sa il resetez altfel; la reintroducere baterii inapoi le-am pus invers adica una in locul celeilalte (nu credeam ca conteaza) dupa 16 ore incarcare full arata 3 din 3 liniute la baterie butonam 1 minut si se stingea; a doua oara la fel (semn ca de fapt acum bateria slaba era veriga testata intern de telefon; le-am pus cum erau initial adica le-am inversat din nou si dupa 16 ore incarcat full tine din nou aprox 7-10 zile.
chiar va rog sa testati si voi la telecomanda masurind bateriile initial (ambele noi si de acelasi amperaj si firma) si dupa ce da semne de oboseala.
poate stie cineva sa explice fenomenul, ceva legat de elementi baterii, etc., dar eu am ajuns la concluzia ca asa este...
vodoo ... sau poate nu ...
Ageamiu
May 1 2004, 04:51
Pai ce-ar strica s-auzim de primul Premiu Nobel al Romaniei, luat pe pe forumul nostru: pdanyels pentru 'Legea Verigii Celei Mai Slabe', cu actiune nu numai la baterii, dar si in viata sociala?
ofitzer
May 5 2004, 12:23
Am achizitionat de curand un aparat foto digital HP635. Problema: consuma foarte repede bateriile.
De unde pot sa gasesc:
-incarcator
-acumulatori (2500mA - asa scrie pe aparat).
Mai mentionez ca nu am gasit acumulatori la 2500mA in Bucuresti.
Va multumim pentru receptivitate.
Cu consideratie,
D-l Gygy
ofitzer
May 5 2004, 13:41
pdanyels
May 5 2004, 22:29
"actiune nu numai la baterii, dar si in viata sociala?"
mai... ageamiu... ADICA?
In afara de facut misto mai sti ceva?
In primul rind nu ma cunosti deci nu fa afirmatii de genul asta!
In al 2-lea rind esti offtopic!
Ageamiu
May 7 2004, 05:32
Daca umor nu e, nimic nu e! Iti doresc sa fii toata viata on topic! Populatia e in continua crestere.
azertiti
May 16 2004, 23:03
Originally posted by Arpi
Discutati si voi despre ce este prin .ro!!
Mi-am cumparat eu bateriile de mai sus! de 2350 si incarcator!! am deja ~5 ore de pozat si filmat (~250Mb poze si filmulte)! Si bateriile inca arata full!
S-au incarcat in mai putin de 4 ore!!!
Le mai testez!
Esti multumit de ei ? Ce ai scris e promitator dar a trecut ceva timp si ai avut cand sa ii folosesi mai mult.
Vreau si eu sa imi iau unii identici dar cu incarcator lent. La cat costa ala mai bine cumpar inca un rand de acumulatori
Cumpara-ti un incarcator Uniross cu acumulatori de 2300, incarcare in 2 ore si incarcare la auto. Il gasesti aproape in toate magazinele de foto din Buc.
azertiti
May 17 2004, 14:28
1. Nu sunt din Bucuresti
2. Atata timp cat dau 8 mil pe un aparat mi se pare exagerat inca 2 mil pe acumulatori practic un sfert din pretul aparatului. Mai bine iau pe cei care am zis si in vreo 2 luni pun eu mana si pe altu rapid care insa nu va fi luat din ro.
Eu mi-am luat Uniross de la Germanos. Asta inseamna ca ar trebui sa existe si prin alte orase decat Bucuresti. Am dat 1.8 mil, dar parerea mea este ca merita. Se alimenteaza si de la bricheta de la masina, merg si pe 110 (in cazul unei iesiri pe afara) si incarca acumulatori AA si AAA. Incarcatul dureaza un pic peste 2 ore, dar daca timpul nu e esential, e adevarat ca e o solutie cam scumpa...
Inginerul
May 17 2004, 18:57
Daca va luati un incarcator pt. Ni-MH, mai bine luati unul cu detectare a sfarsitului de incarcare. Nu va bazati pe incarcatoarele cu limita de temporizare, am pus 4 acumulatori noi pe care-i credeam descarcati 9 ore la (supra)incarcare si acum dau semne de oboseala spre desosebire de cei incarcati in maxim 2 ore dar la care sfarsitul incarcarii este semnalat corect.
uite aici oferta de nota 10:
Incarcator Hahnel TC MAX+ 4 acu.2350mAh
20.8 EUR
1.006.317,00 lei (include TVA)
la www.f64studio.ro
sau aici:
http://www.f64studio.ro/last.php?PHPSESSID...e1be4b347c8ccce
azertiti
May 18 2004, 02:37
Exact la aia ma uitasem si eu
Singura problema este timpul de incarcare -> 12 ore.
O sa trec si pe la Germanos, poate au ceva interesant cu toate ca nu cred....la preturile lor...
Link-ul corect este http://f64studio.ro/det.php?c=6&pid=1372 ,al tau nu merge
Mai am o nelamurire cu incarcatorul acela, nu scrie daca sesizeaza singur terminarea incarcarii. Este o parte foarte importanta.
Florin_Alex
May 18 2004, 12:39
Am sunat la F64Studio si ziceau ca sesizeaza singur terminarea si are un led verde care iti indica. As vrea sa-l cumpar azi sau maine. Mai are careva? Mai e o posibilitate tot la aceiasi bani de la GP cu 4 acc. de 2100. Care sunt mai bune?
azertiti
May 18 2004, 13:56
Dupa ce sesizeaza ca s-au incarcat opreste alimentarea ? Nu vreau sa ii pandesc cand sunt gata
augustinus
May 18 2004, 14:57
nu cred ca sesizeaza ca s-au incarcat....
de fapt tipul asta de incarcatoare au un timer care intrerupe incarcarea acumulatorilor dupa un timp fix (unele incarcatoare au posibilitatea selectarii timpului de incarcare in functie de capacitatea acumulatorilor), dupa care furnizeaza doar un curent de intretinere, pana sunt scosi de la incarcat
ofitzer
May 20 2004, 09:35
Informez "lumea" sa stie...
Am achizitionat de curand un aparat foto digital HP635. A aparut o problema: consuma foarte repede bateriile. Am vrut sa cumpar un incarcator rapid si un set de 4 acumulatori (pe aparat scrie 2500mA). A aparut alta problema: nu gaseam acumulatori care sa aiba 2500mA. Dupa ce am testat toata piata (folosind internetul si cautand si prin magazinele din centrul Bucurestiului) m-am oprit la doua oferte:
- Ăncarcator PB02 Rapid (patru ore incarcare) si patru acumulatori 2200mA tip AA pretul: 1.696.000 lei de la SC Glob Star Trade SRL unic distribuitor GP Batteries.
- Ăncarcator Hahnel HSC-104 Rapid si patru acumulatori 2350mA tip AA Pretul: 1.780.000 lei de la F64STUDIO.
Sincer... am vrut sa cumpar de la GP Batteries, dar am ales firma care are mai mare mA deoarece am fost socat cat de repede consuma bateriile normale (alea mai scumpe).
Acum 2 zile am cumparat incarcator Hahnel HSC-104 Rapid si patru acumulatori 2350mA care are si un incarcator pt masina. Am pus acumulatorii la incarcat o noapte intreaga. Cica dupa de se incarca acesti acumulatori si nu ii scoti din priza, incarcatorul simte asta si scade puterea de incarcare (ma grabesc si sper sa ma pronunt cat mai corect
). Ieri dimineata am inceput sa fotografiez (chiar aveam nevoie la servici). Dupa aproximatix 40 poze in care am folosit + zoom-ul optic, camera s-a inchis ca si cand au murit bateriile... Am inlocuit acumulatorii cu ceilalti (2) care erau incarcati. Cu acestia am facut in jur de 150 poze, 3 filme. M-am chinuit sa ii descarc ca sa ii formatez cat mai corect. La sfarsitul programului (de servici) am pus la incarcat acumulatorii din aparat si i-am lasat pana azi dimineata. In aparat am pus acumulatorii cu acre am avut probleme si au picat dupa 40 poze. Aparatul mi-a aratat ca sunt incarcati la maxim. Seara am fost la ziua unui amic si am facut aproximativ 80 poze si mi-a aratat ca mai erau incarcati un pic. Dimineata am mai facut vre-o 15 poze cu cei descarcati.
Din toate cele prezentate mai sus rezulta: SUNT FOARTE MULTUMIT DE ACESTI ACUMULATORI + INCARCATORI.
Sper ca informatiile mele sa va ajute in luarea deciziilor.
GYGY.
azertiti
May 20 2004, 16:02
Ajuta 10x
Din aia imi iau. Astept mai intai confirmarea ca am in ce sa ii bag
Inginerul
May 20 2004, 17:11
@ofitzer: si o sa fii si mai multumit dupa cateva reincarcari pt. ca acumulatorii intra in performante normale dupa ce sunt reincarcati/descarcati de cateva ori incepand cu momentul in care sunt pusi in lucru.
Ev0LuTi0n
May 24 2004, 14:56
Salutare
Am si eu un creative pc-cam 880
Duce pana la 2048x1536 (interpolat) normal 1600x1200 senzor CMOS de 2.1 MP cu ecran LCD de 1.6''. De obicei folosesc baterii Sony alcaline si tin destul de mult (cam 120 poze) fara blitz la 800x600 (am doar 16MB memorie) fara sa inchid LCD-ul. Vreau sa-mi iau niste acumulatori. Prin magazine am vazut tot felu de incarcatori de la 300.000 (prin usb) - 2 acumulatori de 1800 mAh pana la 2.3 mil 4 acumulatori de 2100 mAh. Dati-mi si voi un sfat cam ce-ar trebui sa iau? In manualul de la camera zice ca trebuie 2 baterii alcaline AA, nu zice nimic de acumulatori. Se merita sa iau un incarcator pe USB, chiar daca dureaza cam 14 ore (dupa cutie) sa se incarce (as mai putea cumpara 2 acumulatori si sa fac cu randu')?
Astept pareri.
azertiti
May 24 2004, 15:01
Nu conteaza daca pui baterii sau acumulatori. Pe tine te tin mult si bateriile asa ca nu ai nevoie de acumulatori foarte puternici, consumul este redus. Poti sa ai 2 randuri pe care sa ii schimbi intre ei daca te deranjeaza timpul mare de incarcare. Chiar si cei de 300.000 cred ca iti ajung dar mai bine asteapta si alte pareri
Ev0LuTi0n
May 24 2004, 15:11
300.000 (prin usb) - 2 acumulatori de 1800 mAh
corectie - la 300.000 e incarcatorul + 2 acumulatori AA de 1800mAh + 2 acumulatori AAA (nu stiu cati mAh da nici nu conteaza)
zi de unde plz
la banii astia e pomana...
Ev0LuTi0n
May 24 2004, 15:41
in roman (jud. neamt)
o fi pomana dar acu cat or tine ca si mie mi se pare cam ieftin
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.