Thread general de acumulatori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49

bibi

OK.
Ieri am fost la cineva si am facut o instalare de sistem.Nu o sa va vina sa credeti, dar m-a platit cu 1.000.000 lei pt treaba asta.In viata mea nu am luat bani pt asa ceva (probabil pt ca am facut la prieteni).
Asa ca azi ma duc la GP si sper sa imi iau un incarcator GP cu 4 baterii NIMH de 1.800. La ultrapro are la 694.344 lei.Poate la GP au mai ieftin.
Mai ramane bineinteles sa imi iau aparatul foto. D man stie povestea.
bibi
Gata. De 2 ore sunt posesorul unui incarcator GP POWER BANK3 cu 4 baterii NIMH de 2100.
Incarca in 18 ore.
A costat 1.000.000 lei la promotie.Pretul real era de 1.200.000 lei.

dan2
18 ore ?? eu am vorbit cu cei de la GP si mi-au recomandat un charger rapid la pretul de 950.000 lei , acu ii luam separat si luam sanyo oricum
bibi
Aveau si incarcator rapid care facea treaba in 2 ore, dar cu el veneau baterii NIMH de 1800.
Asa ca am zis ca e mai bine sa ma tina bateriile mai mult.
dan2
mai mult insemnand cat ? 500 de incarcari ? sa fim seriosi, 1000 cat garanteaza ei e o aberatie smile.gif

eu macar sa ajung sa-i folosesc sa 2-300 ori maxim maxim pe ai mei si sunt multumit.
bibi
Am vrut sa zic ca, cu bateriile la 2000 as face de ex 100 de poze iar cu cele de 1800 as face de ex 80 poze
Ageamiu
Nu sunt, cumva, de tipuri diferite: NiCd si NiMH? Putine sunt incarcatoarele care pot lucra si cu unul si cu altul.

dan2
ba da. dar astea mai noi cam toate au functie de a alege tipu de incarcare ptr. NiCd sau NiMh
bibi
Eu stiu ca bateriile NIMH de la telefoanele mobile trebuiesc lasate sa se descarce inainte de a le incarca.Daca le incarc cand "vrea muschii mei" cica li se scurteaza viata.
confused.gif Acest lucru este valabil si la acumulatorii AA din NIMH ) ???
dan2

de ce ma rog ar trebui lasate sa se descarce ? poate vrei sa spui bateriile Li-Ion le incarci cand vrea muschii tai.
Ageamiu
Originally posted by bibi
Eu stiu ca bateriile NIMH de la telefoanele mobile trebuiesc lasate sa se descarce inainte de a le incarca.Daca le incarc cand "vrea muschii mei" cica li se scurteaza viata.
confused.gif Acest lucru este valabil si la acumulatorii AA din  NIMH ) ???

Asa e. ”Baterii” si ”acumulatoare” sunt acelasi lucru. Se spune o ”baterie de acumulatoare”, adica mai multe elemente (acumulatori individuali) legate in serie pentru a produce o tensiune mai mare sau in paralel pentru a produce aceeasi tensiune, dar un curent superior. NiMH trebuie ”scursi” bine si apoi incarcati printr-un ciclu lung (cat de lung, e recomandat in cartea tehnica a acu sau a incarcatorului).
GP Batteries Ro
Sa traiesti ! Ideea este ca GP-ul sunt cam nr. 1 mondial in acumulatori iar incarcatoarele produse de ei sunt PENTRU TOATE gusturile . Oricand va stau la dispozitie cu intrebari .

Cu drag la TOTI forumistii !
dDaNa
GP Batteries Ro,
Poti sa ne spui cum e indicat sa se procedeze cu acumulatorii pe care o camera digitala ii considera descarcati, dar cu care un walkman(de exemplu) mai merge un timp.
In mod normal, atunci cand camera zice acest lucru pun acumulatorii la incarcat dar, e oare bine?
Arpi
Ce ziceti de incarcatorul asta ???
Costa 1.897.973,00 lei (include TVA) cu 4 baterii de 2350mAh!

Hahnel PowerStation HSC-104 - Incarcator inteligent + 4 acu.2350mAh

Incarcator HAHNEL Powerstation HSC104rapid inteligent pt. 2 sau 4 acumulatori R6 (AA) cu posibilitate de alimentare la retea 220V si la bricheta auto 12V . Setul contine si 4 acumulatori Hahnel R6 (AA) 1,25V / 2350mAh.
-

Ventilatorul incorporat mentine temperatura acumulatorilor scazuta in timpul incarcarii (datorita incarcarii rapide, acumulatorul se supraincalzeste, fapt care poate duce la scaderea performantelor sau chiar distrugerea acumulatorului. Deasemeni este prevazut cu microprocesor pt. controlul nivelului de incarcare al acumulatorilor (Minus Delta V Charge Control. Cand acumulatorul este complet incarcat, incarcatorul schimba modul de incarcare incarcare rapida (800mAh) cu modul de incarcare pt. mentinere (80mAh) ceea ce ajuta ca oricand luati acumulatorii din incarcator, ei sa fie incarcati la capacitate maxima. Timp de incarcare pt. acumulatori de 2350mAh complet descarcati = 3,5 ore.

Eu zic ca sunt valabili,valabili! Voi???????
sabin
Alte incarcatoare cu alimentare dual 12V/220V ati mai vazut pe piata in afara de cel de mai sus ? Eventual mai ieftine si fara acumulatori inclusi la pachet ...
whitey
Dupa parerea mea si nu numai a mea cei mai tari sunt cei de la MAHA ENERGY
http://www.mahaenergy.com/store/Index.asp

modelul asta e foarte bun(a iesit best buy anul trecut parca),oricum au si altele mai noi
http://www.mahaenergy.com/store/item.asp?idproduct=203
Arpi
Discutati si voi despre ce este prin .ro!!

Mi-am cumparat eu bateriile de mai sus! de 2350 si incarcator!! am deja ~5 ore de pozat si filmat (~250Mb poze si filmulte)! Si bateriile inca arata full!
S-au incarcat in mai putin de 4 ore!!!

Le mai testez!
Inginerul
Mi-am luat si eu un set UNiROSS X-Press 1000 pt. Ni-Cd/Ni-MH + 4buc Ni-MH 2000. In instructiuni se specifica timp de incarcare pt. acumulatori AA Ni-MH 2h juma'. Dupa 1 ora incarcarea apare terminata (are detector). Pe parcursul incarcarii acumulatorii nu se incalzesc prea mult si ma tin vreo 60-80 poze (cu blitz, zoom maxim, vizionare color TFT). Mi se pare cam curios, am descarcat acumulatorii fortat dar timpul de incarcare nu sare de 1 ora si un sfert. Este oare incarcatorul cu bube? Merita sa dau banu' si sa-mi iau inca unul care incarca sigur si lent in 16 ore?
Inginerul
Nota: curentul de incarcare e 1000mA pt. R6/AA
Ageamiu
Ultimele teorii (de pe net, nu din jurul Premiului Nobel) sustin ca incarcarea rapida e foarte buna si bine suportata de NiMH. Nu trebuie sa-ti faci probleme. Incarcatoarele rapide sunt protejate electronic si vorba reclamei: 'Incarcatorul stie ce si cum'.
A|ex
Dupa lungi folosiri de acumulatori am ajuns la urm concluzie: Acumulatorii trebuiesc incarcati cu al lor incarcator(care sa nu fie rapid) pentru a nu le scurta durata de viatza si durata de folosire intre incarcari. Spun asta pt ca am cei mai buni acumulatori din 2002-2100ma(nus' ce premii au luat) care incarcati pe un alt incarcator(care specifica 1900ma, incarca in 2 ore) ii folosesc 1/2 din timpul ac de 1900ma(care sunt nonameuri). Am luat un incarcator de 2500ma si care incarca in 10-13 ore si cu asta mah tin acumulatorii2100ma de 4 ori mai mult ca inainte iar cei 1900 mai putin ca atunci cand ii incarc cu al lor incarcator
dDaNa
Originally posted by Arpi
La mie asa e... Beculetzu s-a stins cand s-a incheiat incarcarea... Si asta dupa doar 2 ore...

Atentie, chargerul are o protectie temporizata setata la 2ore.
E ciudat pt ca atat in manualul cu care vine cat si cel de pe net, timpul difera cu 30min ( intr-un loc scrie 2h in altul 2h si 1/2).
Contorul de timp se reset-eaza la scoatera de sub tensiune.
Arpi
@dDaNa

Scuza-ma dar confunzi : E vorba de Ares care a spus chestia cu beculetu'.
dDaNa
Mda, sorry.
augustinus
eu am un incarcator Uniross Photo care se vinde cu 6 acumulatori uniross de 2100 si l-am luat din Selgross cu 1,3 mil lei
ii folosesc pe un Canon A 60 si sunt f multumit de ei ...
am obs. insa o chestie ciudata...le-am masurat amperajul si am vazut ca unul din ei are un amperaj mult mai scazut decat ceilalti, desi au fost incarcati totti 4 in acelasi timp...e normal asa ceva?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.