Surpriza UPC
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6

cretacic

iata ce mail am primit eu azi de la UPC:

Stimate client,

UPC-Astral este una dintre cele mai dinamice companii multinationale
din industria de comunicatii prin cablu din Romania
si isi propune sa devina, pentru cat mai multi romani, punctul unic de
acces la informare, divertisment si comunicare.
Facem un nou pas in aceasta directie, dovedind inca o data preocuparea
noastra continua pentru imbunatatirea calitatii
serviciilor oferite.
De aceea, incepand cu data de 11 decembrie 2006, conexiunea
dumneavoastra la internet va fi functionala numai in cazul
in care adresa IP a calculatorului/serverului va fi alocata in mod
dinamic.
In acest scop, va rugam sa modificati configurarea placii de retea a
calculatorului, prin alegerea optiunii "Obtain an IP automatically".
La adresa http://www.astral.ro/clienti/dhcp.html, sunt prezentati in
detaliu pasii necesari. Daca optiunea "Obtain an IP automatically"
este deja selectata, nu mai este necesara nici o modificare.
Va recomandam sa verificati setarile computerului dvs. si sa luati
toate masurile pentru a va bucura in continuare de performantele
serviciilor noastre.
Daca intampinati dificultati, va rugam sa ne contactati la numerele de
telefon pentru suport tehnic din orasul dumneavoastra.

Va multumim pentru intelegere,

Echipa UPC - Astral

ce parere aveti? eu nu am intreles mare lucru, insa, fiind vorba de astral, pardon UPC, nu ma astept decat la ce-i mai rau!
bogdanan
ce porcarie... eu sunt client upc si nu am primit asemenea mail... banuiesc ca poti renunta la serviciile lor

cretacic
QUOTE(bogdanan @ Dec 8 2006, 19:54) *
ce porcarie... eu sunt client upc si nu am primit asemenea mail... banuiesc ca poti renunta la serviciile lor

nu am alternativa, asa ca nu renunt! de ce sa renunt? oricum, conform contractului, se poate renunta oricand la serviciile lor cu o notificare prealabila.
e2k
Deci alocarea adresei IP in mod dinamic (in general pe langa IP se aloca si masca de subretea, IP-ul default Gateway. si IP-urile DNS-urilor) insemna ca un sistem face cerere de IP in retea si un server ii raspunde trimitandu-i IP-ul, alaturi de ceilalti parametrii ai conexiunii (default gateway, DNS, subnet mask). Cel mai utilizat protocol este DHCP si serverul care aloca parametrii de retea se numeste server DHCP. Daca se foloseste DHCP utilizatorii nu mai trebuie sa scrie manual parametrii. Alocarea dinamica nu insemna neaparat ca la fiercare conectare clientul va primi IP-uri difertie de la o sesiune de conectare la alta, prin DHCP se pot aloca IP-uri fixe pentru fiecare calculator din retea (identificare calculatorului se face prin adresa MAC a placii de retea).

Eu pana nu demult am avut un abonament la UPC de 26,5Euro (de pe vremea cand era Astral 29USD) si mereu s-a folosit DHCP. Am avut acest abonament cativa ani si in tot acest timp mi se aloca mereu aceiasi adresa IP.
InTech
Pai ce e asa rau in alocarea automata a IPului prin DHCP ? huh.gif
LunaCrystal
Eu chiar as prefera sa am asa ceva, sa nu mai trebuiasca sa fac setari manual, mai ales pe linux. smile.gif
rogerlecoco
Am acelasi IP din 2001 incoace si nu mi-ar place la fiecare reset al modemului sa primesc alt IP.
Persoana de la suport tehnic mi-a zis ca in viitor se vor lua masuri si impotriva celor care redistribuie serviciul.

djclocky
QUOTE(rogerlecoco @ Dec 9 2006, 07:25) *
Am acelasi IP din 2001 incoace si nu mi-ar place la fiecare reset al modemului sa primesc alt IP.
Persoana de la suport tehnic mi-a zis ca in viitor se vor lua masuri si impotriva celor care redistribuie serviciul.

Nu iti da alt ip. O sa ai acelasi ip doar ca se aloca automat fara setari manuale. Ce nu ai inteles?
bogdanan
QUOTE(djclocky @ Dec 9 2006, 09:25) *
Nu iti da alt ip. O sa ai acelasi ip doar ca se aloca automat fara setari manuale. Ce nu ai inteles?

asta

De aceea, incepand cu data de 11 decembrie 2006, conexiunea
dumneavoastra la internet va fi functionala numai in cazul
in care adresa IP a calculatorului/serverului va fi alocata in mod
dinamic

toti pe care-i stiu pe upc au ip static
iar cu redistribuitul netului, e cauza contractuala... daca mai are cineva contractul, rog sa posteze
LunaCrystal

Dar de ce va place voua oare sa aveti ip static ? Nu e mai bine sa ai chiar si la fiecare restart alt ip daca se poate ?
Garfield
QUOTE(rogerlecoco @ Dec 9 2006, 07:25) *

Mie la Cablelink mi se schimba IP-ul doar o data la vreo 3-4 luni, nu la fiecare reset de modem. Banuiesc faptul ca UPC are acelasi sistem.
cretacic
setarile pe care imi "recomanda" ei sa le efectuez le am deja, iar pe pagina deschisa din linkul de la primul post al acestui thread scrie cam asa:IMPORTANT: setarea pentru obtinerea adresei IP automatic (DHCP/dinamic) nu modifica adresa IP alocata curent
clicu
Nici eu nu vad care-i problema mellow.gif
BadBoyBlue
QUOTE(bogdanan @ Dec 9 2006, 09:55) *
toti pe care-i stiu pe upc au ip static

Me too.. proud.gif
iar cu redistribuitul netului, e cauza contractuala... daca mai are cineva contractul, rog sa posteze

Iată fragmente:
Art. 6 - Utilizarea produselor în scopuri ilegale
(1) Beneficiarul este obligat să nu utilizeze și să ia toate măsurile necesare pentru a nu permite utilizarea produselor furnizate de Prestator în scopuri ilegale conform legislației române în vigoare sau în scopul prejudicierii, în orice mod, a unor terțe persoane, fizice sau juridice, din țară sau din străinătate, prin diferite modalități și în special prin:
  • [...]
  • [...]
  • distribuirea serviciului neautorizată de Prestator unor terți;
  • [...]
Art. 8 - Respectarea reglementărilor și regulilor internaționale
[...]
(2) Este interzisă sub orice formă încheierea și/sau vânzarea către terți a produsului(lor) contractat(e).
(3) Este interzisă redirecționarea cu titlu oneros prin intermediul serviciului Internet Astral a traficului generat de către un terț.

P.S. Știe careva de ce mi-a venit numai 53 RONi factura pe luna asta? biggrin.gif Mi-au facturat doar o lună de net, nu și cablul TV.. dry.gif În total mi-ar fi venit cam 85 RONi. A mai "pățit" careva, sau e doar o greșeală și să fac bine s-o raportez.. ? notangel.gif
geojoking
bun si eu ce ma fac daca am si rounter dupa modem? la router tre sa ii dau un pre-request ip, ca altfel nu imi merge.

daca ei o sa dea IP-uri dinamice si nu statice eu ce sa mai fac cu routerul ?
add
tocmai. iti iei 2 abonamente tongue.gif
fuji
QUOTE(geojoking @ Dec 9 2006, 15:22) *
bun si eu ce ma fac daca am si rounter dupa modem? la router tre sa ii dau un pre-request ip, ca altfel nu imi merge.

daca ei o sa dea IP-uri dinamice si nu statice eu ce sa mai fac cu routerul ?

lol...cum adica ce faci cu routerul? routerele accepta si ip dinamic si PPOE...si alte tipuri de conexiuni
katatonu
Pina sa intru in UPC - Astral am avut net de la un alt provider, care aloca dinamic adresele. Asta se traducea in faptul ca in fiecare zi se schimba IP-ul, dintr-un "range" de IP-uri.
e2k
Deci am scris si mai sus faptul ca adresele se aloca dinamic nu insemna neaparat ca adresele se schimba de la o sesiune de conectare la alta. Serverul DHCP are un fel de baza de date in care se afla IP-urile pe care le aloca si fiecarei adrese IP ii este asignata o adresa MAC. Astfel pentru MAC-ul X se aloca IP-ul A pentru MAC-ul Y se aloca IP-ul B si asa mai departe. Astfel fiecare client poate avea IP fix dar alocat dinamic adica nu trebuie sa il scrie manaul. Asa era si la abonamentul meu de la UPC, in toti anii in care l-am avut mi s-a alocat aceiasi adresa mereu.

Se poate seta insa serverul DHCP sa aloce IP-uri aleatoriu dintr-un interval in limita IP-urilor disponibile astfel IP-ul se poate schimba de la o sesiune de conectare la alta. Din cate tin minte din contract la Astral (UPC) IP-ul poate fi schimbat de la o sesiune la alta (deci IP-ul fix nu este garantat) insa in practica ei nu il schimba.
geojoking
pai asta inseamna ca ei isi fac publicitate la un serviciu pe care il folosesc de ani buni ? eu intodeauna am avut ipul alocat automat, nu a trebuit sa introduc nimic.
hyp3rion
Macar tie ti-au trimis mail. Eu sunt pe RDS si m-am trezit pe nespusa masa ca nu mere netu, si nu stiam de ce biggrin.gif.
zaboss
IP fix este necesar doar dacă rulezi ceva servicii de pe calculator - cum ar fi un server de web sau de mail. Până şi asta se rezolvă cu o soluţie gen no-ip.org sau dynamicdns... Altfel nu văd ce mare filosofie. Ar trebui înţeles că IP-urile sunt o resursă limitată.
e2k
Sunt o resursa limitata insa daca se aloca clientilor adrese care se schimba de la o sesiune la alta nu se reolva nici macar un pic aceasta problema. Pentru conexiunile permanente la Inernet (DSL, Cablu Tv, Ethernet, etc) oricum numarul de adrese de alocat trebuie sa fie mai mare sau cel putin egal cu numarul de clienti.

Pentru un ISP nu este cu nimic mai scump alocarea de IP-uri fixe clientilor fata de IP-uri care se pot schimba de la o conexiune la alta, practic este necesar acelasi numar de adrese in ambele cazuri.
zaboss
QUOTE(e2k @ Dec 10 2006, 00:30) *
Sunt o resursa limitata insa daca se aloca clientilor adrese care se schimba de la o sesiune la alta nu se reolva nici macar un pic aceasta problema. Pentru conexiunile permanente la Inernet (DSL, Cablu Tv, Ethernet, etc) oricum numarul de adrese de alocat trebuie sa fie mai mare sau cel putin egal cu numarul de clienti.

Nu este deloc același lucru. Și Romtelecom și RDS au acuma PPoE și probabil că și cei de la UPC vor să implementeze asta. Faptul că este conexiune "permanentă" nu înseamnă că toți utilizatorii stau conectați permanent. Practic, o conexiune se închide când închizi calculatorul, ceea ce înseamnă că, la un moment dat, din poolul de adrese nu sunt folosite decât o parte (mai mare sau mai mică). Pe baza statisticilor, un ISP poate face o estimare a numărului de IP-uri necesare în mod real și nu teoretic și poate face un management mai bun al IP-urilor.
katatonu
Aoleu, abia am scapat de username & password pe conexiune PPPOE (care cadea mereu) si iar dau de ea? Ma rog, nu e atit de grav... mellow.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.