cretacic
Dec 8 2006, 19:45
iata ce mail am primit eu azi de la UPC:
Stimate client,
UPC-Astral este una dintre cele mai dinamice companii multinationale
din industria de comunicatii prin cablu din Romania
si isi propune sa devina, pentru cat mai multi romani, punctul unic de
acces la informare, divertisment si comunicare.
Facem un nou pas in aceasta directie, dovedind inca o data preocuparea
noastra continua pentru imbunatatirea calitatii
serviciilor oferite.
De aceea, incepand cu data de 11 decembrie 2006, conexiunea
dumneavoastra la internet va fi functionala numai in cazul
in care adresa IP a calculatorului/serverului va fi alocata in mod
dinamic.
In acest scop, va rugam sa modificati configurarea placii de retea a
calculatorului, prin alegerea optiunii "Obtain an IP automatically".
La adresa http://www.astral.ro/clienti/dhcp.html, sunt prezentati in
detaliu pasii necesari. Daca optiunea "Obtain an IP automatically"
este deja selectata, nu mai este necesara nici o modificare.
Va recomandam sa verificati setarile computerului dvs. si sa luati
toate masurile pentru a va bucura in continuare de performantele
serviciilor noastre.
Daca intampinati dificultati, va rugam sa ne contactati la numerele de
telefon pentru suport tehnic din orasul dumneavoastra.
Va multumim pentru intelegere,
Echipa UPC - Astral
ce parere aveti? eu nu am intreles mare lucru, insa, fiind vorba de astral, pardon UPC, nu ma astept decat la ce-i mai rau!
bogdanan
Dec 8 2006, 19:54
ce porcarie... eu sunt client upc si nu am primit asemenea mail... banuiesc ca poti renunta la serviciile lor
cretacic
Dec 8 2006, 20:13
QUOTE(bogdanan @ Dec 8 2006, 19:54)

ce porcarie... eu sunt client upc si nu am primit asemenea mail... banuiesc ca poti renunta la serviciile lor
nu am alternativa, asa ca nu renunt! de ce sa renunt? oricum, conform contractului, se poate renunta oricand la serviciile lor cu o notificare prealabila.
Deci alocarea adresei IP in mod dinamic (in general pe langa IP se aloca si masca de subretea, IP-ul default Gateway. si IP-urile DNS-urilor) insemna ca un sistem face cerere de IP in retea si un server ii raspunde trimitandu-i IP-ul, alaturi de ceilalti parametrii ai conexiunii (default gateway, DNS, subnet mask). Cel mai utilizat protocol este DHCP si serverul care aloca parametrii de retea se numeste server DHCP. Daca se foloseste DHCP utilizatorii nu mai trebuie sa scrie manual parametrii. Alocarea dinamica nu insemna neaparat ca la fiercare conectare clientul va primi IP-uri difertie de la o sesiune de conectare la alta, prin DHCP se pot aloca IP-uri fixe pentru fiecare calculator din retea (identificare calculatorului se face prin adresa MAC a placii de retea).
Eu pana nu demult am avut un abonament la UPC de 26,5Euro (de pe vremea cand era Astral 29USD) si mereu s-a folosit DHCP. Am avut acest abonament cativa ani si in tot acest timp mi se aloca mereu aceiasi adresa IP.
Pai ce e asa rau in alocarea automata a IPului prin DHCP ?
LunaCrystal
Dec 9 2006, 01:13
Eu chiar as prefera sa am asa ceva, sa nu mai trebuiasca sa fac setari manual, mai ales pe linux.
rogerlecoco
Dec 9 2006, 07:25
Am acelasi IP din 2001 incoace si nu mi-ar place la fiecare reset al modemului sa primesc alt IP.
Persoana de la suport tehnic mi-a zis ca in viitor se vor lua masuri si impotriva celor care redistribuie serviciul.
djclocky
Dec 9 2006, 09:25
QUOTE(rogerlecoco @ Dec 9 2006, 07:25)

Am acelasi IP din 2001 incoace si nu mi-ar place la fiecare reset al modemului sa primesc alt IP.
Persoana de la suport tehnic mi-a zis ca in viitor se vor lua masuri si impotriva celor care redistribuie serviciul.
Nu iti da alt ip. O sa ai acelasi ip doar ca se aloca automat fara setari manuale. Ce nu ai inteles?
bogdanan
Dec 9 2006, 09:55
QUOTE(djclocky @ Dec 9 2006, 09:25)

Nu iti da alt ip. O sa ai acelasi ip doar ca se aloca automat fara setari manuale. Ce nu ai inteles?
asta
De aceea, incepand cu data de 11 decembrie 2006, conexiunea
dumneavoastra la internet va fi functionala numai in cazul
in care adresa IP a calculatorului/serverului va fi alocata in mod
dinamic
toti pe care-i stiu pe upc au ip static
iar cu redistribuitul netului, e cauza contractuala... daca mai are cineva contractul, rog sa posteze
LunaCrystal
Dec 9 2006, 10:04
Dar de ce va place voua oare sa aveti ip static ? Nu e mai bine sa ai chiar si la fiecare restart alt ip daca se poate ?
Garfield
Dec 9 2006, 13:27
QUOTE(rogerlecoco @ Dec 9 2006, 07:25)

Mie la Cablelink mi se schimba IP-ul doar o data la vreo 3-4 luni, nu la fiecare reset de modem. Banuiesc faptul ca UPC are acelasi sistem.
cretacic
Dec 9 2006, 13:35
setarile pe care imi "recomanda" ei sa le efectuez le am deja, iar pe pagina deschisa din linkul de la primul post al acestui thread scrie cam asa:IMPORTANT: setarea pentru obtinerea adresei IP automatic (DHCP/dinamic) nu modifica adresa IP alocata curent
Nici eu nu vad care-i problema
BadBoyBlue
Dec 9 2006, 13:49
QUOTE(bogdanan @ Dec 9 2006, 09:55)

toti pe care-i stiu pe upc au ip static
Me too.. 
iar cu redistribuitul netului, e cauza contractuala... daca mai are cineva contractul, rog sa posteze
Iată fragmente:
Art. 6 - Utilizarea produselor în scopuri ilegale(1) Beneficiarul este obligat să nu utilizeze și să ia toate măsurile necesare pentru a nu permite utilizarea produselor furnizate de Prestator în scopuri ilegale conform legislației române în vigoare sau în scopul prejudicierii, în orice mod, a unor terțe persoane, fizice sau juridice, din țară sau din străinătate, prin diferite modalități și în special prin:
- [...]
- [...]
- distribuirea serviciului neautorizată de Prestator unor terți;
- [...]
Art. 8 - Respectarea reglementărilor și regulilor internaționale[...]
(2) Este interzisă sub orice formă încheierea și/sau vânzarea către terți a produsului(lor) contractat(e).
(3) Este interzisă redirecționarea cu titlu oneros prin intermediul serviciului Internet Astral a traficului generat de către un terț.
P.S. Știe careva de ce mi-a venit numai 53 RONi factura pe luna asta?
Mi-au facturat doar o lună de net, nu și cablul TV..
În total mi-ar fi venit cam 85 RONi. A mai "pățit" careva, sau e doar o greșeală și să fac bine s-o raportez.. ?
geojoking
Dec 9 2006, 15:22
bun si eu ce ma fac daca am si rounter dupa modem? la router tre sa ii dau un pre-request ip, ca altfel nu imi merge.
daca ei o sa dea IP-uri dinamice si nu statice eu ce sa mai fac cu routerul ?
tocmai. iti iei 2 abonamente
QUOTE(geojoking @ Dec 9 2006, 15:22)

bun si eu ce ma fac daca am si rounter dupa modem? la router tre sa ii dau un pre-request ip, ca altfel nu imi merge.
daca ei o sa dea IP-uri dinamice si nu statice eu ce sa mai fac cu routerul ?
lol...cum adica ce faci cu routerul? routerele accepta si ip dinamic si PPOE...si alte tipuri de conexiuni
katatonu
Dec 9 2006, 18:37
Pina sa intru in UPC - Astral am avut net de la un alt provider, care aloca dinamic adresele. Asta se traducea in faptul ca in fiecare zi se schimba IP-ul, dintr-un "range" de IP-uri.
Deci am scris si mai sus faptul ca adresele se aloca dinamic nu insemna neaparat ca adresele se schimba de la o sesiune de conectare la alta. Serverul DHCP are un fel de baza de date in care se afla IP-urile pe care le aloca si fiecarei adrese IP ii este asignata o adresa MAC. Astfel pentru MAC-ul X se aloca IP-ul A pentru MAC-ul Y se aloca IP-ul B si asa mai departe. Astfel fiecare client poate avea IP fix dar alocat dinamic adica nu trebuie sa il scrie manaul. Asa era si la abonamentul meu de la UPC, in toti anii in care l-am avut mi s-a alocat aceiasi adresa mereu.
Se poate seta insa serverul DHCP sa aloce IP-uri aleatoriu dintr-un interval in limita IP-urilor disponibile astfel IP-ul se poate schimba de la o sesiune de conectare la alta. Din cate tin minte din contract la Astral (UPC) IP-ul poate fi schimbat de la o sesiune la alta (deci IP-ul fix nu este garantat) insa in practica ei nu il schimba.
geojoking
Dec 9 2006, 21:45
pai asta inseamna ca ei isi fac publicitate la un serviciu pe care il folosesc de ani buni ? eu intodeauna am avut ipul alocat automat, nu a trebuit sa introduc nimic.
hyp3rion
Dec 9 2006, 21:55
Macar tie ti-au trimis mail. Eu sunt pe RDS si m-am trezit pe nespusa masa ca nu mere netu, si nu stiam de ce
.
IP fix este necesar doar dacă rulezi ceva servicii de pe calculator - cum ar fi un server de web sau de mail. Până şi asta se rezolvă cu o soluţie gen no-ip.org sau dynamicdns... Altfel nu văd ce mare filosofie. Ar trebui înţeles că IP-urile sunt o resursă limitată.
Sunt o resursa limitata insa daca se aloca clientilor adrese care se schimba de la o sesiune la alta nu se reolva nici macar un pic aceasta problema. Pentru conexiunile permanente la Inernet (DSL, Cablu Tv, Ethernet, etc) oricum numarul de adrese de alocat trebuie sa fie mai mare sau cel putin egal cu numarul de clienti.
Pentru un ISP nu este cu nimic mai scump alocarea de IP-uri fixe clientilor fata de IP-uri care se pot schimba de la o conexiune la alta, practic este necesar acelasi numar de adrese in ambele cazuri.
zaboss
Dec 10 2006, 09:18
QUOTE(e2k @ Dec 10 2006, 00:30)

Sunt o resursa limitata insa daca se aloca clientilor adrese care se schimba de la o sesiune la alta nu se reolva nici macar un pic aceasta problema. Pentru conexiunile permanente la Inernet (DSL, Cablu Tv, Ethernet, etc) oricum numarul de adrese de alocat trebuie sa fie mai mare sau cel putin egal cu numarul de clienti.
Nu este deloc același lucru. Și Romtelecom și RDS au acuma PPoE și probabil că și cei de la UPC vor să implementeze asta. Faptul că este conexiune "permanentă" nu înseamnă că toți utilizatorii stau conectați permanent. Practic, o conexiune se închide când închizi calculatorul, ceea ce înseamnă că, la un moment dat, din poolul de adrese nu sunt folosite decât o parte (mai mare sau mai mică). Pe baza statisticilor, un ISP poate face o estimare a numărului de IP-uri necesare în mod real și nu teoretic și poate face un management mai bun al IP-urilor.
katatonu
Dec 10 2006, 10:40
Aoleu, abia am scapat de username & password pe conexiune PPPOE (care cadea mereu) si iar dau de ea? Ma rog, nu e atit de grav...
george126
Dec 10 2006, 13:11
IP-ul se alege o data la inceput, in functie de MAC-ul placii de retea...
Dokken
Dec 10 2006, 13:12
Nu vad problema...
De mai bine de o jumatate de an folosesc Astral prin DHCP pe un router. Nu am avut nici o problema, si IP-ul este mereu acelasi..
QUOTE(zaboss @ Dec 10 2006, 09:18)

Nu este deloc același lucru. Și Romtelecom și RDS au acuma PPoE și probabil că și cei de la UPC vor să implementeze asta. Faptul că este conexiune "permanentă" nu înseamnă că toți utilizatorii stau conectați permanent. Practic, o conexiune se închide când închizi calculatorul, ceea ce înseamnă că, la un moment dat, din poolul de adrese nu sunt folosite decât o parte (mai mare sau mai mică). Pe baza statisticilor, un ISP poate face o estimare a numărului de IP-uri necesare în mod real și nu teoretic și poate face un management mai bun al IP-urilor.
Parerea mea ca nici un ISP nu ar face lucrul acesta, riscul ar fi mult prea mare. Sigur exista momente cand toti sau aproape toti utilizatorii se conecteaza si daca ar fi cum zici tu unii clienti nu ar mai avea IP-uri. Pentru a oferi servicii de acces permanent la internet furnizorul trebuie sa asigure conditiile ca absolut toti clientii sa se poata conecta simultan de unde rezulta ca trebuie sa aiba IP-uri pentru toti. In plus mai sunt multi care lasa calculatorul deschis non-stop (DC++) si altii care au router si acesta din urma sta conectat 24 din 24.
Nu cunosc detaliile tehnice dar si la PPPoE se pot alocat IP-uri fixe. Din cate am citit pe forum utilizatorii ADSL Express (nu Clikcnet) au astfel de IP-uri si folosesc PPPoE. Probabil ca serverul are o baza de date cu username-uri si parole si pentru fiecare username au asiganta cate o adresa IP pe care o da clientului. Servere DHCP am configurat in Linux si stiu cum functioneaza cu PPPoE insa nu am lucrat niciodata.
zaboss
Dec 10 2006, 18:11
QUOTE(e2k @ Dec 10 2006, 13:16)

Parerea mea ca nici un ISP nu ar face lucrul acesta, riscul ar fi mult prea mare. Sigur exista momente cand toti sau aproape toti utilizatorii se conecteaza si daca ar fi cum zici tu unii clienti nu ar mai avea IP-uri.
IP dinamic asigură un mai bun management al IP-urilor. Punct. Asta nu înseamnă că un ISP va lua IP-uri mai puține decât numărul de utilizatori, ci doar mai puține.
QUOTE(e2k @ Dec 10 2006, 13:16)

Nu cunosc detaliile tehnice dar si la PPPoE se pot alocat IP-uri fixe. Din cate am citit pe forum utilizatorii ADSL Express (nu Clikcnet) au astfel de IP-uri si folosesc PPPoE. Probabil ca serverul are o baza de date cu username-uri si parole si pentru fiecare username au asiganta cate o adresa IP pe care o da clientului. Servere DHCP am configurat in Linux si stiu cum functioneaza cu PPPoE insa nu am lucrat niciodata.
Da, se pot acorda IP-uri fixe și prin PPoE. Chiar și la o alocare dinamică se poate acorda unei mașini același IP pe baza MAC.
Explica-mi te rog mai detaliat de ce se folosesc mai putine IP-uri la alocarea automata decat la cea manuala ca eu nu inteleg. Mi se pare ilogic. Dupa parerea mea nu conteaza cum aloci IP-urile ci doar cati utilizatori care au nevoie de IP-uri ai astfel incat daca se conecteaza toti simultan sa nu ramana nici unul fara adresa.
Prin DHCP este mai usor pentru clienti si chiar si pentru administratori dar nu cred ca se pot salva IP-uri decat daca numarul de IP-uri este mai mic decat cel al clientilor, ceea ce insa nu prea este aplicabil.
tudor_turcu
Dec 10 2006, 22:24
QUOTE(e2k @ Dec 10 2006, 18:48)

Explica-mi te rog mai detaliat de ce se folosesc mai putine IP-uri la alocarea automata decat la cea manuala ca eu nu inteleg. Mi se pare ilogic. Dupa parerea mea nu conteaza cum aloci IP-urile ci doar cati utilizatori care au nevoie de IP-uri ai astfel incat daca se conecteaza toti simultan sa nu ramana nici unul fara adresa.
Pai exact asta poata fi unul din motive - daca ISP-ul constata ca niciodata in ultimul an de zile nu au fost conectati simultan mai mult de 60 - 70% din abonati, alocarea dinamica a IP-urilor (publice) le permite sa creasca numarul de abonati fara sa fie nevoiti sa creasca numarul de adrese in acelasi ritm.. Desigur, daca sunt momente cand se conecteaza absolut toti abonatii (putin probabil), avantajul dispare..
BadBoyBlue
Dec 10 2006, 23:35
QUOTE(george126 @ Dec 10 2006, 13:11)

IP-ul se alege o data la inceput, in functie de MAC-ul placii de retea...
Să înțeleg că, dacă mâine trec pe placa de rețea cu netu' (acu' sunt pe USB) și le comunic un MAC nou (cel al plăcii de rețea), mi se va schimba IP-ul?
Dokken
Dec 10 2006, 23:37
QUOTE(BadBoyBlue @ Dec 10 2006, 23:35)

Să înțeleg că, dacă mâine trec pe placa de rețea cu netu' (acu' sunt pe USB) și le comunic un MAC nou (cel al plăcii de rețea), mi se va schimba IP-ul?

MAC-ul modemului.
zaboss
Dec 10 2006, 23:40
QUOTE(e2k @ Dec 10 2006, 18:48)

Explica-mi te rog mai detaliat de ce se folosesc mai putine IP-uri la alocarea automata decat la cea manuala ca eu nu inteleg.
Eu vorbesc de management mai bun, tu vorbești de IP-uri mai puține... Dacă nu știi ce înseamnă management, consultă un dicționar. Ideea este foarte simplă: ISP X are 1000 de clienți și 1000 IP-uri. Dacă le alocă fix, înseamnă că le-a alocat pe toate și trebuie să cumpere altele ca să poată acoperi o eventuală creștere. Dacă le alocă dinamic, el știe din experiență că în medie are 50% din clienți conectați simultan, cu vârfuri de 80%. Asta înseamnă că 20% din IP-uri nu sunt folosite niciodată, deci nu tebuie să se ducă mâine la magazin să mai cumpere, ci poate aștepta liniștit să mai crească numărul de clienți până când peakul ajunge la un 90%.
Courage
Dec 10 2006, 23:53
Adresa IP ramane aceeasi, protocolul prin care se aloca se schimba, adica
devine obligatorie folosirea DHCP.
Imbunatatirea vine din faptul ca se va elimina traficul ARP din reteaua de
cablu DOCSIS.
Echipa UPC - Astral
Asta e de la CS UPC
Da, eu vreau IP fix.
Pentru un utilizator normal nu e o problema daca are de fiecare data alt IP, insa unii au nevoie de IP fix pt securitate.
Pentru administrare de diverse resurse (servere, remote control etc), pe langa username & pass este bine sa implementezi si conectarea doar de pe un anumit IP.
zaboss
Dec 11 2006, 00:13
QUOTE(Courage @ Dec 10 2006, 23:53)

Pentru andministrare de diverse resurse (servere, remote control etc), pe langa username & pass este bine sa implementezi si conectarea doar de pe un anumit IP.
Nu este mai bine să o "legi" de MAC? Nu de alta, dar să zicem că este o urgență și providerul e down sau sunt la munte/mare... Ai o mulțime de variante de conectare și limitarea la un IP nu mi se pare o idee bună.
subscriu la ce zice Courage ... am nevoie de IP fix. PUNCT. Nu am IP fix, nu am nici o posibilitate reala de incheia unul din pasii de autentificare pe la mai toti clientii ... si asta inseamna ca nu am acces la nimic.
Chiar daca mi se garanteaza verbal ca nu se schimba IP-ul, ce fac intr-o zi cand nu sunt acasa, am vreo buba si - brusc - un capabil sau un echipament al UPC cedeaza nervos, si mi se aloca (voit sau nu) un alt IP?! Ma poate costa distractia asta cat un an de abonamente UPC ...
E un risc in plus pe care nu vreau sa mi-l asum, asa ca deja am discutat cu un retelist din blocul vecin, care - culmea! - a si fost (saracul) de acord cu toate cererile mele (unele considerate si de mine deplasate) ... si maine se face instalarea. Gratuit, la fel ca si primele 3 luni de abonament. Eh, parca suna altfel decat oferta UPC. Deocamdata voi tine si abonamentul lor pentru back-up. Dar - daca toate vor fi OK cu retelistii mei - atunci voi renunta sa mai ingras curu' astralului in continuare.
Chiar daca am fost (foarte) multumit de serviciile lor pe partea de home-use (in 5 ani de zile este provider-ul cu uptime-ul cel mai bun din toti cei pe care i-am avut pe la diversi clienti! Si aia platesc bani seriosi!
). Insa daca ai o problema, faci cateva mii de matanii pana se indura vreun mameluc sa raspunda la numerele de suport. Am clienti cu abonamente business, destul de "grase" ... si plang (la propriu) pe langa telefon sa le raspunda aia ... recordul personal? 1h si 40 minute sunat in continuu ... plus 40 de minute inainte ... Este INADMISIBIL! Sa mai pun si un upload de toata jena? Sa mai pun si cresterea NEJUSTIFICATA (din punctul meu de vedere) al abonamentului TV? Pe vremea cand era dolarul 32.000, plateam TV vreo 230.000 ROL ... acum, cand e dolarul cu aproape 20 % mai mic, abonametul TV este cu aproape 45% mai ieftin ca atunci?!
PS: explicatia cu arp-ul in retea suna ... "ciudat" ... insa eu am constant 24-32 kbps din banda mancati de traficul DHCP. Al ASTRALULUI, asta e culmea! De luni de zile. Am spus la suport, si raspunsul a fost : vom investiga ... Situatia a ramas identica ... si as paria ca va ramane in continuare, daca nu mai rau. ...
EDIT: am uitat sa zic, apropo' de suport: 6 zile trecute fix le-au trebuit celor de la Astral sa faca modificari in DNS-uri pentru unul din clienti, cand ala si-a mutat saracul sediul, si-a schimbat IP-urile etc ... L-au calarit cateva zile incontinuu sa semneze contractul tot cu ei ... iar cand am cerut (inclusiv in scris, plus o gramada de telefoane) sa se schimbe un kkt de inregistrare pentru NS-uri (si MX-uri, dar macar NS-urile) in nameserverele Astral, pauza ... 6 zile jumate pentru o astfel de operatiune este mai mult decat jenant! Nici cu dusmanii nu faci asa!
nicudotro
Dec 11 2006, 03:28
Eu nu vad nici un avantaj in schimbarea ip-urilor dinamic. Nu inteleg cine castiga din asa ceva. Din punct de vedere al administrarii nu e neparat mai simplu cu dhcp pentru ca mai e inca un serviciu in plus de administrat, dpdv al clientului dhcp ofera un avantaj in sensul simplificarii configurarii conexiunii la internet, dar pe langa asta nu mai vad nici un avantaj.
Ipoteza cu costurile de alocare ale ip-urilor noi nu mi se pare plauzibila deoarece un range de 255 de ip-uri costa 75 USD adica aproximativ 30 de centi per ip pe care ISP-ul ii plateste doar o data.
http://www.rotld.ro/romana/alocare_ip/alocare_ip.html
La un cost atat de mic nu vad dece s-ar complica cu dhcp, in concluzie trbuie sa existe alte motive
boooggy
Dec 11 2006, 07:53
Tyby , recordul meu personal cu supportul astral-upc este de fix 3 ore.....si asta ca atit m-a tinut rabdarea....apoi m-am dus la ei la sediu central unde culmea.....nici macar la oameni lor nu le raspund...a trebuit ca persoana respectiva sa isi foloseasca mobilul ca sa deaa de cei de la suport.....
apollo_expert
Dec 11 2006, 08:23
rostov
Dec 11 2006, 09:33
Nu vă faceţi probleme, şi eu am DHCP de mai bine de un an de la ei şi de luni de zile nu mai am alt IP. Pe router am chiar IP fix, aşa cum mi-au şi recomandat cei de la suport. Tot de la ei am şi DNS-urile. Bine, acuma nu e în toată ţara ca la Timişoara
QUOTE(apollo_expert @ Dec 11 2006, 08:23)

Se pare ca si retelele de cartier sunt o solutie. Ciao si numai bine.

Ca fost utilizator de retea de cartier, fost utilizator de RDS si actual utilizator de Astral/mai nou UPC, te asigur ca retea de cartier vs. cablu sunt lumi diferite. Daca iti convine sa deschizi calculatorul fara sa fii sigur ca o sa ai net pe fir, retelele de cartier sunt super OK. Daca vrei sa te uiti la ploaia de afara gandindu-te "sper sa nu se ude switch-ul", iara sunt super OK. Daca vrei ca reteaua sa cada regulat pe motiv ca un user a scos un switch din priza sau un TIR ratacit a rupt un cablu intins aiurea sau s-au furat echipamente, iara e super OK. Dar daca vrei net fiabil ramai la un provider adevarat. Experienta proprie.
mihai20005
Dec 11 2006, 17:12
QUOTE(clicu @ Dec 11 2006, 11:06)

Ca fost utilizator de retea de cartier, fost utilizator de RDS si actual utilizator de Astral/mai nou UPC, te asigur ca retea de cartier vs. cablu sunt lumi diferite. Daca iti convine sa deschizi calculatorul fara sa fii sigur ca o sa ai net pe fir, retelele de cartier sunt super OK. Daca vrei sa te uiti la ploaia de afara gandindu-te "sper sa nu se ude switch-ul", iara sunt super OK. Daca vrei ca reteaua sa cada regulat pe motiv ca un user a scos un switch din priza sau un TIR ratacit a rupt un cablu intins aiurea sau s-au furat echipamente, iara e super OK. Dar daca vrei net fiabil ramai la un provider adevarat. Experienta proprie.
Si la pariu ca nu e asa ?
Daca vrei iti pot da exemplu de o firma la care sunt eu abonat, la care o singura data in 2 ani de zile a fost picat netu pentru 2 ore si atunci au schimbat toate switch-urile parca.
Zona mea e tranzitata zilnic de zeci de tiruri, care vin la ciment, cablurile sunt intinse foarte bine, astfel ca nici de craciun cand trec camioane cu brazi nu s-a intamplat nimic.
Noi toti avem Ip-uri publice alocate dinamic (dhcp) pe baza MAC-ului. Astfel tu le comunici lor MAC-ul in caz ca iti schimbi placa si ei opereaza pe loc si ai net iarasi.
De la o sesiune de conectare la alta IP-ul nu se schimba. VIteza este super ok, pt 10 $, iar acum sa nu incepe-ti ca fac reclama si bla bla bla.
Mai exista o firma concurenta tot in acelasi oras, care reprezinta foarte bine spusele lui "clicu", la fiecare ploaie trebuie sa schimbe cateva switch-uri, netul cade din ora in ora, IP-uri publice nici nu au auzit de asa ceva si multe altele.
Valentine
Dec 12 2006, 18:36
Evident ca miscarea asta a busit cel putin 50% din abonatii astral. Deja sunt de o ora si 30 de minute pe linia de asteptare la suport -.- ... noroc ca am 3G de la Orange sa imi fac treaba. UPC sucks maxim cu mutarea asta ...
don_dannielo
Dec 12 2006, 18:40
Io intru inca cu vechea metoda
Valentine
Dec 12 2006, 18:47
QUOTE(don_dannielo @ Dec 12 2006, 18:40)

Io intru inca cu vechea metoda

Nu mia merge nimic de azi dimineata de la 5. Nici cu vechea nici cu alocare dinamica nimic. Deja 12 ore disper, stau de 2 ore aproape la telefon sa intru sa ii injur ca sunt sigur ca retardatii nu sunt in stare sa-mi rezolve problema oricum -.-
Explcati-mi si mie va rog voi aveati abonamente la Astral la care alocarea IP-urilor se facea manual, adica trebuia sa tastati IP-urile o data dupa instalarea sistemului de operare ca sa mearga? Din ce orase sunteti? Eu in Braila la abonamentul meu se folosea DHCP de ani buni de zile.
woulfy
Dec 12 2006, 20:03
Si aici inca merge pe ip fix, mi-a fost lene sa-l schimb
La mine (in Cluj) merge Astral din 2004 cu "Detect settings automatically". Cand am pus router a trebuit sa-i sun ca se schimbase MAC-ul... ce-o mai fi si aia... si s-a rezolvat. IP-ul e acelasi de cand mi-am facut abonament.
Valentine
Dec 12 2006, 20:24
Stau deja de 3 (TREI) ORE pe telefon -.- ...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.