Sa construim o casa 2007 - Proiectare, Legislatie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95

MirelaLucia

QUOTE (punkt @ Dec 4 2007, 09:48) *
din ce vad io, tu vrei sa generezi cel putin 2 calcane. Cred ca am mai spus asta, eforturile autoritatilor cauta sa limiteze pe cit posibil acest fenoment (mai ales in buc, unde politica asta'i religie).

eu cred ca ideea cu inglobarea ciresului in casa intr-o curte interioara nu a fi chiar asa de nasoala. Cred ca s-ar putea face o arhitectura foarte faina pe tema asta si fara mari abateri de la buget. Cred ca ar fi chia punctul de atractie al casei, plus ca poti sa stai acolo in aer liber fara se te vada socrii sau curiosii.
CristiALF
Ok...sa o luam pe rand:
- as muta ciresul, dar tocmai ca intrebam daca se poate? Se mai prinde vietatea naibii daca o mut?
- am prins ideea lui punkt cu PUD, aiurea..uff...daca m-as lipi doar pe spate, tot ar trebui PUD? Se va considera un calcan acolo cu inca unul deja existent la casa veche rezultand automat tot PUD?
- am o nelamurire: ma duc sa cer certificat de urbanism. Cum fac sa vad daca am nevoie de PUD, in conditiile in care autoritatile ar trebui sa imi vada un plan inainte, sa stie ce doresc sa fac a.i. sa imi zica "stai asa, ai nevoie de PUD". Ca doar nu ma apuc eu sa fac PUD ca nebunul, fara sa imi ceara cineva. La muriti-ma un pic aici...In plus, in acte figureaza acea mica constructie pe limita din spate, deci aia este deja acolo (doar in acte, fizic nu mai este de mult smile.gif ). Nu ma ajuta chestia asta deloc?
- nu vreau sa fac o simpla extindere a casei actuale, casa este una veche care a fost consolidata de parintii prietenei, arata ok, dar nu mai e de extins propriu-zis...Ca voi cere eu A.C. pt "extindere", asta e altceva, un artificiu sa imi iasa actele mai repede daca e, dar chair vreau sa imi fac casa mea de sine statatoare.
- si DA, terenul e in Bucuresti smile.gif, ca sa fie si mai rau: Sector 1, Bucurestii Noi smile.gif)

jumborom
QUOTE (CristiALF @ Dec 4 2007, 10:11) *
Ok...sa o luam pe rand:
- as muta ciresul, dar tocmai ca intrebam daca se poate?

Salut CristiAlf,

Intrucat m-ai facut curios cu posibilitatile de transplantare a ciresului, am cautat pe net dupa “transplanting cherry”. Am gasit urmatoarele explicatii la:

http://www.gardensplendor.com/vanp/dg_faqd.asp?id=7

Daca vrei un rezumat in limba romana sau informatii suplimentare, da de veste.
gugutata
- am o nelamurire: ma duc sa cer certificat de urbanism. Cum fac sa vad daca am nevoie de PUD, in conditiile in care autoritatile ar trebui sa imi vada un plan inainte, sa stie ce doresc sa fac a.i. sa imi zica "stai asa, ai nevoie de PUD".

stai fara grija, nu trebuie sa ceri PUD, cu siguranta iti cer dinsii biggrin.gif .

Ca sa depui de CU tre' sa ai cadastru facut wink.gif . De acolo stiu dinsii realitatile cu vecinii.
Practic sunt 2 planse sc1/500 si 1/2000 (ridicari topo, se obtin de la Oficul de cadastru de pe Str. Academiei chiar linga springtime) + cadastru refacut cu casa lu' tata socru (intocmit de un cadastrist d'ala cu teodolit and shit).

Daca generezi calcan (in cazu' tau cel putin 2) fara sa astupi alte calcane, cu siguranta ai PUD. Daca ma insel, mea culpa sleep.gif

- si DA, terenul e in Bucuresti smile.gif , ca sa fie si mai rau: Sector 1, Bucurestii Noi smile.gif )

you are doomed laugh.gif . Sectoru' 1 sunt o pleiada de bulangii si dureaza al naibii de mult, mai ales acum cind primaria e varza si's toti mutati prin tot bucurestiu (se fac renovari).

Cit de curind sa faci un studiu geo si sa contactezi un arh. urbanist.

Am impresia ca o sa fii client cu state vechi pe SP tongue.gif
CristiALF
QUOTE (punkt @ Dec 4 2007, 10:45) *
you are doomed
Am impresia ca o sa fii client cu state vechi pe SP

Puteam sa pun pariu pe 10.000 EUR ca asta va fi replica ta!!! laugh.gif Foarte adevarata de altfel, chiar ca sunt condamnat!
Cu siguranta voi fi client zilnic pe forum, oricum, imi place aria asta, o gramada de baieti si fete de toata isprava, gasesti foarte multe sfaturi utile, ce mai..imi place wub.gif
Arhitect am si tocmai am fost cu el in telefon, mi-a zis ca imi face fara mari probleme ceva, chair si in configuratia actuala. Mai ramane sa vedem (cu tata socru in general) cateva aspecte, poate ma retrag 1.5.2m de la calcanul de stanga si mai ma duc 1-2m pe sub cires pre dreapta, in felul asta castig ferestre pe partea stanga si mi-a zis pretenul arhitect ca ar fi mana cereasca smile.gif, s-ar schimba in super situatia, ar iesi ceva chiar foarte frumos. In plus, stiu eu ca tata socru ar cam intentiona sa cumpere 3m latime de la vecinu din stanga , caz in care nu ar mai fi calcan pe stanga si as putea sa zburd in voie cu zeci de ferestre laugh.gif , iar sfatul arhitectului a fost sa clarific acest aspect pentru ca imi va parea rau sa fac acolo scara si wc fara ferestre, c apoi sa ma trezesc ca as fi putut face ceva super, dormitor la etaj acolo, etc...
Oricum...suntem hotarati sa reusim , cu totii, maine sau poimaine imi iese un imprumut de nevoi personale de vreo 5k EUR pe care l-am facut sa am de hartoage, proiecte, etc...sau...de avans pt un teren, pe care parca inca l-as astepta la cotitura pentru a-l vinde in castig prin vara - toamna.. , vedem..
Hartoagele ma vor omora, dar poate gasesc "intelegere" rolleyes.gif pe la primarie ceva, poate rezolv mai repede (D-ne ajuta!!! huh.gif ). Am aflat de asemenea ca A.C. pt extindere nu ar fi pote cea mai buna idee, ca pe urma iti trebuie evaluare/studiu la cladirea veche, cica s-ar putea sa fie mai aiurea...
Va voi tine la curent..probabil ca voi deschide topic in viitorul apropiat pentru "proiectul casuta" biggrin.gif
MirelaLucia
Doamnw ajuta. Ca spirit de gluma ( azi sunt intr-o dispozitie de zile mari) sa it faci dormitorul la cires, la etaj, sa poti scoate mana pe geam din pat sa mananci cirese.

Acum serios vorbind, ai ceva de furca, dar le dai tu de capat la personalitatea ta. Eu una de abia astept sa ne prezinti proiectul.
CristiALF
QUOTE (jumborom @ Dec 4 2007, 10:26) *
Salut CristiAlf,

Intrucat m-ai facut curios cu posibilitatile de transplantare a ciresului, am cautat pe net dupa “transplanting cherry”. Am gasit urmatoarele explicatii la:

http://www.gardensplendor.com/vanp/dg_faqd.asp?id=7

Daca vrei un rezumat in limba romana sau informatii suplimentare, da de veste.

Merci jumborom, super tare. Dar nu prea am inteles detaliile operatiunii ca sa fiu sincer, asta desi stiu engleza... rolleyes.gif

CristiALF
QUOTE (MirelaLucia @ Dec 4 2007, 11:29) *
Doamnw ajuta. Ca spirit de gluma ( azi sunt intr-o dispozitie de zile mari) sa it faci dormitorul la cires, la etaj, sa poti scoate mana pe geam din pat sa mananci cirese.

Acum serios vorbind, ai ceva de furca, dar le dai tu de capat la personalitatea ta. Eu una de abia astept sa ne prezinti proiectul.

Merci Mirela, esti o bomboana hug.gif (sau..o cireasa?! huh.gif ) laugh.gif
Si eu de-abia astept sa il pun la punct si sa il demarez.
MirelaLucia
QUOTE (CristiALF @ Dec 4 2007, 11:47) *
Merci Mirela, esti o bomboana hug.gif (sau..o cireasa?! huh.gif ) laugh.gif
Si eu de-abia astept sa il pun la punct si sa il demarez.

sa il pui la punct sau la PUNKT? tongue.gif tongue.gif tongue.gif
jumborom

QUOTE (CristiALF @ Dec 4 2007, 11:42) *
Merci jumborom, super tare. Dar nu prea am inteles detaliile operatiunii ca sa fiu sincer, asta desi stiu engleza... rolleyes.gif

Am ’sapat’ cu mouse-ul dupa ciresul tau (sweet cherry sau ’prunus avium’) si am mai aflat ca el are o transplantabilitate medie catre inalta. Problema apare la copacii cu diametru mai mare de 7- 8 cm (categoria ’large trees’) care necesita echipamente speciale pentru transportare. Intrucat ciresul tau are peste 12 cm diametru, sansele pentru o transplantare reusita cu unelte clasice scade considerabil. Ca regula generala, chiar daca transplantarea reuseste, copacul tau (de 5-6 inch diametru) are nevoie de 5-6 ani ca sa se acomodeze total.

Informatii suplimentare la: http://www.ag.ndsu.edu/pubs/plantsci/trees/f1147w.htm

Cred ca iti este drag ciresul, insa poate ar fi bine sa plantezi un copacel tanar la primavara. S-ar lega simbolic si cu constructia casei.

Intrucat spatiul care ramane intre casa si gard nu este prea generos (circa 3 metri), poti apela la soiurile pitice de pomi fructiferi (visini, ciresi, meri, etc) plantati apropiat si dirijati sub forma de gard viu.
blablaguy
Apropo de legislatie...pentru ce platim intretinerea la un apartament? Numai sentimentul ca detin un apartament nu am cu plata asta lunara...
mariusrous
Salutare! Nu prea am spus eu multe pe forumul insa cel putin stiu ca am citit de luni intregi discutiile voastre.In sfarsit am ajuns si eu in situatia de a cumpara un teren de 1000m in sectorul 5 in Bucuresti, si ma gandesc cu groaza ce ma asteapta de acum inainte : avize si autorizatii.Nu ma pricep la procedura de acum incolo, stiu ca un vecin de langa mine tocmai a obtinut PUZ-ul.S-a chinuit 6 luni pt el.VA rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce trebuie sa fac din momentul cumpararii, ce certificate si avize trebuie sa scot,de la utiliatti..si cand trebuie facul proiectul.Si in privinta drului de servitute mai am intrebari :vecinii de vis a vis de mine au lasat 4 metri , eu las 1.5 m ...este ok? este legal? ...Va multumesc pt sfaturi si sper ca Punkt sa vada postul meu si sa-mi dea cateva idei si sfaturi .
gugutata
QUOTE (mariusrous @ Dec 4 2007, 21:15) *
Salutare! Nu prea am spus eu multe pe forumul insa cel putin stiu ca am citit de luni intregi discutiile voastre.In sfarsit am ajuns si eu in situatia de a cumpara un teren de 1000m in sectorul 5 in Bucuresti, si ma gandesc cu groaza ce ma asteapta de acum inainte : avize si autorizatii.Nu ma pricep la procedura de acum incolo, stiu ca un vecin de langa mine tocmai a obtinut PUZ-ul.S-a chinuit 6 luni pt el.VA rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce trebuie sa fac din momentul cumpararii, ce certificate si avize trebuie sa scot,de la utiliatti..si cand trebuie facul proiectul.Si in privinta drului de servitute mai am intrebari :vecinii de vis a vis de mine au lasat 4 metri , eu las 1.5 m ...este ok? este legal? ...Va multumesc pt sfaturi si sper ca Punkt sa vada postul meu si sa-mi dea cateva idei si sfaturi .

din respect pt. avataru' tau tongue.gif pot spune ca vecinu' tau a fost chiar norocos. Un PUZ rezolvat la capitala in 6 luni e o performanta. Intreaba'l de spaga biggrin.gif .

Io zic sa nu te sperii. Faptu' ca dureaza nu'i o problema. Ai timp sa chibzuiesti cu atentie la investitie. De avize si autorizatii se ocupa firma de proiectare cu care o sa lucrezi (nu'i bataia ta de cap). Daca s'a redactat deja un PUZ la vecin si daca include reglementari si pt. terenu' tau, atunci sa'i multumesti. S'ar putea sa nu mai fie nevoie de alt PUZ sau PUD (nu neaparat, sunt situatii si situatii).

Daca vrei sa cumperi un teren, primu' pas e sa'i ceri vinzatorului (proprietarului) sa'ti puna la dispozitie si un CU pt. terenu' respectiv. Dupa ce'l cumperi apelezi la serviciile unui birou de proiectare.

Trebuie doar rabdare. Chestiile astea dureaza. La sectoru' 5 lucrurile se misca greu si sunt spagari. biggrin.gif si foarte greoi. Mai mult nu am ce sa spun din simplu motiv ca ar trebuie sa umplu ecrane.
a citi rac
o sa dai bani la negru cat sa acopere costurile unei fatade de sticla la un magazin de cateva nivele dupa Magheru, nu-i spun numele ca sa nu va prindeti 'care este'.
gugutata
QUOTE (a citi rac @ Dec 5 2007, 11:00) *
o sa dai bani la negru cat sa acopere costurile unei fatade de sticla la un magazin de cateva nivele dupa Magheru, nu-i spun numele ca sa nu va prindeti 'care este'.

domnu' "care este" cica lucreaza noapte. Il gasesti la birou dupa 12. Unii functionari cica's disperati.
niccostea
Noi am primit acordul de la Distrigaz pe 10.9.2007 si am fost repartizati la firma Staza (pare-mi-se ca e singura care se ocupa de bransamente in Sect.6). Am platit vreo 20 de mil. la Distrigaz atunci. De atunci au trecut deja vreo 3 luni si inca nu avem toate actele necesare pt inceperea lucrarii, si asta in conditiile in care am mai fost si noi dupa avize, acorduri, autorizatii. E un dosar care cred ca - in final - o sa ajunga la vreo 50 de pagini!!!
Birocratia te omoara si nu intereseaza pe nimeni ca tu platesti si chirie si rata la casa pentru ca nu te poti muta fara gaze (deh, daca ne-a mancat unde nu trebuie si am daramat sobele de teracota cu care am cumparat casa...)
Asta e doar pentru bransamentul de la teava de pe strada pana la contoarul care se pune pe gard. De la gard pana in casa e alta poveste, ceva mai simpla pentru ca poti lucra cu cine vrei tu. Pe noi ne-a costat 8 mil lei proiectul si o sa mai fie vreo 600 de mii / ml manopera la montarea tevilor. In total ajungem la vreo 40 de mil (4000 RON), plus diferite atentii pe care le-am dat ca sa obtinem cate un aviz mai devreme decat aveau ei chef sa ni-l dea.
Sincer, imi amintesc ca in august, cand m-am dus prima data la distrigaz, m-a "racolat" un nene care mi-a zis ca m-ar costa vreo 50 de mil cu totul ca sa am gazele in casa si ca se ocupa el de autorizatii, montaj si toate cele. La vremea aceea mi s-a parut enrom, dar uite ca - in cele din urma - tot cam pe acolo ajung, si nu mai pun la socoteala nervii tociti pe la cozi sau cu idioatele din spatele ghiseelor!
GERULA2006
sa ne zici si noua cit te-au costat acei 100 de metrii pina la gard!
e bine de stiut in cazul cind cumperi un teren cam cit costa "trasul" gazului!
multumesc!
CristiALF
Cred ca poti pune linistit un pret de 100 RON / ml trasul gazelor, + bransarea efectiva apoi (1000-1500 EUR probabil...). Deci....tragi gaze de la 100m, te-ar duce poate 100 mil lei vechi trasul pana la tine + inca 1000 EUR bransamentul..cam asa...Nu e ieftin deloc....Am auzit si de preturi de 70 RON / ml in Clinceni de ex, dar si 200 RON / ml (seful meu) in Mogosoaia !! Deci, trebuie interesat f bine..

Eomer
Am si eu o intrebare celor care se pricep

De vreo cateva zile in fata blocului meu e vanzoleala mare. O anumita firma de constructii a achizitionat un teren intravilan pe care doreste sa construiasca niste mastodonti de 12 etaje. Din ce am cercetat eu pe Internet, au obtinut pana acum de la Primaria Timisoara doar aprobarea pentru PUZ.
Se mai poate face ceva pentru a-i impiedica sa construiasca. Asociatiile de proprietari vecini mai au vreo sansa?

Multumesc anticipat
gugutata
QUOTE (Eomer @ Dec 9 2007, 18:03) *

De vreo cateva zile in fata blocului meu e vanzoleala mare. O anumita firma de constructii a achizitionat un teren intravilan pe care doreste sa construiasca niste mastodonti de 12 etaje. Din ce am cercetat eu pe Internet, au obtinut pana acum de la Primaria Timisoara doar aprobarea pentru PUZ.
Se mai poate face ceva pentru a-i impiedica sa construiasca. Asociatiile de proprietari vecini mai au vreo sansa?

Multumesc anticipat

daca PUZ'u' este aprobat (adica votat democratic de consilierii locali inscaunati la rindu' lor de comunitate biggrin.gif ) mare lucru nu mai poti sa faci. In nici un caz nu te poti lua de beneficiaru' investitiei (sa'l dai in judecata). Poti cel mult sa dai in judecata consiliu' local. Ai nevoie de avocati si o buna organizare.
Nu inteleg de ce te deranjeaza mastodontii de 12 etaje si investitia in sine?! dry.gif
MirelaLucia
QUOTE (punkt @ Dec 10 2007, 09:49) *
daca PUZ'u' este aprobat (adica votat democratic de consilierii locali inscaunati la rindu' lor de comunitate biggrin.gif ) mare lucru nu mai poti sa faci. In nici un caz nu te poti lua de beneficiaru' investitiei (sa'l dai in judecata). Poti cel mult sa dai in judecata consiliu' local. Ai nevoie de avocati si o buna organizare.
Nu inteleg de ce te deranjeaza mastodontii de 12 etaje si investitia in sine?! dry.gif

probabil blocul respectiv e pus ca nuca in perete, foarte inghesuit, aspectul general al zonei e ca draqul si una peste alta le ia si din lumina. Ar trebui sa dea mai multe detalii legat de opozitia pe care o ridica.

Am si eu o intrebare acuma. Mi-am ridicat casa. M-am dus cu actele, cadastru tot la primarie, am luat autorizatia de constructie. In cadastru, trenul meu este marginit de o strada ( imaginara, in realitate este iarba si de marginea baltii ). terenul meu, conform cadastrului are niste cote, s-au facut masuratori, s-au fixat limitele. O limita este pana in buza lacului ( deoarece nu au avut grija de lac , iar zna de protectie a baltii s-a surpat sau mancat incetul cu incetul). Primaria vine acuma si-mi spune ca ei au mutat strada ( ea venea putin oblica) sa vina in nghi drept, si ca e ar trebui sa ma mut cu extremitatea superioara a terenului in sus sa fie paralela cu strada si drept urmare sa ma mut c extremitatea de la lac iarasi in sus ( ca sa las zona de protectie ). Eu am refuza pentru ca nu am primit nici o instintare in acest sens ( referitor la mutare strada), pentru ca mie mi-a fost acceptat cadastru asa cum era , pentru ca vreau sa stiu cine imi modifica si pe banii cui actele de proprietate ca sa corespunda noii directii ( in cazul in care voi vrea vreodata sa vand) si pentru ca, vreau sa stiu ce se intampla in cazul in care se mai erodeaza pamantul? vor veni iar sa ma mut cu gardul? Eu vreau sa plantez salcii in mal ca sa nu se mai duca, dar vreau sa stiu cum este legal in ceea ce priveste cerintele formulate de primarie.
Eomer
QUOTE (punkt @ Dec 10 2007, 09:49) *

Salut...mersi de raspuns..uite de ce ma deranjeaza:
1. Terenul era proprietatatea statului roman si a ajuns in mod ciudat in proprietatea unei firme bucurestene fara nici un angajat si cu cifra de afaceri de 5700 RON
2. Blocurile sunt prevazute prea aproape de blocurile vechi...cca 20m si vor utiliza pentru santier (carat materiale) zonele pana acuma linistitte (ma asteptam macar sa consulte asociatiile de locatari) vezi http://www.primariatimisoara.ro/uploads/do...lare_urbana.pdf
3. Ce este iarasi ciudat sunt limitele proprietatii...n-am mai vazut pana acuma asemenea teren (de mentionat ca toate terenurile libere din zona sunt proprietatea statului roman)
4. Spatiul respectiv era prevazut in PUG cu functiune de servicii publice. PUZ-ul lor a propus mixarea cu locuinte colective cu spatiu de servicii (stii bine ca n-au sa faca asa ceva ca doar nu-s prosti). Asta iarasi nu cred ca este in regula.
5. Ingradirea s-a facut exact pana in drum (nici un cm mai putin). Ma intreb ?...nu exista reglementari urbanistice pentru trotuare..sau ceva de genul?

Mersi fain..
zen
QUOTE (Eomer @ Dec 9 2007, 18:03) *

Multumesc anticipat

daca face PUD si il aproba, putine sanse sa mai puteti face ceva.
in mod normal,ar trebui acceptul vecinilor, cel putin la p+2e+m se cere, in oras.
sansa voastra e sa urmariti cu atentie cum se deruleaza actele in primarie si sa participati la sedinta publica.
ai grija, insa, daca astepti sa afli de pe net cum stau actele, s-ar putea sa fii in intarziere exact cat trebuie, ca sa i se aprobe tipului schimbarea regimului de inaltime.
daca au inceput sa faca ceva pe teren, afara de imprejmuire, baga reclamatii la greu, nu au voie sa faca nimic pana nu iese aut de constructie.

ps: experti in magarii dinastea e italrom-ul, care ia terenuri pe colt, gen alea din capatul caii buziasului , si obtin aprobari de p+ nspe etaje. in torontalului si-au tras bloc de p+8, care iese brusc dintre blocuri p+4. ironia sortii e ca vecinul dintr-o parte e chiar casa, ala e strivit de bloc acum.
MirelaLucia
am pus si eu o ntrebare, stie careva ce trebuie sa fac in situatia mea?
Eomer
QUOTE (zen @ Dec 12 2007, 08:09) *
daca face PUD si il aproba, putine sanse sa mai puteti face ceva.
in mod normal,ar trebui acceptul vecinilor, cel putin la p+2e+m se cere, in oras.
sansa voastra e sa urmariti cu atentie cum se deruleaza actele in primarie si sa participati la sedinta publica.
ai grija, insa, daca astepti sa afli de pe net cum stau actele, s-ar putea sa fii in intarziere exact cat trebuie, ca sa i se aprobe tipului schimbarea regimului de inaltime.
daca au inceput sa faca ceva pe teren, afara de imprejmuire, baga reclamatii la greu, nu au voie sa faca nimic pana nu iese aut de constructie.

ps: experti in magarii dinastea e italrom-ul, care ia terenuri pe colt, gen alea din capatul caii buziasului , si obtin aprobari de p+ nspe etaje. in torontalului si-au tras bloc de p+8, care iese brusc dintre blocuri p+4. ironia sortii e ca vecinul dintr-o parte e chiar casa, ala e strivit de bloc acum.

Mersi Zen,
Crezi oare ca mai au nevoie de PUD?, din moment ce au deja aprobat PUZ-ul..deci sa inteleg ca daca nu au inca PUD-ul...se mai poate face ceva la primarie?
acuma il ingradesc..idee e ca deja au ingradit mai mult decat apare in PUZ cu vreo 20m liniari pe o parte...magarie mare..

"in mod normal,ar trebui acceptul vecinilor, cel putin la p+2e+m se cere, in oras"
uite ca nu o au...cel putin nu de la Asoaciatia noastra care e prima afectata..

inca o intrebare...terenul e al lor..proprietate personala (magarii la greu sunt convins)..dar ma gandesc ca regulile de urbanism ar trebui sa-i oblige sa faca trotuar proprietate publica..nu?

mersi fain inca odata
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.