Sa construim o casa 2007 - Proiectare, Legislatie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95

LED

QUOTE (thalia @ Nov 16 2007, 13:27) *
scoaterea ternului de 800mp din CA?

Intre 500 si 1000mp te costa ~550 ron.
stecy
QUOTE (Techno @ Oct 22 2007, 21:53) *
Eu cumpar numai lotul respectiv si platesc doar suprafata lui. Drumul e proprietatea celui de la care cumpar dar nu vreau sa imiceara bani pe el mai tarziu, sau chiar daca cere si nu vreau sa-i dau sa am drept de trecere pe el.

Trebuie sa te uiti in PUZ-ul de parcelare, si sa ceri un CF actualizat pentru parcela/nr topo care identifica drumul. Daca l-a cedat la primarie [ceea ce se uziteaza in cazul parcelarilor] sau macar e trecut ca proprietate comuna a tuturor loturilor "curs constructii" ai scapat; daca nu trebuie neaparat ca la contractul de cumparare/vanzare sa se precizeze IN CLAR acest lucru.
Desi nu stiu cum a putut parcela fara a indica un drum privat/public comun???

george67
Accesul se poate acorda si pe o simpla alee de 1m! =>ioc acces auto.Nu spun decat ca trebuie sa fie pus raul inainte(un pic de paranoia nu strica!)si insistat ca in acte sa fie trecuta si o suprafata indiviza din drum in cazul in care acesta este proprietate privata.Asta inseamna ca lotul trebuie sa fie rezultatul unui puz,cu toate avizele necesare(electrica,renel,radet,etc,si cel mai important acordul dat spre neschimbare al comisiei de circulatie din primarie)
Award
Am o problema care pana sa apelez la un avocat vroiam o parere de voi .
Am un vecin care a scos teava de evacuare a gazelor de la centrala termica in curtea mea avand casa lor pe limita de proprietate( practic au teava pe proprietatea mea ) . Pana acum vecinii tot au cerut acordul parintilor mei care au spus NU de fiecare data . Motivul refuzului este construirea unei case la aprox 2 metri de asa zisa evacuare a gazelor , care intre timp a fost construita .
Are dreptul sa dreptul sa scoata teava( are o lungime de aprox 40-50 cm ) de evacuare in curtea mea fara acordul proprietarilor ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri .
gugutata
nu are voie. Daca te deranjeaza poti sa'i ceri sa scoata teava aia. Vad ca are un cos de fum chiar deasupra tevii. De ce mama masii nu a folosit acel cos, chiar ca nu stiu.
Evergreen
centrala folosita de vecin e cu tiraj fortat
stiu ca se poate monta un cot si mute in sus sau in lateral sita evacuarea.

oricum pe tubul ala scoate mai mult abur decit gaze
Award
QUOTE (Evergreen @ Nov 26 2007, 13:38) *
centrala folosita de vecin e cu tiraj fortat
stiu ca se poate monta un cot si mute in sus sau in lateral sita evacuarea.

oricum pe tubul ala scoate mai mult abur decit gaze

pai i-am spus sa o mute in sus sau sa o scoata prin acoperis si nu vrea . pana una alta teava este pr PROPRIETATEA mea fara nici un fel de acord scris sau verbal .
Maine ma duc la urbanism + sa consult un avocat . am sa va tin la curent cu evolutia situatiei . cine stie poate mai gasiti vecini ca ai mei . wink.gif

CristiALF
Salut,

Se pare ca mi-am cam gasit un teren pentru casa alor mei smile.gif. Din cate se pare, saptamana viitoare ii ies proprietarului actele cu dezmembrarea/parcelarea respectiva, moment in care doresc sa depuna el o cerere pentru C.U. si pt S.C.A (C.U. imi trebuie la banca, urmand sa iau terenul cu credit ipotecar). Intrebarea mea ar fi: cat dureaza pana iese certificatul de urbanism, respectiv scoaterea din circuitul agricol?
Thx.

PS: si niste preturi pt fiecare operatiune daca stiti...mi-ar fi de folos
gabone0
Multumesc pentru raspunsuri,

O sa fac un prim drum la Primarie pentru CU si apoi voi contacta o firma de proiectare. Din fericire casa nu este foarte subreda ( la o prima vedere) asa ca sper sa se poata face ceva.

O zi buna
anca_maria

As dori sa va intreb la cat ma duc obtinerea tuturor avizelor, autoriz de constructie, scoaterea ternului de 800mp din CA?

De ce vrei sa scoti tot terenul din CA? Ca doar nu construiesti pe 800 mp. Sau vrei sa arunci cu banii la impozit dupa aceea sa te usuce?
Plus ca si taxele de scoatere sunt duble la ce depaseste 500 mp.
Scoate si tu maxim 200 - 300 mp.

Pentru costurile scoaterii din CA poti intra pe jurnalul meu unde tocmai le-am trecut. Ai acolo si o lista de documente necesare. Bafta!

http://forum.softpedia.com/index.php?showt...05689&st=30

CristiALF
Am sunat eu la primarie si am fost placut surprins: la intrebarea mea "cam cat ar dura scoaterea unui CU", doamna de acolo a raspuns simplu "putin, veniti cu actele si se rezolva". Nu am insistat, dar din discutie se cam intelegea ca dureaza cateva zile, poate maxim 1 sapt. E de bine smile.gif
MirelaLucia
QUOTE (CristiALF @ Nov 28 2007, 13:02) *
Am sunat eu la primarie si am fost placut surprins: la intrebarea mea "cam cat ar dura scoaterea unui CU", doamna de acolo a raspuns simplu "putin, veniti cu actele si se rezolva". Nu am insistat, dar din discutie se cam intelegea ca dureaza cateva zile, poate maxim 1 sapt. E de bine smile.gif

Eu am scos CU intr-o zi , dar am avut terenul intravilan si in circuit civil. O amica are teren si si-a ridicat si casa deja (fara AC ) in acelasi sat , deci tine de aceeasi primarie si n a reusit de 1 an sa scoata din circuitul agricol. Scoaterea din circuitul agricol tine de prefectura de judet si nu de primaria din sat.

Deci faptul ca ti-a spus ca dureaza cateva zile este valabil in conditiile in care esti c toate actele de proprietate corecte.
CristiALF
Poti sa obtii CU daca ai terenul in circuitul agricol inca? Intreb asta pentru ca ma gandeam sa ii cer viitorului vanzator de teren C.U-ul (pentru ca imi trebuie la banca) urmand ca apoi sa il scot eu din circuitul agricolo. Sau nu se poate asa? smile.gif
MirelaLucia
QUOTE (CristiALF @ Nov 29 2007, 11:44) *
Poti sa obtii CU daca ai terenul in circuitul agricol inca? Intreb asta pentru ca ma gandeam sa ii cer viitorului vanzator de teren C.U-ul (pentru ca imi trebuie la banca) urmand ca apoi sa il scot eu din circuitul agricolo. Sau nu se poate asa? smile.gif

Depinde cum este: daca este extraviral agricol, va trebui sa faci PUZ si sa scoti apoi din circuit agricol si apoi vine CU etc..
daca este intraviran dar agricol, trebuie sa scoti din circuit agricol si apoi CU.

Si intr-un caz si altul scoaterea din circuit agricol precede CU.
CristiALF
Mda...in intravilan agricol in cazul meu...deci asa cum stiam si eu, mai intat SCA, pe urma CU.
MirelaLucia
QUOTE (CristiALF @ Nov 29 2007, 12:57) *
Mda...in intravilan agricol in cazul meu...deci asa cum stiam si eu, mai intat SCA, pe urma CU.

Ar trebui sa ii ceri proprietarului sa faca scoaterea asta inainte de a da tu banii. sa se chinuie el. E de-al locului, stie unde sa se duca, mai afla de la vecini cum au facut ei, tu esti pur si simplu aterizat acolo, habar nu ai ce si cum, si iti iei responsablitatea asta.
Se poate foarte bine sa dureze foarte putin, dar se poate foarte bine sa dureze ca in cazul celor de la mine din sat si 1 an ( si ei inca nu au rezolvat ).

gugutata
QUOTE (CristiALF @ Nov 29 2007, 12:57) *

Poti sa ceri certificat de urbanism chiar daca terenu' e intravilan agricol.

Una din conditiile din certificat face referire oricum la scoaterea din agricol inainte de a se emite autorizatia.
CristiALF
Da, uite ca punkt a spus o chestie interesanta cu CU fara SCA. Pe mine ma intereseaza CU neaparat din 2 motive:
- sa vad eu ca nu e nevoie de PUZ sau alte tampenii si sa vad ce si cum se poate contrui.
- am nevoie la banca de CU oricum.
Daca tot suntem aici, am si eu o intrebare: am mai gasit un teren in aceesi zona, dar are deschiderea micuta, de 11.3, cam asa. Fiind mai lung, proprietarul imi poate da jumate, undeva la 370mp deci, cu deschidere de 11 (restul ii punem ca se pierd la garduri smile.gif ). Cam cum imi dau seama daca pot construi ceva cat de cat ok acolo, ma refer de retragerile laterale? Mentionez ca momentan nu am nici un vecin cu casa facauta, doar terenuri goale ca al meu, in stanga ar fi un gard de plasa, atat smile.gif. Credeti ca m-as putea incadra pe aceasta latime la o casuta ce s-ar vrea 90-100mp utili in total, P+M? Adica, dupa calculele mele, as avea nevoie de un 7m-7.5m macar pa latura asta, a.i sa ma pot duce in adancime undeva la 10.5-11m...sa iasa un 50 utili la parter macar (living + bucatarie + wc serviciu, scara si mici chestii)
Altceva: stiu ca mai poti castiga ceva din PUD. E anevoioasa operatiunea asta (bani si timp? )? Adica ma rog, prefer sa nu o fac..dar intreb daca tot sunt la acest capitol..
MirelaLucia
QUOTE (CristiALF @ Nov 29 2007, 14:01) *
Da, uite ca punkt a spus o chestie interesanta cu CU fara SCA. Pe mine ma intereseaza CU neaparat din 2 motive:
- sa vad eu ca nu e nevoie de PUZ sau alte tampenii si sa vad ce si cum se poate contrui.
- am nevoie la banca de CU oricum.
Daca tot suntem aici, am si eu o intrebare: am mai gasit un teren in aceesi zona, dar are deschiderea micuta, de 11.3, cam asa. Fiind mai lung, proprietarul imi poate da jumate, undeva la 370mp deci, cu deschidere de 11 (restul ii punem ca se pierd la garduri smile.gif ). Cam cum imi dau seama daca pot construi ceva cat de cat ok acolo, ma refer de retragerile laterale? Mentionez ca momentan nu am nici un vecin cu casa facauta, doar terenuri goale ca al meu, in stanga ar fi un gard de plasa, atat smile.gif. Credeti ca m-as putea incadra pe aceasta latime la o casuta ce s-ar vrea 90-100mp utili in total, P+M? Adica, dupa calculele mele, as avea nevoie de un 7m-7.5m macar pa latura asta, a.i sa ma pot duce in adancime undeva la 10.5-11m...sa iasa un 50 utili la parter macar (living + bucatarie + wc serviciu, scara si mici chestii)
Altceva: stiu ca mai poti castiga ceva din PUD. E anevoioasa operatiunea asta (bani si timp? )? Adica ma rog, prefer sa nu o fac..dar intreb daca tot sunt la acest capitol..

asa cum spune si Punkt, de cerut poti sa ceri CU ca doar e general pentru tot satul, dar ce te faci ca dupa ce cumperi terenul si pe credit , stai apoi o multime ca sa il scoti din circuitul agricol si sa poti obtine autorizatia de constructie? Am inteles ca tu vrei sa te si apuci de constructie. De ce nu vrei tu sa procedezi ca fetele nu ca baietii si sa arunci o vorba la proprietar sa te ajute sau s-o faca el.

Eu nu m-as baga la deschideri asa mici. Poate sunt eu mai claustrofoba.
Evergreen
de ce nu incerci sa faci casa cu un perete la limita de proprietate (de preferat spre N) ??
unele apartamente au 50 mp asa ca in mod cert o sa ai suficient spatiu smile.gif
CristiALF
Da Mirela, initial asa am vorbit cu proprietara, doar ca deh..dureaza...si nu stiu cat asteapta astia cu creditul dupa mine (banca adica..).
In ce priveste faza cu facutul casei la limita de proprietate:
- se poate face direct fara acte speciale necesare sau acorduri ale vecinilor?
- catre Nord nu prea pot, ca din pacate Nordul acolo e inspre strada, adica spre deschidere sad.gif. Deci daca fac zid la limita proprietatii (intr-o parte), pot face cu zid spre Est (pe stanga), sau spre Vest (pe dreapta)... sad.gif. Si cred ca nu e bine, nu? sad.gif
MirelaLucia
QUOTE (Evergreen @ Nov 29 2007, 14:14) *
de ce nu incerci sa faci casa cu un perete la limita de proprietate (de preferat spre N) ??
unele apartamente au 50 mp asa ca in mod cert o sa ai suficient spatiu smile.gif

eu stiam ca nu ai voie sa faci la limita de proprietate decat daca la limita respectiva umeaza un teren fara constructie pe el, altfel esti obligat sa respecti acei 80-90 cm distanta. Stie cineva mai multe lucruri in acest sens? ma intereseaza si pe mine in cazul in care vine vre un vecin sa construiasca.
CristiALF
Deci in cazul meu as putea sa ma lipsesc la limita de proprietate sa inteleg (dat fiind ca nu e nici o constructie deocamdata la stanga sau dreapta)? Dar ce te faci ca pe partea aia nu ai voie cu geamuri nu? Si e ori Vestul, ori Estul...
Mirela: doar 80-90cm? Pai parca era si chestia cu 3m pt masina de pompieri intr-o parte...nu? ce, pot lasa doar 1m in stanga si unul in dreapta si aia e?
MirelaLucia
QUOTE (CristiALF @ Nov 29 2007, 15:16) *
Deci in cazul meu as putea sa ma lipsesc la limita de proprietate sa inteleg (dat fiind ca nu e nici o constructie deocamdata la stanga sau dreapta)? Dar ce te faci ca pe partea aia nu ai voie cu geamuri nu? Si e ori Vestul, ori Estul...
Mirela: doar 80-90cm? Pai parca era si chestia cu 3m pt masina de pompieri intr-o parte...nu? ce, pot lasa doar 1m in stanga si unul in dreapta si aia e?

Bine in mod normal asa este dar eu vorbeam de minimul acceptat in cazul in care se mai trece cu vederea peste celelalte.

CristiALF
OK, am vorbit si cu prietenul arhitect, ceea ce mi-a spus va spun si voua poate ajuta si pe altii: se poate construi ok pe 10-11m latime, dar..e de evitat. Si asta pentru ca:
- nu ai prea multe libertati de decizie privind arhitectura...
- s-ar putea ca ce economisesti la teren sa cheltui la casa in plus, pentru ca ai spatiu pe care il vei pierde aiurea prin tot felul de holuri de ex, pt ca sus este f probabil sa trebuiasca sa insiri niste dormitoare, asta insemnand holuri catre ele.
- sa faci casa la limita proprietatii - de evitat, unul din motivele cele mai importante ar fi riscul cand vecinul isi face si el casa lipita de tine de ex, tu mergand cu fundatia pana langa a lui si invers, pot aparea probleme in timp daca nu sunt facute bine.
Cam acestea in mare. Drept urmare am decis sa renunt la ideea achizitionarii unui teren cu deschidere sub 12.5-13m de ex...Peste totate astea, in cazul meu, proprietarul nu are nici toate actele gata, acestea ar mai dura inca 2 luni cred, si nu vreau sa astept atata. Mai bine renunt de tot la casa pt parinti si ma concentrez exclusiv de viitoarea mea de la tata socru (proiect/autorizatii/etc..), decat sa stau luni de zile dupa actele unuia si altuia (fie vorba intre noi nici nu iti garanteaza cineva ca dureaza doar 45-60 zile..poate dura si 40 zile, poate dura si 90..., iar conditiile de creditare se tot schimba...)
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.