Sa construim o casa 2007 - Proiectare, Legislatie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95

anca_maria

Ce prompti sunteti!

Multumesc mult. Cu voi chiar poate faca omul casa mai usor!
anca_maria
Daca tot le stiti pe toate, hai sa va intreb si de electrica si salubritate.
Ca eu doar aceste 3 avize le am de obtinut conform CU.
Inca odata multumesc.

gugutata
QUOTE (anca_maria @ Nov 14 2007, 17:29) *
Daca tot le stiti pe toate, hai sa va intreb si de electrica si salubritate.
Ca eu doar aceste 3 avize le am de obtinut conform CU.
Inca odata multumesc.

repet, la mediu ai nevoie de planurile din proiect. Este un aviz care se obtine cu solutia proiectata.

La salubritate e simplu. E vb de un contract de prestari servicii cu firma care ridica gunoiu' in sector sau comuna. Un CU + CVC+ Buletin + Uneori si memoriu de arhitectura. Practic e un contract.

La electrica ai nevoie de un CU + 2 copii dupa anexe + CVC + Cerere

Unele avize sunt de amplasament si se obtin doar cu CU si CVC'ul terenului (Electrica, Radet, Apa Nova), altele sunt mai complexe si se obtin cu solutia proiectata (PSI, Ap. Civ, ISC, Monumente, Mediu altele.)
LED
QUOTE (kondordv @ Nov 14 2007, 16:32) *
Salutare tuturor,

cred ca despre unul ca mine vorbiti, sau mai bine zis proprietari patiti. Sa va povestesc cum stau lucrurile cu drumul servitute. Cu ceva vreme in urma am cumparat un lot mare de teren, l-am parcelat, am facut si drumurile, si am pus parcelele in vanzare, 90% am vandut, bine toate astea in decurs de ceva ani. Normal ca pretul pe mp la parcela era in asa fel incat drumul sa nu fie platit de nimeni. Inca sunt proprietar pe drum, dar aici apar problemele sa va povestesc si voua din punctul meu de vedere, al proprietarului de drum.

Deci am discutat cu primaria sa cedez drumul primariei fara nici un ban, si am fost refuzat. Mai mult decat atat, pe langa faptul ca platesc impozit anual pe drum, primaria mi-a spus sa ma ocup de drum, sa-l pietruiesc, sa-l fac impecabil, bine ca nu mi-a cerut astfalt, ca altfel primaria nu mai da autorizatii de constructii case. Incerc sa merg cat pot de sus ca sa rezolv odata problema. Deci ce vreau sa va spun voua, capul este primaria, eu ca proprietar nu vreau sa mai platesc impozit la acel drum, dar sa mai si investesc in el, de fapt nu e o investitie ci o cheltuiala pentru ca nu voi scoate profit.

Aveti voi alte solutii ca sa nu mai platiti acel drum, ce a-ti face? M-am gandit si la varianta in care cedez drumul cota parte la toti cei ce au case, desigur gratis, si atunci ce va face primaria, va cere tuturor sa asfalteze drumul, atunci e altceva, desi e aberant pentru ca Primaria de aceea are bani de la societate sa se ocupe de spatiile publice!

Oameni buni coruptia e mult prea mare, si mult prea sus, oamenii devin rai intre ei, si asta numai din cauza institutiilor publice care functioneaza defectuos! Numai bine, si mai revin pe forum sa vedem care e solutia dumului servitute!

Problema este in totalitate a ta. Fara suparare dar cred ca tine un pic si de lacomie. In momentul vanzarii ar fi trebuit sa soliciti un pret mai mic pentru suprafata indiviza sau sa cedezi gratuit dreptul de proprietate (varianta asta o puteai numi negociere in numele cumparatorului smile.gif ). My 2c.
kondordv
QUOTE (LED @ Nov 16 2007, 09:43) *
Problema este in totalitate a ta. Fara suparare dar cred ca tine un pic si de lacomie. In momentul vanzarii ar fi trebuit sa soliciti un pret mai mic pentru suprafata indiviza sau sa cedezi gratuit dreptul de proprietate (varianta asta o puteai numi negociere in numele cumparatorului smile.gif ). My 2c.

Daca tu spui ca problema este in totalitate a mea, atunci de ce mai avem nevoie de primarii? Este un drum public si eu cred ca de orice drum public ce face parte dintr-o localitate primaria e raspunzatoare. Nu m-am lacomit deloc la pret, din contra fata de pretul pietei e mai mic, de aceea am si avut clienti foarte multi. In cel mai nefericit caz normal ca drumul va fi cedat tuturor celor ce au case cota parte si gratuit, numai ca eu nu cred ca asase procedeaza, ca apoi sa vina primaria sa traga doua dungi pe asfalt si sa ia taxa de parcare ca in fata oricarui bloc din Timisoara (apoate nu chiar in totalitate). Si nici oamenii care au case acolo nu cred ca vor asfalta vreodata.
vimp
Eu am luat teren cu acces pe un drum de servitute care a ramas in intregime la vanzator. In actul de vanzare cumparare s-a specificat ca fi se garanteaza accesul neconditionat pe respectivul drum. S-a ales solutia asta si nu cea cu cota in diviziune tocmai pentru a se evita problemele ce le-ar putea crea viitorii proprietari. Cred ca acum drumul este in administrarea primariei.

thalia
Buna ziua,
Dorim sa ne apucam de construit casuta noastra din primavara si am luat drumu' obtinerii acestor avize, ca sa le zic asa.
Deocamdata am depus cererea pentru CU.
As dori sa va intreb la cat ma duc obtinerea tuturor avizelor, autoriz de constructie, scoaterea ternului de 800mp din CA?
Casa noastra va avea cel mult 160mp, iar terenu se afla in Balotesti langa DN1 .
Tree sa-mi fac un buget si pentru asta, nu?
Va multumesc anticipat
gugutata
Taxa de autorizare la 160 mp ajunge undeva aprox = 6-700 Roni
Un aviz de mediu costa 100 roni

Atit pt. moment
LED

QUOTE (kondordv @ Nov 16 2007, 09:21) *
In cel mai nefericit caz normal ca drumul va fi cedat tuturor celor ce au case cota parte si gratuit,

Asta era o solutie ultima dar adoptata la momentul vanzarii. Acum o sa te coste suplimentar.

Drumul de servitute creat de catre tine pe un teren parcelat nu este drum public. Ca urmeaza sa devina public este cu totul altceva.
kondordv
QUOTE (LED @ Nov 16 2007, 18:40) *
Asta era o solutie ultima dar adoptata la momentul vanzarii. Acum o sa te coste suplimentar.

Drumul de servitute creat de catre tine pe un teren parcelat nu este drum public. Ca urmeaza sa devina public este cu totul altceva.

Deci in concluzie care este solutia voastra la problema mea? Sa nu-mi spuneti ca drumul ramane mie in proprietate privata, eu platesc impozit, il mai si amenajez, nu scot nici un profit ca deh...cum sa cer bani proprietarilor de case? In cazul asta o sa fac intrare in zona cu bariera si o sa pun o taxa suficient cat sa platesc impozitul, adica locuitorii sa plateasca impozitul si am scapat, sau fac o afacere, pun pret mai mare la intrare platesc si impozitul imi ramane si petnru asfalt, chiar si beculetze poate deschid si magazin de paine si uite asa dintr-o nenorocire fac o afacere, doar petnru ca primaria nu vrea sa ia drumul. O scot eu la capat, problema nu este ca am un drum in proprietate privata, mai rau ar fi sa n-am nimic!

Voi ce solutie aveti, nu uitati sunt un tip corect si nu vreau ca vreun cumparator sa strige dupa mine, dar nici sa fiu un inlocuitor de primarie care face binefaceri si plateste atatea fara sa primeasc absolut nimic, nu pot sa fiu?
CristiALF
Ca sa nu mai deschid un nou topic, o noua chestiune mi-a captat atentia. Vreau sa iau cu cineva un teren de vreo 1000mp, urmand ca mai apoi sa il parcelam intre noi. Parcela efectiva deci 1000mp + drum de servitute de vreo 5m latime. Intrebarea mea este: cand voi merge sa fac parcelarea in 2 de 500mp de ex, exista riscul ca Primaria sa ma puna sa mai dau 3-4m pt drum, a.i sa il faca de 7-8-9m latime? sau drumul odata facut acum 2 ani sau cand o fi, ramane batut in cuie? Intreb asta pt ca tot aud ca acum cand se fac parcelari Primariile cer drum de min 7m latime, iar de pe la 1 Ianuarie tot aud zvonuri de drum de 9m...Acum..in cazul meu particular, o parcelare s-a facut acum 2 ani, eu facand o reimpartire, nu as vrea sa mi-o fur pierzand o groaza de teren...
Thx
LED
QUOTE (kondordv @ Nov 17 2007, 15:16) *
Voi ce solutie aveti, nu uitati sunt un tip corect si nu vreau ca vreun cumparator sa strige dupa mine, dar nici sa fiu un inlocuitor de primarie care face binefaceri si plateste atatea fara sa primeasc absolut nimic, nu pot sa fiu?

Bariera... Daca mie mi-ai fi vandut terenul iar in CVC se specifica faptul ca am acces neconditionat pe drumul de servitute, te-as fi dat in judecata in secunda doi.
Si asta garantat se va intampla daca respectivele contracte sunt redactate asa cum am spus mai sus. Daca nu, problema este grava pentru proprietari. Dar si in conditiile astea se poate formula o actiune in instanta.

O solutie de mijloc ar fi sa cedezi proprietarilor cota parte. Si ca sa nu pierzi suporta ei cheltuielile notariale. Sau platesc la bariera. smile.gif
kondordv
QUOTE (LED @ Nov 19 2007, 12:39) *
Bariera... Daca mie mi-ai fi vandut terenul iar in CVC se specifica faptul ca am acces neconditionat pe drumul de servitute, te-as fi dat in judecata in secunda doi.
Si asta garantat se va intampla daca respectivele contracte sunt redactate asa cum am spus mai sus. Daca nu, problema este grava pentru proprietari. Dar si in conditiile astea se poate formula o actiune in instanta.

O solutie de mijloc ar fi sa cedezi proprietarilor cota parte. Si ca sa nu pierzi suporta ei cheltuielile notariale. Sau platesc la bariera. smile.gif

Pai fi atent, eu in nici un contract cu proprietarii de acuma nu am specificat nimic de acest drum si nici nu s-ar fi cuvenit sa specific atata timp cat in mod normal primaria trebuie sa-l faca drum public si sa-l ia in administrare. Ma uimeste faptul ca gandesti asa, adica numai pentru tine (ca proprietar), nu consider normal ca un proprietar de drumuri sa plateasca impozite pe ceva de care se foloseste toata lumea. Pai ce sunt eu om de binefaceri, muncesc pentru altii???

Iar ultima varianta la care m-am gandit eu, exact ceea ce spuneai si tu mai sus este aceea de a dona terenul cota parte proprietarilor gratis, daca proprietarii nu vor sa-l ia atunci pun taxa celor ce nu vor sa-l ia. Numai ca nu vreau ca sa se ajunga aici pentru ca, acea zona rezidentiala, trebuie sa arate ca o zona rezidentiala, si doar nu o sa astepte unii dintre proprietari sa puna fiecare dintre ei cate un petec de asfalt in fata casei cu culoarea lui preferata. Intr-o tara Europeana si civilizata, primaria trebuie sa ia acel teren!

V-am mai spus, nu fiti rai si va ganditi numai la voi, ganditiva ca trebuie casita o cale de rezolvare normala si comuca care sa faca din acea zona rezidentiala o comunitate restransa. Nu, imediat dau in judecata, mai vad eu dupa 9 ani de judecata care castiga, care reuseste sa care mai mult prin justitie, si altele si altele. Noi romanii trebuie sa gandim putin altfel, ca sa putem construi ceva, sa creem acea comunitate in care nu cautam sa profitam de pe vecinul, sau sa-i dam in cap, sau sa-l dam in judecata, ci sa ajutam vecinul ca sa fim ajutati!

numai bine,
kondordv
LED
Eu nu gandesc in folosul meu. Dar normal mi se pare ca dreptul de proprietate asupra acelei cote indivize sa fie vandut/cedat odata cu lotul propriu-zis. Personal asa am cumparat terenul (pentru ca numai asa se poate face accesul, suprafata parcelata fiind perpendiculara pe drumul principal).

Mai departe amenajarea drumului cred ca va fi exclusiv responsabilitatea noastra, a proprietarilor - bineinteles, dupa ce marea majoritate vor fi terminat constructiile. Oricum este o miscare de bun simt, ar fi anormal sa mergi ca vita pe un drum plin de hartoape si rupt de masini grele.

Pai fi atent, eu in nici un contract cu proprietarii de acuma nu am specificat nimic de acest drum si nici nu s-ar fi cuvenit sa specific atata timp cat in mod normal primaria trebuie sa-l faca drum public si sa-l ia in administrare.

Sincer nu stiu cum ai gandit treaba asta. Proprietarul de drept al terenului cu titlu de drum de servitute esti tu. Nu stiu care este statutul drumurilor publice sau cum un drum de servitute creat de un anumit proprietar devin drum public, insa nu prea vad cum primaria poate lua in administrare un teren care nu ii apartine.

Maine merg la primarie sa-mi iau certificatul de urbanism, o sa pun o intrebare referitor la problema asta. Oricum ma intereseaza si pe mine, pentru ca sunt curios ce se va intampla mai departe cu "strada" pe care am terenul.
dacadrean
sa ne spui si noua ce ti-a raspuns cei de la urbanism

am si eu o problema similara
am cumparat 970mp cu o deschidere de 15.4 cu 63 lungime
vreau sa cedez (vanzare cumparare, donatie, etc) finilor mei 300 mp descidere 11.4 pe o lungime de 26 mp
eu ramanand cu dechidere a drumului de servitute de 4 ml si o distanta de 26 ml dupa care o sa vina terenul meu in suprafata de 649mp patrati pe o lungime de 37 ml si o deschidere de 15.4
si acum interbari:
-pot avea drum de servitute de 4ml?
-ei pot construi pe acea deschidere de 11.4ml avand in vedere ca vem sa facem un duplex ?

multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre
kondordv
QUOTE (LED @ Nov 19 2007, 22:47) *
Eu nu gandesc in folosul meu. Dar normal mi se pare ca dreptul de proprietate asupra acelei cote indivize sa fie vandut/cedat odata cu lotul propriu-zis. Personal asa am cumparat terenul (pentru ca numai asa se poate face accesul, suprafata parcelata fiind perpendiculara pe drumul principal).

Mai departe amenajarea drumului cred ca va fi exclusiv responsabilitatea noastra, a proprietarilor - bineinteles, dupa ce marea majoritate vor fi terminat constructiile. Oricum este o miscare de bun simt, ar fi anormal sa mergi ca vita pe un drum plin de hartoape si rupt de masini grele.

Ma faci sa rad la chestia cu bunul simt la romani, sper sa fie si bun simt dar nu prea cred. O sa incerc sa ma interesez de acest lucru si in Germania ca tot voi locui acolo o vreme, dar sincer mie nu mi se pare deloc normal sa fie asa, acel drum trebuie donat priemariei si sa devina un drum public cu responsabilitatea primariei. Bunul simt e demult disparut de la romani cand e vorba de o comunitate, uita-te la blocuri sa vezi acolo cate neintelegeri si cata ura este intre locatari.

Sincer nu stiu cum ai gandit treaba asta. Proprietarul de drept al terenului cu titlu de drum de servitute esti tu. Nu stiu care este statutul drumurilor publice sau cum un drum de servitute creat de un anumit proprietar devin drum public, insa nu prea vad cum primaria poate lua in administrare un teren care nu ii apartine.

Pai va deveni proprietatea primariei dupa ce il cedez, normal ca nu ma astept sa faca ceva primaria pe drum atata timp cat e al meu.

Maine merg la primarie sa-mi iau certificatul de urbanism, o sa pun o intrebare referitor la problema asta. Oricum ma intereseaza si pe mine, pentru ca sunt curios ce se va intampla mai departe cu "strada" pe care am terenul.

Chiar sunt curios maine ce raspuns o sa ai cu privire la aceasta problema!

LED
Printre altele, decizia de a construi o casa inseamna si renuntarea la mentalitatea de bloc (cel putin pentru mine). Sper ca acest lucru este valabil si pentru viitorii mei vecini. smile.gif

Realitatea germana nu are nimic in comun cu cea de aici. De fapt...mai bine zis ca noi nu avem nimic in comun (cu nimeni). smile.gif
gabone0
Salut,

Am nevoie de un sfat de la profesionistii acestui forum.
Socrii mei au o casa in Targoviste.Casa este in forma de L si este veche de aproape 40 ani.
Pe latura mare , mai mult de jumatate din ea nu are fundatie, iar restul casei ( contruita mai tarziu) are o fundatie....nu stiu cat de buna, insa.
Podul si acoperisul sunt cam subrede, intra apa prin anumite locuri. In fine, clar necesita imbunatatiri substantiale.
Ce vreau eu sa stiu.
Daca vreau sa ridic un etaj mansardat peste toata casa si sa-i fac o fundatie noua (la partea veche sau la toata casa) de ce fel de autorizatii am nevoie?
Care sunt pasii: sa apelez la un proiectant, la un structurist sa vad daca structura casei rezista la inca un nivel ? Trebuie un proiect complet ca si cum as ridica o casa noua sau exista ceva mai simplu de reconditionare, renovare?

Multumesc,

thalia
Da o fuga pana la Serviciul de Urbanism de la Primaria unde se afla casa si acolo obtii cele mai multe informatii referitoare la autorizatii.
Mama mea si-a facut astfel de imbunatatiri la casa ei, iar tipa de la Urbanism a sfatuit-o ce fel de autorizatii trebuie sa obtina.
Evident ca iti va trebui si un proiect daca doresti mansardare.
Numai bine!
QUOTE (gabone0 @ Nov 20 2007, 14:08) *
Salut,

Am nevoie de un sfat de la profesionistii acestui forum.
Socrii mei au o casa in Targoviste.Casa este in forma de L si este veche de aproape 40 ani.
Pe latura mare , mai mult de jumatate din ea nu are fundatie, iar restul casei ( contruita mai tarziu) are o fundatie....nu stiu cat de buna, insa.
Podul si acoperisul sunt cam subrede, intra apa prin anumite locuri. In fine, clar necesita imbunatatiri substantiale.
Ce vreau eu sa stiu.
Daca vreau sa ridic un etaj mansardat peste toata casa si sa-i fac o fundatie noua (la partea veche sau la toata casa) de ce fel de autorizatii am nevoie?
Care sunt pasii: sa apelez la un proiectant, la un structurist sa vad daca structura casei rezista la inca un nivel ? Trebuie un proiect complet ca si cum as ridica o casa noua sau exista ceva mai simplu de reconditionare, renovare?

Multumesc,

gugutata
QUOTE (gabone0 @ Nov 20 2007, 14:08) *
Salut,
Multumesc,

pe scurt:

Certificat de Urbanism
Expertiza Tehnica
Proiect
Aviz Inspectorat
Autorizare
torindan
QUOTE (gabone0 @ Nov 20 2007, 15:08) *

Aproximativ corect. Exista optiunea de "extindere/modernizare" a cladirilor mai vechi (deci nu demolare si apoi construire).

- Te duci la primarie si ceri certificat de urbanism.
- Chemi un inginer autorizat sa faca verificarea structurii (o sa sape sub fundatii in mai multe locuri, o sa dea jos o portiune de tencuiala sa vada starea peretilor, etc) si va face un proiect de structura, iar un arhitect proiectul de arhitectura care sa respecte cerintele certificatului de urbanism
- Depui la primarie dosarul, astepti autorizatia, si dupa aia te apuci de treaba

Dar foarte mult depinde de starea cladirii existente. Daca e foarte subreda, s-ar putea sa fii nevoit sa investesti FOARTE mult ca s-o aduci la un nivel de rezistenta acceptabil.

Dar exista si situatii in care daca dai jos cladirea, nu mai poti construi alta de acceeasi suprafata sau intr-acelasi loc (e depasit POT-ul, inaltimea maxima, trebuie respectate retragerile din CU, e zona protejata sau cine stie ce minuni)

Cere un CU de la primarie...dupa aia cauta un birou de proiectare si vorbeste cu ei.
LED
Bun. Am fost astazi la primarie, mi-am rezolvat problemele si am pus si o intrebare legata de drum.

Primaria NU amenajeaza niciun drum aflat in proprietatea lui x-ulescu si nici NU il poate obliga pe respectivul sa il amenajeze. De asemenea, drumul de servitute aflat in proprietatea mai multor parti trebuie amenajat de respoectivii - din nou, primaria NU ii poate obliga sa faca acest lucru...dupa cum am presupus corect acest lucru tine de bunul simt al locatarilor de pe aceea "strada".
In ambele cazuri accesul public poate fi restrictionat dupa bunul plac al proprietarului/proprietarilor (ceea ce e un lucru bun daca ma intrebati pe mine, mai ales daca este o zona in care se construieste intens).

Primaria amenajeaza doar drumurile al caror drept de proprietate a fost cedat catre ea.

Practic pentru tine sunt valabile ambele variante la care te-ai gandit, adica sa inchizi si sa pui taxa (dar nu cred ca ti-ai dori asta dpdv al relatiilor cu proprietarii loturilor) sau sa le cedezi cota parte si la revedere (caz in care fac ce vor dupa aceea).
kondordv
QUOTE (LED @ Nov 20 2007, 21:56) *
Practic pentru tine sunt valabile ambele variante la care te-ai gandit, adica sa inchizi si sa pui taxa (dar nu cred ca ti-ai dori asta dpdv al relatiilor cu proprietarii loturilor) sau sa le cedezi cota parte si la revedere (caz in care fac ce vor dupa aceea).

Pai niciuna din astea doua, nu ti-am zis ca intentia este sa donez gratuit primariei? Asta si urmeaza sa fie facut, drumul va fi cedat primariei si "la revedere" cum ziceai tu. Daca dau cota parte la fiecare apar din cate am auzit altfel de probleme, de genul ca ar trebui o lista cu banii si semnaturile de la toti, cineva sa faca asta si sa duca impozitul la primarie, in fine, toti locatarii platesc taxe la primarie, primaria la randul ei se va folosi de drum, pentru posta, stalpi de curent, altele deci primaria va trebui sa primeasca pana la urma drumul si sa-l administreze. E o comunitate si asa e normal.

Si inca ceva, oamenii care abia construiesc o casa, ce sa mai zic pana si terenul l-au cumparat cu rate, crede-ma, drumul va fi ultimul lucru la care se vor gandi sa faca ceva, desi din punctul meu de vedere e cel mai important.

Azi am avut ceva treburi prin oras, si dupa ceva ploi asa am vazut Timisoara asta de-mi era scarba sa ma uit, peste tot noroi, cu picioarele te feresti si pana pe trotuare sa nu calci in noroi, e la fel cu "cocina" unui porc. Asa mi-e de greata de tara asta de cateodata imi vine sa-mi iau campii, daca primaria din toate taxele alea nici macar spalatul nu-l garanteaza ce sa mai zicem? Maine plec in Germania, sper sa-mi revin putin, iar cand ma intorc, sper sa nu fiu socat de tara asta cenusie.

Ma intreb uneori oamenii de afaceri care au posibilitati dincolo de ce accepta sa ramana aici? Prefera mizerie in jur si bani multi, sau o viata decenta intr-o lume civilizata unde e curat tot timpul? Mediul nostru, de multe ori mie imi provoaca stres si...gata nu mai zic nimic sa nu deviez de la subiect.

Apropo care e mentalitatea la bloc de care spuneai? La ce te referi?
LED
QUOTE (kondordv @ Nov 20 2007, 21:58) *
Apropo care e mentalitatea la bloc de care spuneai? La ce te referi?

Mai mult la comportament faceam referire...ai spus si tu intr-un post mai sus. Raca, ura, barfa, certuri, scandaluri. Pana sa plec de la ai mei si sa ma mut cu sotia am locuit numai in zone selecte, ca sa zic asa, cu oameni de calitate. Unde locuiesc acum marea majoritate sunt sub orice critica.

Noroaie gasesti peste tot la noi, in Bucuresti (sau langa). Si pot sa spun cu mana pe inima ca cele mai jegoase cartiere noi si de intindere mare sunt cele din Pipera. Cel de pe partea dreapta, care face legatura cu Andronache, exceleaza la capitolul asta. O imensa groapa cu noroi.

Si ca uitasem, primaria nu cred ca poate refuza "donatia". smile.gif

Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.