QUOTE (kondordv @ Nov 14 2007, 16:32)

Salutare tuturor,
cred ca despre unul ca mine vorbiti, sau mai bine zis proprietari patiti. Sa va povestesc cum stau lucrurile cu drumul servitute. Cu ceva vreme in urma am cumparat un lot mare de teren, l-am parcelat, am facut si drumurile, si am pus parcelele in vanzare, 90% am vandut, bine toate astea in decurs de ceva ani. Normal ca pretul pe mp la parcela era in asa fel incat drumul sa nu fie platit de nimeni. Inca sunt proprietar pe drum, dar aici apar problemele sa va povestesc si voua din punctul meu de vedere, al proprietarului de drum.
Deci am discutat cu primaria sa cedez drumul primariei fara nici un ban, si am fost refuzat. Mai mult decat atat, pe langa faptul ca platesc impozit anual pe drum, primaria mi-a spus sa ma ocup de drum, sa-l pietruiesc, sa-l fac impecabil, bine ca nu mi-a cerut astfalt, ca altfel primaria nu mai da autorizatii de constructii case. Incerc sa merg cat pot de sus ca sa rezolv odata problema. Deci ce vreau sa va spun voua, capul este primaria, eu ca proprietar nu vreau sa mai platesc impozit la acel drum, dar sa mai si investesc in el, de fapt nu e o investitie ci o cheltuiala pentru ca nu voi scoate profit.
Aveti voi alte solutii ca sa nu mai platiti acel drum, ce a-ti face? M-am gandit si la varianta in care cedez drumul cota parte la toti cei ce au case, desigur gratis, si atunci ce va face primaria, va cere tuturor sa asfalteze drumul, atunci e altceva, desi e aberant pentru ca Primaria de aceea are bani de la societate sa se ocupe de spatiile publice!
Oameni buni coruptia e mult prea mare, si mult prea sus, oamenii devin rai intre ei, si asta numai din cauza institutiilor publice care functioneaza defectuos! Numai bine, si mai revin pe forum sa vedem care e solutia dumului servitute!
Problema este in totalitate a ta. Fara suparare dar cred ca tine un pic si de lacomie. In momentul vanzarii ar fi trebuit sa soliciti un pret mai mic pentru suprafata indiviza sau sa cedezi gratuit dreptul de proprietate (varianta asta o puteai numi negociere in numele cumparatorului
). My 2c.