Sa construim o casa 2007 - Proiectare, Legislatie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95

thalia

Buna!
Va tot citesc si imi notez lucruri care mi se par de folos!
Aseara am sunat pe tipul de la Urbanizare si mi-a dat cu ceva in cap cand mi-a zis ca terenu TREBUIE scos din CA!
Problema e ca sunt constransa de distanta, ca noi nu stam in Bucuresti.
A ramas ca va merge sotzu sapt viitoare la el si vom dicuta cum vom face cu scoaterea din CA, zicea ca are pe cineva care se ocupa de chestia asta (alergatu pe la institutii).
Acum imi fac o mie de probleme ca nu stiu exact ce implica alergatura asta si cat sa-i dau omului?
Voi aveti idee cam pe unde se umbla si cat se da?
In cazul in care nu ne intelegem, exista firme de imobiliare care sa se ocupe de scoaterea terenului din CA?

A doua chestie pe care vroiam sa va rog, sa-mi recomandati si mie o firma care sa-mi faca studiul geologic al pamantului.
Ma gandesc sa castig timp si sa merg in paralel cu lucrurile astea doua...
Va multumesc frumos!

gugutata
un comision de curierat costa cam 50 Euro. Asta inseamna depus dosar, ridicat dosar, livrat la beneficiar.

LE: Urmareste discutia ASTA pe aria de Jurnal

Clovis
Eu cred, de fapt nu cred asa spune legea, ca si peste 20 de ani poti fi amendat daca nu ai autorizatie (cu conditia ca bineinteles blocul sa mai fie in picioare laugh.gif ).Deci daca ai daramat fara autorizatie e bine sa incerci sa iti faci rost de ea ca nu se stie ce se va intampla peste cativa ani. Daca incep astia cu controale?
noha_1508
Proprietarul din fata este obligat de lege sa iti lase drum de servitute dar si tu esti obligat sa ii platesti. In caz contrar, fiind drum privat, iti poate interzice accesul.
In cazul in care un proprietar are o suprafata de teren mai mare si face parcelare, el poate stabili un pret mai mare pe mp util in care ai si cota de drum, sau iti poate vinde la un pret mai mic dar platesti drumul separat. In orice situatie, la notar se specifica si accesul.
CristiALF
Salut,

Momentan sunt in cautare de teren. Am gasit undeva un lot bun, dar cam scump, cu tot cu drumul de servitute ar fi la 70.000 EUR pt un teren efectiv de aproape 500mp sad.gif
Ar exista o posibilitate sa ma unesc cu tata socru si sa luam impreuna, eu un pic mai mult, a.i. sa platesc doar un maxim40-45.000 EUR partea mea.
Acum...terenul e aproape patrat, avand o deschidere la drum de servitute de vreo 21m. Ma gandeam cum as putea sa il impart a.i sa avem amandoi deschidere, si sa ramana loc de cate o casuta pe fiecare petec ramas.
Am atasat o schita generica, pt un teren teoretic de 400mp cu laturile de 20ml. Daca l-as imparti in mod egal, cu deschideri egale, ar rezulta pt fiecare 10ml deschidere, ceea ce este putin (nu neaparat ca deschidere in sine, ci mai apoi sa faci casa..). Asa ca m-am gandit la o altfel de impartire, aprox ca in figura atasata, a.i parcela 1 sa ramana cu o deschidere de 15ml sa zicem, iar parcela 2 cu 5ml, suficienti sa intre masina personala, oameni, pompieri, etc...In aceasta configuratie ramane loc de casa pt ambii proprietari.
Ideea este: se poate asa ceva? Pt lotul nr 1 e clar ca nu ar fi probleme majore la obtinerea autorizatiei de constructie, dar lotul 2 ar intampina probleme din cauza deschiderii de doar 5ml?
Alte idei de impartire care sa fie ok?
O alta intrebare: daca iau eu tot lotul pe numele meu, imi fac casa undeva sa ma incadrez in lotul 1 de pe schema, si pe urma dezmembrez parcela ca in schema rezultand si lotul 2 liber, e vreo problema? Se poate face asa a.i si lotul 2 sa ramana valid pt constructie mai apoi?
Thx.

PS: scuze, nu pusesem poza biggrin.gif, s-a rezolvat acum.
claudiu1
Depinde de zona, cat este impusa deschiderea minima.
Se poate construi un duplex pe terenul cumparat in comun, dupa care, la nevoie, se face dezmembrarea in 2 loturi cu cate o 1/2 de duplex fiecare.
CristiALF
Da, dar ideea cu duplexul nu merge, pentru ca eu vreau sa construiesc anul viitor, pe cand tata socru' nu.

GERULA2006
cel mai bine mergi la Primarie si intrebi acolo.Iti vor zice ei ce conditii au pentru a emite AC.
In ce comuna ai gasit?
Neohori
O alta impartire ar putea fi ca cea de mai jos. Drumul de servitute nu e obligatoriu sa fie de 3 m poate fi 2,5m
Neohori

Nu pot atasa schita . Dar , pe partea dreapta a schitei tale se lasa un drum de servitute de 2,5-3m pe toata lungimea parcelei. Pe partea stinga a schitei vor rezulta 2 parcele de aprox. 170metri patrati /17 arii. Doua dreptugiuri cu L=17metri si l=10 metri.
Impartirea este destul de dificila datorita figurii geometrice , voi mai analiza situatia data si i-ti voi comunica.
CristiALF
QUOTE (Neohori @ Nov 11 2007, 01:40) *
Nu pot atasa schita . Dar , pe partea dreapta a schitei tale se lasa un drum de servitute de 2,5-3m pe toata lungimea parcelei. Pe partea stinga a schitei vor rezulta 2 parcele de aprox. 170metri patrati /17 arii. Doua dreptugiuri cu L=17metri si l=10 metri.
Impartirea este destul de dificila datorita figurii geometrice , voi mai analiza situatia data si i-ti voi comunica.

Merci, am inteles ideea, dar nu e o rezolvare prea buna pentru ca e aproape acelasi lucru ca si cum as imparti direct parcela in 2 cu deschidere de 10m la drumul de servitute deja existent (si pe care oricum il platesc si pe el). Deci..de ce sa pierd 60mp cu alt drum de servitute in dreapta, alte acte, alta deschidere, etc..cand as putea foarte bine sa las cum e acum (cu serviutea figurata de mine in fata) si sa impart pe 2? Tot 10m ar fi deschiderea, rezultand 200mp de fiecare parcela.
sorin_
Tot respectul pentru cei ce scriu pe aceste forumuri! Asa mai ne documentam si noi cei fara prea multe cunostinte de specialitate!
Dupa lupte seculare am reusit sa obtin CU si scoaterea din circuitul agricol, iar acum ii dau zor cu diverse avize.
Ce ma intriga un pic e faptul ca in CU scrie ca :"Aliniamentul imprejmuirii se va face in functie de cel existent in zona". Toate bune si frumoase, dar asta inseamna sa pun gardul dincolo de limita mea de proprietate si foarte aproape de stalpii de curent (asa cum au ceilalti vecini din zona). Se poate asa ceva sau sa-mi fixez gardul la limita de proprietate? Stiu ca cei din Primarie dau raspunsurile "corecte", dar vroiam sa mai aflu si parerea altora ce s-au confruntat cu asa ceva!
In plus, v-as ramane recunoscator daca va uitati putin pe ce am gandit eu ca si impartire a casei si-mi oferiti sfaturi utile! Cand vad preturile ce se vehiculeaza, parca ma sperie un pic suprafata de 2x158mp! Stiu ca un cost cat de cat corect poate fi aflat doar dupa DDE, dar incercam o ergonomie a spatiilor, fara a renunta la nevoia de spatiu suplimentar comparativ cu apartamentul actual!
Neohori
Adevarul ca e f mic terenul (forma geometrica si laturile ) pt a construi 2 case separate 1 fata de cealalta+ ceva spatiu pt masina +citeva flori...., vor iesi 2 case ingramadite in acest fel. Zicea cineva de un duplex sau supraetajat sau lamurit socru sa va dea voua tot terenul , ca si asa e mic , sa va faceti o casa calumea laugh.gif , nu 2 casute de camping
CristiALF
Da, stiu ca e putin teren pt 2 case - de fapt nu neaparat terenul ar fi mic, ci forma lui patratoasa nu e buna in acest caz. Tata socru vroia o parcela ca o posibila investitie wink.gif, iar eu o parcela pentru a le face casa alor mei (eu urmand sa imi fac casuta cu pretena la tata socru in curte in Bucurestii Noi, peste ceva timp biggrin.gif ).
Am vorbit azi si am decis sa renuntam la idee, nu e buna, pretul e si el mare. Daca nu gasesc teren bun pentru a le face alor mei, s-ar putea sa ma bag la un teren ca si investitie cu tata socru, vedem smile.gif
eda
Drumul de servitute trebuie sa aiba minim 3,5 m pentru a permite accesul pompierilor!
Techno
Ideea e ca nici proprietarul din fata nu plateste ceva pe drumul de servitute, acesta ramane in proprietatea vanzatorului. Pana cand? Pana vinde totat suprafata si apoi cedeaza si drumul neavand ce face doar cu o fasie. E, aici e intrebarea il vinde sau cedeaza gratuit? Ce va face notarul la vanzarea lotului cu privire la servitute?
trestie-de-balta
QUOTE (Techno @ Nov 12 2007, 00:10) *
Ideea e ca nici proprietarul din fata nu plateste ceva pe drumul de servitute, acesta ramane in proprietatea vanzatorului. Pana cand? Pana vinde totat suprafata si apoi cedeaza si drumul neavand ce face doar cu o fasie. E, aici e intrebarea il vinde sau cedeaza gratuit? Ce va face notarul la vanzarea lotului cu privire la servitute?

bre, s-ar putea sa-l tina el in proprietate pana vinde si cel ce detine terenul limitrof drumului vostru.
e posibil ca cel ce detine terenul sa vrea sa parceleze terenul si sa foloseasca drumul vostru, astfel castigand suprafata necesara care trebuia s-o lase pentru un drum.
astia care cumpara terenuri mari si le parceleaza se mai inteleg intre ei, dar nu mereu.
ar trebui sa-l intrebi pe cel care vinde care e treaba.

anca_maria
QUOTE (thalia @ Nov 9 2007, 12:56) *
Buna!
Va tot citesc si imi notez lucruri care mi se par de folos!
Aseara am sunat pe tipul de la Urbanizare si mi-a dat cu ceva in cap cand mi-a zis ca terenu TREBUIE scos din CA!
Problema e ca sunt constransa de distanta, ca noi nu stam in Bucuresti.
A ramas ca va merge sotzu sapt viitoare la el si vom dicuta cum vom face cu scoaterea din CA, zicea ca are pe cineva care se ocupa de chestia asta (alergatu pe la institutii).
Acum imi fac o mie de probleme ca nu stiu exact ce implica alergatura asta si cat sa-i dau omului?
Voi aveti idee cam pe unde se umbla si cat se da?
In cazul in care nu ne intelegem, exista firme de imobiliare care sa se ocupe de scoaterea terenului din CA?

A doua chestie pe care vroiam sa va rog, sa-mi recomandati si mie o firma care sa-mi faca studiul geologic al pamantului.
Ma gandesc sa castig timp si sa merg in paralel cu lucrurile astea doua...
Va multumesc frumos!

Incerc sa iti raspund eu la ambele intrebari, pentru ca tocmai scot din CA un teren.
Din ce ti-a recomandat punkt sa citesti probabil ai vazut ca am scris ca mi-a cerut un escroc 13 milioane sa-mi faca chestia asta. Enorm! Si eu m-am speriat ca nu ma descurc, dar in conditiile astea n-am avut incotro. In realitate ma va costa cam 5 milioane.
Procedura e asa:
1. Inainte de toate trebuie sa ai certificatul de urbanism si planul de incadrare in zona vizat de primarie.
2. daca terenul e in Ilfov, te duci la ANIF (in comuna Berceni) cu 2 dosare care sa contina in copie:
- certificatul de urbanism;
- planul de amplasament;
- actul tau de proprietate;
- cadastrul;
- C.I. sau B.I. al proprietarului.
Iti dau ei o cerere pe care o completezi acolo si platesti o taxa de 240 RON (sau mai mult, depinde ce suprafata de teren scoti din CA. pana la 500 mp este 240 RON).
Vede inginerul ala al lor daca iti trece vreo lucrare de irigatii pe teren si daca da, o traseaza pe planul de amplasament. lasi dosarele acolo ca sa le trimita ei la Giurgiu si cica in 2 saptamani te suna sa te duci sa iei avizul.

Dupa care te duci la ancpi, scoti un extras de carte funciara si depui alte 3 dosare cu aceleasi copii de mai sus, impreuna cu avizul anif. mai platesti vreo 25 RON la ancpi.
Daca mai vrei detalii (adresele si nr. de tel. ale institutiilor, cere-mi, ca ti le dau).
Succes!

Daca n-ai gasit sa-ti faci stiudiul geo, iti dau contactul inginerului care mi l-a facut mie. E foarte bun (si subtire).
Da-mi un semn.
sorin_
Pentru cei interesati: S-a mutat sediul APM Ilfov. Deci cine vrea aviz de la mediu da fuga in aleea Lacul Morii nr.1(zona barajului din Crangasi). Apoi plata taxei de 100 lei la orice oficiu postal(aici+3,4lei) sau la Trezoreria Ilfov, care bineinteles ca e tot in Lucretiu Patracanu!
kondordv
Salutare tuturor,

cred ca despre unul ca mine vorbiti, sau mai bine zis proprietari patiti. Sa va povestesc cum stau lucrurile cu drumul servitute. Cu ceva vreme in urma am cumparat un lot mare de teren, l-am parcelat, am facut si drumurile, si am pus parcelele in vanzare, 90% am vandut, bine toate astea in decurs de ceva ani. Normal ca pretul pe mp la parcela era in asa fel incat drumul sa nu fie platit de nimeni. Inca sunt proprietar pe drum, dar aici apar problemele sa va povestesc si voua din punctul meu de vedere, al proprietarului de drum.

Deci am discutat cu primaria sa cedez drumul primariei fara nici un ban, si am fost refuzat. Mai mult decat atat, pe langa faptul ca platesc impozit anual pe drum, primaria mi-a spus sa ma ocup de drum, sa-l pietruiesc, sa-l fac impecabil, bine ca nu mi-a cerut astfalt, ca altfel primaria nu mai da autorizatii de constructii case. Incerc sa merg cat pot de sus ca sa rezolv odata problema. Deci ce vreau sa va spun voua, capul este primaria, eu ca proprietar nu vreau sa mai platesc impozit la acel drum, dar sa mai si investesc in el, de fapt nu e o investitie ci o cheltuiala pentru ca nu voi scoate profit.

Aveti voi alte solutii ca sa nu mai platiti acel drum, ce a-ti face? M-am gandit si la varianta in care cedez drumul cota parte la toti cei ce au case, desigur gratis, si atunci ce va face primaria, va cere tuturor sa asfalteze drumul, atunci e altceva, desi e aberant pentru ca Primaria de aceea are bani de la societate sa se ocupe de spatiile publice!

Oameni buni coruptia e mult prea mare, si mult prea sus, oamenii devin rai intre ei, si asta numai din cauza institutiilor publice care functioneaza defectuos! Numai bine, si mai revin pe forum sa vedem care e solutia dumului servitute!
gugutata
pai la Lacu' Morii e de cind lumea si pamintu'! huh.gif . S'a mutat de acolo?
anca_maria
QUOTE (sorin_ @ Nov 14 2007, 16:12) *
Pentru cei interesati: S-a mutat sediul APM Ilfov. Deci cine vrea aviz de la mediu da fuga in aleea Lacul Morii nr.1(zona barajului din Crangasi). Apoi plata taxei de 100 lei la orice oficiu postal(aici+3,4lei) sau la Trezoreria Ilfov, care bineinteles ca e tot in Lucretiu Patracanu!

Buna informatie!
Ce acte depui la mediu? In cate copii?
Multam.
sorin_
QUOTE (punkt @ Nov 14 2007, 16:47) *
pai la Lacu' Morii e de cind lumea si pamintu'! huh.gif . S'a mutat de acolo?

Sorry, mie mi s-a dat adresa din Lucretiu Patrascanu. Iar acolo nu am fost singurul care m-am plimbat prin Bucuresti. Din ce am inteles de la vechiul sediu nu s-au mutat asa de mult. Eu ma refer la Ilfov, care aici e intr-o sectiune neterminata a cladirii, deci nu cred ca sunt acolo de prea mult. Daca m-am inselat: scuze! Sper ca altii sa mearga direct la locatia corecta si sa nu mai patimeasca precum mine.
Si pe site e adresa eronata: http://www.anpm.ro/regionale.aspx#ARPM. Eu am incercat sa aflu inainte unde sa ajung, dar...
Apropos: Avizul de apa si canal de unde se obtine? Locatia mea e in Magurele jud. Ilfov![u]
sorin_
QUOTE (anca_maria @ Nov 14 2007, 17:10) *
Buna informatie!
Multam.

1.Fisa tehnica in 2 exemplare originale semnate si stampilate de arhitect.
2.Copia certificatului de urbanism cu cele 2 anexe.
3.Copia actului de proprietate.
4. Chitanta(dupa ce platesti).
gugutata
QUOTE (anca_maria @ Nov 14 2007, 17:10) *
Buna informatie!
Multam.

Toate planurile casei: plan de situatie, plan subsol, parter, etaj , mansarda, invelitoare sau terasa + memoriu de arhitectura + fise tehnice completate de arhitect in 3 exemplare.

Se mai adaoga: CVC'ul terenului + C.U. cu anexele lui (plan de situatie si plan de incadrare in zona)

Avizu' de mediu se da cu solutia proiectata. Toate plansele trebuiesc stampilate de un arh. membru OAR+stampila firmei unde lucreaza (asociat sau angajat).
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.