Sa construim o casa 2007 - Proiectare, Legislatie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94

tibik

Buna ziua,

Apelez la dumneavoastra cu rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am cumparat un teren intravilan agricol, pe raza Judetului Ilfov. Doresc
sa il scot din circuitul agricol si nu stiu exact ce trebuie sa fac, de unde sa incep.
Stiu doar ca trebuie sa scot un certificat de urbanisb, dar dupa asta ceata totala.
De la primarie mi s-a spus ca nici ei nu stiu mai departe, dar ca cunosc ei pe cineva care se ocupa....
Eu as vrea sa ma ocup personal de asta.

Va multumesc anticipat,
T. Pascu
cretu22
Hai sa povestesc prin ce-am trecut eu:Am cumparat un teren intravilan agricol,in ianuarie 2007, de fapt o gradina de 450 mp, cu intentia de a construi o casuta.Ma duc la primaria comunei respective si solicit eliberarea unui certificat de urbanism in vederea constructiei casei.Pas, mi se spune, vino mata cu un menoriu tehnic in care un proiectant sa spuna ce vrei sa construiesti acolo, niste schite etc,... Vin cu memoriul, imi elibereaza certificatul de urbanism si imi trece printre avize si " schimbarea categoriei de folosinta a terenului din intravilan agricol in intravilan curti constructii".Ma duc la Oficiul de cadastru din Ploiesti pentru acest aviz.Bineinteles ca iar nu aveam basca... O cucoana (ca doamna nu pot sa-i spun) imi explica urmatorul aspect:Pe planul cadastral care a stat la baza contratului de vanzare-cumparare a terenului proiectantul trebuie sa deseneze casa si sa stampileze, dupa care cadastristul care a intocmit planul sa puna si el o stampila.Ma duc la proiectant, ii explic ce vrea "cucoana", imi deseneaza casa, imi stampileaza, vorbesc cu cadastristul sa stampileze si el, surpriza:el poate sa faca asta in schimbul a 3-4 milioane lei vechi pentru ca trebuie sa se deplaseze din nou la fata locului, sa ridice din nou ,etc.L-am trimis la plimbare si m-am dus din nou la oficiul de cadastru.Aceeasi cucoana, precizez aceeasi imi spune: AAAAAA, extrasul de carte funciara este mai vechi de o luna de zile,mergi mata la biroul de la Campina si scoate un alt extras, de parca intre timp se schimbase ceva la respectivul teren.Du-te la Campina, plateste taxa de urgenta 1 milion, zic :mi-l da-ti acum? ( asa se precizeaza pe site-ul ANPCI), AAAA nu vino matale maine, dar dupa ora 13 ca pana atunci lucram numai cu persoanele juridice si fizice autorizate.Iau si acest extras, cu el in dinti ma duc la o cunostinta a unei cunostine (lantul slabiciunilor), si dupa 2 luni de la depunere sunt anuntat sa ma duc la Cadastru sa platesc taxa de 2,3 mil. lei si sa ridic o amarata de foaie A4 prin care un director de directie agricola este de acord cu schimbarea categoriei de folosinta a acelui amarat de teren.Bataie de joc.

tibik
Salut cretu22.
Ca e o bataie de joc peste tot nu e de mirare. Eu incerc de mai mult timp sa strang informatii despre acest proces aparent simplu. Rezultatul: nimic. Am scris la oficiul de cadastru => nimic; la: ANIF Centrala" <centrala@anif.ro> wrote:>Va adresati sucursalei noastre Olt-Arges.>E-mail:anifgr@zappmobile.ro , anifoa@yahoo.com => nimic; Tot ce am gasit este legat de terenuri extravilale, unde treaba este mai complicata un pic (vezi mai jos). In rest se pare ca sunt cativa cetateni care detin informatia, dar care din asta traiesc si tac precum melcii. Pana la urma am sa apelez la 'cunostinta cunostintei'.
smile.gif
ANEXA MESAJ (sursa: http://www.avocatnet.ro/content/forum|disp...D_13233/.html):
"Adresati-va Oficiului Judetean de Cadastru si Geodezie. Am gasit pe net:
Scoaterea terenurilor din circuitul agricol
1 - Cerere de solicitare din partea beneficiarului de investitii, pentru scoaterea terenului din circuitul agricol; se completeaza pe formular tipizat, de catre proprietarul terenului.
2 - Certificat de urbanism, cu specificarea obiectivului de investitii la care se ataseaza, extras din planul urbanistic (copie xerox) (P.U.G. P.U.Z. sau P.U.D. dupa caz) vizat de primarie, format A4, cu delimitare imobilului aflat in proprietate si specificarea proprietarului. + Hotararea Consiliului Local de aprobare a planului urbanistic, (copie xerox).
3 - Actul de proprietate, in copie xerox, legalizata prin notariat.
4 - Plan de incadrare in zona al amplasamentului obiectivului de investitie, care va cuprinde :
- denumirea localitatii pe teritoriul careia se amplaseaza obiectivul de investitii
- limita intravilanului existent
- specificarea proprietarului (nume si prenume sau denumirea firmei)
- delimitarea imobilului aflat in proprietate
- precizarea lucrarilor de imbunatatiri funciare afectate (daca exista); planul se va viza de biroul de urbanism din cadrul primariei, spre neschimbare.
5 - Plan de situatie al amplasamentului obiectivului de investitie, redactat la o scara convenabila, de catre o persoana autorizata de catre O.N.C.G.C. - O.J.C.G.C. care va evidentia:
- delimitarea si cotarea imobilului aflat in proprietate, cu specificarea suprafetelor.
- pozitionarea si cotarea obiectivului de investitii, in cadrul imobilului aflat in proprietate, dimensionarea cailor de acces
- categoriile de folosinta existente si transformate, in urma scoaterii terenului din circuitul agricol; planul se va viza de biroul de urbanism din cadrul primariei, spre neschimbare.
6 - Memorial justificativ al lucrarii, care sa cuprinda :
- specificarea proprietarului de teren si a obiectivului de investitii
- denumirea localitatii pe teritoriul careia se amplaseaza obiectivul de investitii
- descrierea amplasamentului terenului aflat in proprietate
- categoriile de folosinta care urmeaza a se transforma in urma scoaterii terenului din circuitul agricol
7 - Intabulare, documentatie pentru obtinerea numarul cadastral provizoriu (daca exista) pentru imobilul pentru care se solicita scoaterea terenului din circuitul agricol.
8 - Studiu Pedologic ; Documentatia de incadrare in clase de calitate, intocmita de Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice - Comuna Voluntari, Sos. Afumati nr.ll, tel. 240.35.40
9 - Expertiza de evaluare a terenurilor conform prevederilor anexei 1 la O.U.G. 102 / 2001. efectuata de evaluatori atestati de Ministerial Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor si de Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania.
10 - Dispozitiile de plata (chitantele) a taxelor de scoatere a terenului din circuitul agricol. Se platesc la Oficiile Postale.

Documentele de mai sus se vor prezenta in ordinea specificata, intr-un dosar cu sina.
Se vor prezenta numai copii xerox ale documentelor."

anca d
Si noi a trebuit sa scoatem din interavilan agricol in construibil tot in Ilfov. A durat cam o luna pentru ca erau diversi indivizi in concediu, dar am rezolvat. Sunt ceva drumuri de facut, dar pare mai complicat decat este. Sau poate noi am fost norocosi? tongue.gif . Am depus primele acte pe 16 august si am ridicat hartia de la Ministerul Agriculturii pe 10 septembrie.
Au fost o spaga la Giurgiu, ca sa ne dea hartia pe loc, taxe cat cuprinde in total vreo 550 ron dar am rezolvat-o. Succes si nervii tari!
tibik
Buna Anca,
Te rog, poti sa-mi spui macar de unde sa incep?
Dupa ce iau cerificatul de urbanism incotro o iau? Spre oficiul de cadastru sau spre Giurgiu? Sunt derutat un pic pentru ca nu stiu unde este capatul acestei sfori.cursing.gif
Multumesc.
anca d
Iti trebuie 2 dosare cu: copii xerox dupa actul de vanzare cumparare, certif de urbanism, memoriu tehnic de la arhitect, fisa corpului de proprietate, fisa de cadastru si intabularea, si o alta schema cu pozitionarea casei pe care ti-o face arhitectul (semnata si stampilata, anexa la CU), plan de incadrare in zona (scara 1:20000), tot de la arhitect. Cu aceste dosare te duci in comuna Berceni si il cauti pe ing. Dobre, care trebuie sa-ti dea o semnatura pe una din foi (nu mai stiu pe care). Apoi cu acel dosar te duci la Giurgiu la Administratia Nationala de Imbunatatiri Funciare(e o casa veche la iesirea din Giurgiu spre Zimnicea, inainte de pod). Acolo ai o taxa de 250 ron si vezi cum te "descurci" ca poti sa iei hartia in 10 min (noi am reusit). Apoi te duci sa iei un extras de carte funciara pt informare de la ANCPI la sediul de langa Univ Romano-Americana. Aici iti trebuie o copie dupa contractul de vanzare-cumparare si platesti o taxa 15-20 ron, nu mai stiu. Cu extrasul pe care-l iei a doua zi faci trei dosare ca primele 2, anexezi si hartiile obtinute si depui la ANCPI din Kiseleff langa Piata Presei. Tot de acolo vei ridica si exrtasul pt informare. Aici mai platesti 250 ron si astepti inca 2-3 sapt, poate mai rpd sa iei dosarul cu hartia finala de la Ministerul Agriculturii , pe la IMGB, pe undeva , intr-un bloc. O sa-ti dea un nr de inregistrare si un tel sa suni sa vezi daca e gata.
Cam asta e tot! biggrin.gif
Succes!
tibik
Buna Anca,
Sa iti dea Dumnezeu sanatate!
Multam!

gugutata
sau faci un PUZ, daca terenu' e mare si scoti doar suprafetele rezultate din studiu, cele construite si asfaltate.
tibik
Salut punkt 's not dead, lol,
Terenul e mic, 500mp, abia se zareste din Google Earth.
In plus, PUZ-ul exista.
Oricum mutumesc!
gugutata

pai, atunci nu se justifica. Am o lucrare babana, pe aproximativ 10 Ha (100.000 mp) unde se doreste construirea unui cartier. Doar scoaterea din circuit il ajunge pe proprietar 100.000 Euro. O suma mare. Atunci se face un PUZ si scoti din circuit aprox. 30 %. E mai convenabil.

Pt. o parcela de 500 mp chiar ca nu se justifica bataia de cap.
Clovis

Eu am scapat laugh.gif Am luat si autorizatia am terminat si lucrarea. Si toate astea in 7 luni. Vai ce rapid am fost laugh.gif
angelinne
Pai si nu imi zici si mie mai multe amanunte?

Eu am terminat si cu Proiect Bucuresti.Am primit autorizatia dupa o saptamina (si nu am avut nici o relatie biggrin.gif ).M-am mirat si eu si mirarea mi-a fost si mai mare cind am aflat ca nu mai trebuie sa platesc nimic! Adica cu 250 ron am rezolvat treaba asta!
Acum urmeaza sa depun dosarul la Inspectia de Stat in Constructii!
Revin cind mai am amanunte!

Clovis cit te-a costat toata distractia?
Am inteles ca la final trebuie sa spui si un termen ceva de genul cind incepi si cind termini de darimat.
As mai avea o intrebare.Cum ai rezolvat cu molozul?Stiu ca se face contract cu Rosalul si vin si iti aduc ei un container.
Cit ai platit pt.treaba asta sau cum ai facut?
Clovis
QUOTE(angelinne @ Oct 3 2007, 18:36) *
Pai si nu imi zici si mie mai multe amanunte?

Eu am terminat si cu Proiect Bucuresti.Am primit autorizatia dupa o saptamina (si nu am avut nici o relatie biggrin.gif ).M-am mirat si eu si mirarea mi-a fost si mai mare cind am aflat ca nu mai trebuie sa platesc nimic! Adica cu 250 ron am rezolvat treaba asta!
Acum urmeaza sa depun dosarul la Inspectia de Stat in Constructii!
Revin cind mai am amanunte!

Clovis cit te-a costat toata distractia?
Am inteles ca la final trebuie sa spui si un termen ceva de genul cind incepi si cind termini de darimat.
As mai avea o intrebare.Cum ai rezolvat cu molozul?Stiu ca se face contract cu Rosalul si vin si iti aduc ei un container.
Cit ai platit pt.treaba asta sau cum ai facut?

Cam 20 milioane. Am avut de daramat un perete la bucatarie si de zidit o usa pe care am desfiintat-o. Cu certificatul de urbanism am terminat relativ repede ( cam 1 luna). Am gasit o firma care se ocupa cu chestii de acest gen (de fapt sotia s-a ocupat de toate laugh.gif )am dat banul, ei au venit , au masurat , ciocanit , ma rog ei stiu ce au facut. Eu le-am dat schita cu ce vreau si ei au facut proiectul (nu l-am citit nici pana acum laugh.gif ) l-au depus la primarie si m-au anuntat cand trebuie sa ma duc sa-l ridic (la sectorul 6 autorizatia de constructie si proiectul se ridica personal). Am fost la primarie ,am deschis frontul de lucru (scrii pe o hirtie cind ai de gind sa incepi lucrarea), si gata.
Treaba cu gunoiul e mai delicata. Trebuie sa faci contract cu ei (La mine a fost REBU parca) ca sa iti dea autorizatia dar nu cu ei rezolvi treaba cu deseurile ca daca stai dupa ei te apuca revelionul plus ca iti mai cer niste bani. Eu am rezolvat foarte elegant cu niste tigani. Le-am dat 1.3 mil si le-am umplut un papuc cu moloz laugh.gif ( ei l-au umplut de fapt). Aia de la REBU imi cereau 1.5 mil ca sa-mi aduca un container dar chipurile nu aveau atunci ci peste 1 luna. Iti dai seama ca nu mai stateam cu molozul o luna in fata blocului mai ales ca era posibil sa vina ploaia si ..... nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat.
Deci cel mai elegant rezolvi cu tiganii care cauta fier vechi dar daca scoti molozul in fata blocului te cauta ei asa ca nu trebuie sa-ti faci griji. E o rezolvare mai rapida si fara bataie de cap pentru ca la container trebuie sa ai grija ca sa nu-ti arunce cineva ulei de masina in el ca gunoierii nu ti-l mai ridica.
Keyla
Cer si eu sfatul forumistilor mai priceputi si cu cunostinte in domeniu,in legatura cu o problema.Eu si fratele meu avem un teren de 30x30m pe care vrem sa il impartim in 2 jumatati egale.Fiecare va avea un teren de 15 m latime la strada si 30 m adancime.Fratele meu are deja casa construita,lipita de a vecinului din stanga sa si are de gand sa o mareasaca lasand intre casa lui si terenul meu cei 3 matri care sint obligatorii din cate inteleg.Terenul meu e gol si vreau sa castig maximum de latime pentru casa.Pentru asta ar fi ideal sa ma lipesc de casa vecinului,insa cred ca e o problema.Toate casele sint insiruite la strada,inclusiv a fratelui meu,de care nu ma pot lipi pt.ca sint 3 m intre noi.Vecinul din dreapta mea are casa in fundul curtii.E singurul de pe strada care o are asa,nu stiu cum i s-a dat autorizatie,casa e destul de noua.Mi-ar conveni sa construiesc casa lipita de a lui,repet,pentru a castiga niste metri in plus.Aveti idee,se poate,sau Primaria va interzice un astfel de amplasament?
gabone0
Salut,

Am nevoie de un sfat.Am o parcela de teren de 470 mp care face parte dintr-un lot de 28 de parcele.
Am cumparat terenul printr-o agentie imobiliara care s-a angajat sa faca dezmembrarea, intarusarea, alipirea, obitinerea PUZ-ului, scoterea terenului din circuitul agrigol...in fine tot ce trebuie pentru a incepe construirea unei case.Faza e ca ca dupa ce am cumparat lotul nu s-a mai intamplat nimic din toate astea .
Ne-a amanta la infinit...ca sunt probleme cu intarusarea, ca PUZ-ul iese la sf lui septembrie, etc
As vrea ( tb sa vorbesc si restul de proprietari) sa desfacem contractul cu acesta firma ( pe motiv de neindeplinirea conditiilor contractuale) si sa contactam pe altcineva care sa se ocupe de obtinerea acestor acte si avize.
Cunoasteti pe cineva care poate face asa ceva? Posibil firme de proiectare care se ocupa si de obitinerea de autorizatii?

Va multumesc anticipat pentru eventualele sfaturi si propuneri.

gugutata
Problema edificata de tine este des intilnita. Unii bisnitari de terenuri mari, se apuca si vind parcele, inainte de reglementarea urbanistica prin PUZ.
Ei nu gresesc cu nimic, cei care cumpara gresesc. Pe scurt, trebuie sa apelezi la o firma de proiectare ce are ca si domeniu de activitate "urbanismu'". Dar, nu stiu in ce masura va pot ajuta respectivii, atita timp cit toti proprietarii acelor loturi NU sunt coalizati.

Oricum, redactarea si avizarea unui PUZ dureaza destul de mult. De la 3 la 6 luni. E o mafie de nedescris in domeniu' asta. O sa'ti fac o recomandare catre urbanistu' cu care lucrez io pe PM. El te poate lamuri.
gabone0
Multumesc mult punkt!
F prompt ca de obicei !
Ti-am trimis mesaj pe PM.
eldeeaeldeea
buna ziua,
mi-ar putea recomanda cineva un proiectant relativ ieftin? as dori un proiect pentru o constructie
1, la parter ( birouri sau mic showroom ) , la etaj ( apartament 3 camere ), supraf/nivel aprox 9 x 9 mp; iar in spate as dori un depozit de aprox 9 x 20 mp; cam asa l-am gandit eu, avind in vedere ca terenul are deschidere 15 m si lungime 30 m; este in sectorul 5 Bucuresti; cam care mai sunt preturile? pana acum am primit numai preturi de la 4000 euro in sus si m-am cam desumflat; ideea e ca nu vreau cine stie ce arhitectura, si nici cele mai scumpe materiale;
gugutata
pai un proiect de executie pt. toate disciplinele((arh, rez, electrice, sanitare, termice)+PAC+avize) te ajunge in jur de 12 E/mp (mai mult sau mai putin). Inmulteste si tu suprafata desfasurata estimta si ai sa vezi in juru' carei sume graviteaza onorariul de proiectare.

Daca'i constructie metalica, exista mari sanse ca pretu' sa fie si mai mare. Inginerii metalisti sunt mai "exclusivisti" ca si pretentii pecuniare.
renderman
QUOTE (punkt @ Oct 18 2007, 09:41) *
pai un proiect de executie pt. toate disciplinele((arh, rez, electrice, sanitare, termice)+PAC+avize) te ajunge in jur de 12 E/mp (mai mult sau mai putin). Inmulteste si tu suprafata desfasurata estimta si ai sa vezi in juru' carei sume graviteaza onorariul de proiectare.

Daca'i constructie metalica, exista mari sanse ca pretu' sa fie si mai mare. Inginerii metalisti sunt mai "exclusivisti" ca si pretentii pecuniare.

Mai actualizeaza si tu pretul ala ca 12E/mp mi se pare cam putin la cum cresc preturile in domeniul imobiliar... Poate 12E doar arhitectura...
gugutata
QUOTE (renderman @ Oct 18 2007, 10:59) *
Poate 12E doar arhitectura...

ups huh.gif . e totusi vorba si de o hala.
nu stiu mah ce sa zic, fiecare cu mamaliga lui. dry.gif
godaro
va solicit si eu ajutorul intr-o problema legislativa, de fapt 2 ...

am achizitionat impreuna cu un prieten (deci in indiviziune) un teren de 1000 mp in Bucuresti, zona Militari (sector 6). inca nu sunt constructii multe in zona. terenul are PUD aprobat (pt.mai multe parcele, desigur) si Certificat de Urbanism curat si fara restrictii neobisnuite.

Intrebari:

1. dupa ce impartim terenul trebuie sa refacem PUD cap-coada, pentru toata zona? ma apuca pandaliile cand ma gandesc

2. desi terenul se afla in intravilan si are PUD aprobat si Certificat de Urbanism, nimeni nu imi poate spune daca este arabil sau nu. deci nu stiu daca mai trebuie scos din circuitul agricol. In niciun document nu se face referire la destinatia lui. Stiu doar ca PUD-ul si CU imi permit sa construiesc.

multumiri anticipate celor care au bunavionta sa isi rupa din timpul lor pt. a-mi raspunde la cele 2 intrebari
gugutata
QUOTE (godaro @ Oct 18 2007, 13:57) *
1. dupa ce impartim terenul trebuie sa refacem PUD cap-coada, pentru toata zona? ma apuca pandaliile cand ma gandesc

NU, doar daca lotizarea ramine exact cum este prevazuta in PUD.
QUOTE (godaro @ Oct 18 2007, 13:57) *
2. desi terenul se afla in intravilan si are PUD aprobat si Certificat de Urbanism, nimeni nu imi poate spune daca este arabil sau nu. deci nu stiu daca mai trebuie scos din circuitul agricol. In niciun document nu se face referire la destinatia lui. Stiu doar ca PUD-ul si CU imi permit sa construiesc.

e curti constructii. Poti construi.
Techno
Salut, in cazul in care cumpar un lot dintre mai multe ale aceluiasi proprietar iar drumul de servitute este in proprietatea acestuia, ce riscuri sunt? Ce trebuie precizat in contractul de vanzare-cumparare cu privire la acest drum de servitute? Exista riscul ca proprietarul sa blocheze acest drum tuturor celor care cumpara loturile de la el?
CristiALF
Buna intrebare, si eu sunt interesat de raspuns. Adica presupunand ca nu iei primul lot de la strada principala, ci al 2-lea, 3-lea, etc...cu iesire la drumul de servitute...Eu nu inteleg faza asta cu "uite d-ne, teren de 500mp dar mai imi platesti si aia 70mp cota indiviza din drumul de servitute". Eu nu pricep..pai daca e DRUM...ce ma incalzeste pe mine fraza cu cota indiviza?! Ala e drum tocmai pentru a putea avea acces toti oamanii la parcele. Daca a fost facut drum in actele de la primarie, eu nu inteleg cu imi mai vinde mie partea de drum?! Ce ma incalzeste ca am cota asta indiviza de 80 sau 10.000 mp, ca oricum nu am ce face cu ea, si banuiesc ca e normal si corect sa am oblige sa las sa treaca pe oricine pe acolo, nu sa vina vecinul de la strada principala "pai stai nene, ia da si mie bani sa treci prin dreptul meu!" . WTF? Daca e drum, ce treaba mai are cineva cu el?? Trece cine vrea pe acolo, e normal. Deci va rog..lamuriti-ma si pe mine cu fazele astea, ca ma dispera ca toti iti cer bani si pe drumul masii, de parca daca nu ar fi facut drumul ala ar fi putut vreodata sa vanda terenul?! Aiurea! Au lasat de la ei drum ca sa poate vinde terenul, ca altfel nimeni nu cumpara un teren la care sa poti ajunge doar cu elicopterul... angry.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.