Sa construim o casa 2007 - Proiectare, Legislatie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95

renderman

QUOTE(_TCornel_ @ Aug 24 2007, 13:35) *
HELP
Salut,
Am nevoie de ajutorul vostru urgent va rog.

Am semnat cu cateva luni in urma un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren in comuna Berceni.
Atunci am am stabilit ca o sa cumpar o parcela de 24m / 16m, deschiderea la drum este pe partea de 24.
La momentul la care am facut antecontractul terenul nu era parcelat, era teren agricol, prin acel antecontrat vanzatorul se obliga sa faca toate actele( scoaterea din circuitul agricol, parcelare, intabulare...etc)

Acum am fost sunat de vanzator si mi-a spus ca nu se arpoba de la primarie decat parcelarea in parcele cu deschiderea de 16 sau 15m, in consecinta ori cumpar o parcela de 16/16 ori o parcela de 32/16, respectivul m-a avertizat ca pot sa cumpar si parcela de 24/16 dar ca nu voi primi autorizatie de constructie.

Pot fi asemenea reglementari ?

Daca nu am fost destul de explicit astept intrebarile voastre pentru lamuriri.

Uite ce scrie in Regulamentul general de urbanism care e lege in domeniul asta:

ARTICOLUL 30
Parcelarea

(1) Parcelarea este operațiunea de divizare a unei suprafețe de teren în minimum 4 loturi alăturate, în vederea realizării de noi construcții. Pentru un număr mai mare de 12 loturi se poate autoriza realizarea parcelării și executarea construcțiilor cu condiția adoptării de soluții de echipare colectivă care să respecte normele legale de igienă și de protecție a mediului.

(2) Autorizarea executării parcelărilor, în baza prezentului regulament, este permisă numai dacă pentru fiecare lot în parte se respectă cumulativ următoarele condiții:
a) front la stradă de minimum 8 m pentru clădiri înșiruite și de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate;
cool.gif suprafața minimă a parcelei de 150 m2 pentru clădiri înșiruite și, respectiv, de minimum 200 m2 pentru clădiri amplasate izolat sau cuplate;
c) adâncime mai mare sau cel puțin egală cu lățimea parcelei.

(3) Sunt considerate loturi construibile numai loturile care se încadrează în prevederile alin. (2).

catalinduran
salutare
puteti sa dati un sfat legat de dimensiuni?
ce lipseste? ce este in plus ? orice comentariu va fii atent analizat.
multumesc

Evergreen
mai micsoreaza bucataria pe latime cu vreo juma' de metru iar lungimea sa fie spre 5m, usa la living sa fie dubla, usa la bucatarie sa se deschida spre peretele comun cu livingul, idem la dusul de sub scara.
crista-up
buna tuturor.
de vreo cateva saptamani citesc ce se scrie pe aici, la aceasta sectiune.Multe sfaturi si multe lucruri interesante am gasit aici..urmaresc ce se mai intampla in lumea constructiilor si asta nu pentru ca ar fii un hobby, ci pentru simplu fapt ca ne-am hotarat sa ne facem o casa..Am tot stat si am analizat si acum mam hotarat sa cer si parerea vostra.
Dupa vreo 2 saptamani cat am sondat piata, am cautat arhitecti..care sunt foarte ocupati in perioada asta...am gasit 2 care ni s-au parut mai ok...acum trebuie sa ne hotaram cu care vom merge mai departe.
"Problema", si zic asta pentru ca la unii chiar a fost, este ca noi avem o schita a casei..sau avem idee cum am vrea sa arate viitoare casa..nu am gasit un plan gata facut, ci l-am facut noi, dupa necesitati...unul din arhitecti nea zis ca il va face..s s-a apucat de desenat, respectand toate cerintele noastre...si cu mici schimbari..dar va iesi cum am vrut noi..celelat a facut o schita, e total aiurea, nimic nu se regaseste din ce am vrut, dupa aceea a zis ca ar trebuii pentru inceput sa punem la punct exteriorul si mai apoi interiorul,ceea ce mi sa parut total aiurea. Diferenta este ca primul, nu mi sa parut asa profesinist...terenul nostru este putin in panta, el nu a venit sa vada de inclinarea lui...a zis sa definitivam proiectul si apoi mergem la teren, pe cand domnul care a desenat exteriorul intai sa deplasat si la fata locului sa vada ce si cum, avea si solutii pentru acest lucru...
Nu stiu ce sa zic..ar trebuii sa ne hotaram o data, timpul trece si nu o sa rezolvam nimc...
O sa atasez 2 poze cu schita casei...si as avea nevoie de sfaturi...nu stiu...chiar asa greu e de realizat, cerem mult?Stim ca va fii o casamare..dar asta si vrem...terenul are pe la 2000 de mp...si vrem spatiu...astept sfaturile voastre..multumesc mult.
chestiile rodunde din desen vor fii din sticla..
torindan
Nu pot sa ma abtin sa zic ca suprafetele sunt imense (cred ca spre 350 mp)...la fel o sa fie si costurile pentru constructie (cu chestii rotunde vitrate & stuff spre 300 000 euro, fara mobila, cu finisaje modeste).

Costuri de proiectare/autorizare/etc de obicei sunt 3-4-5% din valoarea investitiei...deci o sa fie cel putin 10 000 Euro.

La costuri de exploatare te-ai gandit? o sa ai de incalzit vreo 600-700 mc de aer...adica iti trebuie vreo 2 centrale termice, sau una facuta la comanda..ca cele de serie se opresc pe la 50kW.

Lungimea de 21 de metri e si ea de admirat...Esti sigura ca te incadrezi in cerintele cetrificatului de urbanism?

Ineficienta generala: n-ai decat 3 dormitoare, un living, o bucatarie, vreo 2 birouri si bai, la ce iti trebuie 350 mp?
Te-ai gandit CUM si CU CE mobilezi un living de 50 mp?
Dar dormitor de 50mp? patul matrimonial, super king size ocupa 4 mp, in rest ce faci? va fugariti unul dupa altul?

Jacuzzi langa living....superb cand vin gagici din playboy la petrecerea organizata de sotul tau in timpul vizitei tale la mama soacra.

Dar daca ai chef sa stai in jaciuzzi si sa iesi in fundul gol deacolo si sa te bagi repede in pat ce faci ?
1. traversezi livingul lasand urme ude pe pardoseala (evident pretioasa, ca doar nu pui dusumea oarba sau gresie la 10RON/mp in ditamai living)
2. apoi treci pe la intrare sa verifici daca ai incuiat usa (ca doar traim in romania)
3. urci pe scari (eventual aratand fundul vecinilor prin geamul de la scara)
4. treci printr-un hol ingust, aratand fundul gol la copilul care sta cu usa deschisa la camera, si eventual la un oaspete care sta si el cu usa deschisa
5. intri in dormitor
6. dupa inca vreo 5 metri ajungi la pat.
SUPERB !!!

Te-ai gandit ce o sa faca copilul tau intr-o camera de 25 mp? pat 2mp, dulap 1 mp (birou, scaun, rafturi sunt in biroul separat, deci nu se pun aici), in rest? 15mp de loc de joaca, pe care daca odata lasa imprastiate jucariile, nu-l mai poti convinge sa le stranga singur...ca-s multe, is 3 x 5 metri de jucarii imprastiate...si vei ajunge sa cresti un copil razgaiat..care daca nu stie ce-i aia disciplina (dar deja depasim tema constructii case, si intram in educarea generatiei urmatoare)

Il inteleg pe arhitect care a vrut sa schimbe totul. Ala e arhitect, el gandeste nu doar la o multime de X camere cu diverse utilizari, dar si la modul in care vor fi folosite camerele si la soarta structuristului nevoit faca cadre cu deschideri de 7 metri.

Cel care zice "va facem cum vreti voi" e un mazgalici care ia 5 EUR/mp de PAC si-d doare in cot dupa aceea.

QUOTE(crista-up @ Sep 6 2007, 14:54) *
Diferenta este ca primul, nu mi sa parut asa profesinist...terenul nostru este putin in panta, el nu a venit sa vada de inclinarea lui...a zis sa definitivam proiectul si apoi mergem la teren, pe cand domnul care a desenat exteriorul intai sa deplasat si la fata locului sa vada ce si cum, avea si solutii pentru acest lucru...

Pentru chestia asta se apeleaza la un topograf autorizat, care sa-ti faca ridicarea topo (curbe de nivel), cu acea hartie poti sa te duci la orice arhitect...nu trebuie sa se plimbe pana la teren sa vada ce si cum. In plus o sa aiba date reale cu care sa lucreze..nu "cam 30-40-50-60 cm diferenta de nivel..hai s-o facem la 45", si cand vii pe teren vezi ca de fapt is 70.

O alta chestie importanta este studiu geo, pentru ca proiectantul (inginer structurist) sa-ti faca fundatie pentru casa TA, pe terenul TAU, nu o adaptare supra (sau doamne fereste sub) dimensionata a normativului.

Daca vrei casa mare si ca lumea :
- lasa Arhitectul s-o gandeasca (nu neaparat sa abereze pe tema libera "ce as face cu 300mp", sa te asculte, dar si sa te indrume in directia buna)
- lasa Inginerul sa-si faca datoria (ca nu-i casa batraneasca din chirpici cu intrare si doua camere in parti, e treaba serioasa, si ar fi pacat sa pice la 5.5 grade)
- lasa un Constructor(nu zilieri betivi) sa ti-o faca DUPA PROIECT (sa nu te apuci "de ce sa bag 100 mc de beton in fundatie...hai ca merge si cu 20, e cam groasa armatura asta, mai mica n-aveti?")
crista-up
ok...ce pot sa zic ..m-ai facut muci...sau in alt mod spus..m-ai lovit puitn cam tare...dar trag adanc aer in piept si imi revin...nici nu stiu cu ce sa incep..dar o iau de la inceput..
Sa fie clar..nu e un proiect batut in cuie..nu va ramane definitiv asa..de aceea am apelat si la voi, ptr a ma sfatuii...altii vad mereu lucruri pe care tu nu le vezi, sau nu vrei sa le vezi..stiu ca suprafetele sunt mari, dar si acum camerele sunt cam tot la fel..adica nu am depasit suprafetele cu mult..stau tot la casa..bucataria de ex are aceleasi dimensiuni, livingul la fel...nu imi plac spatiile inguste(nu sunt claustrofoba:)) dar ele se vor micsora cu siguranta..stiu cam la ce sa ne asteptam legat de costul constructiei..am luat in calcul si asta..
legat de lungimea casei...21m...terenul este de 40/40...C.U. trebuie sa iasa...si o sa vedem si asta..dupa cum spuneam era o idee..a unor oameni care vor sa construiasca dar nu se pricep prea mult...problema este ca ceea ce miai spus tu , ar fii trebuit sa imi zica un arhitect..sa nu ma intelegi gresit la chestia legata de arhitecti,accept parerile, criticile..dar vreau sa stau intro casa care imi place..nu in casa de vis a unui arhitect..ptr ca prin asta trec eu acum..ce viseaza cu o zii inainte, imi prezinta, imi arata si atat..nu intreaba daca ne place, daca avem de obiectat, mi sar parea corect ca in intalnirile ce le avem de ex sa discutam ce ne place si ce nu, sa construim impreuna..sa ne sfatuiasca si sa ne indrume...
Legat de topograf...am facut deja un astfel de studiu, dar nici unu na fost curios sa vada asa ceva...
Cat despre al lasa pe fiecare sa isi faca meseria sunt de acord cu tine..asta si fac...fiecare stie ceface..sau asa ar trebuii sa fie..sigur nam sa fac chestia cu "de ce sa bag 100 mc de beton in fundatie...hai ca merge si cu 20, e cam groasa armatura asta, mai mica n-aveti?"..sub nici o forma
mersi mult... thumbup.gif
Evergreen
streseaza-l pe Zen sa iti dea persoane valabile, ca tine cu Poli Timisoara laugh.gif

zen
QUOTE(Evergreen @ Sep 6 2007, 18:53) *
streseaza-l pe Zen sa iti dea persoane valabile, ca tine cu Poli Timisoara laugh.gif

buey, nu ma baga la inaintare, daca isi face asa o casa se bate cu aia a lui Contra, haha
asa imi plac mie cei care vin la proiectant cu niste avioane cat casa, ca sa se desumfle subit cand incep sa primeasca preturile..

@crista daca vrei sa iti faci o casa, pune mana si intocmeste o tema de casa valabila, care sa inceapa neaparat cu cati bani aveti disponibili pt casa.
am avut un amic, care si-a facut casa si, inainte de a incepe sa construiasca, mi-a aratat proiectul.
i-am zis sa taie fro' 3 camere din ce avea pe acolo, ca nu o sa aiba bani sa o faca.
le-a facut pe toate si, urmatorii 4 ani, a stat cu toate baile doar tencuite, fara faianta sau gresie.
inutil sa iti zic ce miros sublim era pe acolo. nici acu' nu o are toata gata si, pe deasupra, are 2 camere pe care nu le foloseste nicicand.

ps: nu tin cu Poli, ca aia nu e echipa de fotbal, ci doar jucarie politica.
torindan
QUOTE(crista-up @ Sep 6 2007, 18:08) *
ok...ce pot sa zic ..m-ai facut muci...sau in alt mod spus..m-ai lovit putin cam tare...dar trag adanc aer in piept si imi revin...nici nu stiu cu ce sa incep

Sorry, dar dupa cum zicea cineva "fiecare sut in fund e un pas inainte"...

Probabil o critica dura o sa te puna pe ganduri...si te mai gandesti. Uite ce-ti propun:
- Taie dintr-o foie de mate niste patratele (la scara 1 cm=1metru) reprezentand camerele de care ai nevoie si dimensiunile dorite.
- Joaca-te cu ele facand aranjamente, dar nu uita de : holuri de acces, usi, scara, vezi sa nu ai dormitoare la nord, sau sa te trezesti ca garajul e inaccesibil daca pozitionezi casa pe teren.
- Incearca ca planul parterului sa coincida cat mai mult cu cel a etajului (perete sa vina peste perete). Oricum o sa ai cadre...intrebarea este : stalpii de 30-35 sau de 40-45 ?
- Incearca sa grupezi baile si bucataria atat pe verticala cat si pe orizontala (sa nu te plimbi cu tava de canalizare prin living)
- Dupa ce gasesti o aranjare potrivita incearca s-a reproduci o zi de viata TA : cine se scoala primul dimineata, ce face, cine intra primul la baie, cine se duce la bucatarie sa puna de o cafea, unde beti cafeaua (daca vrei ca sotul sa-ti aduca intr-o dimineata micul dejun la pat...usureaza-i traseul), ce faceti dupa aia, cum va invartiti cand iesiti la serviciu, ce face copilul, cum va intoarceti, cum va relaxati (vezi drumul jacuzzi-pat)
- Incearca sa reproduci si alte situatii: ce faceti daca vin 5-10 oameni la gratar in curte...ai o baie undeva la indemana? ce faci daca e noroi afara? ce faci daca e frig afara si daca deschizi usa de la intrare iti racesti in 10 secunde cam jumate de casa? ce faci daca se strica centrala si vine omul s-o repare prin livingul cel frumos, tarand trusa de scule dupa el?

Potriveste-ti casa pentru stilul tau de viata...sa-ti fie comod sa stai in casa, ca o faci pentru tine, nu-i blocul ceausist care e asa cum e. Neavand altceva merge si asa, dar casa trebuie facuta ca lumea din start (ziceai ca ai bani de constructie, dar nu cred ca vrei peste 5 ani sa te apuci de inca o casa).

Noi am facut un an desenele, discutii multe cu sotia, rude care mai priceput decat altu, pana n-am gasit un plan la care am zis amandoi "asta-i", abia dupa aia am mers la arhitect. Nu prea avut ce comenta, poate doar ca camerele sunt un pic cam mici. Acum speram sa terminam cu bine constructia...dar deocamdata n-am regretat nimic.

Cat despre arhitect care n-a vrut sa se uite pe ridicare topo...nu stiu ce sa zic, io n-as apela la serviciile lui.
DDuras

@crista - up / down (de tine depinde) wink.gif

Desi "are condei" si-i place sa-l foloseasca wink.gif @torindan are in mare parte dreptate (a propos torindan, esti patit,sau ce, ca vad ca le stii). .... stai ca abia acum am vazut sfarsitul ultimului post.

Si eu zic sa te mai gandesti, e exagerat de mare.Ar fi fost exagerata si doar parter,cu etaj e magaoaie (scuze,dar nu-mi plac fardurile lingvistice smile.gif ) Sa nu-ti plangi de mila mai tarziu. Inchipuie-ti ca noi n-avem nimic de castigat , si cand mai multi spun acelasi lucru, eu unul m-as gandi serios.

Bafta !

tzatza
Salut!

Am si eu o problema. Am cumparat o parcela de teren si am fost la banca pentru un credit ipotecar. Cei de acolo mi-au spus sa le aduc un extras CF in extenso, pentru ca terenul din care face parte parcela a fost obtinut prin "constituire drept de proprietate conform legii 18/1991" si ca daca a fost obtinut conform anumitor articole nu putea fii instrainat 10 ani de la inscrierea proprietatii.

Am scos CF-ul si acolo apare intrat la 1 Iulie 2004. Asta inseamna ca pana in 2015 nu putea fii instrainat? Unde as putea afla cu ce articol s-a facut constituirea dreptului de proprietate? La primarie? In mod normal, pana acum au mai fost vandute parcele din acel teren, s-a facut parcelarea, nu ar fii trbuit sa se sesizeze cineva daca nu avea dreptul asta?
Evergreen
dintr-o discutie pe mess cuo pers care stie de-astea uite ce a zis:

la ala de la care a cumparat i s-a constituit dreotul de proprietate
adica el nu a avut niciodata teren pe raza acelei localitati ... si i-a dat statul in proprietate maxin 5 mii mp , jumate de hectar
spune-i la ala ca tre sa vb cu ala de la care tre sa cumpere terenul si sa-l intrebe in ce an a fost puns in posesie efectiv
din ce an detine terenul nu de cind i s-a emis titlu de proprietate
si vinzatorul poate sa ceara instantei de judecata sa constate ca au trecut mai mult de 10 ani de la data dobindirii ...
si daca el zice ca CF e intrat numa in 2004 e posibil ca titlu de proprietate sa fie emis cu mult inainte dar ala sa nu isi fi intabulat terenul in CF pina atunci
TERMENUL DE 10 ANI CURGE DE LA DATA PUNERII IN POSESIE

Chitanta o tai eu pt consilierea juridica laugh.gif
tzatza
"Constituirea dreptului de proprietate se face pt maxim 5 mii mp , constituirea se face doar persoanelor care nu au fost nationalizate pe vremea lui Ceausescu , care nu au avut niciodata teren arabil in acea localitate . Numai acestor persoane le este interzis sa instraineze timp de 10 ani terenul cu care au fost improprietariti . Cei care au mostenit pe fosti proprietari pot linistit sa vinda terenul din urmatoarea zi ce l-au primit si inscris in CF
este posibil ca asta de la care vrei sa cumperi sa fi cumparat terenul de 3 ha de la mai multi proprieteri care au avut doar 5 mii mp sau e posibil ca juristul de la banca sau cine ti-a cerut CF in extenso sa nu stie care e diferenta dintre un reconstituirea dr. de proprietate , constituirea dr. de proprietate DAR CEL MAI SIGUR E CA HABAR NU ARE DIN CE MOMENT CURGE INTERDICTIA DE INSTRAINARE DE 10 ani."

Raspuns primit tot de la Evergreen
vvcatalin
buna seara!
am terminat de parcurs acum cele 23 de pagini ale acestui thread si as fi recunoscator daca as putea primi un sfat din partea arhitectilor care animeaza discutiile pe aici. am schitat un plan pentru casuta noastra de vis si mi-ar fi de folos o privire aruncata asupra imaginilor atasate, precum si cateva aprecieri.
multumesc in avans...
adadoi
pot sa-mi dau si eu cu parerea? Ai la parter un dressing, iar la etaj, langa dormitoare, nici unul; faci un dus, cobori prin living (poate ai musafiri) sa-ti iei hainele si urci in dormitor sa te imbraci?. Baia de la parter e cat biroul; holul de la intrare e fragmentat destul de ciudat de peretii aia; poate ca ar fi bine sa aiba copilul intrare direct din dormitorul lui la locul de facut lectiile; as pune un dressing langa dormitorul 1 in loc de golul ala... mai am observatii, dar nu vreau sa te supar. Iti mai spun doar ca ai niste cote foarte ciudate: 4,4849; 4,231 ?!
vvcatalin
QUOTE(adadoi @ Sep 12 2007, 22:56) *
pot sa-mi dau si eu cu parerea? Ai la parter un dressing, iar la etaj, langa dormitoare, nici unul; faci un dus, cobori prin living (poate ai musafiri) sa-ti iei hainele si urci in dormitor sa te imbraci?. Baia de la parter e cat biroul; holul de la intrare e fragmentat destul de ciudat de peretii aia; poate ca ar fi bine sa aiba copilul intrare direct din dormitorul lui la locul de facut lectiile; as pune un dressing langa dormitorul 1 in loc de golul ala... mai am observatii, dar nu vreau sa te supar. Iti mai spun doar ca ai niste cote foarte ciudate: 4,4849; 4,231 ?!

nu e nici o suparare, de aia am si pus aici schitele, pentru a le "slefui". cotele sunt ciudate pentru ca inca nu ma descurc asa de bine cu softul acela si cotele le-am pus cumva "manual".
acel dressing de la parter ar putea fi si altceva, poate un spatiu de depozitare etc. mi s-a parut mai util sa-l inchid decat sa las acolo un hol mare. baia de jos a luat ceva din spatiul biroului din motive de nevoie de suprapunere de ziduri smile.gif acea fragmentare a holului am gandit-o ca un mod de mai domoli acea intrare impetuoasa pana-n mijlocul casei...

astept rabdator si alte pareri...
accept critici bucuros acum decat mai tarziu...
pe computer pot sa fac inca oricate schimbari...

numai bine,
catalin
Astrul
e facut in punch. asa da ala. masoara in inci si transforma in centimetri.
Poate o fi la moda sau sufar eu de imaginatie insa d.p.d.v. practic golul peste living are decat utilitate vizuala de la mansarda apoi cat timp stai pe holul de la mansarda sa privesti in living. ca sa nu mai zic ca la o ptrecere intre adulti copilul va fi deranjat pe tot timpul noptii de zgomotul din living sau de o discutie aprinsa intre sot-sotie. cam cate calorifere vei pune in living pentru incalzire iarna caci toata caldura se va duce sus in sarpanta.
din cate am vazut este mansarda fara perete exterior deci camerele se vor folosi doar 50-60 % restul este spatiu inutilizabil. asa ca golul peste living mi se pare sincer inutil. arata bine in schita dar practic.....este casa ta pe viata asa ca eu iti propun o gandire mai aprofundata asupra utilitatii ei. + punctele lui adadoi.
Astrul
si pentru ca n-am edit mai zic ca ai transformat o casa de 150-160 mp int-un apartament cu 2 camere de apartamnt si un living in care ai decat un perete de 3,5 m pe care poti pune ceva. scara aia e aiurea rau asa. in general scara trebuie sa aiba legaura cu holul, un acces fara a intra prin living, sa faci 5 colturi pana ajungi la scara.
vvcatalin
alte pareri?
chiar trebuie sa refac integral schitele astea?
sunt total gresite si dezavantajoase?
ecou
QUOTE(vvcatalin @ Sep 13 2007, 21:35) *
alte pareri?

pai tu te-ai aruncat singur in gura lupului biggrin.gif
Parerea mea:
-As muta ceva mai in dreapta usa de la intrare, in asa fel incat sa regastigi metrul ala patrat pentru birou. daca ar fi dupa mine, sa lucrez in 4 mp din care 2 ii ocupa biroul+scaunul... mai bine ma las de meserie. Ca mai ai si tu o biblioteca, un al doilea scaun... ca de'aia e birou!
-Scara ar merita pusa intr-una din extremitati, dar spatiul ala gol dintre etaj si parter te incurca rau, in sensul ca oricum ai aseza scara, fie ajunge in dormitor, fie sta in mijlocul livingului!
- ai pus velux deasupra spatiului de servit masa. Ar fi util daca nu ai avea ferestre, dar pe 3 mp tu ai 2 ferestre. Ah, si functional nu stiu cum ai putea servi masa langa usa, dat fiind ca spatiul nu este exagerat de generos in coltisorul ala.

Noi am venit cu critica, acum tu decizi cum e bine. Pana la urma tu esti beneficiarul casutei si tu dai banii. Important e sa iti fie tie utila si pe plac, nu forumistilor.
maxx05
Salut,

In curand vreau sa ma apuc de constructia unei case P+1 cu o suprafata de 180-190 mp.La parter vreu sa am living,birou,bucatarie si un wc de servici,iar la etaj trei dormitoare,din care unul cu dresing;o baie mare.Rog specialistii de aici daca pot sa-mi spuna cum cred ei ca ar fi ideal sa pozitionez camerele,avand in vedere ca terenul este orientat spre sud si are o deschidere de 16,5 si o suprafata de 500 mp.

Mai am niste intrebari:daca fac si mansarda cam cu cat s-ar ridica costul casei,daca pot face la demisol o singura camera de 18 mp(camera tehnica) si daca stie cineva un proiectant bun in Constanta.

Multumesc!
Phoenix
QUOTE(vvcatalin @ Sep 13 2007, 21:35) *
alte pareri?

Sincer si mie mi se pare ciudata casa ta. Intra pe site-uri de proiectare (dai un search pe net dupa project ori altceva) cautati o casa care sa intruneasca nevoile tale (asta daca nu gasesti deja una facuta ok) si apoi joacate cu softul de creat proiecte, altfel risti sa faci mari prosti. Renunta la idea de a avea living deschis, dupa cum spunea si Astra este spatiu pierdut inutil, iar la cat costa gazele nu cred ca se merita. Cel mai bine ar fi sa-ti gasesti un model cat de cat ok si apoi cu el te duci la un arhitect care sa-ti faca casa dupa nevoile de spatiu pe care le ai. Nu e arunca la spatii mari ca iei plasa (gazul bata-l vina).

Bafta.
vvcatalin
Multumesc tuturor care ati raspuns mesajului meu.
sincer, chestia aia cu golul deasupra livingului o vazusem in vara asta undeva ingrecia, ne placuse si ne gandeam daca am putea sa o integram in viitoarea noastra casa...
acum, ca m-ati pus serios pe ganduri, voi redesena casa in varianta simpla si eficienta si voi posta aici noul layout...
numai bine pana la urmatorea revedere...
gugutata
QUOTE(vvcatalin @ Sep 16 2007, 21:26) *
Multumesc tuturor care ati raspuns mesajului meu.
sincer, chestia aia cu golul deasupra livingului o vazusem in vara asta undeva ingrecia, ne placuse si ne gandeam daca am putea sa o integram in viitoarea noastra casa...
acum, ca m-ati pus serios pe ganduri, voi redesena casa in varianta simpla si eficienta si voi posta aici noul layout...
numai bine pana la urmatorea revedere...

e f. frumos un gol peste camera de zi. Nu'i nimic rau in asta. Asigura o transparenta intre nivele. Sunt si dezavantaje, mai ales cele legate de pierderile termice ale volumului interior, da', parerea mea, sunt neglijabile.
Ca si organizare, schitele tale sunt corecte. Normal, sunt detalii de rezolvat legate de suprafete. Mai bibileste la ele.
As fi intervenit si io cu ceva propuneri, da' din pacate, nu am timp.
angelinne
Eu mai scriu din cind in cind poate mai intereseaza pe cineva! biggrin.gif
Sunt in faza in care am depus alt dosar la Proiect Bucuresti.
Aceleasi schite facute de arhitect de le-am depus si pt.certificatul de urbanism si acelasi memoriu tehnic.
Am platit 250 ron cind am depus dosarul.Acum astept sa fie gata studiul lor(rezistenta si studiu de fatada).Cica mai am de plata cind o fi gata intre 250 si 500 ron.
Nu am grabesc ca noi deabia la anul vrem sa ne apucam de reamenajat,asa ca vreau sa vad pina unde poate merge aceasta poveste!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.