Sa construim o casa 2007 - Proiectare, Legislatie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95

kmi

Ce acte imi sunt necesare pentru anuntarea inceperi lucrarilor de constructie la ISC?
gugutata
QUOTE(George C @ Aug 3 2007, 15:29) *
Salutare,

Ieri am fost la arhitecti pentru a lua proiectul si pt a depune la primarie pt AC. Printre suprizele de care am avut parte: desi am discutat ca structura sa fie realizata din caramida portanta Porotherm de 30 si stalpisori beton armat, centuri ...mi s-a dat in proiect strutura de rezistenta pe baza de cadre de beton armat, caramida fiind folosita numai pt a umple golurile. In loc de caramida de 30 si PEX de 8 cum stabilisem s-a pus caramida de 25 si PEX de 10, cota 0 desi am subliniat si agreat sa fie la +0,7 s-a facut la +0,5; desi am subliniat ca vreau tigla ceramica au pus tabla Lindab.Am preluat proiectul ca atare si depus la autorizare. In schimb le-am cerut expres sa faca toate modificarile pt a ajunge la ceea ce am cerut macar in privinta caramizii, tiglei si cotei "0". In caz contrar nu mai achit nimic din contravaloarea proiectului (pana acum am achitat jumatate adica 1000EU). Daca asa se procedeaza in ceea ce priveste clientul si la tema de proiectare de ce as mai vrea proiect cand cer ceva si mi se da altceva.
In alta ordine de idei pe langa taxa de emitere AC mi sa mai impus o taxa "pt reparatii drumuri" dubla fata de taxa pt AC. Chiar au voie sa stabileasca ce taxe in virtutea autonomieilocale dupabunul plac?

Buuun.
In primu' rind sa stabilim un lucru cit se poate de evident. Cazu' tau este similar cu al unui alt user alexp79.
Am o vaga impresie ca sunteti clone notangel.gif . Dupa cum stiti, regulamentu' SP interzice utilizarea de conturi multiple, generic intitulate clone.O sa supun cazu' Sm'eilor pt. o confirmare.
Trecem si peste asta.

1. Nu se mai pot realiza constructii pe zidarie portanta. Din discutiile avute cu inginerii cu care lucrez, acestia m'au tot batut la cap timp de citeva luni ca noul normativ, desi poate fi iterpretat, nu permite simburi, mai subtiri de 30X30 cm, adica, acestia nu mai sunt simburi ci veritabile cadre.
Singurele info' in sensu' asta le am de la ingineri. In calitate de arhitect nu sunt constrins de aceste norme noi decit prin ei.
Decizia colectivului de proiectare este una justificata de constringerile normativului. Deci una corecta.

2 Alegerea dinsilor de a schimba modulul zidariei, adica utilizarea unor blocuri ceramice de 25 cm si NU de 30 cm, impotriva vointei tale, este una gresita din partea lor. Presupun doar ca a fost neatentie, pt. ca nu i'ar fi costat nimic sa deseneze doua linii paralale la 30 cm si NU la la 30.
Totusi, utlizarea caramizii de 25 cu EPS de 10 este una perfect CORECTA din punct de vedere tehnic si are doua beneficii. In primu' rind usureaza constructia considerabil si zidu' se comporta termic mai eficient.

3. Sapa de 0.7 (cum ai specificat tu) sau 0.5 (cum au desenat dinsii) este o variabila care tine strict de buna executie a placilor din beton armat. O sapa are minim 0.5 cm grosime.
Fiind o variabila care se stabileste strict pe santier, mentiunea dinsilor de a fi de 0.5 cm NU are nici o relevanta. Ea trebuie doar mentionata in proiect. Personal consider ca nu'i o greseala.

4. Ca vrei tabla Lindab sau tigla ceramica, nu esti limitat de proiect. Poti sa pui ce material doresti, suprafata de invelit ramine oricum aceeasi. Este doar un text. Pt. linistea ta sufleteasca, sterge cu albisor cuvintintele "tigla ceramica" si poti scrie "tabla Lindab". Intr'un final poti sa pui si sindrila bituminoasa.
O consecinta asupra structurii din lemn a sarpantei nu exista. Sunt variabile mult mai importante cum ar fi vintu' sau zapada care anuleaza din start diferenta de greutate dintre cele 2 materiale, tabla sau tigla.

IMPORTANT

Proiectantii unei constructii, adica: arhitect, inginer structurist, electrician, termist si sanitarist se orienteaza dupa anumite variabile impuse de tine ca si beneficiar, dar este chiar neetic sa redacteze un proiect dupa cele strict impuse de tine. Ei sunt obligati sa gindeasca un proiect in beneficiu' tau asa cum stiu ei mai bine conf. legilor, normelor si pregatirii lor.
Din cele relatate de tine, deciziile lor NU sunt gresite. La fel as fi procedat si io cu execeptia zidariei de 30 cm, unde m'as fi conformat dorintelor tale.
Ramine sa cred ca a fost ori o scapare de'a lor sau tu ai facut mentiunea prea tirziu. Alta explicatie nu pot gasi.

Te sfatuiesc sa te achizi de obligatiile tale contractuale cu mentiunea ca proiectantii sa'ti ofere o dispozitie de santier astfel incit sa se reglementeze cele omise. Spun asta deoarece o sa ai nevoie de dinsii si in viitor. Cel mai important aspect este legat de semnarea fazelor determinante, obligatoriu prin lege, semnarea procesului verbal de recomandare a receptiei finale. si poate, medierea unor probleme ce apar indubitabil intre tine si constructor.
Faza de proiectare reprezinta cam 5 % din drumu' pe care'l parcurgi pina la finalizarea lucrarilor. In relatia cu constructoru' o sa ai mult mai multe probleme decit fleacurile edificate de tine. nono.gif
Succes oricum.

QUOTE(gicanu @ Aug 3 2007, 18:11) *
Stie cineva daca se poate modifica distanta minima obligatorie fata de axul drumului si daca da, cum se poate modifica? cand depun pentru urbanism sa ma duc cu o atentie ceva sau trebuie facut vreun proiect ca ma gandesc ca si daca fac proiect tot trebuie dat ok-ul de cineva...in certificatul de urbanism informational este trecuta distanta asta minima fata de axul drumului 10,5 metri!!! in conditiile in care pe strada sunt case cnstruite pe hotar cu "geamu pe trotuar" sa zic asa. Am mai intrebat asta acum o luna dar mi s-a raspuns doar pentru pot si cut si distantele fata de vecini. acum intreb doar pentru distanta fata d axul drumului.multumesc anticipat

Orice reglementare din CU se poate modifica cu PUD. Cu documentatii PUD poti modifica procentu' de ocupare al terenului si modu' in care amplasezi casa pe teren.
Daca vrei sa schimbi si coef. de ocupare al terenului, atunci trebuie PUZ death.gif . Asa a grait in trecut, raposatu' user renderman, care trage chiulu' cursing.gif

ecou
QUOTE(punkt @ Aug 6 2007, 10:23) *
2 Alegerea dinsilor de a schimba modulul zidariei, adica utilizarea unor blocuri ceramice de 25 cm si NU de 30 cm, impotriva vointei tale, este una gresita din partea lor. Presupun doar ca a fost neatentie, pt. ca nu i'ar fi costat nimic sa deseneze doua linii paralale la 30 cm si NU la la 30.
Totusi, utlizarea caramizii de 25 cu EPS de 10 este una perfect CORECTA din punct de vedere tehnic si are doua beneficii. In primu' rind usureaza constructia considerabil si zidu' se comporta termic mai eficient.

Punkt, afirmatia citata m-a intrigat: adica vrei sa spui ca un zid de 30 e mai putin eficient termic decat unul de 25 huh.gif ? In ce conditii?! Pun intrebarile astea nu la misto, ci chiar din cauza ca sor-mea isi (si-ar) face casa si una din discutii pe tema asta se desfasoara. Normal, ca la orice om cu minte la cap, se doresc reduse la minim cheltuielile cu constructia si intretinerea ulterioara (probabil ca mai importanta e intretinerea).
Deci: poti detalia subiectul? Ca in sutele de pagini pe care le-am citit pe forumul asta nu mi-a dat nimeni ideea asta.
Multumesc anticipat.
gugutata
QUOTE(ecou @ Aug 6 2007, 12:21) *
Punkt, afirmatia citata m-a intrigat: adica vrei sa spui ca un zid de 30 e mai putin eficient termic decat unul de 25 huh.gif ? In ce conditii?! Pun intrebarile astea nu la misto, ci chiar din cauza ca sor-mea isi (si-ar) face casa si una din discutii pe tema asta se desfasoara. Normal, ca la orice om cu minte la cap, se doresc reduse la minim cheltuielile cu constructia si intretinerea ulterioara (probabil ca mai importanta e intretinerea).
Deci: poti detalia subiectul? Ca in sutele de pagini pe care le-am citit pe forumul asta nu mi-a dat nimeni ideea asta.
Multumesc anticipat.

era vb. de caramida de 25 + EPS de 10 vs. caramida de 30 + EPS de 8.
Scoti putin din context lucrurile. Nu discutam despre caramida cruda "singurica" pusa in opera pe santier.
Io personal aleg 25 cu EPS de 10. Atita tot.

LA caramida de 30 apar niste detalii suplimentare legate de o extensie a placii din beton armat, ce duce dupa sine la complicarea executiei.
O sa postez si niste detalii sa intelegi despre ce'i vb.
ecou
Tocmai din cauza asta intrebam de conditiile in care poti privi peretele de 25 (normal, cu EPS) mai eficient decat cel de 30 (tot cu EPS). Stiu ca nu intotdeauna mai mult=mai bun, tocmai din cauza asta intrebam. Am o sora friguroasa, asa orice castig termic e binevenit biggrin.gif
gugutata
simplu. Ai citeva beneficii

- zid de caramida mai subtire, implicit, masa acestuia mai mica, implicit, sarcinile structurii mai relaxate
- zid de caramida mai subtire, inseamna un volum de zidarie mai mic, implicit, costuri mai reduse. Cu un volum mai mic de zidarie, poti inchide o suprafata mai mare de zid.
- se suplimenteaza cu EPS de 10 si astfel se obtine un confort termic aproape identic cu un zid de 30 si EPS de 5, eventual 8.

Mai este o problema. NU gasesc detaliile, da' o sa incerc sa explic.

Caramida de 25 se aseaza pe axu' grinzii de 25. Cit de lata e caramida, atit de lata e si grinda.

Cind ai caramida de 30 la exterior, grinda ramine tot de 25. Clar lucru ca exista 5 cm diferenta ce sta pe aer. Atunci, pt. a repara deficienta, se realizeaza un cioc din beton armat, o prelungire a placii, cu 5 cm, astfel incit, toata talapa zidului sa stea pe beton. Acest cioc necesita o ingreunare a executiei.

Din punctul meu de vedere, gasesc mai multe avantaje pt. utilizarea caramizii de 25 cu EPS, vs. caramida de 30 cu EPS. Atit legate de executie cit si de costuri implicit.
blimpyway
....

3. Sapa de 0.7 (cum ai specificat tu) sau 0.5 (cum au desenat dinsii) este o variabila care tine strict de buna executie a placilor din beton armat. O sapa are minim 0.5 cm grosime.
Fiind o variabila care se stabileste strict pe santier, mentiunea dinsilor de a fi de 0.5 cm NU are nici o relevanta. Ea trebuie doar mentionata in proiect. Personal consider ca nu'i o greseala.
...

Eu am inteles ca nu e vb de grosimea in centimetri a sapei ci au prevazut nivelul sapei la 0,5 metri deasupra solului, in loc de 0,7 metri. Ca nu e vorba de o gaselnita de 2mm ci de 20 cm si multi metri cubi de beton si balast diferenta.

gugutata
QUOTE(blimpyway @ Aug 6 2007, 17:16) *
Eu am inteles ca nu e vb de grosimea in centimetri a sapei ci au prevazut nivelul sapei la 0,5 metri deasupra solului, in loc de 0,7 metri. Ca nu e vorba de o gaselnita de 2mm ci de 20 cm si multi metri cubi de beton si balast diferenta.

atunci greseala mea. Am citit repede. In cazu' asta, firma de proiectare a gresit.
George C
QUOTE(punkt @ Aug 6 2007, 17:27) *
atunci greseala mea. Am citit repede. In cazu' asta, firma de proiectare a gresit.

right, au gresit!!! Le-am demonstrat prin schimbul de email-uri dintre mine si ei, resp raspunsurile lor. Cum o rezolva? Au zis ca pentru tigla si "cota 0" or sa rezolve cu dispozitii de santier. Referitor la caramida de 30 au refacut planurile, pb e ca tb sa mai fac acum un drum la primarie, pt a schimba planurile din docum pt AC=o alta zi de concediu pierduta confusedsmiley.png
interesul meu era sa rez pb nu sa nu le dau banii, desi ar merita o penalizare.
Punkt cota de 0.7 am cerut-o pt ca o sa ridic nivelul 0 al terenului pt a nu avea pb cu apa, inundatii... dupa ce se va face drumul.
Referitor la "clone" mai cerceteaza cursing.gif

Poate sa puna cineva un ex de placa pt nivelul zero si un ex de placa peste parter.La mine nu apare plasa la armatura sau nu o vad eu... din pacate nu le am si in format electronic.
nicu022003

Am si eu o intrebare la un teren cu o deschidere de 12 mp se poate construi? Terenul se afla in judetul ilfov.
gugutata
QUOTE(nicu022003 @ Aug 6 2007, 22:40) *
Am si eu o intrebare la un teren cu o deschidere de 12 mp se poate construi? Terenul se afla in judetul ilfov.

da

QUOTE(George C @ Aug 6 2007, 22:37) *
right, au gresit!!! Le-am demonstrat prin schimbul de email-uri dintre mine si ei, resp raspunsurile lor. Cum o rezolva? Au zis ca pentru tigla si "cota 0" or sa rezolve cu dispozitii de santier. Referitor la caramida de 30 au refacut planurile, pb e ca tb sa mai fac acum un drum la primarie, pt a schimba planurile din docum pt AC=o alta zi de concediu pierduta confusedsmiley.png

nu trebuie sa te duci la primarie doar pt. atita lucru. Sfatu' meu e sa stai linistit
interesul meu era sa rez pb nu sa nu le dau banii, desi ar merita o penalizare.
Punkt cota de 0.7 am cerut-o pt ca o sa ridic nivelul 0 al terenului pt a nu avea pb cu apa, inundatii... dupa ce se va face drumul.

Specifica si tu 0.7 metri, ca asta m'a indus in eroare.
Referitor la "clone" mai cerceteaza cursing.gif

In urma polemicii de pe topicu' de rezistenta, unde am intrat in conflic cu alexp79, am avut impresia ca problema ta este de fapt a lui. Revad descrisa aceeasi situatie pe topicu' de proiectare si asta m'a facut sa cred ca sunteti clone. Era totu' in capu' meu laugh.gif . Scuze pt. confuzie.
Partea faina e ca v'am dat in urmarire la SM'ei ca sa verifica aia IP'urile, rezultatu' a fost ca unu'i prin Franta si altu'i pe nu stiu unde.
Zilnic, verific toate topicurile de interes general. Citesc aproape tot ce scriu userii si uneori mai fac confuzii. death.gif . E vina mea. Nu esti clona nimanui. Scuzele mele.

Singura mea ambitie in moderarea acestui topic, este sa promovez oameni din breasla din variate domenii cum ar fi: evergreen, as_xxl (ma rog, ei sunt deja moderatori, deci nu au nevoie de nici o promovare, si as_xxl e chiar mai vechi decit mine), edihaller, mschumy, renderman (care trage chiulu') si vad ca tot apar oameni care se pricep la constructii. Ideea e sa construim o comunitate online in constructii, unde sunt promovate idei corecte si fezabile.
Pe aria "Jurna de casa" se pot exprima mai liber beneficiarii.

Poate sa puna cineva un ex de placa pt nivelul zero si un ex de placa peste parter.La mine nu apare plasa la armatura sau nu o vad eu... din pacate nu le am si in format electronic.

Inginerii cu care lucrez, nu reprezinta plasa STN, doar o specifica pe plan si in extrasu' de fier ca si suprafata.
La placa peste parter, se specifica atit in sectiuni (detalii) cit si ca plansa de sine statatoare. Se numeste "Plan armare cota (cit ai tu acolo).

VA ROG FRUMOS, FOLOSITI AVATARI ca unele id'uri se confunda usor. George C su Gabriela C si mai sunt si altii.
George C
QUOTE(punkt @ Aug 7 2007, 11:02) *
Inginerii cu care lucrez, nu reprezinta plasa STN, doar o specifica pe plan si in extrasu' de fier ca si suprafata.
La placa peste parter, se specifica atit in sectiuni (detalii) cit si ca plansa de sine statatoare. Se numeste "Plan armare cota (cit ai tu acolo).

VA ROG FRUMOS, FOLOSITI AVATARI ca unele id'uri se confunda usor. George C su Gabriela C si mai sunt si altii.

Pai tocmai din cauza ca nu am vazut scris pe nicaieri plasa STN am cerut sa puneti aici una ca sa imi fac si eu o idee, se poate? O sa ma uit si eu mai atent poate mi-s scapat.
angelinne
M-au sunat ieri de la primarie sa ma anunte ca e gata certificatul de urbanism!
Maine au program cu publicul si ma duc sa il ridic.Sa vad ce naiba mai urmeaza sa fac....
ruginel
QUOTE(punkt @ Aug 6 2007, 12:52) *
simplu. Ai citeva beneficii

- zid de caramida mai subtire, implicit, masa acestuia mai mica, implicit, sarcinile structurii mai relaxate
- zid de caramida mai subtire, inseamna un volum de zidarie mai mic, implicit, costuri mai reduse. Cu un volum mai mic de zidarie, poti inchide o suprafata mai mare de zid.
- se suplimenteaza cu EPS de 10 si astfel se obtine un confort termic aproape identic cu un zid de 30 si EPS de 5, eventual 8.

Mai este o problema. NU gasesc detaliile, da' o sa incerc sa explic.

Caramida de 25 se aseaza pe axu' grinzii de 25. Cit de lata e caramida, atit de lata e si grinda.

Cind ai caramida de 30 la exterior, grinda ramine tot de 25. Clar lucru ca exista 5 cm diferenta ce sta pe aer. Atunci, pt. a repara deficienta, se realizeaza un cioc din beton armat, o prelungire a placii, cu 5 cm, astfel incit, toata talapa zidului sa stea pe beton. Acest cioc necesita o ingreunare a executiei.

Din punctul meu de vedere, gasesc mai multe avantaje pt. utilizarea caramizii de 25 cu EPS, vs. caramida de 30 cu EPS. Atit legate de executie cit si de costuri implicit.

Cum o dai cum o iei tot nu iese bine.
1.daca prin lege stalpul e de 30x30 atunci daca ai caramida de 25 ai o diferenta de 5cm
2.daca faci stalp de 25x25 si pui caramida de 25 iesi bine ca asezare dar nu respecti legea

Ma uimeste parerea ta pentru ca te stiu fac al zidariei exterioare de 30.
George C
Salut,

Deoarece nu a-ti pus pana acum nici o plansa cu o placa peste parter sau peste cota 0 am fotografiat eu una (asa ca scuzati calitatea nu am scaner) si anume "plan armare cota+2,75" banuiesc ca este echivalenta cu plan placa peste parter - sper sa nu gresesc. Din ce se vede poate imi puteti spune daca e OK sau nu ce este acolo. Plasa SNTB nu apare, e bine e rau confusedsmiley.png astept pareri

Multumesc
ugly's
Nu-i acelasi lucru. Armarea placii cota 0 (cea turnata peste elevatie) este cu un singur rind de armatura, de regula cu PC8, motiv pentru care unii structuristi / diriginti de santier accepta inlocuirea ei cu plasa SNTB.
La celelalte placi - peste parter, etaj - armarea este dubla si nimeni (vorbesc de cei autorizati care lucreaza in domeniu) nu va recomanda / accepta / semna utilizarea SNTB in locul armarii manuale cu PC.
George C
QUOTE(ugly's @ Aug 8 2007, 20:11) *
Nu-i acelasi lucru. Armarea placii cota 0 (cea turnata peste elevatie) este cu un singur rind de armatura, de regula cu PC8, motiv pentru care unii structuristi / diriginti de santier accepta inlocuirea ei cu plasa SNTB.
La celelalte placi - peste parter, etaj - armarea este dubla si nimeni (vorbesc de cei autorizati care lucreaza in domeniu) nu va recomanda / accepta / semna utilizarea SNTB in locul armarii manuale cu PC.

deci in concluzie ce am eu acolo este OK? Este aproape la fel si placa de la cota +0,5
gugutata
QUOTE(ruginel @ Aug 8 2007, 11:16) *
1.daca prin lege stalpul e de 30x30 atunci daca ai caramida de 25 ai o diferenta de 5cm

DA, normal
2.daca faci stalp de 25x25 si pui caramida de 25 iesi bine ca asezare dar nu respecti legea

cum sa nu respecti legea. Dar decizia se ia in functie de aria zidariei folosita in plan. Daca planu' este aerisit atunci , dupa cum au spus si edi si mshumy pe topicu' de rezistenta, este mai avantajos sa folosesti cadre, stilpi de 30X30 decit simburi.
Ma uimeste parerea ta pentru ca te stiu fac al zidariei exterioare de 30.

sunt placut impresionat de ambele zidarii. E mai economic sa lucrezi cu d'aia de 25. Atita tot.

QUOTE(George C @ Aug 8 2007, 19:58) *
Deoarece nu a-ti pus pana acum nici o plansa cu o placa peste parter sau peste cota 0 am fotografiat eu una (asa ca scuzati calitatea nu am scaner) si anume "plan armare cota+2,75" banuiesc ca este echivalenta cu plan placa peste parter - sper sa nu gresesc. Din ce se vede poate imi puteti spune daca e OK sau nu ce este acolo. Plasa SNTB nu apare, e bine e rau confusedsmiley.png astept pareri

plasa STNB NU apare din simplu motiv ca ce ai postat tu este imagine unei planse ce reprezinta armarea unei placi cu armaturi in toata regula, NU STNB

STNB'u se foloseste doar la placa parterului NU si la cea peste parter.

Singuru' lucru atipic este ca ai niste pile (stlipi alungiti) cam marisori. Ma refer in mod expres la cei in forma de L, am impresia ca's la scara. Daca pui si tu poze mai clare ar fi mai bine.
George C
QUOTE(punkt @ Aug 8 2007, 23:18) *
plasa STNB NU apare din simplu motiv ca ce ai postat tu este imagine unei planse ce reprezinta armarea unei placi cu armaturi in toata regula, NU STNB

STNB'u se foloseste doar la placa parterului NU si la cea peste parter.

Singuru' lucru atipic este ca ai niste pile (stlipi alungiti) cam marisori. Ma refer in mod expres la cei in forma de L, am impresia ca's la scara. Daca pui si tu poze mai clare ar fi mai bine.

Am reusit sa scanez planul placii de la parter si al placii de peste parter.
gugutata
QUOTE(George C @ Aug 9 2007, 08:52) *
Am reusit sa scanez planul placii de la parter si al placii de peste parter.

la placa parterului, NU ai armare cu STNB. Se folosesc armaturi fi8. Par ok plansele. Cere lamuriri de la ingineri.
mcasa
Am si eu o intrebare.
Stie cineva cat costa un plan de situatie pentru CU?
Multumesc.
Daca este nevoie il desenez eu, mai ramane stampila.
gugutata
QUOTE(mcasa @ Aug 9 2007, 12:37) *
Am si eu o intrebare.
Stie cineva cat costa un plan de situatie pentru CU?
Multumesc.
Daca este nevoie il desenez eu, mai ramane stampila.

smile.gif buna intrebare.

Exista o meserie in sine pt. ce doresti tu. Se numesc cadastristi. Planurile de situatie se deseneaza pe suporturi de cadastru de catre arhitect sau beneficiar sau functionaru' din primarie (le e cam lene totusi). La CU este imperativ.
mcasa
QUOTE(punkt @ Aug 9 2007, 12:45) *
smile.gif buna intrebare.

Exista o meserie in sine pt. ce doresti tu. Se numesc cadastristi. Planurile de situatie se deseneaza pe suporturi de cadastru de catre arhitect sau beneficiar sau functionaru' din primarie (le e cam lene totusi). La CU este imperativ.

Am inteles asta iau planul de situatie de la cadastru desenez eu palnul casei si ce mai este nevoie dar am nevoie si de stampila arhitectului.
Deci cat face asta?
renderman
Daca vrei sa schimbi si coef. de ocupare al terenului, atunci trebuie PUZ death.gif . Asa a grait in trecut, raposatu' user renderman, care trage chiulu' cursing.gif

notangel.gif pleaca omu' in vacanta 2 saptamani si e dat raposat tongue.gif

QUOTE(punkt @ Aug 6 2007, 12:52) *
Cind ai caramida de 30 la exterior, grinda ramine tot de 25. Clar lucru ca exista 5 cm diferenta ce sta pe aer.

Hmm , eu nu-mi pun probleme de genul asta pt ca inginerul meu e cam lenes, cand am porotherm de 30 la exterior imi trozneste niste grinzi tot de 30 si stalpi lamelari tot de 30 latime asa ca se rezolva treaba. Cadre bineinteles Cand am 25 asijderea.

QUOTE(mcasa @ Aug 9 2007, 12:52) *
Am inteles asta iau planul de situatie de la cadastru desenez eu palnul casei si ce mai este nevoie dar am nevoie si de stampila arhitectului.
Deci cat face asta?

Pai o sa aafli cand o sa ajungi la arhitect wink.gif
renderman
QUOTE(gicanu @ Aug 3 2007, 18:11) *
Stie cineva daca se poate modifica distanta minima obligatorie fata de axul drumului si daca da, cum se poate modifica? cand depun pentru urbanism sa ma duc cu o atentie ceva sau trebuie facut vreun proiect ca ma gandesc ca si daca fac proiect tot trebuie dat ok-ul de cineva...in certificatul de urbanism informational este trecuta distanta asta minima fata de axul drumului 10,5 metri!!! in conditiile in care pe strada sunt case cnstruite pe hotar cu "geamu pe trotuar" sa zic asa. Am mai intrebat asta acum o luna dar mi s-a raspuns doar pentru pot si cut si distantele fata de vecini. acum intreb doar pentru distanta fata d axul drumului.multumesc anticipat

Eu am avut un caz de asta acum cativa ani si s-a rezolvat cu o poza a caselor invecinate care erau la strada (niste cosmelii, dar se vedeau). S-a rezolvat fara pud, acum cred ca au fost si ceva pile la mijloc wink.gif. Cel mai bine mergi si discuta la primarie.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.