kmi
5th August 2007, 10:30
Ce acte imi sunt necesare pentru anuntarea inceperi lucrarilor de constructie la ISC?
gugutata
6th August 2007, 11:52
simplu. Ai citeva beneficii
- zid de caramida mai subtire, implicit, masa acestuia mai mica, implicit, sarcinile structurii mai relaxate
- zid de caramida mai subtire, inseamna un volum de zidarie mai mic, implicit, costuri mai reduse. Cu un volum mai mic de zidarie, poti inchide o suprafata mai mare de zid.
- se suplimenteaza cu EPS de 10 si astfel se obtine un confort termic aproape identic cu un zid de 30 si EPS de 5, eventual 8.
Mai este o problema. NU gasesc detaliile, da' o sa incerc sa explic.
Caramida de 25 se aseaza pe axu' grinzii de 25. Cit de lata e caramida, atit de lata e si grinda.
Cind ai caramida de 30 la exterior, grinda ramine tot de 25. Clar lucru ca exista 5 cm diferenta ce sta pe aer. Atunci, pt. a repara deficienta, se realizeaza un cioc din beton armat, o prelungire a placii, cu 5 cm, astfel incit, toata talapa zidului sa stea pe beton. Acest cioc necesita o ingreunare a executiei.
Din punctul meu de vedere, gasesc mai multe avantaje pt. utilizarea caramizii de 25 cu EPS, vs. caramida de 30 cu EPS. Atit legate de executie cit si de costuri implicit.
nicu022003
6th August 2007, 21:40
Am si eu o intrebare la un teren cu o deschidere de 12 mp se poate construi? Terenul se afla in judetul ilfov.
angelinne
8th August 2007, 08:47
M-au sunat ieri de la primarie sa ma anunte ca e gata certificatul de urbanism!
Maine au program cu publicul si ma duc sa il ridic.Sa vad ce naiba mai urmeaza sa fac....
ugly's
8th August 2007, 19:11
Nu-i acelasi lucru. Armarea placii cota 0 (cea turnata peste elevatie) este cu un singur rind de armatura, de regula cu PC8, motiv pentru care unii structuristi / diriginti de santier accepta inlocuirea ei cu plasa SNTB.
La celelalte placi - peste parter, etaj - armarea este dubla si nimeni (vorbesc de cei autorizati care lucreaza in domeniu) nu va recomanda / accepta / semna utilizarea SNTB in locul armarii manuale cu PC.
mcasa
9th August 2007, 11:37
Am si eu o intrebare.
Stie cineva cat costa un plan de situatie pentru CU?
Multumesc.
Daca este nevoie il desenez eu, mai ramane stampila.