Sa construim o casa 2007 - Proiectare, Legislatie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94

gugutata

QUOTE(taz21 @ Jun 27 2007, 09:27) [snapback]3022220[/snapback]
Cel mai bine te duci la Primaria de unde apartine terenul si acolo iti va zice sigur ce si cum. Restul sunt doar speculatii.

nu'ti imagina ca ciumpalacii din primarie sunt clari.
GabrielaC
Pai e cam greu cu primaria, am incercat sa rezolv la telefon, pentru ca altfel ar insemna sa-mi iau o zi libera se la serviciu pentru o intrebare. La telefon exact cum a zis punkt, tare ambigua a fost treaba. Nu mi-au dat nici un raspuns, si m-au pus sa ma duc cu actele acolo. Doh, pentru o intrebare. Oricum pana la urma o sa mergem mai departe, si-asa nu avem cum sa dam inapoi. Mie terenul imi place la nebunie, exact cum mi-am dorit, rezonabil de ingust si lung, ca sa-mi fac gradina in spate frumoasa.
Oricum sper sa fie totul bine si sa nu fi aruncat banii pe fereastra.
Acum let's move on, ahhh si multumesc pentru raspunsuri.
Arhitect? Din ce am vazut eu fugitiv aici pe forum, am vazut ca mp de proiect e in jur de 14E/mp?
Pai si cum se calculeaza daca eu vreau o casa cu o amprenta de 80/mp p+1 fara acoperis adica vreau terasa deasupra. 80X2X14? Adica 2240E proiectul????????????????? Scump!
Mi-a zis cineva ca daca scap cu mintea senina dupa cate hartogaraie trebuie inseamna ca sunt tare!
10x anticipat

gugutata
QUOTE(GabrielaC @ Jun 27 2007, 10:16) [snapback]3022431[/snapback]
Pai si cum se calculeaza daca eu vreau o casa cu o amprenta de 80/mp p+1 fara acoperis adica vreau terasa deasupra. 80X2X14? Adica 2240E proiectul????????????????? Scump!

Mi-a zis cineva ca daca scap cu mintea senina dupa cate hartogaraie trebuie inseamna ca sunt tare!
10x anticipat

da sad.gif, cam scump.

De cele mai multe ori, firmele de proiectare lucreaza cu curieri. Se ocupa ei de hirtzogareala si ghiseistica.

Mult succes in realizarea ambitiilor.

Speram sa mai auzim de casa ta.
GabrielaC
Pai o sa mai auziti:) Momentan nu am f multe intrebari ca dupa cum v-am zis, inca nu suntem proprietari. Asteptam cadastrul acum. Se ocupa actualii proprietari. Dupa, evident n-o sa scapati de mine:d Vin cu intrebari!
10x a lot
petman
O intrebare.
Daca proprietarul terenului de la care il cumpar are autorizatie de construire aceasta se poate transfera catre noi cumparatori?
Bine, daca imi convine pentru ce s-a emis autorizatia.
gugutata
QUOTE(petman @ Jun 28 2007, 11:16) [snapback]3027503[/snapback]
O intrebare.
Daca proprietarul terenului de la care il cumpar are autorizatie de construire aceasta se poate transfera catre noi cumparatori?
Bine, daca imi convine pentru ce s-a emis autorizatia.

nu am intilnit pina acum asa ceva, da' presupun ca se poate. Cred ca e bine sa lamuresti problema pe un topic de info juridice.
DDuras
QUOTE(petman @ Jun 28 2007, 11:16) [snapback]3027503[/snapback]
O intrebare.

Nu cred. Cel mai bine te interesezi la primaria in cauza.

DDuras
QUOTE(GabrielaC @ Jun 27 2007, 16:46) [snapback]3024382[/snapback]
Pai o sa mai auziti:) Momentan nu am f multe intrebari ca dupa cum v-am zis, inca nu suntem proprietari. Asteptam cadastrul acum. Se ocupa actualii proprietari. Dupa, evident n-o sa scapati de mine:d Vin cu intrebari!
10x a lot

Daca vrei sa te apuci anul asta, sfatul meu e sa-ti faci o schita a terenului si sa incepi sa pui pe hartie cam cum vrei sa-ti arate casa, astfel incat cand termini cu actele sa stii deja ce vrei si sa poti discuta cu un arhitect. Astfel castigi timp + ca ai timp sa te mai razgandesti in privinta planului.

Si inca ceva, indispensabil: inarmeaza-te cu muuuuuuuuuuulta rabdare!

George C
Salut,

Gata am definitivat si viitoarea mea casa in sfarsit. Acum astept sa iasa toate avizele. Se pare ca la electrica se misca lucrurile mai greu.Sper ca pana la jumatatea lunii viitoare sa depun si PAC la autorizare ca de nu imi expira CU-ul.
coolspeak.gif
GabrielaC

Gata, deja am revenit cu o intrebare. Am citit cate ceva desre garduri aici, nu sunt lamurita, si oricum va rog sa nu ma injurati daca pun intrebari care s-au mai pus dar e mult de citit, e enorm. Plus ca lucrez, plus ca pana acum am avut scoala (a doua) dar azi e ultimul examen, etc.
Eu vreau sa-mi pun gard viu intre mine si vecini. Nu stiu inca numele plantei dar am vazut la matusimea in Germania, e o chestie care ajunge la 1.8-2 m inaltime, e f des, nu se vede deci prin el, si e verde si iarna.
Anyway nu despre asta vroiam sa vorbesc, dar, credeti ca e okay? Trebuie autorizatie si pt asa ceva? Si acum poate zic vreo prostie, credeti ca ar fi ciudat sa am gard de beton sau ma rog din ce-o sa-l fac, doar la strada? In rest sa fiu inconjurata de gard viu. Ma gandeam si la varianta cu gard de metal si acoperit cu verdeata dar e mai complicat si poate nu as reusi sa scot exact aspectul pe care il doresc. Daca mai aveti alte idei cu gardul viu, va astept. Pana atunci as vrea sa stiu cum e cu autorizatia.
Si.....ah imi scapa.....aaaa...daca reusesc sa fac o combinatie cu vecinul, si o sa am fix 11 m deschidere respectiv latime, cat de lata pot sa fac casa, sau cat trebuie sa las de la gard? si intr-o parte si in alta
torindan
QUOTE(GabrielaC @ Jun 29 2007, 15:03) [snapback]3034352[/snapback]
Si.....ah imi scapa.....aaaa...daca reusesc sa fac o combinatie cu vecinul, si o sa am fix 11 m deschidere respectiv latime, cat de lata pot sa fac casa, sau cat trebuie sa las de la gard? si intr-o parte si in alta

Cere un certificat de urbanism de la primarie, dar de obicei se cer 3 metri pe fiecare parte...deci din cei 11 metri raman doar 5. In cazul asta se merita alipire la calcan cu unul dintre vecini.
In codul civil distantele sunt mai mici....parca 2 metri daca ai ferestre pe latura respectiva, si 1 metru daca n-ai. Dar aia de la primarie insista la 3 metri pt. pompieri

De la casa pana la strada...tot is ceva distante...cam 5-6 metri, depinde de planul urbanistic
tzatza
Am si eu o intrebare.
Cum se obtine avizul de la primarie pentru scoaterea unui teren din circuitul agricol? Acesta este ultimul pas in acest proces sau unl intermediar?
gugutata
QUOTE(tzatza @ Jun 30 2007, 21:23) [snapback]3038817[/snapback]
Am si eu o intrebare.
Cum se obtine avizul de la primarie pentru scoaterea unui teren din circuitul agricol? Acesta este ultimul pas in acest proces sau unl intermediar?

nu se obtine de la primarie. Scoaterea din circ agricol se obtine de la min. agriculturii.
tzatza
QUOTE(punkt @ Jul 2 2007, 08:59) [snapback]3043689[/snapback]
nu se obtine de la primarie. Scoaterea din circ agricol se obtine de la min. agriculturii.

Eu vreau sa iau un credit pentru constructie si cei de la banca mi-au cerut sa le aduc avizul de la primarie pentru scoaterea din circuitul agricol. Ai idee ce reprezinta asta?
hanako
Asa a inceput povestea casei mele. Avizele au fost obtinute, autorizatia de construire inca nu.
Experienta mea este chiar atipica, in sensul ca am avut probleme nu cu autoritatile, ci cu arhitectul si unul dintre colaboratorii acestuia. Asa ca atentie cum va alegeti proiectantul, eu daca as da timpul inapoi, as face cateva schimbari...
As vrea sa continui sa scriu aici despre proiect, insa nu pot edita titlul lui, oare se poate?
DDuras
QUOTE(GabrielaC @ Jun 29 2007, 16:03) [snapback]3034352[/snapback]
Eu vreau sa-mi pun gard viu intre mine si vecini. Nu stiu inca numele plantei dar am vazut la matusimea in Germania, e o chestie care ajunge la 1.8-2 m inaltime, e f des, nu se vede deci prin el, si e verde si iarna.
Anyway nu despre asta vroiam sa vorbesc, dar, credeti ca e okay? Trebuie autorizatie si pt asa ceva? Si acum poate zic vreo prostie, credeti ca ar fi ciudat sa am gard de beton sau ma rog din ce-o sa-l fac, doar la strada? In rest sa fiu inconjurata de gard viu. Ma gandeam si la varianta cu gard de metal si acoperit cu verdeata dar e mai complicat si poate nu as reusi sa scot exact aspectul pe care il doresc. Daca mai aveti alte idei cu gardul viu, va astept. Pana atunci as vrea sa stiu cum e cu autorizatia.

Se vede ca esti in faza de visare. Eu zic ca ar fi bine sa vii cat mai repede cu picioarele pe pamant! Si sa-ti intre bine in cap (pt. binele tau) ca nu esti in Germania. wink.gif
Pana se ajunge gardul viu ce faci? Si daca se prinde greu,sau cu goluri? etc,etc. Apoi vecinu' o sa fie de acord sa aiba intre el si tine doar un gard viu? Mai bine faci un gard obisnuit,si daca vrei verdeata,pui ceva in fata lui,nu-i mai normal?
Pt. gard intre vecini nu tb.autorizatie, doar pt. cel de la strada; si aici lucrurile stau putin diferit,depinde unde construiesti- n-ai spus,la oras,sau la tara?

gugutata
QUOTE(tzatza @ Jul 2 2007, 09:37) [snapback]3043806[/snapback]
Eu vreau sa iau un credit pentru constructie si cei de la banca mi-au cerut sa le aduc avizul de la primarie pentru scoaterea din circuitul agricol. Ai idee ce reprezinta asta?

Daca terenul este inca in circuitul agricol, cei de la primarie, cer in Certificatul de Urbanism, scoaterea din circuit. Scoaterea se face de la ministerul agriculturii. Acum nu prea stiu ce se intimpla daca terenul este intravilan sau extravilan. Pot exista terenuri agricole intravilan. Sincer, in acest caz, nu stiu cine'i autoritatea competenta. Ori ministerul, ori primaria.
gabimar
angelinne,sunt si eu interesat sa obtin o autorizatie pentru modificat un apartament la etajul10(ultimul).Este vorba de iesirile pe balcon la 2 camere,un perete despartitor de mutat 80cm la alta camera, eliminarea unui perete intre bucatarie si sufragerie(totul bca) si termopane la balcoane.Tot ce ai scris tu m-a ajutat mult intrucat nu aveam nici cea mai mica idee(stiam doar ca trebuie autorizatie).daca ai cumva si vreun telefon sau persoana de contact pt.arhitect sau inginer constructor ar fi super(pt.sectorul 2).Oricum iti multumesc si bafta in continuare. smile.gif
rorro
In cazul terenurilor agricole intravilan, cred ca autoritatea este Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.
Inainte de a ajunge la ei este nevoie de un aviz de la Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ca nu exista instalatii de irigatii).
aeon
nu am gasit mai nimic legat de aducerea de utilitati, in special gaz si curent electric
deci, care ar fi pasii de urmat?

cazul meu: am un teren la bragadiru, gaz si curent exista la mai putin de 50m dar e un teren privat intre si probabil solutia este de a aduce tevi si stalpi pe drumul public care ocolieste ceva (probabil ~200m);
dar nu stiu absolut nimic de ce ar trebui sa fac, cu ce sa incep, macar pentru curent electric

am inteles ca un stalp costa cam 3000 ron, dar o instalatie subterana nu e mai ieftina si mai potrivita? subterean poate convingem un vecin sa trecem pe la el prin curte , ca are gazon pe acolo
gugutata
in primu rind, ai nevoie de Autorizatie de Construire. Dupa obtinerea AC, se face o cerere de bransament la Electrica. Ma rog, de aici se dezvolta cu ei. Au firme agrementate care fac executia.
aeon
hait, autorizatie de constructie neaparat ??
nu am si nu am timp de alergat dupa ea, ma apuc de construit cel mai repede in vara anului viitor.

dar in jurul meu cresc in prezent 5 case si am vorbit deja cu posesorii sa punem toti banii si sa tragem utilitatile impreuna (costa semnificativ mai putin); fara autorizatie de constructie pot cere macar stalp pregatit si punct de bransare la gaz in dreptul meu?
pana in iarna terenul meu va fi o insula intre case, dar prefer sa am totul pregatit

multumesc
gugutata
QUOTE(aeon @ Jul 3 2007, 10:44) [snapback]3049184[/snapback]
hait, autorizatie de constructie neaparat ??
nu am si nu am timp de alergat dupa ea, ma apuc de construit cel mai repede in vara anului viitor.

dar in jurul meu cresc in prezent 5 case si am vorbit deja cu posesorii sa punem toti banii si sa tragem utilitatile impreuna (costa semnificativ mai putin); fara autorizatie de constructie pot cere macar stalp pregatit si punct de bransare la gaz in dreptul meu?
pana in iarna terenul meu va fi o insula intre case, dar prefer sa am totul pregatit

multumesc

bransamentu' se face doar cu AC. Tragerea retelei pe strada nu necesita formalitati. Doar un contract de prestari servicii cu firma agrementata.

Orice regie, atit electrica, gazele si apa, au firme agrementate, agreate, care fac lucrarile de executie. Incearca pe situ' electrica si vezi ca au un call center unde primesti lamuriri.
Cred ca'i cel mai bine.
dandare
Am si eu o intrebare .
La postul lui Astra apare la un moment (punctul 3 ) cum ca trebuie facuta o expertiza tehnica de catre o persoana autorizata MPLAT . Pe site la ei apar multi dar au si diferite clase de acreditare .
Intrebarea e pt o locuinta ce clasa de acreditare trebuie sa fie (A , B , C ) , asta ca sa nu sun ca disperatul la cine nu trebuie .
Multumesc
GabrielaC
Da:(( La aspectele astea nu m-am gandit, dar de ce ar creste cu goluri? Anyway, evident ca pererile mele se vor schimba pe masura ce adun mai multe informatii.
Acum despre distanta intre vecini. Pai evident ca n-o sa pun geamuri pe lateral, cu toate astea tot ramane putin:(. Nu prea inteleg ce inseamna alipirea aia de calcan...Dar daca inseamna sa ma alipesc de vecin nu prea am cum, ca vecinul din stanga are vreo 7 metrii sau chiar mai mult distanta de la gardul ce ne uneste pana la casa lui, iar celalalt vecin are casa veche si poate i-o stric, sau dc vrea sa-si faca mai tarziu cine stie ce neplaceri pot aparea.
Distanta de la strada pot sa las cat vreau ca am suficient (144m). Oricum sunt in tratative cu vecinul din stanga sa imi mai dea el sa-mi fac deschidere mai mare, iar eu sa ii vand in spate si in final sa raman eu cu 900mp. Eu zic ca e rezonabil cu o deschidere de 12.
La primarie sunt varza oricum, nici macar plan parcelar nu au, noroc ca mi-a zis cadastrista ca daca e intravilan nu-mi trebuie plan parcelar, desi alti cadastristi care mi-au cerut de 2 ori mai mult ca ea, au zis ca au nevoie de planul parcelar. Daca e ceva dubios cu ce mi-a zis cadastrista pls let me know.
Pentru cine intreba de loc, e in Caldararu, langa Cernica. Relativ departe, cam 12 km de la panteliomn, dar in max un an am inteles de la primarie ca o sa se dea drumul din autostrada, ceea ce va insemna 3-4km de la Palady. E okay, mie imi place ca e verdeata:D si vreau si mai multa verdeata:D. Cu gardul viu, da poate sunt visatoare, dar intr-un fel ma bucur ca sunt asa:d loll, visez atat de mult incat mereu am un back-up, nu e una e alta, si in final eu tot happy ajung sa fiu. Evident, ma cam descurajeaza cand aud de toate drumurile si hartoagele care or sa urmeze...dar deh....tre sa le facem si pe astea daca vrem case pe pamant.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.