si acum la subiect: detin o parcela de 12 x 23 metri in zona lacul morii pe care exista o constructie veche (care va fi demolata la un moment dat insa nu acum) si pe care doresc sa-mi construiesc o casuta.
conform PUG si PUZ in zona regimul de inaltime este de p+m (max 6-6.3m) retragerile de la strazi (parcela de colt) de 3 sau 4m (nu a stiut sa-mi zica exact bajbaja intre aliniamentul existent al vecinilor si 4m

). mai mult, cei de la primarie (certificat de urbanism) mi-au spus ca sunt obligat sa ma lipesc la calcanul vecinului de la sud, "ca asa e in zona

" si sa las minim 5m liber in spatele parcelei (pompieri). am aflat, de asemenea, ca daca reusesc sa fac un PUD pot schimba putin regulile in zona si as mai putea sa ma apropii cu constructia la mai putin de 5m in spatele parcelei(est). POT in zona este 45%.
pe hotarele de la sud si de la est se afla constructii ale vecinilor (calcane).
studiul geotehnic arata ca adancimea de fundare recomandata este de 2.5m cu un coeficient de (?compresibilitate? sper sa nu aberez) 140kPa (valoarea este sigura). boon. vecinul de la est are fundatia la -0.5m (in stratul de umplutura din zona) iar vecinul de la sud fundatie mai mica, nu stiu cat, tot in umplutura, evident ambele case avand numeroase crapaturi si alte cele.
din cauza faptului ca alipirea la calcan(sud) implica realizarea subzidirii fundatiei vecinului pana la cota de 2.5m (cat trebuie sa am eu fundatia) consider aceasta solutie nefiind aplicabila (prefer sa cheltui banii pe casa mea, nu a vecinului).
pe de alta parte fundarea pe talpa continua ar presupune retrageri mai mari tinand cont de adancimea de fundare si de unghiul de descarcare al fundatiei vecinului, ceea ce, iar ma incurca.
am auzit de posibilitatea de fundare pe piloni (?rotunzi?) pana la adancimea de fundare recomandata si realizarea unei centuri la nivelul adancimii de inghet (sau sub aceasta), 1.1m in speta. aceasta varianta ar fi avantajoasa pentru mine.
pe de alta parte ideea de alipire nu imi convine, deoarece nu intentionez sa construiesc o bojdeuca, ci o casuta care sa aiba legatura cu realitatile vremii in care va fi construita.
ce doresc sa construiesc: 64mp la sol 8m x 8m cu demisol(toata amprenta), parter si mansarda (alt regim de inaltime decat cel autorizat de primarie). doresc o retragere fata de calcanul de la sud de 1m (rezolva pb legate de fundare si subzidire, si sa pot pune aerisiri, si o apa spre sud), 3m fata de calcanul de la est (sa pot pune si fereastra), 3m de strada (adica de hotarul de la nord) si aprox 1.4m retragere de constructia existenta, in conditiile in care NU voi demola constructia existenta acum, ci in viitor. (vezi pdf-ul atasat). as dori de asemenea sa construiesc rampa de acces auto in demisol (cota -1.0 .... -0.9 sau chiar mai putin, nu m-am hotarat) spre hotarul din nord (in 3m si nu mi-e clar ce si cum cu inclinatia maxima - 12%

)
Cu planul asta nu depasesc POT de 45%.
bun. acum evident ce-mi doresc eu nu se prea potriveste cu ce autorizeaza primaria, insa pe numai 2-3 strazi raza in jurul acestei parcele sunt astfel de case construite, iar cei 5m retragere in spatele parcelei sunt inexistenti in unele cazuri intrucat sunt case lipite pe 3 laturi (adica ocupa integral spatele unei parcele cu alipire la calcan pe 3 laturi in forma de U).
intrebarea mea catre cei care au experienta in domeniul arhitectural-urbanistic si care stiu mult mai bine ca mine vraful de legi si conditii pe care trebuie sa le respecti: ce sau cat din ce intentionez eu sa fac (retrageri, nealipiri, regim de inaltime etc), credeti ca pot obtine printr-un PUD, si ce recomandari aveti pentru intocmirea acestuia (scheme cu schepsis, treburi la care trebuie sa fiu atent, cam ce sa le cer si ce nu, io stiu.... etc..). evident alte comentarii, sfaturi/povete sunt binevenite.