Dana_H
31st May 2007, 07:50
1. Multe colturi tesite, iti va fi greu sa pozitionezi mobila in dormitoare mai ales ; cred ca nu ar fi rau sa mai scapi din "walk-in closets" si sa simplifici liniile, vei castiga spatiu si economisi bani ;
2. Multe spatii pierdute cu holuri (sau cel putin asa mi se pare mie) ;
3. Dormitorul 1 are geamurile orientate catre nord - daca iernile vor fi precum cea trecuta e OK, daca nu...
4. Dormitorul 2 langa holul de la intrare ?! Va fi un du-te-vino permanent acolo, plus ca nu cred ca ti-ar place ca oricine iti suna la usa sa se zgaiasca pe geamul dormitorului (cel putin asa cum e figurat acum
5. Chiar iti trebuie garaj pentru 2 masini ?
Parerea mea.
RamsesII
31st May 2007, 20:08
Ei, asa mai merge.
1. You're right
2. Nu mi se pare, astea le va definitiva arhitectul
3. La ce casoi am nevoie, cel putin o camera mare va da spre nord
4. Acu ce sa zic, a mai fost discutia asta, ca sa sune la usa tre' sa intre pe poarta intai 
5. Da
Multam pt opinii
angelinne
1st June 2007, 08:27
Am mai aflat una alta.Va scriu si voua poate mai sunt interesati.
Cica intai si intai trebuie mers la urbanism(de acolo incepe totul) si sa depun o cerere impreuna cu shita casei unde arat ce pereti vreau sa fie darimati. De acolo cica dosarul parcurge un anumit traseu prin primarie si ca termenul legal de solutionare a problemei e de 1 luna!
kappa_man84
1st June 2007, 08:36
QUOTE(angelinne @ Jun 1 2007, 09:27) [snapback]2911348[/snapback]
Am mai aflat una alta.Va scriu si voua poate mai sunt interesati.
Cica intai si intai trebuie mers la urbanism(de acolo incepe totul) si sa depun o cerere impreuna cu shita casei unde arat ce pereti vreau sa fie darimati. De acolo cica dosarul parcurge un anumit traseu prin primarie si ca termenul legal de solutionare a problemei e de 1 luna!

sau poti sa spargi direct si sa cari tu molozul cu o masina si scapi de draci si alti bani cheltuiti
angelinne
3rd June 2007, 08:57
QUOTE(kappa_man84 @ Jun 1 2007, 09:36) [snapback]2911375[/snapback]
sau poti sa spargi direct si sa cari tu molozul cu o masina si scapi de draci si alti bani cheltuiti

M-am gindit si la asta.Si sa zicem ( da' nu sunt 100% sigura) ca scap de reclamatiile vecinilor......in viitor nu voi avea necazuri? La asigurarea apartamentului am inteles ca nu prea iti face daca ai facute modificari fara autorizatie si la fel daca as vrea sa-l vind...nu ca s-ar pune momentan problema .....dar nu se stie niciodata!!!
Eu sunt tentata sa ma apuc de toate fara autorizatie,dar macar sa stiu cam ce as putea pati in afara de amenda pe care risc sa o iau daca ma reclama vreun binevoitor vecin.
Dragon Warrior
3rd June 2007, 09:14
Mergi pe cale legala. Vecin care sa nu te reclame nu s-a inventat. Or sa moara de invidie ca tu ai bani sa faci ceva iar ei nu pot scapa de igrasie.
SINEKT
3rd June 2007, 09:20
M-am cam speriat cand am vazut titlul... sub nici o forma sa nu te atingi nici macar de un milimetru de beton. Indiferent cine ce zice. Remember, au trecut 30 de ani din '77 si urmatorul cutremur vrancean va fi cel mai probabil mult mai puternic decat cel din 1977, estimat la peste 7,5 (cel din 77 a avut 7,2) si prognozat cel tarziu pana in jurul anului 2013. Ai grija ce faci, sa nu te trezesti ca ai zeci de vieti pe constiinta, asta daca mai scapi tu. Bca-ul poti sa-i faci ce vrei, e doar de compartimentare, insa daca te atingi de beton este cam nasol.
angelinne
3rd June 2007, 11:38
QUOTE(SINEKT @ Jun 3 2007, 10:20) [snapback]2918640[/snapback]
M-am cam speriat cand am vazut titlul... sub nici o forma sa nu te atingi nici macar de un milimetru de beton. Indiferent cine ce zice. Remember, au trecut 30 de ani din '77 si urmatorul cutremur vrancean va fi cel mai probabil mult mai puternic decat cel din 1977, estimat la peste 7,5 (cel din 77 a avut 7,2) si prognozat cel tarziu pana in jurul anului 2013. Ai grija ce faci, sa nu te trezesti ca ai zeci de vieti pe constiinta, asta daca mai scapi tu. Bca-ul poti sa-i faci ce vrei, e doar de compartimentare, insa daca te atingi de beton este cam nasol.
Iti dai seama ca nu darim ceva daca nu se poate.Nu sunt inconstienta!
Problema ar fi parapetii (peretii de sub geamuri care dau inspre balcon).De astia nu stiu daca se pot darima.
Si nu ma mai speria cu cutremurele ca stau la etajul 8 (ultimul)
T Irina
3rd June 2007, 20:18
Buna!
Fiind doar la stadiul de "visuri", m-am indragostit si eu de o casuta!
http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m4472d6946172a
Sper sa imi fac curaj si dupa ce ma documentez suficient sa incerc sa vand apartamentul e care il am si sa sper ca intr-o zi ceea ce e in acele imagini va cobora si pe pamant. E o casa mica, dar mai mult decat suficienta pentru noi (2) si oricum mai convenalbila decat un apartament de bloc. Pentru cei cu un buget limitat si fara pretentii de vila eu zic ca e un proiect destul de convenabil (nici nu e complicat, deci nu implica o executie complexa, e destul de functionala si e si draguta ca aspect, fara pretentii de arhitectura bineinteles)!
mcasa
4th June 2007, 09:56
O intrebare.
Cand este considerata o casa terminata??
Adica AC iti este data pe un an de zile, casa la rosu o termini in aceset interval de timp cu geamurile si usile exterioare montate plus acoperisul terminat.
Se poate considera ca ai terminat casa, fara sa faci finisajele exterioare, fara instalatii electrice si sanitare, sa nu mai ai nevoie de autorizatie si sa consideri lucrarile incheiate?
Nu stiu daca m-am facut inteles.
Muntumesc.
reli
4th June 2007, 10:23
mcasa, din cate stiu eu, ca sa faci receptia la o casa trebuie sa fie finisata in proportie de 90% si sa fie locuibila. Insa s-ar putea sa ma insel.
cristianm
4th June 2007, 10:30
Poti sa faci receptia si dupa ce pui acoperisul si invelitoarea(chiar fara geamuri), deci la un rosu+
mcasa
4th June 2007, 13:02
Ce bine ar fi sa stiu cum este
Dana_H
4th June 2007, 13:51
@ mcasa:
- AC se elibereaza pe un an, dar se mai poate prelungi inca unul, deci ai doi ani la dispozitie. Citeste cu atentie, scrie pe undeva pe la sfarsit.
- RegulamentuI 273/1994 contine toate prevederile referitoare la receptia lucrarilor de constructii si a instalatiilor aferente acestora :
Regulament 273/1994
mcasa
4th June 2007, 14:53
QUOTE(Dana_H @ Jun 4 2007, 14:51) [snapback]2923280[/snapback]
@ mcasa:
- AC se elibereaza pe un an, dar se mai poate prelungi inca unul, deci ai doi ani la dispozitie. Citeste cu atentie, scrie pe undeva pe la sfarsit.
- RegulamentuI 273/1994 contine toate prevederile referitoare la receptia lucrarilor de constructii si a instalatiilor aferente acestora :
Regulament 273/1994
Uite un raspuns complet.
Multumesc Dana_H
Alekxs
5th June 2007, 11:55
În primul rînd, îmi cer scuze că n-am "explorat" pînă la ultimul fir rezultatele de la "căutare", dar la fiecare din "găsiri" am găsit doar "anexa la proiect" ori alte chestii de astea.
Ori, pe mine mă interesează o anexă gospodărească.
Ce se-ntîmplă?
E vorba de un teren extravilan, 479 mp, cu PUZ "în devenire" (mai participă vecini, cu un total de 3500 mp).
Din lipsă de răbdare, am "trîntit" o fîntînă pe el și-acum aș cam vrea să-l împrejmuiesc. Ideea e că habar n-am în ce punct mă situez în spațiu. Adică am ceva nedumeriri:
1. E nevoie de vreo aprobare, ceva, ca să-mi împrejmuiesc un teren extravilan? Are destinație agricolă, evident, în "rolul" de la primărie (mun. Iași) și vreau să fac o grădină, ca să nu intre tot țugulanul printre straturi...
2. Pentru construirea unei anexe gospodărești e nevoie să respect o anume suprafață maximă construită? Umblă zvonul că nu se pot construi anexe gospodărești mai mari de 50 mp. E ceva adevărat în povestea asta?
3. Pentru că nu mă dau banii afară din casă și pentru că viitorul autorizației de construcție pentru locuință este foaaarte îndepărtat, aș cam vrea să locuiesc în respectiva anexă. Acuma, instalațiile de prin interiorul ei (sanitara+electrica) trebuie să figureze în proiect, ori nu interesează pe nimeni?
Uf! Cine m-o fi pus să m-apuc?
Fraților, ajutați-mă cu informații dacă puteți, că numai gîndul de a pierde ORE în căldura infernală din Primărie mă face să-nnebunesc...
Dana_H
5th June 2007, 19:21
S-ar putea sa fi scapat basma curata
, in sensul ca legea 10 / 1995 (calitatea in constructii) zice :
Art. 2. - Prevederile prezentei legi se aplica constructiilor de orice categorie si instalatiilor aferente acestora - indiferent de forma de proprietate sau destinatie - denumite în continuare constructii, precum si lucrarilor de modernizare, modificare, transformare, consolidare si de reparatii ale acestora. Sunt exceptate cladirile pentru locuinte cu parter si parter plus un etaj si anexele gospodaresti situate în mediul rural si în satele ce apartin oraselor, precum si constructiile provizorii.
Mai bine o citesti integral sa vezi daca te poti folosi si de alte articole:
Legea 10-1995
blanc
6th June 2007, 10:21
Am patit-o cu primaria. La emiterea AC mi-a scris durata de valabilitate 12 luni si durata de executie 12 luni. Cand m-am dus s-o prelungesc, surpriza, nu se poate pt ca trebuia sa fie scris 24 luni la durata de executie, asa ca trebuie sa fac receptia urgent. Surpriza cea mai mare am avut-o la actualizarea cotelor de 0.1% si 0.7% din valoarea casei. Pur si simpul s-a dublat valoarea casei stabilita anul trecut. Hilar este ca pretul evaluat de ei acum este un pic mai mare decat ma costa casa. Asa ca fiti atenti sa va scrie 24 luni la durata de executie altfel nu se poate prelungi AC si trebuie ori sa faceti receptia (daca stadiul fizic o permite) fie sa reluati procesul de autorizare.
Alekxs
6th June 2007, 11:06
QUOTE(Dana_H @ Jun 5 2007, 20:21) [snapback]2928854[/snapback]
S-ar putea sa fi scapat basma curata

, in sensul ca legea 10 / 1995 (calitatea in constructii) zice :
Mai bine o citesti integral sa vezi daca te poti folosi si de alte articole:
Legea 10-1995
Mersi frumos pentru link. Mă pun pe studiat. Oricum, e preferabil "vizitelor" la Primărie !
Wish me luck ...
comyny
7th June 2007, 17:09
Salut! Am si eu o intrebare.In momentul in care cumperi un teren si incepi sa construiesti pe el, nu trebuie si vecinii sa semneze ceva???Problema mea cea mare e k mai sus de mine isi ridica unu o casoaie imensa, iar inainte sa construiasca mi-a spus ca trebuie sa semnez ceva (nu mai stiu cu ce m-a aburit)si ca o sa ne intelegem noi.....da nu am vaut actu ala .....va multumesc in speranta ca imi ve-ti raspunde.
DDuras
7th June 2007, 17:18
QUOTE(comyny @ Jun 7 2007, 18:09) [snapback]2937542[/snapback]
Salut! Am si eu o intrebare.In momentul in care cumperi un teren si incepi sa construiesti pe el, nu trebuie si vecinii sa semneze ceva???Problema mea cea mare e k mai sus de mine isi ridica unu o casoaie imensa, iar inainte sa construiasca mi-a spus ca trebuie sa semnez ceva (nu mai stiu cu ce m-a aburit)si ca o sa ne intelegem noi.....da nu am vaut actu ala .....va multumesc in speranta ca imi ve-ti raspunde.
Probabil ca are casa prea aproape de locul tau fata de limita legala.
Altfel vecinii nu tb. sa dea nici o semnatura.
Salut tuturor,
sunt la primul post pe acest forum pe care il urmaresc cu interes de ceva vreme. sunt in special interesat de discutiile legate de constructii intrucat ma aflu si eu la inceput de drum cu o constructie.
si acum la subiect: detin o parcela de 12 x 23 metri in zona lacul morii pe care exista o constructie veche (care va fi demolata la un moment dat insa nu acum) si pe care doresc sa-mi construiesc o casuta.
conform PUG si PUZ in zona regimul de inaltime este de p+m (max 6-6.3m) retragerile de la strazi (parcela de colt) de 3 sau 4m (nu a stiut sa-mi zica exact bajbaja intre aliniamentul existent al vecinilor si 4m
). mai mult, cei de la primarie (certificat de urbanism) mi-au spus ca sunt obligat sa ma lipesc la calcanul vecinului de la sud, "ca asa e in zona
" si sa las minim 5m liber in spatele parcelei (pompieri). am aflat, de asemenea, ca daca reusesc sa fac un PUD pot schimba putin regulile in zona si as mai putea sa ma apropii cu constructia la mai putin de 5m in spatele parcelei(est). POT in zona este 45%.
pe hotarele de la sud si de la est se afla constructii ale vecinilor (calcane).
studiul geotehnic arata ca adancimea de fundare recomandata este de 2.5m cu un coeficient de (?compresibilitate? sper sa nu aberez) 140kPa (valoarea este sigura). boon. vecinul de la est are fundatia la -0.5m (in stratul de umplutura din zona) iar vecinul de la sud fundatie mai mica, nu stiu cat, tot in umplutura, evident ambele case avand numeroase crapaturi si alte cele.
din cauza faptului ca alipirea la calcan(sud) implica realizarea subzidirii fundatiei vecinului pana la cota de 2.5m (cat trebuie sa am eu fundatia) consider aceasta solutie nefiind aplicabila (prefer sa cheltui banii pe casa mea, nu a vecinului).
pe de alta parte fundarea pe talpa continua ar presupune retrageri mai mari tinand cont de adancimea de fundare si de unghiul de descarcare al fundatiei vecinului, ceea ce, iar ma incurca.
am auzit de posibilitatea de fundare pe piloni (?rotunzi?) pana la adancimea de fundare recomandata si realizarea unei centuri la nivelul adancimii de inghet (sau sub aceasta), 1.1m in speta. aceasta varianta ar fi avantajoasa pentru mine.
pe de alta parte ideea de alipire nu imi convine, deoarece nu intentionez sa construiesc o bojdeuca, ci o casuta care sa aiba legatura cu realitatile vremii in care va fi construita.
ce doresc sa construiesc: 64mp la sol 8m x 8m cu demisol(toata amprenta), parter si mansarda (alt regim de inaltime decat cel autorizat de primarie). doresc o retragere fata de calcanul de la sud de 1m (rezolva pb legate de fundare si subzidire, si sa pot pune aerisiri, si o apa spre sud), 3m fata de calcanul de la est (sa pot pune si fereastra), 3m de strada (adica de hotarul de la nord) si aprox 1.4m retragere de constructia existenta, in conditiile in care NU voi demola constructia existenta acum, ci in viitor. (vezi pdf-ul atasat). as dori de asemenea sa construiesc rampa de acces auto in demisol (cota -1.0 .... -0.9 sau chiar mai putin, nu m-am hotarat) spre hotarul din nord (in 3m si nu mi-e clar ce si cum cu inclinatia maxima - 12%
)
Cu planul asta nu depasesc POT de 45%.
bun. acum evident ce-mi doresc eu nu se prea potriveste cu ce autorizeaza primaria, insa pe numai 2-3 strazi raza in jurul acestei parcele sunt astfel de case construite, iar cei 5m retragere in spatele parcelei sunt inexistenti in unele cazuri intrucat sunt case lipite pe 3 laturi (adica ocupa integral spatele unei parcele cu alipire la calcan pe 3 laturi in forma de U).
intrebarea mea catre cei care au experienta in domeniul arhitectural-urbanistic si care stiu mult mai bine ca mine vraful de legi si conditii pe care trebuie sa le respecti: ce sau cat din ce intentionez eu sa fac (retrageri, nealipiri, regim de inaltime etc), credeti ca pot obtine printr-un PUD, si ce recomandari aveti pentru intocmirea acestuia (scheme cu schepsis, treburi la care trebuie sa fiu atent, cam ce sa le cer si ce nu, io stiu.... etc..). evident alte comentarii, sfaturi/povete sunt binevenite.
va multumesc si imi cer scuze pentru postul kilometric
cu stima,
rba
comyny
7th June 2007, 20:27
QUOTE(DDuras @ Jun 7 2007, 18:18) [snapback]2937587[/snapback]
Probabil ca are casa prea aproape de locul tau fata de limita legala.
Altfel vecinii nu tb. sa dea nici o semnatura.
Casa se construieste la 3m de gard. cum vi se pare legal sau ................
Clovis
7th June 2007, 20:28
QUOTE(comyny @ Jun 7 2007, 21:27) [snapback]2938360[/snapback]
Casa se construieste la 3m de gard. cum vi se pare legal sau ................
La 3 m e legal. E distanta minima.
Astrul
7th June 2007, 22:54
Da! E limita legala. n-are nevoie de nici o semnatura.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.