madairina
26th May 2007, 17:06
Am si eu o problemuta. Am depus acte pentru CU si dupa aceea cei de la primarie ne-au schimbat cadastrul adica au refacut masuratorile si au impartit altfel terenul (avem aceeasi suprafata dar nu mai avem aceeasi deschidere). Am scos CU si acum trebuie sa depun pentru celelalte avize. Intrebarea mea este daca sa pun la aceste a avize planurile de la CU? Mai sunt valabile tinand cont ca se schimba cadastrul?
mccc
27th May 2007, 03:38
Salut!
Ma gandesc sa-mi cumpar si eu un teren in viitorul apropiat pe care sa imi construiesc o locuinta p+2 sau p+3.
Am citit in acest topic faptul ca pt o locuinta p+1 distanta intre casa si limita proprietatii este de 3m. Pt locuinte mai inalte este mai mare?
Daca in zona unde voi lua terenul sunt doar locuinte p+1 va fi greu sa obtin certificatul de urbanism (sau orice alte aprobari necesare) pt o locuinta p+2 sau p+3?
Merci mult!
QUOTE(mccc @ May 27 2007, 04:38) [snapback]2890454[/snapback]
Salut!
Ma gandesc sa-mi cumpar si eu un teren in viitorul apropiat pe care sa imi construiesc o locuinta p+2 sau p+3.
Am citit in acest topic faptul ca pt o locuinta p+1 distanta intre casa si limita proprietatii este de 3m. Pt locuinte mai inalte este mai mare?
Daca in zona unde voi lua terenul sunt doar locuinte p+1 va fi greu sa obtin certificatul de urbanism (sau orice alte aprobari necesare) pt o locuinta p+2 sau p+3?
Merci mult!
depinde de regimul de inaltime al zonei, stabilit prn PUZ. de regula, in tm, tot orasul are limita p+2, pentru +3 trebuie facut PUD, care dureaza si costa. Mai degraba iti dau p+2+m decat p+3.
chiar daca vei obtine CU, vecinii tai nu vor f prea fericiti ca le tragi un bloc pe langa.
George C
28th May 2007, 12:11
Salutare,
Am si eu o intrebare pt cei care sunt la curent cu legile. In CU eliberat de primarie este scris: cladirile izolate se vor retrage fata de limitele laterale ale parcelei cu jumatate din inaltimea la cornisa, dar nu cu mai putin de 2m conform Codului civil.
In conditiile in care eu nu fac ferestre pe acea latura pot sa fac casa la 1m fata de limita de proprietate fara acordul vecinului?
Din cate stiu eu si am citit pe forum distanta este de 1.90m daca vrei sa faci ferestre. Cand i-am spus celui de la primarie ca de fapt este 1.90m si numai daca vreau sa fac ferestre el mi-a spus ca este o lege noua cu umbrirea ...
Va multumesc.
hanako
28th May 2007, 14:11
George,
Conform codului civil ai voie la 0.9m pe latura fara ferestre. Pe care nu-i obtii batand din palme, ci, din cate stiu eu, printr-un PUD (plan urbanistic de detaliu). In orice caz, fiind vorba despre casa in care locuiesti, ar fi de preferat acordul vecinului. Cel putin daca ma intrebi pe mine...
angelinne
28th May 2007, 20:41
Buna seara tuturor!
Anul asta ne-am hotarit sa darimam peretii prin casa si am citeva intrebari...poate reusiti sa ma ajutati.
Cu ce trebuie sa incep?Ca apoi voi dibui eu calea intortocheata pe la primarie ...
Apartamentul este cumparat cu credit ipotecar si in contractul de vanzare-cumparare apare si banca.In contractul de ipoteca scrie ca trebuie sa obtin acordul lor pt.orice modificari vreau sa fac.
Intabularea si fisele cadastrale au ramas de asemeni la banca. Schitele sunt mai mult ca sigura ca imi vor trebui.
Este adevarat ca trebuie sa inchei contract cu Rosalul sau ce firma de gunoi mai exista prin Bucuresti???
Stau in sectorul 3.Primarul se lauda ca el rezolva problemele astea in maxim 3 saptamini.Ce stiti de asta?
Cam cit ma va costa?Estimativ vorbesc....
Multumesc frumos de pe acum.
20cm
28th May 2007, 20:42
depinde cati pereti ai de daramat
angelinne
28th May 2007, 20:47
QUOTE(20cm @ May 28 2007, 21:42) [snapback]2897108[/snapback]
depinde cati pereti ai de daramat
Am de darimat 3 pereti de BCA si 2 parti de perete...iesirile inspre balcoane....partea de sub geamurile camerelor.
accelerator
28th May 2007, 20:57
Cu Rosalul n mod oficial te ajunge mai mult, plus ca daca iti lasa cuva pt moloz langa bloc si e din aia fara capac cu lacat, te trezesti cu ea plina de moloz de la alti "intreprinzatori". Vorbeste direct cu cei care de pe gunoiere, o sa vezi cat vor per sar de moloz. Mai bine daca ai ceva calorifere sau cazi de baie din fonta, te intelegi cu gitanii. Maronii duc ferul la centru de colectare si le iese si lor ceva banuti. La maronii sa ai grija sa nu te fenteze, ca iti iau molozul si ti-l amplaseaza dupa colt de nu stii de ce bat toti vecinii la usa ta. Bafta multa!
angelinne
28th May 2007, 21:11
Multumesc de sfaturi....eu auzisem ca e obligatoriu contractul cu Rosalul...de asta tot intrebam de costuri...ca asa iau o masina de la firma si am incarcat tot si am unde sa duc molozul.
angelinne
28th May 2007, 21:20
Am inteles de la un amic arhitect....dar care nu se ocupa de asa ceva....ca imi trebuie planul blocului sa vada ei structura de rezistenta...bla bla.
Eu stau la ultimul etaj si am inteles ca voi obtine mai "usor" autorizatia din cauza ca usurez blocul darimind peretii de BCA care sunt de umplutura.
madairina
29th May 2007, 08:01
Stie cineva daca pentru un teren mai mic de 500mp (zona noua) se poate obtine autorizatie de constructie?
taz21
29th May 2007, 08:37
Mie, mi s-a dat pt. 400mp.
madairina
29th May 2007, 18:08
Multumesc pentru raspuns. Problema mea este de fapt urmatoarea. Avem un teren cu suprafata de 394.64mp cu doua deschideri la un drum de 4m. Ideea este ca un moment dat primaria va vrea sa faca drumul de 9m si asta inseamna ca noi am ramane cu 295m. Am putea oare sa obtinem autorizatie de constructie pentru o casa micuta (amprenta 60mp)? Am atasat un fisier cu schita terenului.
prodreptate
29th May 2007, 19:39
Pentru a face un act de vanzare cumparare, trebuie sa ai si Incheiere de carte funciara.si Extras de carte funciara.
Aveti idee cum se obtin astea 2: Incheiere de carte funciara.si Extras de carte funciara? Nu cumva iti trebuie titlul de proprietate?
Astrul
29th May 2007, 21:10
Pai se face prin cadastru. Te duci la ei si-ti explica ei tot. Banuiesc ca n-avea acte pe teren decat ceva de mostenire. Am patit-o si eu cu casa bunicilor care nu avea autorizatie ca fusese facuta acum 35 de ani.
De 1 an si 2 luni ma chinui si abia peste o luna ma rezolv. Bine la mine era ceva mai complicat dar tot din cauza ca n-aveau titlu de proprietate.
Curaj! Un apartament cumparat a durat 3 luni pana am intrat cu adevarat in posesia lui dupa toata birocratia.
Succes. Du-te la cadastru macar pentru un sfat. Aia stiu si d-astea legale despre mosteniri...etc...
prodreptate
29th May 2007, 21:26
Mersi mult de tot pentru incurajari.
Au trecut 3 luni aproape de cand au fost depuse actele. Am intervenit prin cineva recent si am aflat ceva cu stupoare: functionara de la primarie nici macar nu trimisese actele pentru obtinerea titlului. In asa tara traim. Le-a trimis fortat saptamana asta, sa vedem in cat timp se rezolva acum cu putine pile.
Dupa ce vine titlul de proprietate, pot sa platesc taxa de urgenta si sa vina sa faca masuraturile un inginer de la cadastru, nu? Si dupa aia, totul merge uns, sau mai trebuie sa mai astept dupa ceva?
Astrul
29th May 2007, 21:54
Cand te-oi muta in Germania o sa mearga "uns".
De "uns" poti sa ungi si in dreapta si in stanga poate se mai grabeste treaba. Numai asa merge.
Eu si acum stau dupa un proiect propriu pt o cafenea si am depus actele din octombrie!!!! N-am mai numarat de cate ori l-am dat inapoi. E intr-o zona buna la parter si trebuie "uns" bine. Mi-l da inapoi ca de fiecare data lipseste ceva sau a intervenit o noua reglementare.
Kkt e vrajeala ca n-am dat nimic da al naiba sa fiu daca nu stau si 2 ani decat sa dau ca nu ma grabesc ca si-asa nu am bani.
Asa ca inarmeaza-te cu multa rabdare si cu portofelul plin. Rezolva orice problema doar traim in Romania nu?
tryn
30th May 2007, 09:45
QUOTE(madairina @ May 29 2007, 18:08) [snapback]2900859[/snapback]
Multumesc pentru raspuns. Problema mea este de fapt urmatoarea. Avem un teren cu suprafata de 394.64mp cu doua deschideri la un drum de 4m. Ideea este ca un moment dat primaria va vrea sa faca drumul de 9m si asta inseamna ca noi am ramane cu 295m. Am putea oare sa obtinem autorizatie de constructie pentru o casa micuta (amprenta 60mp)? Am atasat un fisier cu schita terenului.
nu vad de ce nu.
cel mai bine ceri un certificat de urbanism si vezi daca iti dau voie.
daca vrei sa vezi ce se poate face acolo, vezi in pe PUZ/PUG te incadrezi si ce reglementari are pentru zona respectiva.
parerea mea!
ktalinu
30th May 2007, 09:48
Vreau sa iau un credit pentru constructia unei case. Problema este ca nu pot sa iau foarte multi bani pentru a o termina si vreau doar sa o ridic "la rosu" + acoperis si geamuri.
Bancile in general vor sa fie constructia terminata, adica cu tot cu finisaje. Unele insa mi-au spus ca pot finanta constructia unei case, daca aceasta poate fi intabulata, probabil pentru a putea pune ipoteca pe ea.
Intrebarea este ce conditii trebuie sa indeplineasca o constructie pentru a putea fi intabulata ? In ce stadiu minim de construire trebuie sa se afle?
tryn
30th May 2007, 09:54
QUOTE(RamsesII @ May 24 2007, 15:25) [snapback]2880749[/snapback]
Hai ca am incercat. Baile si camerele mici nu au dimensiunile puse, dar cum spuneam, dimensiunile sunt mai putin importante pt mine avand in vedere ca sigur vor fi modificate, ci ceea ce conteaza e dispunerea camerelor, pentru ca aceasta "casuta" (ma rog, numai mica nu e) imi place foarte mult.
Click pentru a vizualiza atașamentulMersi pt atentie!

poate arata destul de bine, dar "proiectul" mi se pare foarte slab dpdv functional.
ca imagine...face parte din categoria caselor care corespunde gustului persoanelor cu valori arhitecturale generalizate (arhitectura de calitate cred ca inseamna altceva) iar calitatea spatiilor lasa de dorit!
cred ca mai bine discuti cu un arhitect, sa iti faca un proiect pentru nevoile tale, nu sa iti mulezi tu nevoile pe casa facut la "oha"
parera mea!
ktalinu
30th May 2007, 11:28
Dupa ceva cautari prin legislatie am gasit in LEGEA nr.7 din 13 martie 1996 cadastrului și a publicității imobiliare, art 55 pct 3 :
(3) Ipoteca constituită asupra unui bun viitor se poate intabula în condițiile legii privind creditul ipotecar pentru investițiile imobiliare, dacă în prealabil a fost notată existența autorizației de construire și notarea procesului-verbal de recepție parțială.
In ce stadiu al constructiei se face procesul verbal de receptie partiala? Si ce contine acesta ?
Dana_H
30th May 2007, 12:18
Cei de la Domenia iti dau credit si cu ipoteca pe o viitoare constructie, deci nu au pretentia sa fie intabulata.
Contribuția clientului:Minim 30% din valoarea proiectului (teren + construcția viitoare), dar nu mai puțin decât valoarea terenului și a fundației construite în conformitate cu autorizația de construire; solicitantul trebuie să fie sau să devină proprietar deplin pe teren în momentul acordării primei tranșe de credit.
Detalii aici
Altfel, intabularea se face dupa receptia finala a casei, din ce stiam eu.
ktalinu
30th May 2007, 12:28
De pe situl Domenia:
Garanții:
Imobilul (teren+construcție) care face obiectul finanțării; acordarea primei tranșe se va face numai după ce fundația a fost construită, iar terenul, autorizația de consturire și ipoteca pe construcția viitoare au fost intabulate în Cartea Funciară; în cazul în care finanțarea este solicitată înainte de eliberarea autorizației de construire, solicitantul va aduce garanții imobiliare rezidențiale suplimentare; se acceptă și ipoteca de rang II dacă ipoteca de rangul I este tot în favoarea Domenia Credit.
Nu mai inteleg nimic cum vine cu intabularea asta ....
RamsesII
30th May 2007, 23:53
Pai hai sa-ti zic ce-am facut initial:
Am facut o lista cu camerele de care am nevoie (si dimensiunile aproximative). Am luat 3 (TREI) arhitecti la care le-am dat tema de gandire. Unul era proaspat absolvent, altul avea ceva experienta, iar al treilea era la sfarsit de cariera. Nu i-am ales eu pe criteriile astea, ci asa s-a nimerit 
Le-am spus stilul pe care il vreau, ceea ce ati vazut si voi in poza.
Ce am primit in schimb? 3... cutii.
Unul din ei (cel de varsta mijlocie), mi-a pus sufrageria in mijlocul casei, neavand nici o fereastra!!!
So... am inceput sa caut, si asta a fost unul din planuri. Nu vreau o casa cutie, oricat de optimizat ar fi spatiul.
Dar banuiesc ca ai si niste argumente pt functionalitatea slaba, ca pe mine alea ma intereseaza
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.