M@RiuS
19th May 2007, 12:11
ca la noi la nimenea... am mai gasit o ordonanta de urgenta a guvernului anume nr.17 din 14 martie 2000
privind taxa pe valoarea adăugată care prevedea rambursarea TVA-ului pt. lucrarile de constructie insa banditii care conduc tara asta au abrogat-o
alexus 21
19th May 2007, 18:01
Se pare ca inca mu ma descurc pe forum dar oricum va multumesc de raspunsuri,intre timp am sa incerc sa contactez si primaria si arhitectul care mi-a facut proiectul si sa incerc sa aflu cum e mai bine, sa renunt la un demisol de 70mp sau la un etaj de 140mp. din cate am inteles costul unui demisol partial este cam marisor mai ales la suprafata asta.va multumesc inca o data pentru raspuns si sunt sigur ca aici voi gasi si in viitor pe cineva dispus sa ma ajute.
lvasilr
20th May 2007, 20:57
Inainte de a imi vinde terenul, fostul proprietar a platit o lucrare topografica de dezmembrare/comasare pentru a avea numar cadastral separat exact pe suprafata ce mi-a vandut-o. Planse cu forma si dimensiunile terenului nu am primit nici eu si nu au ramas nici la fostul proprietar.
1. topometristul ar fi trebuit sa imi dea si mie un exemplar?
2. daca mi l-ar da ar mai fi nevoie de o noua lucrare topografica atunci cand cer autorizatia de constructie?
Multumesc,
Dana_H
21st May 2007, 07:45
1. Topometristul ar fi trebuit sa dea un exemplar platitorului, adica fostului proprietar. Imi vine greu sa cred ca omul ala a platit o lucrare si nu a vrut sa o mai ia - esti sigura ca nu o are? Daca nu, incearca sa contactezi topometristul sa ti-o dea (eventual roaga-l pe fostul proprietar sa vorbeasca cu el, daca nu cunoaste situatia).
2. Teoretic, nu. Practic...
aprepe
22nd May 2007, 21:18
Buna seara,
Salut pe toata lumea de pe acest topic, am citit toate paginile, abia asteptam sa revin, ma simteam ca intr-o familie, ca intre prieteni.
Calitatea primelor 100 de pagini a fost foarte buna si foarte educativa pentru cei care incearca sa faca primii pasi in a-si construi o casa.
In urma unui proces de partaj, mama mea a ramas cu o casa a parintilor ei, construita in 1937, si o curte cu o deschidere de 8,5 m la strada.
Procesul a durat mult, a fost stresant, am platit sulta catre ceilalti mostenitori, si cind sa spunem hop, ca am terminat cu problemele, ca sa
renovam casa, ne lovim de o noua mare problema. Casa se afla pe hotarul terenului, acolo are calcanul, cam 5 cm mai in interior , ce
permitea termoizolarea. Avem Certificatul de Urbanism si se specifica :
-Expertiza cladire veche in vederea transformarii podului (inalt de 2,5 m) in pod locuibil (mansarda )
- Acord notarial vecin D. C. pentru reparare si mansardare
- Dosar separat Aut. Demolare Anexe pamint, deja in ruina, cum arata expertiza judiciara, expertiza tehnica cladire de demolat si poze si
proiect arhitectural pentru demolare.
Am cerut parerea mai multor echipe de constructori care fac renovari cladiri vechi, care ne-au propus cam ce am citit si pe scest forum,
adica camasuire pereti din caramida zidarie americana, plasa de SMT, stilpi si simburi beton armat, centuri beton armat pentru o legatura intre stilpi, centuri, pereti.
Grinzi din lemn, adica inlocuitecele vechi, inlocuire sarpanta, mansarda lemn, usoara, ca un pod. Schimbare dusumea cu placa+parchet, gaze,
centrala, canalizare.
Casa este dispusa de-a lungul calcanului, tip vagon. De la strada : 0,7m liber, 4x4m + 3x4m -2 cam mici (va locui mama) urmeaza un corp mai lat, 5, 5 m x 3,
5,5 m x 3,7m + 5,5 m x 3 m ( doua camere unde vrem sa transformam podul in mansarda) si o veranda inchisa 4,5m x 2,4 m pe care dorim sa o alipim la
corpul mansardabil, aceasta parte din urma aflindu-se la 0, 8- 1 m de gardul vecinului. (nu mai este pe hotar ). In continuare se afla 3 anexe ruine, din chirpici, care nu sunt pe hotar, dar pe care dorinm sa le demolam, sa avem si ceva curte. Terenul are 36,5 m lungime.
Ce posibilitati avem de a renova casa fara acordul vecinului ? Ce solutii ar putea gasi un arhitect ? Este incredibil sa lasam o casa in paragina doar ca un vecin se ambitioneaza ?
1, Ma gindeam sa fac o SESIZARE la Primarie (Voluntari ) Sa dea un raspuns primariei.
2. Sa fac o sesizare la Primarie sa trimita niste Inspectori sa constate ca este ABSOLUT NECERAR efectuarea reparatiilor , ca mama nu poate locui acolo.
3. Actiune in Instanta, care sa tina loc de ACORD VECIN, Care ar fi acea actiune ?
Casa mea este deja construita, daca as demola-o, vecinul nu mi-ar mai da aprobare de a construi pe hotar, mi-a si spus.
Casa lui este pe calcanul celalalt, pe calcanul de la strada are pravalie, magazin alimentar, lipit de casa mea are un garaj fara aut. de constr.+ o pivnta sub garaj, tot fara aut. de constr. dar vrea sa mai construiasca o casa, lipita de calcanul meu, peretele meu, doar pe niste sti;pi, cu placa, fara sa-mi arate Cert. de URB. SAU ALTE ACTE, nefiind de acord sa faca subzidiri in cazul ca vor fi necesare. Si sunt necesare, caci fundatia mea are doar 0,6 m . poate nici eu nu voi putea face mansarda cu aceasta fundatie.
Deci imi cer scuze pt. lungimea postarii si va rog mult daca aveti vreo idee, vreo solutie, sa-mi raspundeti.
Sa mai fac un al doilea calcan la 80 cm distanta si acolo sa fac mansarda ? Exista vreo posibilitate ?
Multumesc foarte mult
Casa este tip vagon.
taz21
25th May 2007, 09:18
Eu stau intr-o zona rurala si POT-ul maxim a fost de 30% dintr-un teren de 400mp. Asa ca cel mai bine vezi planul urbanistic al zonei si apoi calculezi ce dimensiuni poate avea viitoarea casa.
RamsesII
25th May 2007, 13:50
Multam mult pentru pareri si sugestii.