Sa construim o casa 2007 - Proiectare, Legislatie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95

cristianm

La ispectorat si la mine a fost la fel am anuntat astazi ca astazi la ora 7 am inceput lucrarile mi-apus stampila pe adresa si atat. Inspectorul nici macar cand a venit la vecini nu atrecut macar sa intrebe daca avem autorizatie am declarat inceperea lucrarilor ca este acelasi inspector pe zona. Unei colege i-a cerut ieri si graficul de faze determinante si i-a dat numai un bon de inregistrare nu i-a dat inapoi anexa si doar este acelasi iSc pt tot Bucurestiul
gugutata
QUOTE(George C @ May 3 2007, 13:21) [snapback]2781825[/snapback]
Salut,
Poate ma lamuriti si pe mine care este diferenta intre un proiect complet DDE si un acelasi proiect dar care ajunge si la banca in vederea obtinerii creditului. Am discutat cu un arhitect, am stabilit un pret pt proiect DDE dupa care cand a auzit ca acest proiect va ajunge si la banca a zis ca o sa revada acel tarif ... death.gif Aadica sa inteleg ca mie imi dadea un DDE care nu era de fapt DDE sau exista mai multe tipuri de DDE cursing.gif
Merci

interesant! ermm.gif . Asta'mi suna a magarie de la o posta. Proiectul e proiect, nu exista proiect pt. banca si proiect pt. santier.

Banca cere autorizatia de construire si o oferta deviz din partea unei firme de constructii.

Oferta deviz se face in baza unui cantitativ de lucrari.

Cantitativu' de lucrari se face in baza proiectului.

Deci, cam atit.

gugutata
QUOTE(reli @ May 3 2007, 12:48) [snapback]2781670[/snapback]
A spus ca fiind vorba de comuna si fiind constructie simpla, nu e cazul.

A zis ca noi nu mai avem nici o treaba, am declarat ca incepem constructia, mai departe e treaba inspectorului sa vina sa verifice sau nu.

Ce bine e sa stai la tara!!!!! coolspeak.gif

in sfirsit angry.gif . Atitea istericale pe tema ISC'ului si a anuntarii lucrarilor ca m'i se facuse rau. Voi sunteti mai catolici decit papa tongue.gif .
reli
pai ce sa fac, daca toata lumea zice ca ISC-ul e bau-bau, normal ca ma isterizez si nu mai am somn noaptea tongue.gif
George C
QUOTE(punkt @ May 3 2007, 13:27) [snapback]2781845[/snapback]
interesant! ermm.gif . Asta'mi suna a magarie de la o posta. Proiectul e proiect, nu exista proiect pt. banca si proiect pt. santier.

Banca cere autorizatia de construire si o oferta deviz din partea unei firme de constructii.

Oferta deviz se face in baza unui cantitativ de lucrari.

Cantitativu' de lucrari se face in baza proiectului.

Deci, cam atit.

... dupa care mirosind si eu ca nu e lucru curat am mai gasit o firma (au zis ei ca sunt singurii de pe piata acreditati ISO coolspeak.gif ) care la fel cand au auzit ca e vb si de banca in schema au spus ca fara 18 Euro/mp nu discuta pt ca banca cere multe hartoage. Chiar asa o fi oare? huh.gif
Dana_H
Singura explicatie valabila: arhitectii nu au inteles ce li se cere. Banca cere autorizatia de constructie, deci dosarul de PAC, nu DDE. Poate de aia au zis ca tarifele-s altele...
cristianm
[quote name='George C' date='May 3 2007, 16:22' post='2782618']
Nu te lua dupa ce vor unii sa vanda. La banca iti trebuie autorizatia de constructie si o oferta din partea unei firme de constructii facuta pe baza antemasuratorilor care le primesti de la proiectant(asa cum spune si Punkt). Pe constructor o sa il frece, nu pe proiectant. Contract, grafic de lucrari, stadii de executie, decontarea lucrarilor, asa ca nu mai spune la nimeni ca iei credit , contacteaza un arhitect fa cu el contract ca el nu te intreaba de unde ai banii pentru constructie ci doar daca ai banii care i se cuvin lui.

gugutata
QUOTE(George C @ May 3 2007, 16:22) [snapback]2782618[/snapback]
... dupa care mirosind si eu ca nu e lucru curat am mai gasit o firma (au zis ei ca sunt singurii de pe piata acreditati ISO coolspeak.gif ) care la fel cand au auzit ca e vb si de banca in schema au spus ca fara 18 Euro/mp nu discuta pt ca banca cere multe hartoage. Chiar asa o fi oare? huh.gif

18 E/mp?!!! eek.gif $$$ rolleyes.gif .

O documentatie completa este aceeasi in orice situatie. Ramin la parerea mea ca e o mica "magarie" la mijloc si tipii aia profita ca sa'ti scoata "malaiu" din buzunar. mad2.gif.

Cit despre certificarea lor ISO 8989892834, roaga'i sa'ti dea o copie, poate ai nevoie de "maculatura" igienica tongue.gif .

Banca vrea sa stie ca ai AUTORIZATIE si CIT TE COSTA CASA....nu o intereseaza proiectu' tau.
reli
Iar daca au certificare ISO, si iti dau o copie dupa certificare, anunta organismul care i-a certificat ca practica tarife diferentiate in functie de provenienta banilor biggrin.gif . Sunt obligati la orice sesizare sa mearga la ei in audit biggrin.gif
Dana_H

Model de studiu geotehnic

La solicitarea publicului (fara nume de firme, beneficiari sau alte detalii inutile rolleyes.gif ). Atentie la ce e scris pe pagina 4, pentru ca acolo e recomandarea constructiva.

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
Click pentru a vizualiza atașamentul

Daca nu va convine solutia propusa si proiectantul e sigur pe ce spune, se pot efectua si schimbari.

DDuras
QUOTE(reli @ May 3 2007, 12:50) [snapback]2781938[/snapback]
pai ce sa fac, daca toata lumea zice ca ISC-ul e bau-bau, normal ca ma isterizez si nu mai am somn noaptea tongue.gif

Cam devreme iti piere somnul. smile.gif

reli
QUOTE(DDuras @ May 3 2007, 20:22) [snapback]2783586[/snapback]
Cam devreme iti piere somnul. smile.gif

Asa-s eu, ma stresez la inceput si ma sictiresc pe parcurs smile.gif
offset_man
QUOTE(Dana_H @ May 3 2007, 19:06) [snapback]2783368[/snapback]
[size=3][b]Model de studiu geotehnic

Sarut mana, Dana! arigato.gif

citesc de zor si vad ce pot sa cer de la baieti! bandit.gif
ruginel
QUOTE(reli @ May 3 2007, 20:45) [snapback]2784045[/snapback]

Mai stii cat te-a costat studiul geo ?
Easycasapasiva
QUOTE(punkt @ Feb 19 2007, 19:20) [snapback]2472128[/snapback]
pt. profani, Radu Teaca este un prof. la mincu si dupa parerea mea, cel mai "spiritual" arhitect roman contemporan smile.gif....Io personal il apreciez peste masura.
ai dreptate, dar lucrurile sunt putin in favoarea arhitectului, cel putin la aspectu' "negocierea onorariului"....

1) arhitectul plateste specialitatle din acest onorariu si in mod traditonal costurile pt. acestea ajung in jur de 50-60%
2)cind construiesti o casa de 200 mp care ajunge la aprox. 80.000 E e cam absurd sa'i spui in fata unui arhitect ca nu are bani sa plateasca 2000-2500 E pt. proiect smile.gif
cu 12 E/mp, DA, fara amenajarea interioara si peisajera....

vezi punctul 2 de mai sus rolleyes.gif

Buna ziua,

M-ar interesa o discutie pe tema unui proiect. Am vazut proiectul premiat la anuala si cred ca este curat si ingrijit lucrat.
Se poate si mai spectaculos ?

Sper ca acest forum mai functioneaza !

reli
@ruginel: eu nu am facut studiu geo. Probabil pe Dana vroiai sa o intrebi smile.gif
renderman
QUOTE(George C @ May 1 2007, 16:28) [snapback]2773388[/snapback]
Azi de ziua muncii ohmy.gif , am mai lucrat pe ultima varianta si am reusit sa optimizez mai bine si spatiul de la parter, asa ca reapare biroul iar WC-ul de serviciu se muta astfel incat sa fie toate baile grupate si sa nu mai traversez casa cu tevi. Mai mult de atat nu cred ca se poate. Acum ramane sa se ocupe arhitectul de restul... smile.gif
Voi ce parere aveti?
worthy.gif

La o prima vedere:

renderman
QUOTE(Easycasapasiva @ May 4 2007, 17:30) [snapback]2787533[/snapback]
Buna ziua,

M-ar interesa o discutie pe tema unui proiect. Am vazut proiectul premiat la anuala si cred ca este curat si ingrijit lucrat.
Se poate si mai spectaculos ?

Pai asta trebuie sa-l intrebi pe d-l Teaca tongue.gif
hanako
Ruginel, am inteles ca in jur de 5-6 milioane ar fi un studio geo. Eu il am de la vanzatorul terenului si, daca mai este cineva interesat, iata ce scrie la mine de fundatie:

• Terenul in amplasamentui cercetat nu pune probleme din punct de vedere al stabilitatii generate (nu prezinta la suprafata niciunul din semnele exterioare specifice fenomenelor fizico-geologice active).
• In adancime nu sunt prezente zacaminte de saruri solubile sau nisipuri lichefiabile care, in conditii specifice (dizolvare in urma infiltrarii apelor pluviale sau lichefieri la socuri seismice) ar da deformatii nedorite la suprafata terenului.
• Argilele prafoase plastic-vartoase, cu caracter slab loessoid (PSU - grupa A), prezente in amplasament sunt "bune pentru fundare" conform STAS 3300/2-85, tabelul 1 si admit calculul definitiv al fundatiilor pe baza presiunilor conventionale.
• Se recomanda fundarea directa a constructiei pe orizontul de argila prafoasa, la minim 1,10 m adancime fata de cotele actuale ale terenului. La dimensionarea fundatiilor se va tine cont de caracterul slab loessoid al argilelor prafoase (proiectarea facandu-se conform normativ P 7/2000).
• Presiunea conventionala, acceptabila pentru natura pamanturilor argiloase - prafoase recomandate pentru fundare, pentru fundatii cu adancimea Df = 1,00 m si latimea B = 1,00 m, este pconv = 200 kPa (conform Tabel IV/1 - normativ P7/2000).
• Pentru alte latimi ale talpii, sau alte adancimi de fundare, presiunea conventionala se calculeaza cu relatia:

Pconv = P'conv + CB + CD (kPa), in care :
P'conv - presiune conventionala de baza (kPa)
CB - corectia de latime (kPa)
CD - corectia de adancime (kPa)
• Fundatiile, atat cele interioare, cat si cele exterioare, vor avea o latime minima de 0,60 m si o adancime de minim 1,00 m.
• Se vor lua masuri care vor duce atat la eliminarea partiala a sensibilitatii la umezire a PSU, cat si la micsorarea sensibilitatii constructiei la deformatiile terenului (conform normativ P7/2000) Deformatiile terenului sub sarcina data de constructie pot fi inegale si de ordinul a 2-4 cm.
• Apa subterana este prezenta in teren la adancimi la care nu va afecta, in conditii hidrologice normale, sapaturile pentru fundatii sau exploatarea viitoarei constructii. Totusi, datorita unor posibile exfiltratii din canal la ape mari, nu se recomanda proiectarea unor spatii utilizabile in subteran.
• Pentru calculul impingerii pamantului asupra constructiei, se vor putea utiliza urmatoarele caracteristici fizico-mecanice, medii de calcul, reprezentative pentru natura si starea argilelor prafoase prezente in amplasament:
- unghi de frecare interna.................................cp = 14°
- coeziune.....................................................c = 36 kPa
- greutate volumica........................................yw = 18,0 kN/mc
- coeficientul de frecare pe talpa fundatiei............JLI = 0,30
• Dupa natura lor si modul de comportare la sapatura, argilele prafoase identificate in amplasament se incadreaza conform tabelului 1, normativ TS 1994, la

Eu nu am inteles nimic smile.gifsmile.gifsmile.gif, dar poate inteleg altii.
Easycasapasiva
QUOTE(renderman @ May 4 2007, 23:25) *
Pai asta trebuie sa-l intrebi pe d-l Teaca tongue.gif

Mi se pare extrem de logic !
Asteptam raspunsul celui care sonda tarifele in calitate de arhitect, mi s-a parut mie; de fapt nu era prea clar daca lucra in echipa d-lui Teaca sau era un admirator pasiv?; sau un client satisfacut ?;...
Pe de alta parte, intr-adevar, as putea sa contactez si cabinetul d-lui Teaca, cu toate ca ma cam grabesc.

In orice caz multumesc pentru replica ! peacefingers.gif
George C
QUOTE(renderman @ May 4 2007, 23:21) *

E musai sa fie stalp acolo? cursing.gif
DDuras
QUOTE(reli @ May 3 2007, 21:45) *

si spre sfarsit ... ?
reli
QUOTE(DDuras @ May 7 2007, 12:41) *
si spre sfarsit ... ?

mai conteaza? Hai ca suntem off-topic si ne cearta nenea moderatorul tongue.gif

nenea moderatoru' e indulgent cu userii cu vechime pe topicurile de profil, daca prin interventiile lor ajuta calitativ la cele prezentate
gugutata
QUOTE(Easycasapasiva @ May 5 2007, 13:45) *
Mi se pare extrem de logic !
Asteptam raspunsul celui care sonda tarifele in calitate de arhitect, mi s-a parut mie; de fapt nu era prea clar daca lucra in echipa d-lui Teaca sau era un admirator pasiv?; sau un client satisfacut ?;...
Pe de alta parte, intr-adevar, as putea sa contactez si cabinetul d-lui Teaca, cu toate ca ma cam grabesc.

In orice caz multumesc pentru replica ! peacefingers.gif

Referirile la dl Teaca, erau strict speculative, habar nu am ce onorariu percepe dinsul, dar pot presupune ca fiind un arhitect apreciat de breasla, cu siguranta'si vinde serviciile pe masura. Ceea ce este de apreciat in cazu' lui si nu numai.

Sunt un admirator pasiv si i'am apreciat multe lucrari prezentate in timp la diferite anuale, bienale si alte reviste de profil.

Si NU lucrez in echipa nimaniu, lucrez in echipa mea smile.gif.
gugutata
QUOTE(George C @ May 5 2007, 14:00) *
E musai sa fie stalp acolo? cursing.gif

observatiile lu' renderman sunt corecte, dar nu obligatorii (unele). In zona scarii te lovesti rau la frunte tongue.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.