druid
18th April 2007, 11:25
va rog mult sa-mi spuneti daca pot incepe forarea putului si fosa septica INAINTEA dobindirii aut. de constructie sau macar concomitent cu eliberarea ei , sau e lege ca trebuie numai dupa ce ai AC ? multumesc!!!
druid
19th April 2007, 14:20
Dana H multumesc ,nu am facut dem pt. AC , abia am achizitionat terenul,800mp, dar ma intereseaza sa stiu exact daca pot incepe ceva inainte de AC ,pt. ca as vrea sa fac in paralel tot ce se poate face asa, pt. ca in oct/nov as vrea sa fie gata (o casa p+m) pe structura de lemn .mai astept sfaturi multam
miki3
22nd April 2007, 11:05
As dori sa construiesc o baie mica(de 3-4 mp) la o casa de la tara. Stiti cumva cat m-ar costa autorizatia de constructie, de ce acte am nevoie si unde trebuie mers, mai precis ce pasi trebuie sa urmez?
Mi-a scris cineva de urmatoarele acte, dar mi se pare enorm ce trebuie facut, mai ales ca este vorba de o constuctie mica de 3-4 mp si nu de o casa!!! Si mai ales ca de toate acestea se vor ocupa parintii care sunt destul de batrani si nu stiu cat se vor descurca inre atata birocratie?
Cineva ma sfatuia sa construiesc fara, dar nu cred ca ar fi bine pentru ca amenzile sunt foarte mari si parintii nu-si permit sa mai plateasca si amenzi.
As dori sa stiu daca este cineva care a construit asa ceva si ce pasi a urmat, costuri, etc.ca sa-mi informez parintii.
Multumesc.
Acte necesare pentru obținerea autorizației de construire:
- Cerere tip + anexa completată intregal și semnată;
- Certificat de urbanism - copie;
- Act de proprietate - în cazul construcției de balcoane se solicită și titlul de proprietate pentru terenul în indiviziune;
- Avize - îndosariate în ordinea din certificatul de Urbanism;
- Proiect;
- Foaie de capat;
- Lista semnarii;
- Memoriu Arhitectura + referat verificator pentru construcții mai mari de P + 1;
- Memoriu Rezistenta + referat verificare și faze determinante;
- Memoriu Instalatii - electrice, termice, apă - canal;,
- Evaluare cost constructie;
- Planse desenate;
- Arhitectura
- PL. Situatie 1:200 (POT, CUT, COTE);
- PL. nivele curente 1:50;
- Sectiune 1:50;
- PL. Acoperis 1:50;
- Toate fatadele 1:50;(cu ștampila verificator dacă este cazul)
- Rezistenta: PL. Fundatii 1:50;
Toate detaliile de fundatii (vizate de verificator și expert când este cazul)
-se vor întocmi două dosare distincte
- planurile vor avea cartușe ștampilate de firma proiectantă în original
- în cartuș va fi trecut numele firmei proiectante și numărul Registru Comerț sau nr.
Autorizație proiectant
- număr telefon petent pentru lămuriri suplimentare:
- Taxă - 1% - Spații comerciale, împrejmuiri, birouri, spații de producție, anexe gospodărești la locuințe, hale, depozite;
- 0,5 % - pentru locuințe din valoarea de investiție;
ATENȚIE! Pentru garaj, dacă este amplasat în afara locuinței se taxează cu 1%.
Pentru Bucuresti va adresati Serviciului Urbanism si Amenajare Teritoriala, Autorizatii in Constructii din Cadrul Directiei Urbanism - Etaj 1, Camera 10.
Sursa: www.avocatnet.ro