Sa construim o casa 2007 - Proiectare, Legislatie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95

George C

Salut,
Am si eu o intrebare pentru cei avizati (arhitectii) si nu numai de pe acest forum: ce structura din punct de vedere al dispunerii camerelor si destinatiei acestora se poate gasi la o casa parter + etaj (mansardat) cu o suprafata cuprinsa intre 130 si 150 mp? worthy.gif
Eu as vrea ceva de genul: parter: living + loc de luat masa, bucatarie+camera depozitare, WC serviciu si eventual inca o camera cu destinatie dormitor sau un mic birou;
etaj: 3 dormitoare+ 2 bai
Sunt posibile toate acestea intr-un spatiu de 150mp cu tot cu ziduri (80+70 mp sa zicem) astfel incat sa fie OK din punct de vedere al functionalitatii si spatiului?
Multumesc

PS: daca veniti si cu eventuale schite ar fi super coolspeak.gif
overseas
QUOTE(stephanatsea @ Apr 16 2007, 23:30) [snapback]2708335[/snapback]
Overseas, vad ce te pricepi binssor la chestii de intabulare, puz, etc....
Poate ma poti ajuta cu un sfat, te rog.
Aici unde am luat eu teren(1000mp, agricol inca) sunt parcele cu latimea de aprox 33m si lungimea de vreo 200. Drumuri de exploatare si la un capat si la celalalt. Cel de la care am cumparat, a "taiat" un capat si mi l-a vandut.... Nimic rau inca.. Eu, ca sa capat PUZ-ul, tre' sa fac un drum si pe lateral(intre loturi) chiar daca am deschidere de 33.33m la un drum.
Pot face ceva ca sa nu "dau" acei aprox 120m pt drum?
Multumesc anticipat.

Nu te baza prea mult pe mine sa nu te incurc. Si nu mi-e clar cazul tau. Inteleg ca nu ti se cere drum de servitute, pentru ca vecinii tai au drum de acces. Daca autoritatile locale au planuri urbanistice pe terenul tau, e altceva. De ex. stiu ca au dreptul sa-ti ceara o anume retragere a casei fata de drumul public care se invecineaza cu tine. Dar sa-ti ceara sa cedezi teren, asta e naspa. Consulta un inginer cadastrist/ notar/ avocat local, cineva specializat pe terenuri care cunoaste situatia locala. Totdeauna, intrebarea pe care trebuie sa o pui autoritatilor este 'unde/ in ce lege scrie ?' Si daca iti refuza autorizatia, cere motivatia refuzului in scris. Dar incearca sa ramai prietenos cu indivizii de la primarie, ca poate mai ai nevoie de ei. Succes

overseas
QUOTE(George C @ Apr 17 2007, 21:07) [snapback]2712496[/snapback]
Salut,
Am si eu o intrebare pentru cei avizati (arhitectii) si nu numai de pe acest forum: ce structura din punct de vedere al dispunerii camerelor si destinatiei acestora se poate gasi la o casa parter + etaj (mansardat) cu o suprafata cuprinsa intre 130 si 150 mp? worthy.gif
Eu as vrea ceva de genul: parter: living + loc de luat masa, bucatarie+camera depozitare, WC serviciu si eventual inca o camera cu destinatie dormitor sau un mic birou;
Sunt posibile toate acestea intr-un spatiu de 150mp cu tot cu ziduri (80+70 mp sa zicem) astfel incat sa fie OK din punct de vedere al functionalitatii si spatiului?
Multumesc

PS: daca veniti si cu eventuale schite ar fi super coolspeak.gif

Suprafata construita a casei = suprafata utila (fara ziduri) *1.30
Deci tu la 150 mp construiti pe 2 nivele ai avea cam 120 mp utili, ceea ce e putin pt tot ce ai povestit tu (o sa mai ai holuri, vestibul, camera tehnica pt centrala). Trebuie sa sapi pe forum ca sunt o gramada de linkuri catre siteuri cu schite de case, de ex. icase.ro.
George C
QUOTE(overseas @ Apr 18 2007, 10:59) [snapback]2714524[/snapback]
Suprafata construita a casei = suprafata utila (fara ziduri) *1.30
Deci tu la 150 mp construiti pe 2 nivele ai avea cam 120 mp utili, ceea ce e putin pt tot ce ai povestit tu (o sa mai ai holuri, vestibul, camera tehnica pt centrala). Trebuie sa sapi pe forum ca sunt o gramada de linkuri catre siteuri cu schite de case, de ex. icase.ro.

Merci, deja am sapat pe acolo si am si gasit ceva: http://www.icase.ro/casa.php?id=ce26&etaj=1
care este cam ce vreau eu ca impartire. Problema este dimensiunea cam mare fata de ceea ce vreau eu.
druid
va rog mult sa-mi spuneti daca pot incepe forarea putului si fosa septica INAINTEA dobindirii aut. de constructie sau macar concomitent cu eliberarea ei , sau e lege ca trebuie numai dupa ce ai AC ? multumesc!!!
stephanatsea
QUOTE(overseas @ Apr 18 2007, 10:54) [snapback]2714500[/snapback]
Nu te baza prea mult pe mine sa nu te incurc. Si nu mi-e clar cazul tau. Inteleg ca nu ti se cere drum de servitute, pentru ca vecinii tai au drum de acces. Daca autoritatile locale au planuri urbanistice pe terenul tau, e altceva. De ex. stiu ca au dreptul sa-ti ceara o anume retragere a casei fata de drumul public care se invecineaza cu tine. Dar sa-ti ceara sa cedezi teren, asta e naspa. Consulta un inginer cadastrist/ notar/ avocat local, cineva specializat pe terenuri care cunoaste situatia locala. Totdeauna, intrebarea pe care trebuie sa o pui autoritatilor este 'unde/ in ce lege scrie ?' Si daca iti refuza autorizatia, cere motivatia refuzului in scris. Dar incearca sa ramai prietenos cu indivizii de la primarie, ca poate mai ai nevoie de ei. Succes

Multam mult.. sa vad ce mai pot face...
Dana_H
@ Druid: ai cerut AC doar pentru imobil ?

Am facut putul inainte de constructie, mai ales ca aveam nevoie de sursa de apa (reteaua existenta nu avea presiune), nu si fosa septica.

torindan
QUOTE(George C @ Apr 17 2007, 20:07) [snapback]2712496[/snapback]
Salut,

Aranjamente de camere poti sa faci si tu, desenaza pe o foaie de matematica camerele pe care le vrei (la scara 2 cm = 1m), nu uita de :
- ziduri (25cm zidarie portanta, 35-40cm zidarie exterioara + termosistem)
- scara (1 m latime, treptele 17cm x 30cm, vreo 16 trepte ca sa urci 2.70 m la etaj)
- holuri ca sa ajungi la camerele respective

Joaca-te cu patratele pana nu gasesti o aranjare ce-ti convine.
Sfaturi utile :
- Incearca sa gasesti o arajnare in care peretii de la etaj sa vina pe cat posibi peste peretii parterului.
- Grupeaza baile si bucataria (atat pe verticala cat si pe orizontala)
- Nu exagera cu dimensiunile camerelor si numarul lor (doar vrei sa te incadrezi in 150mp, si nu cred ca vrei structura pe cadre cu stalpi de 35-40cm)

Alege cateva variante mai reusite si arata-le arhitectului, ii va fi si lui mai usor sa intelega ce vrei de la el...si tu n-o sa fii prea surprins de rezultat.

Poate vrei o casa pe structura de lemn...acolo grosimea peretilor e un pic mai mica, dar nu neglijabila, si-mi pare ca se impun restrictii si mai mari la dimensiunea camerelor.

Ai teren? Conteaza pe unde ai access pe teren, unde vine intrarea, unde-i garajul, cum vine aprovizionarea cu apa si canalizarea.
Foarte important: unde-i sudul ?
Poate sunt alte restrictii in CU care sa te limiteze si mai mult (teren ingust te forteaza sa faci casa ingusta sau alipire la calcan) etc...

Fara intebarile astea degeaba incerci sa-ti faci o idee, s-ar putea sa fii nevoit sa regandesti TOTUL pentru a aseza casa pe terenul real.
gugutata
QUOTE(George C @ Apr 17 2007, 21:07) [snapback]2712496[/snapback]

ca sa ajungi la etaj, ai nevoie de o scara, si pt. a genera un plan curat, este nevoie si de un hol

deci la etaj ai: 3 dormitoare, 2 bai, un hol si o scara.

In 60-65 mp utili cit rezulta la etaj, cred ca este posibil, dar rezulta niste spatii ciudat de mici.

Limita legala a unui dormitor este de 12 mp. Presupun ca unul din cele 3 dormitoare este matrimonial, deci undeva pe la 16 mp. Avem 40 mp doar pt. dormitoare.

Restu' de 20-25 mp ramin pt.: scara, hol, 2 bai

Una bucata baie decenta are 1.8 X 2.4 m => 4.3 mp X 2 bai => 8.6 mp doar baile (rotunjim la 9 mp)

Rezulta 49 mp

Scara are minim 8 mp (cit de cit confortabil de folosit). Deci avem 57 mp fara hol.

maxim 65 (cu indulgenta) mp utili - 57 => un hol de 8 mp.

In concluzie, matematic este posibil, dar si rationamentu' geometric este imperativ. Intr'o astfel de "foame" de spatiu, un lucru este clar. Scara trbuie pozitionata central.
In concluzie, nu inteleg de ce vrei o casa tip apartament?! huh.gif

George C

QUOTE(punkt @ Apr 18 2007, 14:26) [snapback]2715475[/snapback]
In concluzie, matematic este posibil, dar si rationamentu' geometric este imperativ. Intr'o astfel de "foame" de spatiu, un lucru este clar. Scara trbuie pozitionata central.
In concluzie, nu inteleg de ce vrei o casa tip apartament?! huh.gif

Am mentionat daca nu ma insel (daca nu o fac acum eek.gif ) in post-ul anterior ca a doua baie este optionala (poate sa fie poate sa nu, daca arata chiar asa rau) la fel si camera mica de la parter (asta ca sa nu rez spatii f mici).

De ce vreau o casa "tip apartament". As prefera sa nu fie tip apartament, dar trebuie sa ma gandesc un pic mai mult si la costuri, si apoi prefer o casa decat un apartament la aceiasi bani sau poate chiar o sa ies mai ieftin cu casa. Si facand economie la suprafete o sa pot folosi materiale mai bune ...

Terenul are 16 m x 40m si este orientat de la S la N, cu laturile mici la S respectiv N si cei 40 m de-a lungul strazii (deschidere). Tot inspre S cam la 500 m se afla si o padure de stejar catre care tin sa fie orientata casa.
Tavi Rusu
Stimabili,

Zilele acestea am fost la un arhitect. Mi-a dat doua preturi: Unul PAC (am inteles ca este cel necesar obtinerii cutorizatiei de contructie) si unul PAC+DDE (inteleg + elemente de detaliu).
Din spusele lui daca fac in regie proprie am nevoie doar de PAC. DDE este facultativ. Ceea ce m-a surpins este c ala un impbil P+M de 80mp/nivel fara subsol mi-a spus ca elementele de structura in varianta ofertei PAC se reduc doar la fundatie. In oferta PAC+DDE intra elemente de structura pentru toate etajele plus cele de instalatii.
Intrebarile mele sunt:
1. elementele de structura in varianta PAC se dau doar pentru fundatie?
2. DDE contine si datele "structuristului"? Sincer nu am inteles ce si cand acest "structurist" face
3. mai am nevoie de ceva in aceasta etapa de proiectare? (excluzand avizele si AC bineinteles)

Apropo de cioburile din gard. Daca este un incendiu si pompierul se intalneste cu cioburile ... mellow.gif ... cauza agravanta si in ambele cazuri raspundere penala/civila.

octavian
gugutata
QUOTE(Tavi Rusu @ Apr 19 2007, 00:18) [snapback]2718080[/snapback]
Stimabili,

Zilele acestea am fost la un arhitect. Mi-a dat doua preturi: Unul PAC (am inteles ca este cel necesar obtinerii cutorizatiei de contructie) si unul PAC+DDE (inteleg + elemente de detaliu).
Din spusele lui daca fac in regie proprie am nevoie doar de PAC. DDE este facultativ. Ceea ce m-a surpins este c ala un impbil P+M de 80mp/nivel fara subsol mi-a spus ca elementele de structura in varianta ofertei PAC se reduc doar la fundatie. In oferta PAC+DDE intra elemente de structura pentru toate etajele plus cele de instalatii.
Intrebarile mele sunt:
1. elementele de structura in varianta PAC se dau doar pentru fundatie?
2. DDE contine si datele "structuristului"? Sincer nu am inteles ce si cand acest "structurist" face
3. mai am nevoie de ceva in aceasta etapa de proiectare? (excluzand avizele si AC bineinteles)

1: DA. In proiectul de autorizatie, la disciplina de rezistenta, sunt prevazute: fundatiile si detaliile de fundatii (numarul lor variaza in functie de geometria fundatiei) + un memoriu tehnic. Proiectul de rezistenta trebuie imperativ verificat de un verificator de proiecte.
2: Proiectul tehnic (PTE+DDE), adica proiect tehnic de executie + detalii de executie, la disciplina de rezistenta, contine si implica proiectarea tuturor elementelor cu rol structural din cadrul constructiei. fundatii, detalii fundatii, plansee, grinzi, stilpi, si sarpanta, extrase de armatura (centralizate si defalcate) si betoanele (cantitatile si marcile lor).
PTE+DDE mai sunt la : arhitectura, instal sanitare, termice si electrice.
3: Pt. executia unei case ai nevoie de proiectul PTE+DDE pt. toate disciplinele + autorizatia de construire.

Nu sunt de acord cu spusele arhitectului, cum ca DDE are rol facultativ in cazu' in care doresti regie proprie. Asta'i o ineptie. Mai ales in situatia in care faci casa in regie proprie, ai nevoie de PTE+DDE din simplu motiv ca'ti lipseste experienta si ai nevoie de'o administrare mai atenta a santierului.

Hai sa'ti edific un mic detaliu smile.gif. O documentatie PAC este mai profitabila financiar pt. un arhitect decit un PT+DDE, ca sa nu spun ca si "bataia de cap" e mult mai mica. Cheltuielile cu cele 4 discipline (rezistenta, sanitare, termice si electrice) depasesc 55% din valoarea de proiectare. In cazu' meu, ajung la aprox 60 %. E normal ca uneori sa fii "indrumat" sa alegi doar PAC'ul chiar daca costurile(onorariul) sunt aproape injumatatite.

Dar, sincer sa fiu, la o constructie mica (80 parter + 80 mansarda sau etaj), unde proiectarea de rezistenta este una de "rutina", poti sa renunti la PTE+DDE. Ai nevoie de garantia (exeperienta) echipei care executa.

Apropo de cioburile din gard. Daca este un incendiu si pompierul se intalneste cu cioburile ... mellow.gif ... cauza agravanta si in ambele cazuri raspundere penala/civila.

bine punctat tongue.gif . Sa'l turnam la ISC pe Evergreen biggrin.gif .

Tavi Rusu
TKS
druid
Dana H multumesc ,nu am facut dem pt. AC , abia am achizitionat terenul,800mp, dar ma intereseaza sa stiu exact daca pot incepe ceva inainte de AC ,pt. ca as vrea sa fac in paralel tot ce se poate face asa, pt. ca in oct/nov as vrea sa fie gata (o casa p+m) pe structura de lemn .mai astept sfaturi multam
stephanatsea
QUOTE(druid @ Apr 19 2007, 15:20) [snapback]2720275[/snapback]
Dana H multumesc ,nu am facut dem pt. AC , abia am achizitionat terenul,800mp, dar ma intereseaza sa stiu exact daca pot incepe ceva inainte de AC ,pt. ca as vrea sa fac in paralel tot ce se poate face asa, pt. ca in oct/nov as vrea sa fie gata (o casa p+m) pe structura de lemn .mai astept sfaturi multam

Druid, am incercat si eu sa fac in paralel. Nici gard nu poti pune pana nu obtii PUZ-ul. Vezi daca unul din vecinii tai au puzul ca te scuteste pe tine de cheltuieli mari.
miki3
As dori sa construiesc o baie mica(de 3-4 mp) la o casa de la tara. Stiti cumva cat m-ar costa autorizatia de constructie, de ce acte am nevoie si unde trebuie mers, mai precis ce pasi trebuie sa urmez?
Mi-a scris cineva de urmatoarele acte, dar mi se pare enorm ce trebuie facut, mai ales ca este vorba de o constuctie mica de 3-4 mp si nu de o casa!!! Si mai ales ca de toate acestea se vor ocupa parintii care sunt destul de batrani si nu stiu cat se vor descurca inre atata birocratie?
Cineva ma sfatuia sa construiesc fara, dar nu cred ca ar fi bine pentru ca amenzile sunt foarte mari si parintii nu-si permit sa mai plateasca si amenzi.
As dori sa stiu daca este cineva care a construit asa ceva si ce pasi a urmat, costuri, etc.ca sa-mi informez parintii.

Multumesc.

Acte necesare pentru obținerea autorizației de construire:

- Cerere tip + anexa completată intregal și semnată;
- Certificat de urbanism - copie;
- Act de proprietate - în cazul construcției de balcoane se solicită și titlul de proprietate pentru terenul în indiviziune;
- Avize - îndosariate în ordinea din certificatul de Urbanism;
- Proiect;
- Foaie de capat;
- Lista semnarii;
- Memoriu Arhitectura + referat verificator pentru construcții mai mari de P + 1;
- Memoriu Rezistenta + referat verificare și faze determinante;
- Memoriu Instalatii - electrice, termice, apă - canal;,
- Evaluare cost constructie;
- Planse desenate;
- Arhitectura
- PL. Situatie 1:200 (POT, CUT, COTE);
- PL. nivele curente 1:50;
- Sectiune 1:50;
- PL. Acoperis 1:50;
- Toate fatadele 1:50;(cu ștampila verificator dacă este cazul)
- Rezistenta: PL. Fundatii 1:50;
Toate detaliile de fundatii (vizate de verificator și expert când este cazul)

-se vor întocmi două dosare distincte
- planurile vor avea cartușe ștampilate de firma proiectantă în original
- în cartuș va fi trecut numele firmei proiectante și numărul Registru Comerț sau nr.

Autorizație proiectant
- număr telefon petent pentru lămuriri suplimentare:
- Taxă - 1% - Spații comerciale, împrejmuiri, birouri, spații de producție, anexe gospodărești la locuințe, hale, depozite;
- 0,5 % - pentru locuințe din valoarea de investiție;

ATENȚIE! Pentru garaj, dacă este amplasat în afara locuinței se taxează cu 1%.

Pentru Bucuresti va adresati Serviciului Urbanism si Amenajare Teritoriala, Autorizatii in Constructii din Cadrul Directiei Urbanism - Etaj 1, Camera 10.

Sursa: www.avocatnet.ro
George C
[quote name='torindan' date='Apr 18 2007, 14:24' post='2715462']
Aranjamente de camere poti sa faci si tu, desenaza pe o foaie de matematica camerele pe care le vrei (la scara 2 cm = 1m), nu uita de :
- ziduri (25cm zidarie portanta, 35-40cm zidarie exterioara + termosistem)
- scara (1 m latime, treptele 17cm x 30cm, vreo 16 trepte ca sa urci 2.70 m la etaj)
- holuri ca sa ajungi la camerele respective

Joaca-te cu patratele pana nu gasesti o aranjare ce-ti convine.
Sfaturi utile :
- Incearca sa gasesti o arajnare in care peretii de la etaj sa vina pe cat posibi peste peretii parterului.
- Grupeaza baile si bucataria (atat pe verticala cat si pe orizontala)
- Nu exagera cu dimensiunile camerelor si numarul lor (doar vrei sa te incadrezi in 150mp, si nu cred ca vrei structura pe cadre cu stalpi de 35-40cm)

Alege cateva variante mai reusite si arata-le arhitectului, ii va fi si lui mai usor sa intelega ce vrei de la el...si tu n-o sa fii prea surprins de rezultat.
/quote]

Salut,

M-am jucat cu patratele asa cum ati zis voi si mi-a iesit cam ce am vrut eu cu mentiunea ca am depasit suprafata de 150mp ajungand cam la 160mp si am renuntat si la a doua baie de la etaj. Acum poate ma ajutati sa mai optimizez putin daca este posibil asa incat sa ma inscriu in cei 150mp (o alta forma a scarii sau alta pozitie ...) orice obs e bine venita worthy.gif
Dana_H
Sugestii (o sa iti doresti sa bagi un cutit in mine dupa asta, cunosc sentimentul peacefingers.gif ) :
- WC-ul de serviciu chiar la intrare ? Unde e usa de intrare la toaleta ? Nu mi se pare o idee prea fericita...in general se face mai pe langa living ;
- parter - hol lung si un pic cam intortocheat, mananca din spatiul util ;
- nu plimba traseele de tevi prin casa - incearca sa suprapui baile sau in cel mai rau caz baie peste bucatarie ;
- evita dormitoare situate catre nord, iarna va fi mai frig. Nu ai figurat punctele cardinale pe schita, sunt esentiale.

smile.gif
Evergreen

bine punctat tongue.gif . Sa'l turnam la ISC pe Evergreen biggrin.gif .

n-am mai vazut asa hal de oameni bai nene....da pe aia care au gardurile din tepe si tepuse de ce nu ii turnati???
E valabil si pentru pompieri ...de ce sa sara gardurile si sa se infiga in fieratanii cind poate intra pe poarta, mai ales ca in asemenea situatii neplacute sint asteptati cu usi geamuri si porti deschise.
Evergreen
QUOTE(Dana_H @ Apr 24 2007, 20:55) [snapback]2746771[/snapback]
- WC-ul de serviciu chiar la intrare ? Unde e usa de intrare la toaleta ? Nu mi se pare o idee prea fericita...in general se face mai pe langa living ;

daca esti turmentat rau, sint sanse multe sa faci si pe tine pina faci pe linga living laugh.gif
la etaj daca muti dressingul in camera poti avea inca o baie (o sa desenez pe jpg tau mai incolo )
Dana_H
daca esti turmentat rau, sint sanse multe sa faci si pe tine pina faci pe linga living

Corect. Daca stau sa ma gandesc bine, si la mine e cam pe la intrare, doar ca e temeinic dosit. laugh.gif

Pentru situatia descrisa de tine exista curtea, nu mai e nevoie sa intre in casa. naughty.gif
Evergreen
deviltongue.gif vorbeam de zilele/noptile in care e urit afara...si esti la interior cheers.gif devil.gif
George C
QUOTE(Dana_H @ Apr 24 2007, 20:55) [snapback]2746771[/snapback]
Sugestii (o sa iti doresti sa bagi un cutit in mine dupa asta, cunosc sentimentul peacefingers.gif ) :
- parter - hol lung si un pic cam intortocheat, mananca din spatiul util ;
- nu plimba traseele de tevi prin casa - incearca sa suprapui baile sau in cel mai rau caz baie peste bucatarie ;
- evita dormitoare situate catre nord, iarna va fi mai frig. Nu ai figurat punctele cardinale pe schita, sunt esentiale.
smile.gif

Multumesc pt sugestii, cu cat mai multe cu atat mai bine.
OK, pot permuta WC-ul si biroul pastrandu-le proportiile daca credeti ca e mai bine. Cu holul nu am ce face tb sa imi ramana loc pe langa scara. Atasaez un nou Jpeg cu punctele cardinale, terenul si strada de acces.
Baia de la etaj incepe unde se termina bucataria. Ar mai fi o varianta sa extind la maximum bucataria si astfel s-ar suprapune dar parca nu as face asta.

Extras din CU:
permite construire locuinta P+E, gard, alei, utilitati
Regimul tehnic:
Procentul de ocupare al terenului 30%max
- cladirile izolate se vor retrage fata de limitele laterale ale parcelei cu jumatate din inaltimea la cornisa, dar nu mai putin de 2 m, retragerea fata de una din limitele laterale va fi de min 3 m;
-retragerea fata de aliniament este de min 3 m etc
renderman
QUOTE(George C @ Apr 25 2007, 01:43) [snapback]2748313[/snapback]
Multumesc pt sugestii, cu cat mai multe cu atat mai bine.
OK, pot permuta WC-ul si biroul pastrandu-le proportiile daca credeti ca e mai bine. Cu holul nu am ce face tb sa imi ramana loc pe langa scara. Atasaez un nou Jpeg cu punctele cardinale, terenul si strada de acces.
Baia de la etaj incepe unde se termina bucataria. Ar mai fi o varianta sa extind la maximum bucataria si astfel s-ar suprapune dar parca nu as face asta.

Extras din CU:
permite construire locuinta P+E, gard, alei, utilitati
Regimul tehnic:
Procentul de ocupare al terenului 30%max
- cladirile izolate se vor retrage fata de limitele laterale ale parcelei cu jumatate din inaltimea la cornisa, dar nu mai putin de 2 m, retragerea fata de una din limitele laterale va fi de min 3 m;
-retragerea fata de aliniament este de min 3 m etc

Cam intortocheata casa, parca e un labirint... camere mici si multe, te lovesti de colturi peste tot, holuri extraordinar de inguste, in final o sa fie mai rau decat un apartament de bloc, esti sigur ca asta vrei?
George C
QUOTE(renderman @ Apr 26 2007, 22:19) [snapback]2757333[/snapback]
Cam intortocheata casa, parca e un labirint... camere mici si multe, te lovesti de colturi peste tot, holuri extraordinar de inguste, in final o sa fie mai rau decat un apartament de bloc, esti sigur ca asta vrei?

Cand spui intortocheata banuiesc ca te referi ca si DanaH la parter respectiv hol.
Camere mici!? Dormitoarele au cam 12mp iar cel matrimonial este de aprox 14.5 mp, avand in vedere ca le folosesc pentru dormit nu vad de ce ar tb sa fie mai mari (la bloc am un dormitor de 3.4x3.4 si e OK), iar daca totusi crezi ca sunt mici ar trebui sa vezi o camera de hotel din Paris si atunci o sa ti se para imense coolspeak.gif
In ceea ce priveste holurile acestea au cel putin 1.5m latime. Daca tin cont ca un ap cu 2 camere intr-un bloc nou in Buc costa peste 100000EU, iar eu sper sa fac casa cu un buget de 70000EU, da sunt sigur ca asta vreau.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.