CITAT (lifestyle2000 @ 27th October 2009, 18:03)

Asa ar fi corect si legal insa mai exista diferiti ciumpalaci prin primarii, un fel de "atotputernici" care desi in puz are anumite cotatii POT si CUT, da in certif. de urbanism coeficientii dupa bunul lui plac sau buna dispozitie pe ziua respectiva.
Cazul meu:
PUZ - POT - 35%
CUT - 1.5
C.U. - POT 30%
CUT -1.2
Ca fapt divers, de cand reprezinta PUZ-urile secret de stat? De ce ar trebui sa ai "acces" la puz-uri?
Puz-ul nu e un document public accesibil oricarui cetatean?
PUZ'ul reprezinta un regulament votat unanim de consiliul local. Oricine are acces la el desi nu cunosc procedurile prin care poti cere primariei un extras din acesta sau chiar toata documentatia.
Fiind un regulament votat de consiliu, el este lege, deci toti functionarii sunt obligati sa-l aplice in consecinta. Altfel este un simplu abuz.
CITAT (alibabu @ 27th October 2009, 21:31)

1 fragmentul este dintr-un memoriu justificativ pentru "Reactualizare puz....". Asta nu inseamna ca a existat un puz in zona? Atunci dpdv legal nu ar trebui sa fie in vigoare (ca o lege, ce e) pana vine alt act administrativ care sa-l abroge/modifice?
cred ca da, desi banuiesc, poate consiliul local a emis deja o directiva prin care opresc toate demersurile pana la finalizarea corectarii PUZ'ului initial. Tot la primarie afli astfel de informatii sau de pe situl acestora.
CITAT (alibabu @ 27th October 2009, 21:31)

2 pentru zona mea : regim inaltime p+2 , pot 50 % , cut 1,5. terenul are 500 mp deschidere 14.5 m , asfalt, toate utilitatile, ce mai....o frumusete!! da nu pot construi deocamdata! (tara de rahat)
daca desenul postat de tine are pe el o mare stampila patrata cu "vizat spre neschimbare", bunul simt imi spune ca PUZ'ul este aprobat, implict activ.
Indicatorii urbanistici POT si CUT sunt foarte comozi
. La 500 mp poti construi 750 mp cu o amprenta la sol de 250. Deduc de aici ca te poti duce intr-un P+2 (se exclude subsolul = nu intra in calculul POT si CUT)
CITAT (dacis2 @ 27th October 2009, 18:38)

Acum inca o intrebare, tot de neavenit: s-ar putea face sub casa un beci din piatra?... Ca mi-a laudat un "meserias" solutia asta pana la Dumnezeu?... (respira etc etc.). Zicea ca singura problema este aceea a unei placi mai groase deasupra si a unei bune izolatii a placii fata de beci. Mentionez ca in principiu ar fi vorba de un beci cu doua compartimente, avand impreuna cam 30mp (aprox. 5m X 6m), in care sa se coboare pe scara interioara si care sa mearga pana sub bucatarie.
dacis2, in general subsolurile sunt construite exclusiv din beton armat, cel putin pe contur iar la interior se pot face zidarii usoare si stalpi ce au continuitatea unor stalpi de la parter, respectiv etaj.
Ce incerc sa spun este ca matricea structurala a parterului trebuie sa se regaseasca si la etaj inclusiv la subsol pt continuitatea pe verticala a structurii, cu mentiunea ca inginerii privesc acest subsol ca pe o fundatie in sine si cauta efectul de "cutie rigida". Rigiditatea vine din insasi conturul realizat din beton armat.
Alti ingineri merg chiar mai departe si vor toti peretii desfasurati dealungul axelor structurale ale cladirii, atat la interior cat si la exterior (contur), integral realizati din beton armat, strapunsi doar de goluri simple cum ar fi usile.
Ca sa-ti raspund la intrebare, realizarea unui subsol integral din zidarii de piatra in contextul traditional al constructiilor din Romania, este exclus.