say
5th August 2009, 20:27
CITAT (Teo77 @ 5th August 2009, 16:10)

Cred ca ai 2 solutii:
- il schimbi pe proiectant, updatezi proiectul, obti acceptul primariei pentru schimbarile din proiect, continui treaba inceputa (probabil cu alta echipa ca la cat dureaza precedentele nu cred ca pot astepta sau poate cine stie termina intre timp urmatoarea lor lucrare)
- continui cu actualul dupa proiectul depus si acceptat de primarie.
La modificarile care le-ai punctat nu cred ca poti modifica nimic fara cel putin a pune structuristul la treaba:
- elevatia o poti modifica daca nu depasesti limita maxima la coama, totusi structuristul are ceva de munca si aici.
- invelitoarea tip Bramac este cu cateva tone mai grea si probabil implica cateva modificari structurale deasemenea (stalpi mai rezistenti, ultima placa de beton - nu stiu cum o ai acum, stalpii aceia de lemn cu cred ca mai intra in discutie).
Iti multumesc mult pentru sfaturi, dar cum se poate updata proictul, la cine trebue sa ma adresez, trebuie anuntati si proiectantul si Inspectoratul in Constructii ca vreau sa updatez proiectul (adevarul e ca imi e frica de amenda ca e destul de mare)?
Se percep taxe la primarie si la ISC pentru treaba asta?
mcasa
6th August 2009, 06:55
Buna ziua
Se poate ca o grinda de 11,5metri cu "intreruperi" de stalpi la 6metri, 3 metri 2,5metri sa aibe grosimi diferite ? Adica in deschiderile mici grosime de 50cm x 30cm iar la restul 40cm x 30 cm.
Va multumesc.
stuiberv
7th August 2009, 15:03
Ok, sper ca aici e locul potrivit, am intrebat si pe jurnalul meu dar inca nu am primit raspuns.
Cum sta treaba:
Vreau sa ma apuc de fundatie.
Am contract semnat cu o firma, dar pentru casa pe structura de lemn, fundatia o fac in regie proprie.
Diriginte de santier am, cred ca pot obtine de la el si niste hartii - oricum, va urmari lucrarea.
Problema este cu ISC.
Nu cred ca voi vedea contract de la seful de echipa.
Din cate am vazut, am nevoie de un contract in momentul in care anunt inceperea lucrarilor la ISC.
Daca ma prezint cu contractul semnat cu firma, in care nu se specifica nimic despre fundatie, plus planul PAC, e ok???
Planul DDE il voi avea abia cand va incepe efectiv partea de dupa fundatie, adica prin primavara.
Va rog sa imi dati un sfat, eu as vrea sa incep fundatia in aproximativ 10 zile.
Multumesc.
lifestyle2000
7th August 2009, 22:18
CITAT
Din cate am vazut, am nevoie de un contract in momentul in care anunt inceperea lucrarilor la ISC.
Mie nu mi-au cerut contractul.
Am declarat lucrarea in regie proprie si mi-au cerut doar o copie dupa autorizatia de constructie. Am decartat bani si la revedere, zero controale, zero batai de cap.
CITAT
Am declarat lucrarea in regie proprie si mi-au cerut doar o copie dupa autorizatia de constructie. Am decartat bani si la revedere, zero controale, zero batai de cap.
CITAT
Al1
8th August 2009, 13:05
CITAT (mcasa @ 6th August 2009, 07:55)

Buna ziua
Se poate ca o grinda de 11,5metri cu "intreruperi" de stalpi la 6metri, 3 metri 2,5metri sa aibe grosimi diferite ? Adica in deschiderile mici grosime de 50cm x 30cm iar la restul 40cm x 30 cm.
Va multumesc.
Vezi că-i ceva în neregulă. N-are cum ca distanța între doi stâlpi să fie doi metri jumătate. Și nici trei.
Reazeme intermediare pe o grindă se consideră alte elemente structurale. Că-s de tip rigid, adică grindă pe direcția transversală grinzii în cauză, sau stâlpi, e una. Mai pot fi și elemente cu deformații mari, tip pereți de zidărie.
Cel mai bine ne arăți o elevație cu grinda-n cauză sau o schemă statică.
mcasa
10th August 2009, 07:02
Aste este grinda cu pricina.
Si nu mai zic ca toate grinzile sunt de 50.
bani002
10th August 2009, 07:42
Pune si-un plan de cofraj planseu aferent.
mcasa
10th August 2009, 08:33
Este normal ca la 211metri cubi de beton sa am 25 tone de fier? parca era o medie de 100kg fier / metru cub de beton.
menkaure
10th August 2009, 11:56
CITAT (mcasa @ 10th August 2009, 09:33)

Este normal ca la 211metri cubi de beton sa am 25 tone de fier? parca era o medie de 100kg fier / metru cub de beton.
Cam DA.
La fundatie ~90kg/mc, restul ~130kg/mc.
filipxxx
12th August 2009, 10:49
Vin si eu cu o intrebare la care am gasit raspunsuri diferite: cat dureaza intabularea unui apartament nou construit si cat ar costa, incluzand taxa de urgenta? Dupa intabulare notarul poate scoate extras de carte funciara sau trebuie mers in alta parte ?
menkaure
12th August 2009, 11:41
CITAT (filipxxx @ 12th August 2009, 11:49)

Vin si eu cu o intrebare la care am gasit raspunsuri diferite: cat dureaza intabularea unui apartament nou construit si cat ar costa, incluzand taxa de urgenta? Dupa intabulare notarul poate scoate extras de carte funciara sau trebuie mers in alta parte ?
'Neata!
Colea e despre betoane, fiare, cofraje, alte ,alea ...
...
Normal dureaza 1 luna.
La urgenta 1 sapt.
Sau 1 zi !
Notarul.
12ULI
12th August 2009, 12:58
buna ziua. Tot legat de proiect si proiectare am si eu o dilema. Am deja o casa batraneasca la tara in forma de L. Acum eu vreau sa-i inchid latura aceea si sa iasa dreptunghiulara, adica ii mai atasez o camera de 5m/3m. Casa este din caramida,dar este foarte joasa si vreau sa-i modific si acoperisul, adica sa ma inaltz de la primul nivel cu 1m pe peretii laterali , iar sub acoperis va iesi loc de doua camere mansardate. Am facut desenul la ceea ce vreau eu sa fac. Intrebarea este: proiectantul pt proiectul asta de extindere si modificare acoperis,sau cum s-o numi, imi va face proiect pt toata casa si implicit si costurile aferente sau numai pt suprafata desfasurata a ceea ce adaug, adica acea adaugare de 5m/3m si mansardarea/modificarea acoperisului? Va multumesc.
axxaxx
12th August 2009, 14:48
Teoretic, ar trebui sa taxeze pentru un releveu (care este mult mai ieftin decat un proiect propriu-zis) al situatiei existente, si apoi proiectarea pentru extinderea respectiva. Problema e ca in certificat s-ar putea sa ceara si o expertiza la cladirea existenta, si asta o sa cresca un pic costurile.
violettheart
13th August 2009, 09:58
O intrebare am si eu cu 20 000E din care aproximativ 10 000E o sa iau un teren ce pot realiza cu ceilalti 10 000 E.Pot face proiectul,fundatia si ce mai este de turnat pt ca la anul sa o fac la rosu?Casa o vreau foarte mica 50mp P+mansarda.
Daca se poate sa primesc si eu un raspuns multumesc anticipat
menkaure
13th August 2009, 11:59
@12ULI,
Sigur a sa-ti ceara expertiza.
De altfel este recomandat.
Daca iti trebuie consolidare?
Ce faci?
Risti sa-ti cada mansarda in cap.
Joaca-te cu ce vrei tu, dar nu cu rezistenta.
12ULI
15th August 2009, 15:11
CITAT (menkaure @ 13th August 2009, 12:59)

@12ULI,
Sigur a sa-ti ceara expertiza.
De altfel este recomandat.
Daca iti trebuie consolidare?
Ce faci?
Risti sa-ti cada mansarda in cap.
Joaca-te cu ce vrei tu, dar nu cu rezistenta.
pe mine ma intereseaza sa nu dau prea multi bani pe hartii .... nu ma bazez prea mult pe rezistenta actuala, dar se mai poate adauga un stalp pe ici unul pe dincolo astfel incat sa nu-mi cada mansarda in cap. Va multumesc pt raspunsuri.
radu3333
15th August 2009, 16:46
CITAT (12ULI @ 15th August 2009, 16:11)

pe mine ma intereseaza sa nu dau prea multi bani pe hartii .... nu ma bazez prea mult pe rezistenta actuala, dar se mai poate adauga un stalp pe ici unul pe dincolo astfel incat sa nu-mi cada mansarda in cap. Va multumesc pt raspunsuri.
Cred ca cea mai ieftina hartie, este hartia igienica.
Totusi, cred ca pe hartia igienica nu scrie cam pe unde trebuie adaugati acei stalpi si ce dimensiuni trebuie sa aibe.
cheta06
16th August 2009, 13:07
sanduka
16th August 2009, 17:45
mircead123
16th August 2009, 19:00
CITAT (Evergreen @ 14th March 2007, 23:34)

@punkt- unde scrie ca nu am voie sa pun cioburi/sirma ghimpata/ scinduri cu cuie/ pioneze/ banda de prins muste pe coama gardului??
@alegros- numeri toate elementele din desen pe fiecare categorie si lungimea o ai data; o sa incerc eu miine sa o tiparesc si sa socotesc sa vedem ce iese(daca nu apare altu mai rapid pina atunci

)
Asta cu cioburile si sarma ghimpata e cam asa: nu scrie ca n-ai voie sa pui dintr-astea pe gard dar daca careva vine si se raneste in ele (ai grija ca nu o sa il intrebe nimeni ce cauta cu mainile pe acolo) atunci te poate da in judecata pentru raniri si tu vei fi cel vinovat. E cam la fel cu impuscatul hotului prins in curte: cata vreme nu esti in legitima aparare nu ai voie sa ii faci nimic ca altfel tu esti cel de vina. Pentru clarificari autorizate, consulta un avocat daca nu ma crezi.
menkaure
17th August 2009, 08:59
CITAT (12ULI @ 15th August 2009, 16:11)

OK.
Faci ce vrei tu.
Dar sa stii ca un proiect rezistenta+expertiza este ieftin si iti garanteaza in timp lucrarea efectuata dupa el.
Mergi pe poteca asta ca rigipsul, faianta, becurile si clantele le schimbi de 10 ori, dar stalpul nu.
arhsquad
17th August 2009, 12:14
CITAT (violettheart @ 13th August 2009, 10:58)

O intrebare am si eu cu 20 000E din care aproximativ 10 000E o sa iau un teren ce pot realiza cu ceilalti 10 000 E.Pot face proiectul,fundatia si ce mai este de turnat pt ca la anul sa o fac la rosu?Casa o vreau foarte mica 50mp P+mansarda.
Daca se poate sa primesc si eu un raspuns multumesc anticipat
Daca ai 10.000e si vrei sa construiesti 50+50=100mp inseamna ca poti da maxim 100e/mp daca vrei sa o termini...
In 2007-2008 s-au facut case in regie proprie pana in 150e/mp (chiar si 120-130e/mp) si s-au facut corect, dupa proiect (garantez asta pentru ca eu am facut proiectul si am si urmarit executia).
Avand in vedere ca acum s-au mai ieftinit materialele si toti "mesterii" sunt in criza si executa ieftin... eu cred ca ai sanse sa faci mai mult decat fundatia daca ai timp sa te ocupi de santier in regie proprie. Daca vrei sa o faci cu firma (contract... tva... etc) cred ca e destul de greu sa misti ceva (corect si coerent) doar din 10.000e.
Teoria cu fac structura si o las un an "sa se aseze" e o prostie... o casa se face corect cap-coada respectand etapele de uscare ale betonului si realizarea corecta a izolatiilor. Daca este prea mare si se executa in mai multi ani trebuiesc luate masuri suplimentare de conservare peste iarna = bani in plus.
yashiro
17th August 2009, 14:58
CITAT (arhsquad @ 17th August 2009, 13:14)

Daca ai 10.000e si vrei sa construiesti 50+50=100mp inseamna ca poti da maxim 100e/mp daca vrei sa o termini...
In 2007-2008 s-au facut case in regie proprie pana in 150e/mp (chiar si 120-130e/mp) si s-au facut corect, dupa proiect (garantez asta pentru ca eu am facut proiectul si am si urmarit executia).
Avand in vedere ca acum s-au mai ieftinit materialele si toti "mesterii" sunt in criza si executa ieftin... eu cred ca ai sanse sa faci mai mult decat fundatia daca ai timp sa te ocupi de santier in regie proprie. Daca vrei sa o faci cu firma (contract... tva... etc) cred ca e destul de greu sa misti ceva (corect si coerent) doar din 10.000e.
Teoria cu fac structura si o las un an "sa se aseze" e o prostie... o casa se face corect cap-coada respectand etapele de uscare ale betonului si realizarea corecta a izolatiilor. Daca este prea mare si se executa in mai multi ani trebuiesc luate masuri suplimentare de conservare peste iarna = bani in plus.
Cu 150E/mp din caramida, lemn sau ce?
negociator
18th August 2009, 17:53
Nu stiu daca postez bine aici urmatoarea intrebare (daca gresesesc locul, rog sa fie mutata intrebarea la locul potrivit). E vorba de o casa "la rosu" (P + etaj + pod), care inca nu are acoperis. Constructia casei a inceput pe baza unei autorizatii de constructie emisa in anul 2008. Ulterior proprietarul a modificat proiectul (a suprainaltat podul casei, pentru a-l face locuibil). Pentru aceasta modificare, nu exista o autorizatie. In prezent, proprietarul vinde casa, in starea in case se afla - adica cu podul suprainaltat, dar fara acoperis. Intrebarea mea este urmatoarea: daca eu cumpar casa, pot sa ma apuc sa construiesc acoperisul ? Sau e musai sa obtin mai intai autorizatie pentru modificarea proiectului initial ?
petre69
18th August 2009, 17:59
CITAT (negociator @ 18th August 2009, 18:53)

Nu stiu daca postez bine aici urmatoarea intrebare (daca gresesesc locul, rog sa fie mutata intrebarea la locul potrivit). E vorba de o casa "la rosu" (P + etaj + pod), care inca nu are acoperis. Constructia casei a inceput pe baza unei autorizatii de constructie emisa in anul 2008. Ulterior proprietarul a modificat proiectul (a suprainaltat podul casei, pentru a-l face locuibil). Pentru aceasta modificare, nu exista o autorizatie. In prezent, proprietarul vinde casa, in starea in case se afla - adica cu podul suprainaltat, dar fara acoperis. Intrebarea mea este urmatoarea: daca eu cumpar casa, pot sa ma apuc sa construiesc acoperisul ? Sau e musai sa obtin mai intai autorizatie pentru modificarea proiectului initial ?
vezi si tu ce scrie in certificatul de urbanism iar daca regimul de inaltime i-ti permite las-o asa si te descurci la receptie cu o spaga -te plangi si tu ca ai luat-o asa bala bla si o rezolvi ,din cate am observat si incercat vad ca spaga functioneaza inca conform legii nescrise a functionarului public
doar o parere nu un sfat
bafta
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.