WOW! Nu-mi vine sa cred!!! Am pus o intrebare si am declansat un razboi!
Nici nu stiu daca are rost sa incerc sa raspund in mod special unor anumite comentarii sau pur si simplu sa trag o concluzie, si anume ca ori de cate ori vine vorba de bani, nu conteaza contextul, incepe scandalul...Avem noi proverbul ala ca "banul e ochiul ...."
Doar ca sa informez opinia publica

eu, facand parte din tabara beneficiarilor, am primit un petec de teren de la stimabilul stat roman, ca ajutor pentru tineri, si mi-am zis ca o casuta de maximum 120 m2 este mai mult decat suficient...Guess what?! Arhitectul cu pricina a incercat sa ma convinga ca nu mi-ajunge, ca familia, ca...bla-bla..
I-am repetat ca nu vreau si nici nu am puterea financiara sa fac o casa mai mare, i-am explicat ce vreau, am mai lasat de la mine vreo 30 m2 (deci 150 total) si mi-a facut o oferta, cu schitele de plan si calcul valoare de proiectare pentru care ne intelesesem sa le platesc la primire, la o suma frumusica (oferta)...Mi-am luat oferta dupa vreo 2 zile lucratoare si am ramas socata si de pret si de marimea casei si de tot... Acum ii rog si eu pe domnii arhitecti sa-mi spuna daca erau in pielea mea, nu ar fi fost socati...adica o casa de la 150m2 cum am cerut noi si a ajuns pana la 250, si un pret care la prima intalnire era undeva in jur de 4k, si a ajuns la mai mult decat dublu, si aici vb de pret fara tva...?!!!
Urmarea: eu, ca un beneficiar cu bun simt, m-am tinut de partea mea de intelegere, adica am dat banul (repet, aproape 500 euro pentru aceasta faza nu mi se pare mizilic), omul mi-a dat oferta, mi-a explicat putin si am plecat sa o studiez...
Ca o paranteza, abia apoi am fost "sfatuita" sa o las balta daca nu am banii integral pentru constructia casei, ca ma va costa enorm (spre 200k )...
Acum, stimabili colegi de forum, indiferent de tabara, ce ati face in locul meu? Ati renunta la individ si implicit la 500 euro, sau ati incerca o negociere?
Si pentru ca am ajuns in acest punct, deschid o licitatie: am nevoie de un arhitect serios, cu care sa am relatii mutuale de colaborare si respect, care sa ne satisfaca pe amandoi din toate punctele de vedere!
Multumesc din nou celor care au avut amabilitatea sa-mi raspunda.