Sa construim o casa 2007 - Proiectare, Legislatie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95

mcasa

Salut
Vreau sa calculez incarcarile de la un planseu si "nu stiu" cum determin incarcarile permanente si temporara.
Nu am STAS-ul 10101, ma poate ajuta cineva cu el?
Multumesc.
akinik
CITAT (mcasa @ 11th June 2009, 13:16) *
Salut
Vreau sa calculez incarcarile de la un planseu si "nu stiu" cum determin incarcarile permanente si temporara.
Nu am STAS-ul 10101, ma poate ajuta cineva cu el?
Multumesc.

Pentru ce ai nevoie de incarcari ?
Poze de la constructia casei cand ne arati si noua ? Am vazut din schitele postate ca ai o casa interesanta si destul de complexa. Fa un pui de bine si aratane si noua cum decurg lucrarile.
Uite atasat ce ai nevoie pt. determinarea incarcarilor(in cazul civilelor) . Ramai dator cu 5mb pe care i-am consumat pt. tine biggrin.gif

mcasa
Sa-mi dimensionez placa si grinzile.
Poze de unde ?? Inca nu am inceput lucrarile.
Eu zic ca este o constructie simpla si simetrica in acelasi timp.
Multumesc pt. stasuri.
Cum demarez constructia bag poze la greu.
akinik
CITAT (mcasa @ 11th June 2009, 13:57) *
Sa-mi dimensionez placa si grinzile.

Aham. Pai atunci spor la dimensionat si nu uita sa postezi calculele facute , aici pe forum . Sa ne mai delectam si noi un picutz biggrin.gif
realnick
Salut .Am o casa mai veche si vreau sa-i schimb acoperisul ,si sa mi fac in spate o camera in plus.In principiu acoperisul va avea aceiasi forma,dar va fi pe tabla in loc de ceramica.E nevoie de autorizatie ptr acoperis?Sa mi fie frica de ISC din moment ce vecinii mei fac cam totul fara autorizatii? imobilul este in sect. 3
arhitectulC
CITAT (realnick @ 16th June 2009, 13:13) *
Salut .Am o casa mai veche si vreau sa-i schimb acoperisul ,si sa mi fac in spate o camera in plus.In principiu acoperisul va avea aceiasi forma,dar va fi pe tabla in loc de ceramica.E nevoie de autorizatie ptr acoperis?Sa mi fie frica de ISC din moment ce vecinii mei fac cam totul fara autorizatii? imobilul este in sect. 3

Poae pentru invelitoare nu trebuie autorizatie dar pentru camera trebuie
akinik
CITAT (realnick @ 16th June 2009, 12:13) *

Legal, ai nevoie de autorizatie de schimbare invelitoare sarpanta si constructie anexa casa.

realnick
CITAT (akinik @ 17th June 2009, 11:50) *
Legal, ai nevoie de autorizatie de schimbare invelitoare sarpanta si constructie anexa casa.

merci de raspunsuri.Am citit acum ca dupa noua reglementare din 2008 nu mai e nevoie de AC pentru schimbarea acoperisului ,daca nu i se modifica forma si materialul folosit.Ptr anexa cred ca ma risc,ptr ca oricum exista ceva trecut in acte referitor la o anexa wink.gif
akinik
CITAT (realnick @ 17th June 2009, 11:25) *
merci de raspunsuri.Am citit acum ca dupa noua reglementare din 2008 nu mai e nevoie de AC pentru schimbarea acoperisului ,daca nu i se modifica forma si materialul folosit.Ptr anexa cred ca ma risc,ptr ca oricum exista ceva trecut in acte referitor la o anexa wink.gif

nenea , ziceai ca vrei sa schimbi ceramica pe tabla ; pentru tine e acelashi lucru ??!!
realnick

CITAT (akinik @ 17th June 2009, 12:32) *
nenea , ziceai ca vrei sa schimbi ceramica pe tabla ; pentru tine e acelashi lucru ??!!

Corect,scuze.Daca as fi putut mi as fi pus niste PLANJA ca am auzit ca i tare.Decat sa alerg dupa autorizatie...raman la ceramica,dar sa mi schimb neaparat acoperisul .
gugutata
CITAT (AC09 @ 2nd June 2009, 23:19) *
Studiu de caz (al meu evident wink.gif )
Vreau sa construiesc o casa P+ M (260 mp construiti), pe un teren dobindit in 2005 (avea cadastru,intabulare, CU). Terenul a fost scos din circuitul agricol, trecut in intravilan, am toate aprobarile CU, RAJA, ENEL, ROmTELECOM, studiul geo, de la Min. Culturii...tot. Am gasit arhitect, facut planul complet ,s-au constituit dosarele in vederea depunerii pt autorizatia de constructie .Buunnn...super fericiti ..iote domne' ce usor a mers..dar..pt ca evident exista un dar smile.gif ..mai trebuie o viza cadastru emisa de primarie (pt care am angajat cadastrist pt a face cadastrul folosind coordonatele GPS Stereo 70), viza ce trebuie obtinuta inaintea AC.
Vin doi Dorei trimisi de cadastrist...cu ruleta prin boscheti...pun si un tripod la sfirsit...si gata! Primesc documentatia inclusiv CD necesar. Platesc 5 milioane. Depun la primarie...si surpriza! Coordonatele nu se potrivesc si umbra terenului meu "nu cade" pe umbra hartii avuta de primarie si cade pe terenul alaturat! cool.gif ..Prin urmare nu primesc viza..ura si la gara cu constructia..pune domne' porumb! tongue.gif
Solutie cica nu exista..cadastristul sustine ca el a facut documentatia f bine ca primaria are harti vechi (OrtoPhoto) din '94..primaria stiti si voi ce sustine..ca ei stiu mai bine..La intrebarea..si cu AC cum ramine??? Dat din umeri...nu stim...nu avem solutii..nu trimitem noi primarie pe teren cadastristi..and so on...

In disperare de cauza ...gasesc alt cadastrist ,nu-i spun de problema..ne cearta pe banii nostrii...dar trece la masuratori. Vine omul si masoara vreo 1,5 ore ,cere 12 milioane...Dar el sustine ca documentatia facuta de el trebuie supervizata de OPIC, contra altor 8 milioane.

In concluzie toti spun ca sint incurcaturi, desi la fata locului totul este clar. Nu am vecini in dreapta si stinga ci doar pe spate...in fata este strada privata...Am masurat , incap toti 4 proprietari de loturi (avem toti aceleasi dimensiuni)..dar pe hirtie nu!

Prin urmare sint pe cale sa pierd vreo 10 000$ (cit m-au costat pina acum toate planurile, avizele, etc)si sa expire intr-un an si CU si restul de autorizatii.

Nu vreau sa ajung la judecata...deci aveti ceva sfaturi? Ati auzit /intilnit astfel de cazuri?

Visul meu de a avea o casa este pe cale sa se naruie, desi terenul nu l-am mostenit, nu l-am primit prin nu stiu ce lege, nu mi-a fost donat..

Stiu...traim in Ro si asta ne ocupa tot timpul!..eu am cam lipsit de pe aceste meleaguri vreo 10 ani si am crezut ca s-a mai schimbat ceva..se pare ca nu huh.gif

Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi mesajul meu si sper ca a fost si inteles..

suna a poveste de sector 5.

Din cele povestite de tine, mie'mi suna a abuz.

Abuzul NU este faptul ca primaria a conditionat emiterea AC doar daca reactualizezi masuratorile. Sincer s'a mai intimplat. Abuzul consta in faptul ca ei nu accepta masuratorile refacute pe motiv ca nu se potrivesc cu hartile lor.

Ce este de facut?!

Pai, dupa maxim 30 de zile de la depunerea documentatiei de AC, trebuie sa primesti fie AC fie un refuz justificat (lipseste din documentatie o plansa, nu ai o stampila, nu ai o semnatura, bla blah).

Daca nu primesti un rapuns oficial, pe baza bonului de registratura, ii dai in judecata. Daca primesti un raspuns oficial si tu indeplinesti conditiile cerute (refacerea masuratorilor) si ei tot nu'ti dau AC, da'i in judecata.

Desi pare greu, sa stii ca e simplu sa te judeci cu primaria. In primul rind nu vin la infatisari si in al 2'lea rind au avocati mediocri si oricum cred ca la prima citatie te chema primarul personal si'ti da AC'ul zimbind biggrin.gif .
stephanatsea
QUOTE (punkt @ 17th April 2007, 12:12) *
nu prea am inteles postul tau anterior. Redacteaza ceva mai clar.

Ai un vecin care are un lot de 5000 mp cu acces la un drum mai mare?....daca face PUZ, evident ca v'a folosi acest acces si pt. loturile mai mici generate. Undeva din cei 5000 mp se pierde pt. viitorul drum ce va servi loturile mai mici. Toti fac asta.

Sal Punkt,
Revin la problema mea de acum doi ani pentru ca n-am rezolvat-o nici acum.
Am incropit o schita cu ce-i acolo.
P-1000 e parcela mea. Primaria a zis ca tre' sa cedez la drum pentru ca ei au decis ca drumurile tre' sa fie de 9m. Nu-i o problema, pierd aprox 100-1sn.
Asta daca vreau sa fac casa. Tot atunci, conform celor spuse de ei, tre' sa cedez si pe partea cu "porumbul", pentru ca cel cu P-5000 sa poata parcela si el, cu toate ca el are iesire la drum. Atunci as putea sa pierd 9x33=297mp, in cazul in care cel cu parcela cultivata de langa noi nu ar dori sa contribuie la drum cu 4.5 m pe toata lungimea terenului.
Toate astea pentru aprobarea AC-ului.
Intrebarea e daca ma poate primaria obliga la cedarea pamantului pentru cel de-al doilea drum.
gugutata
CITAT (stephanatsea @ 18th June 2009, 10:46) *
Sal Punkt,
Revin la problema mea de acum doi ani pentru ca n-am rezolvat-o nici acum.
Am incropit o schita cu ce-i acolo.
P-1000 e parcela mea. Primaria a zis ca tre' sa cedez la drum pentru ca ei au decis ca drumurile tre' sa fie de 9m. Nu-i o problema, pierd aprox 100-1sn.
Asta daca vreau sa fac casa. Tot atunci, conform celor spuse de ei, tre' sa cedez si pe partea cu "porumbul", pentru ca cel cu P-5000 sa poata parcela si el, cu toate ca el are iesire la drum. Atunci as putea sa pierd 9x33=297mp, in cazul in care cel cu parcela cultivata de langa noi nu ar dori sa contribuie la drum cu 4.5 m pe toata lungimea terenului.
Toate astea pentru aprobarea AC-ului.
Intrebarea e daca ma poate primaria obliga la cedarea pamantului pentru cel de-al doilea drum.

daca este hotarire de consiliu, DA, te poate obliga dar te despagubesc.

PUZ'urile totusi sunt documente de dezbatere publica si poti participa si tu. La aceste sedinte iti poti expune punctul de vedere. In mod normal, se pun niste anunturi la primarie,probabil si prin presa. Dar cine dracu le urmareste!
stephanatsea
QUOTE (punkt @ 18th June 2009, 10:57) *
daca este hotarire de consiliu, DA, te poate obliga dar te despagubesc.

PUZ'urile totusi sunt documente de dezbatere publica si poti participa si tu. La aceste sedinte iti poti expune punctul de vedere. In mod normal, se pun niste anunturi la primarie,probabil si prin presa. Dar cine dracu le urmareste!

Pe ala cu pamantul cultivat nu cred ca-l intereseaza sa construiasca, deci, teoretic, n-ar participa la drum. Cel cu 5000 nu-si poate face drum privat inchis pe terenul lui daca vrea sa parceleze? Asa cum au facut cei care locuiesc vis-a-vis de mine.
Pe baza a ce ar putea primaria sa ma "santajeze" ?
E si alta cale de a obtine AC-ul fara cedarea celui de-al doilea drum?
bani002
Am fost sa depun la ISC programul de faze determinante pentru o casa P+M. Nu mi l-au acceptat pe motiv ca nu am responsabil tehnic cu executia(RTE). Am citit in legea 10 si acolo zice ca RTE face parte din indatorirea excutantului, cares sunt eu(regie proprie). Dirigintele de santier e de datoria beneficiarului- tot eu. Intrebare- daca se executa casa in regie proprie, am nevoie de amandoi sau pot sa merg numai cu dirigintele?
mcasa
CITAT (bani002 @ 22nd June 2009, 18:19) *
Am fost sa depun la ISC programul de faze determinante pentru o casa P+M. Nu mi l-au acceptat pe motiv ca nu am responsabil tehnic cu executia(RTE). Am citit in legea 10 si acolo zice ca RTE face parte din indatorirea excutantului, cares sunt eu(regie proprie). Dirigintele de santier e de datoria beneficiarului- tot eu. Intrebare- daca se executa casa in regie proprie, am nevoie de amandoi sau pot sa merg numai cu dirigintele?

Acelasi raspuns am primit si eu ieri si RTE si dirig.
zaxis
CITAT (mcasa @ 23rd June 2009, 08:22) *
Acelasi raspuns am primit si eu ieri si RTE si dirig.

Hopa... deci cu ocazia crizei baietii de la inspectie au prea mult timp liber si au inceput sa se uite serios si pe lucrarile mici... nu-i rau.

@mcasa si bani002: sunteti cumva din Bucuresti amandoi sau si in tara se intampla d-astea?
septimiu80
QUOTE (zaxis @ 24th June 2009, 08:20) *
Hopa... deci cu ocazia crizei baietii de la inspectie au prea mult timp liber si au inceput sa se uite serios si pe lucrarile mici... nu-i rau.

@mcasa si bani002: sunteti cumva din Bucuresti amandoi sau si in tara se intampla d-astea?

sa nu intelegi ca or sa vina, dar e normal sa se acopere cu hartii si refuze un aviz daca cel care face casa in regie proprie nu are un RTE angajat, cu atat mai mult cu cat ei mai mult n-or sa treaca decat or sa treaca si e normal sa vrea sa fie cineva de meserie care sa semneze pe hartiile alea, si evident sa-si asume rapunderea
zaxis
mda... adevarul e ca sa zica "vreau" e simplu... poate asteapta ceva spaga si d-aia cauta probleme...
bani002
Oki, datele problemei s-au schimbat: mi-am angajat si RTE, am fost sa depun programul de faze si , surpriza, acum vor o copie dupa PAC. Sa-mi bag picioarele in ea de copie, ma duc sa trag la xerox toate plansele alea de doi lei. Imi vine sa-i rup in doua pe oagari.
septimiu80
QUOTE (bani002 @ 24th June 2009, 21:25) *
Oki, datele problemei s-au schimbat: mi-am angajat si RTE, am fost sa depun programul de faze si , surpriza, acum vor o copie dupa PAC. Sa-mi bag picioarele in ea de copie, ma duc sa trag la xerox toate plansele alea de doi lei. Imi vine sa-i rup in doua pe oagari.

repede te mai aprinzi stai sa te apui efectiv de treaba. Iar in cazul asta nu prea ai motiv, scrie clar pe peticul ala de hartie pe care ti-l dau la Isc ce-ti trebuie.
bani002
M-am apucat de treaba. Mai am o saptamana-doua si gata cu betoanele. Acum trebuie doar sa ma ocup de partea asta mai delicata cu ISC-ul.
mcasa
CITAT (bani002 @ 24th June 2009, 21:25) *

Salut
Cat a costat RTE? daca nu aici pe privat poate.
Dar dirigintele?
Sunt "doar pt. semnaturi"
Multumesc.
bani002
CITAT (septimiu80 @ 24th June 2009, 22:23) *
repede te mai aprinzi stai sa te apui efectiv de treaba. Iar in cazul asta nu prea ai motiv, scrie clar pe peticul ala de hartie pe care ti-l dau la Isc ce-ti trebuie.

Mda, azi am fost cu copia dupa PAC la ISC. Mi-a zis inspectoru care se ocupa de zona mea, citez : "Cine ti-a zis dom'ne de copie dupa PAC, nu trebuia!".
Ideea e ca prea mult se c*ca asupra lor pentru o casuta p+m in mijlocul campului. E adevarat ca se construieste haotic, insa cine VREA sa construiasca bine o va face. ISC, primarii si alte rahaturi nu sunt facute in interesul cetateanului de rand.
transtec2000
Seara buna!
Nu am timp sa citesc tot asa ca o sa pun o intrebare: cum vi se pare onorariul de 10000 euro pentru un proiect total de casa in suprafata de 250m2 + aprox. 100m2 terase si balcoane?
Sper ca cineva imi poate raspunde repede, as aprecia enorm.
Multam!
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.