Sa construim o casa 2007 - Proiectare, Legislatie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95

constrictorul

O sa mai intreb si pe proiectant de ce nu l-a pus stalpul ala. E o idee buna si placare cu caramida.
Iata si niste randari (cum vi se pare)?
Astrul
Misto, o sa-i faca nisa de instalatii direct prin antreu, adica sa se auda ...wc-ul direct de la intrare. Fara stalp nu se poate acolo, n-ai cum sa iesi in consola cu baia.
Decat daca vrei sa dai cu capul la intrare pe terasa de vreo grinda de 70 cm.
Plus sub baie ai un mare gol. Imi si imaginez iarna cat de bine o sa fie sa calci pe gresie, care oricum este o pardoseala rece. Macar poti sa fi sigur ca va fi locul preferat al cainelui vara.

constrictorul
QUOTE (Astrul @ Jan 23 2009, 12:33) *
Misto, o sa-i faca nisa de instalatii direct prin antreu, adica sa se auda ...wc-ul direct de la intrare. Fara stalp nu se poate acolo, n-ai cum sa iesi in consola cu baia.
Decat daca vrei sa dai cu capul la intrare pe terasa de vreo grinda de 70 cm.
Plus sub baie ai un mare gol. Imi si imaginez iarna cat de bine o sa fie sa calci pe gresie, care oricum este o pardoseala rece. Macar poti sa fi sigur ca va fi locul preferat al cainelui vara.

Da, stalpul se pune, pozitia baii e cam greu de schimbat date fiind limitarile de spatiu pe latime. Probabil inchiderea spatiului de sub ar rezolva si problema asta cu frigul.

Unde zici ca o sa fie locul preferat, sub baie sau in baie smile.gif

Multumesc de comentarii.
gugutata
o casa ingusta, foarte ingusta alipita la calcan. Poate te inspira. Din pacate partiul a fost facut pe releveul unei foste constructii pt. a justifica interventia de renovare, reconsolidare si extindere, chiar daca initial, casa a fost complet demolata.
Este o lucrare veche, cred ca acum 4-5 ani, nu mai stiu exact.
Astrul
Am si eu o intrebare, daca ti-a placut de ce i-ai dat foc?!! laugh.gif
sanddy1964
O fi zis beneficiarul :Arza-o'ar focu' si s-a prins blestemu! laugh.gif
Ai vazut, s-a extins si la masina !!
constrictorul
Eu cred ca a vrut sa glumeasca si prin asta mi-a sugerat ca pot sa arunc planurile mele din moment ce mi-a zis sa ma inspir din proiectul la care i-a dat foc smile.gif)

Asa rau arata planurile mele ???

gugutata
daca va uitati cu atentie, este o persoana cazuta in zona intrarii biggrin.gif . Ma jucam, studiam niste functii in 3D studio max...funny shit tongue.gif .
CristiALF
QUOTE (constrictorul @ Jan 23 2009, 12:25) *
O sa mai intreb si pe proiectant de ce nu l-a pus stalpul ala. E o idee buna si placare cu caramida.
Iata si niste randari (cum vi se pare)?

Personal nu cred ca acea iesire in consola e problematica wink.gif. Vorbeste si cu structuristul pentru o re/confirmare.
Dar baia care este in acel loc este ca nuca in perete si problemele au fost deja expuse mai sus.
drax

planurile sunt decente cu exceptia baii nefericite de sus, dar nici nu prea ai multe variante

eu as face usile de la dormitoare de 90cm unde se poate

o varianta ar fi sa iesi in consola cu dormitorul de 10mp si sa faci baia peste cea de jos, iar in locul baii actuale , un balconas
asta daca iti permite terenul

Click pentru a vizualiza atașamentul
korggis
Continuam umblaturile dupa AC.
In episodul de azi:
- Cum se numeste regia aia care ne da noua curent electric prin Ilfov ? EON. ENEL etc ??? Ca trebuie scris pe fisa.
- Unde ma duc cu dosarul ? Cam la ce adresa, puncte de reper ceva ?
- Aceeasi chestie si pentru Agentia de mediu.

Chestii rezolvate: studiu geo, scoaterea din agricol, proiectul casei in lucru inca. Insa ca functional e batut in cuie.
Imi mai trebuie o firma ce se ocupa de instalatii pentru un proiect ca la carte.
Evergreen
QUOTE (drax @ Jan 23 2009, 14:20) *
o varianta ar fi sa iesi in consola cu dormitorul de 10mp

nu e buna varianta asta wink.gif ; ti-ar placea sa iti bata vintul pe sub pat??
gugutata
QUOTE (korggis @ Jan 25 2009, 12:51) *
Continuam umblaturile dupa AC.
In episodul de azi:
- Cum se numeste regia aia care ne da noua curent electric prin Ilfov ? EON. ENEL etc ??? Ca trebuie scris pe fisa.
- Unde ma duc cu dosarul ? Cam la ce adresa, puncte de reper ceva ?
- Aceeasi chestie si pentru Agentia de mediu.

Chestii rezolvate: studiu geo, scoaterea din agricol, proiectul casei in lucru inca. Insa ca functional e batut in cuie.
Imi mai trebuie o firma ce se ocupa de instalatii pentru un proiect ca la carte.

Pt. Fisa Tehnica de electrica te duci la astia. Pt. ilfov stiu ca sediul este la intersectia dintre Blv Tei si Barbu Vacarescu. iar la mediu atit pt. Buc cit si pt. Ilfov e cladirea albastra de pe malul lacului Ciurel (Virturii cu Splai, dupa Semanatoarea).

Pt Mediu ai nevoie de proiect stampilat, mai exact toate planurile (fara fatade, sectiuni).
korggis
Sarumina Punktule !
Daca e pe la Ciurel e de bine. Ca e in drumul meu. Si daca tot sint stresant: mai exact pe unde pe acolo ? Pe Splai sau pe Virtutii ? Daca vin dinspre Cora (Iuliu Maniu) cam pe unde relativ la intersectie ? In spate la Ford sau e pe Splai ? smile.gif

Gata, noapte buna ! smile.gif (ma fugareste nevasta)

gugutata
QUOTE (korggis @ Jan 25 2009, 23:22) *
Sarumina Punktule !
Daca e pe la Ciurel e de bine. Ca e in drumul meu. Si daca tot sint stresant: mai exact pe unde pe acolo ? Pe Splai sau pe Virtutii ? Daca vin dinspre Cora (Iuliu Maniu) cam pe unde relativ la intersectie ? In spate la Ford sau e pe Splai ? smile.gif

Gata, noapte buna ! smile.gif (ma fugareste nevasta)

e pe malul lacului, sus pe un deal la 100 m de virtutii in imediata apropiere din intersectia Splai cu Virtutii. O cladire albastra. In fata se mai face una, e santier.
GC5
pt elctrica s-a mutat pe costin nenitescu, langa platza mall pe timisoara...cum treci pe sub pasaj la intersectia cu timisoara afci dreapta si prima straduta la dreapta
pe mediu pe linia lu 41 exact dupa pod e o alea in sus catre biserica (inainte lukoil), chiar dupa podul ciurel
korggis
QUOTE (GC5 @ Jan 26 2009, 11:42) *
pt elctrica s-a mutat pe costin nenitescu, langa platza mall pe timisoara...cum treci pe sub pasaj la intersectia cu timisoara afci dreapta si prima straduta la dreapta
pe mediu pe linia lu 41 exact dupa pod e o alea in sus catre biserica (inainte lukoil), chiar dupa podul ciurel

Mersi mult Puncktule ! Din nou smile.gif Am gasit, mi-a verificat dosarul (sper ca si bine), mai trebuia copie de CU si CV. Mi-a dat o foaie cu care ma duc la posta si platesc 100 lei si ma intorc la ei. De ce naiba nu pot plati direct acolo nu stiu.
Si tu GC5 mi-ai dat o alta veste buna. Ca tot stau in zona.
Tre sa va dau bere. biggrin.gif

gugutata
QUOTE (GC5 @ Jan 26 2009, 11:42) *
pt elctrica s-a mutat pe costin nenitescu,

esti sigur de electrica?!
arinaMC
Buna ziua !

Va rog ajutati-ma si pe mine cu niste informatii.
1. Ce act normativ imi trebuie ca sa pot stabili categoria si clasa de importanta a unei constructii ?
2. Care sunt fazele determinante (de principiu) pentru partea de arhitectura-finisaje? Pot gasi un model pe undeva? Exista vre-un ghid sau normativ? Pana acum nu am gasit pe la colegii mei arhitecti nici o informatie in acest sens.

Multumesc anticipat
gugutata
QUOTE (arinaMC @ Jan 26 2009, 14:12) *
Buna ziua !

Va rog ajutati-ma si pe mine cu niste informatii.
1. Ce act normativ imi trebuie ca sa pot stabili categoria si clasa de importanta a unei constructii ?
2. Care sunt fazele determinante (de principiu) pentru partea de arhitectura-finisaje? Pot gasi un model pe undeva? Exista vre-un ghid sau normativ? Pana acum nu am gasit pe la colegii mei arhitecti nici o informatie in acest sens.

Multumesc anticipat

1. probabil, spun probabil pt. ca eu apelez la verificator pt. informatiile aste si dat fiind ca e doar un text pe plansa nu m'am obosit sa aflu de unde vine, deci probabil vine din normativu' de siguranta in exploatare cit si din cel de siguranta la foc.

2. Nu m'am intilnit pina acum cu notiunea de faze determinante la finisaje. huh.gif . Deci, confirm acelasi rezultat ca si colegii tai.
Astrul
http://www.tc.ro/legislatie/?id=3
korggis
Imi vine sa mor. Trebuie sa completez un mandat postal si sa trimit banii prin posta catre Trezoreria Ilfov. (stie cineva adresa acestei minunate institutii ?)
Si in mandatul ala trebuie sa scriu ca prostul o gramada de rahaturi si nu incap nicidecum. Oare cu homebanku nu pot face transferuri catre trezorerie ?
Cum dracu de nu pot plati si eu ca omu la o casierie undeva fara batai de cap ?
Astrul
promit sa mai gasesc daca intereseaza pe cineva.
Mie mi s-au parut interesante.
Dezarhivati & enjoy!
celelelte depasesc 50 mega, ar fi un calvar sa le descarc aici.
cine le vrea ma poate contacta pe mess
RamsesII
Dar nu poti sa ne spui despre ce e vorba inainte de a descarca toti megii aia? smile.gif

De fapt nu-s asa mari deadtongue.gif
Astrul
Niste reviste de arhitectura
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.