Sa construim o casa 2007 - Proiectare, Legislatie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95

aditzaC

QUOTE (korggis @ Sep 19 2008, 16:57) *
De la OCPI Ilfov.. Adica de acolo unde trebuie sa depui cele 3 dosare. Piata Presei.

http://www.ocpiilfov.ro/contact.php

Am inteles, ms esti tare dragut
Acum inrebare intrebatoare : daca suntem doi propietari tb sa fie si celalalt prezent sau imi tb o copie de buletin ceva ?
MS
korggis
Habar nu am. Probabil trebuie sa fiti amindoi. Poti sa dai sa dai si un telefon ca nu cred sa se supere cineva pe acolo smile.gif

uncatalin
încerc să-i ajut pe ai mei să-și ridice o casă, apelăm la prieteni și rude pe a o ridica dar și la puterile proprii, deci nu facem cu firmă. am mers pe teren, am deja proiectul, să trasăm casa pe pământ pentru a începe săpăturile pentru temelie, dar n-am reușit să ne iasă laturile egale după numeroase măsurători. îmi puteți da câteva sfaturi vă rog?
mulțumesc anticipat.
mcasa
Salut.
Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.
Parca trebuie verificat proiectul de verificatori pe partea de rez. si de arh.
Unde si cine imi fac aceste verificari?
Multumesc.
CristiALF
QUOTE (mcasa @ Sep 23 2008, 08:40) *
Salut.
Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.
Parca trebuie verificat proiectul de verificatori pe partea de rez. si de arh.
Unde si cine imi fac aceste verificari?
Multumesc.

Depinde, este posibil ca pe arhitectura sa nu trebuiasca verificare. Ce scrie in CU? Eu am scapat de verificare pe arhitectura, am doar pe rezistenta (care ti-o cere orice primarie cred).
Poti incerca sa vorbesti cu arhitectul cred, poate iti recomanda ceva.
mcasa
QUOTE (CristiALF @ Sep 23 2008, 13:54) *
Depinde, este posibil ca pe arhitectura sa nu trebuiasca verificare. Ce scrie in CU? Eu am scapat de verificare pe arhitectura, am doar pe rezistenta (care ti-o cere orice primarie cred).
Poti incerca sa vorbesti cu arhitectul cred, poate iti recomanda ceva.

Bun, dar unde si cine face verificarea?
Nu vreau sa intreb arhitectul meu.
Prefer sa ma duc eu dupa semnaturi.
Prin CU imi cere verificare documentatie de autorizare conform legii10/95.
Si imi mai este ceruta dovada luarii in evidenta a proiectului la O.A.R., asta ce mai inseamna si de unde o iau?
Multumesc.
gugutata
QUOTE (mcasa @ Sep 23 2008, 14:23) *
Bun, dar unde si cine face verificarea?
Nu vreau sa intreb arhitectul meu.
Prefer sa ma duc eu dupa semnaturi.
Prin CU imi cere verificare documentatie de autorizare conform legii10/95.
Si imi mai este ceruta dovada luarii in evidenta a proiectului la O.A.R., asta ce mai inseamna si de unde o iau?
Multumesc.

- Proiectele de locuinte pina in 2 nivele au nevoie de verificare doar la partea de rezistenta. Exista si o limita de suprafata dar nu'mi aduc aminte acum. Verificarile se fac de verificatori atestati MLPAT pt. disciplina ceruta (arh, rez, instal electr, sanitare si termice).
- Orice proiect se inregistreaza la OAR in baza certificatului de urbanism. Cererea de luare in evidenta si Dovada de luare in evidenta se completeaza si stampileaza de arhitectul membru OAR, autorul proiectului. Orice primarie NU poate emite AC fara aceasta dovada anexata la PAC.

Erau prea multi falsificatori si ciurucari. E o masura de precautie si dovedeste ca arhitectul este membru OAR si plateste cotizatie.

mcasa
S+P+E
deci si verificare pe arhitectura??
Unde pot sa caut sa verific?
gugutata
La S+P+E nu ai verificare la arhitectura.
mcasa

multumesc
renderman
In cazul locuintelor, verificarea de arhitectura este obligatorie pentru toate constructiile ce depasesc S+P+1E
Verificarea de arhitectura o fac verificatori de proiecte atestati.
Ce este obligatoriu in schimb este verificarea la cerinta A - rezistenta si stabilitate

Dovda de luare in evidenta nu o iei tu ci iti completeaza arhitectul 2 formulare tip care se descarca de pe site-ul ordinului www.oar-bucuresti.ro. Cu ele te duci ori tu ori el la filiala ordinului unde este um amic care iti pune o stampila pe o foaie si una o opreste el, iar pentru asta o sa-ti ia mai nou o taxa (da, cica este foarte costisitor pentru ordin sa puna o stampila pe o foaie si le-a venit ideea stralucita sa mai puna inca o taxa, motiv din care va sfatuiesc sa bifati pe formular beneficiar al timbrului de arhitectura uniunea arhitectilor si nu ordinul arhitectilor)

Ei, cu foaia stampilata te duci la banca si platesti in contul trecut pe ea taxa de timbru de arhitectura care este 0.5 la mie din valoarea declarata a lucrarilor(sa nu uitam ca romanul este iubitor de taxe). Sa aveti grija ca acesti bani sa nu ajunga tot la ordinul arhitectilor, ei v-au mai taxat odata cand v-au pus stampila pe foaie, remember? Eu n-as mai vrea sa le platesc lor inca o taxa...
In fine, dupa ce ati platit si taxa asta, mergeti cu foaia stampilata si chitanta la primarie. Voia, aveti dovada de inscriere la OAR si ati platit si taxa timbru.
mcasa
Multumesc "renderman"
gugutata
Eu va sfatuiesc sa bifati OAR pt. ca UAR sunt niste carcalaci care NU fac nimic si pierd timpu' biggrin.gif .
roandre
mcasa, la primaria sect 2 pt o casa P+E+M (283 mp, dc are importanta) mi s-a cerut verificare si pt arhitectura si pt rezistenta. M-am dus prima data cu dosarul pt AC cu verificare doar pe partea de rezistenta si nu mi l-au acceptat pana nu am avut si stampila de verificare pe arhitectura!!!

mihaela_il
Salut tuturor,

As avea si eu o intrebare: Suntem in faza de finalizare a proiectului pentru constructie casa - am intentia sa construiesc si o piscina si credeam ca doar prin specificarea acestui lucru in memoriul pentru PAC este suficient pentru a o putea construi. Arhitecta tocmai mi-a spus ca nu este suficient, trebuie un proiect separat cu avize separate.

Asa este? Nu pot sa o includ in proiectul pentru casa?

Multumesc anticipat!
gugutata
QUOTE (roandre @ Sep 24 2008, 00:24) *
mcasa, la primaria sect 2 pt o casa P+E+M (283 mp, dc are importanta) mi s-a cerut verificare si pt arhitectura si pt rezistenta. M-am dus prima data cu dosarul pt AC cu verificare doar pe partea de rezistenta si nu mi l-au acceptat pana nu am avut si stampila de verificare pe arhitectura!!!

pai da, ai 3 nivele supraterane. Oricum, a fost nevoie doar de o verificare generala. Daca faci consolidari si extinderi, nu mai conteaza numarul de nivele, e musai verificare la arhitectura pt. comportamentul termic al constructiei, se numeste Calcul G. Aici sunt verificatori, fie arhitecti, fie ingineri instalatori.
Buzzy
Salutare,

Pentru a trece un teren (intravilan) din vie hibrida (Vh) in curti-constructii trebuie aceleasi acte ca la agricol?

Am inteles ca cei care nu detin nici o proprietate au ceva.. reduceri?

Merci.

PS: stie cineva un geodezist bun si de incredere in Iasi?
renderman
QUOTE (roandre @ Sep 24 2008, 00:24) *

La 2 se intampla ceva...
Mie mi-au cerut sa dau detaliu de etansare rost, asta pentru faza PAC. N-ai ce sa faci, trebuie sa te conformezi altfel nu vezi pac-ul iesit
Verificare de arhitectura la P+1E+M uneori se cere, alteori nu se cere... depinde de primarie. Pentru o casa tot S+P+E+M, tot la 2, nu mi-au cerut verificare de arhitectura. Total erau cam 420 desfasurati.
aditzaC
Salutare ........va era dor de mine ? biggrin.gif
Revin cu vesti : dupa nervi si stres in sf am aflat cat mi se va lua din teren tongue.gif pt largirea drumului .
Am stat de vb cu un alt cadastrist pe care l-am rugat sa verifice cum sta tb si astazi mi-a dat raspunsul : mi se vor lua in total 10 mp , m-am lamurit unde vine axul drumului si cat este drumul ; si unde va fi !
Doamne cat a durat sa afle o simpla chestie . Cadastristului , cu care am vb eu inainte nu ii pasa si nu avea nici un stres , ma amana de la sapt la sapt (neserios )
Acum urmeaza sa mergem sa imi bata tarusii si sa imi faca un proces verbal care va fi stampilat si semnat ( sper ) si de Inspectorul de cadastru de la Primarie . Ce ziceti este ok ? Fac aces proces verbal ca sa ma asigur ca peste cateva luni nu se mai trezeste altul mai destept din primarie sa vina si sa imi zica ca de fapt tb sa mai imi ia inca 2 m din teren .
Multumesc frumos
O seara placuta
mihilc
Am si eu o intrebare:
Daca m-am apucat de casa si aproape am terminat-o fara sa-mi iasa autorizatia, deci fara sa declar inceperea lucrarilor etc... cum as putea intra in legalitate odata ce imi iese autorizatia? Adica ce trebuie sa fac? sa ma duc sa declar inceperea lucrarilor? Daca vin a doua zi si....na...casa gata? Sa declar sfarsitul lucrarilor? fara inceput? o fi vreo amenda?
Va rog, ajutor.
mcasa
Salut
Ce urmeaza dupa depunerea actelor pentru scoaterea AC-ului?
Ce se mai plateste?
Stie cineva care mai sunt etapele urmatoare?
Multumesc.
nonutzu
Salut!
Am o casa in com. Dofteana, jud. Bacau, o zona super cu 2000 m, cu izvor in curte si multa verdeata. As vrea sa o transform in pensiune. Stie careva cum as putea proceda pt. a obtine o finantare UE.? A mai facut careva si poate sa-mi dea un exemplu?
tofyy
Saluty........E bine sa lucrezi dupa un Pth sau dupa un PAC, pentru a construi o casa in regie proprie?..............Mercy !
gugutata
QUOTE (tofyy @ Oct 6 2008, 20:45) *
Saluty........E bine sa lucrezi dupa un Pth sau dupa un PAC, pentru a construi o casa in regie proprie?..............Mercy !

1. Daca ai o casa simpla si un constructor serios (eventual echipa condusa de un maistru), poti folosi doar PAC'u'. Eventual suplimentezi lipsa de knowhow cu un diriginte.
2. Daca lucrezi in regie proprie cu dorei, musai diriginte si PTE (Proiect Tehnic de Executie), cel putin la rezistenta.
tofyy
QUOTE (punkt @ Oct 7 2008, 11:03) *
1. Daca ai o casa simpla si un constructor serios (eventual echipa condusa de un maistru), poti folosi doar PAC'u'. Eventual suplimentezi lipsa de knowhow cu un diriginte.
2. Daca lucrezi in regie proprie cu dorei, musai diriginte si PTE (Proiect Tehnic de Executie), cel putin la rezistenta.

Da am sa lucrez in regie proprie dar cu "doreii" mai priceputi. Sper sa reusesc sa citesc un PAC........sau mai bine e sa cer proiectantului PTE numai pentru structura de rezistenta (rezistenta=Fundatie?)? Are cum sa faca doar aceasta etapa?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.