Pentru a scoate terenul din agricol (in speranta ca este si intravilan) trebuie cam asa in 3 exemplare:
- cerere tip
- copie dupa act proprietate ( contract CV )
- planuri de amplasament a terenului ( daca are cadastrul facut e ok, le iei de acolo )
- intabulare
- copie extras carte funciara pt informare ( valabil 30 de zile, costa 20 ron unul de facut nou si se face in 3-4 zile )
- copie certificate de urbanism
- aviz ANIF ( revenim la el)
- amplasament constructie din care sa reiasa clar suprafetele ( asta daca nu vrei sa il scoti pe tot din agricol ).
- 250 ron taxa
Toate astea, in 3 exmplare, le duci la OCPI Ilfov situat pe Kisellef, Piata Presei, fix inainte de sensul giratoriu de acolo. Si iti trebuie 3 dosare cu sina. Si daca ai nelamuriri pe acolo sa intrebi pe acolo si pe deasupra ai si hirtii pe acolo care iti explica tot ce vrei. Sa specifici ca vrei pentru Ilfov ca sa nu fie vreo confuzie. Dupa ce ai toate hirtiile le da la verificat la un nene acolo la ghiseu si pe urma le duci sa le depui.
Avizul ANIF:
punct de lucru: comuna Berceni mai spre capat pe stinga, cam la cca 200m de Politie. Teoretic acolo completezi o cerere si se ocupa ei de tot. Pe mine e posibil sa ma fi prostit cu ceva si mi-au spus ca trebuie sa merg la Giurgiu sa platesc. Lucru pentru care cei de la OCPI nu m-ar trimite la ei pentru ca acea cerere o puteam completa si acolo la Giurgiu. Oricum in 7 zile am avut avizul. Cu o mica atentie se rezolva tot fara drumuri la dracu pe coclauri.
Ce acte iti trebuie:
- cele de mai sus, fara cererea tip, un dosar cu sina.
La ANIF m-a costat 360 ron pentru 1000 mp. Habar nu am de ce am dat banii aia.
Daca te misti repejor, in 30 de zile se rezolva.
ps:
http://www.ocpiilfov.ro/dosar.php