este penibil ce'mi spui si tiganeli din astea cu ciurucari nu merita aprofundate.
Un potential client intra in birou si'ti spune ce fel de casa vrea. Cit de mare, cit de inalta, ce functiuni sa cuprinda, etc.....tu ca si arhitect faci o solutie si o prezinti. Solutia consta din planuri si perspective 3D. Are loc o alta discutie, se modifica, se trage, se stringe, se apuca, se intoarce....blah blah....se ajunge la o solutie finala.
Firma de proiectare sau firma de arhitectura prin subcontractori de specialitate ofera:
-discutii in vederea gasirii unei solutii (cu conditia sa nu existe deja si doar se face o adaptare, eventual mofificari minore la o solutie existenta)
-perspective 3D obligatorii. Suntem in 2008. Randari pe calculator eu personal fac de 10 ani.
-dosar CU
-dosare pt. fiecare aviz cerut in CU
-serviciu curierat depunere-ridicare dosare (optional). 100-150 roni pt. fiecare aviz. depinde de curier.
-dosare pt. PAC 2 exemplare
-2 sau 3 exemplare dupa tot proiectul complet: arhitectura, rezistenta, electrice, sanitare si termice.
Toata chestia asta dureaza in jur de 3-4 luni si costa undeva intre 12-20 E/mp construit desfasurat. Ai o casa de 200 mp, un proiect poate varia intre 2500 - 4000 Euro.
Sincer, nu stiu daca mai poti face PAC + PTE + DDE + avize + CU, adica tot, sub 15 E/mp....dar ma rog, poate exista.
Dar sa ceri bani pe perspective separat facind afirmatii cretinopate cum ca acele perspective fac parte din proiect, este o golaneala si'o tiganie de nedescris.
Ma minunez si io
Foarte multe primarii fac demersuri de largire a drumurilor comunale. Se intimpla peste tot si aceste largiri se fac cu pretul cedarii anumitor portiuni. Deciziile sunt luate de Consiliul Local si proprietarii afectati primesc despagubiri. Ma rog, aceste despagubiri sunt sub pretul pietei dar nici ariile cedate nu sunt chiar atit de mari.
Din pacate cazul tau este unul frecvent si se intimpla destul de des.
Daca primesti un CU si respecti toate conditiile impuse in el si proiectul tau se incadreaza in acele conditii, cu siguranta primesti AC.
Din moment ce ai AC si tu ai
respectat planul de situatie, absolut nimic si nimeni nu mai poate face nimic.