germi
20th June 2008, 09:07
QUOTE (VACANTAmica @ Jun 19 2008, 18:13)

am rezolvat, nu mai e nevoie
uita-te in inbox ca ti le-am dat si eu, actualizate. Comunica-mi daca le poti deschide
MirelaLucia
20th June 2008, 12:38
QUOTE (don_King @ Jun 19 2008, 22:18)

life no offence, dar "Atentia sporita la detalii, munca in ritm lent - atenta si bine facuta, cred ca sunt ingredientele care duc la o reteta perfecta" asa ceva nu exista. Tu deocamdata discuti teorii, ai sa ajungi in santier cat de curand

ce-mi place mie optimismul asta. lasa mai, nu te mai chinui sa ceri perfectiune ca oricum n-o obtii. ba eu cred ca tocmai cerand perfectiunea ai sa obtii ceva mai mult decat in mod normal. Chiar crezi don ca acele case austriece , nemtesti, americane sunt perfecte? nu. dar ca sa obtii ceva la nivelul lor trebuie sa ceri chiar imposibilul, sa nu te grabesti, si sa pleci de la ideea ca iti va consuma destui nervi si bani, dar nu sa pleci din start cu ideea ca nu vei putea ovtine in proportie de 90% ce vrei.
came_lia
20th June 2008, 15:23
Hello all!!!
"Povestea" mea pe scurt este urmatoarea: Construiesc intr-o zona rurala o pensiune. In toata documentatia depusa spre avizare am mentionat la functiunea constructiei "locuinta unifamiliala" pentru a evita PUD-ul. Vreau sa incep constructia cat mai repede si am ales aceasta varianta pentru a scurta circuitul birocratic. Temporar!!! Pentru ca m-am interesat iar la schimbarea functiunii voi avea nevoie de toate avizele pe care le-am "evitat" acum si cateva in plus. Oricum, voi avea timp sa ma ocup si de PUD.
Am tot citit pe acest forum indicatii referitoare la retragerile constructiei fata de limita de proprietate. Terenul pe care construiesc are 4.300 mp cu o deschidere la strada de cca.40mp, dar am amplasat constructia pe toata latimea terenului. Au mai ramas de o parte si de alta cca. 1m (in fiecare parte). Credeti ca va fi o problema la obtinerea avizului de la pompieri? Mentionez ca acoperisul este in 2 ape, iar scurgerea apelor se face pe terenul meu. Sper ca m-am facut inteleasa...
Totodata as vrea sa-i rog pe cei avizati sa-mi faca o scurta descriere a documentatiei pe care trebuie sa o intocmesc pe perioada executarii lucrarilor, deoarece la schimbarea functiunii voi avea nevoie si de o expertiza tehnica (cel putin asa mi s-a spus) si n-as vrea sa incep sa umblu atunci dupa hartii...
CristiALF
20th June 2008, 16:13
Ai un teren de aprox 40mx107m si tu ai construit pe 38m latime?????????????????????????????????? Nu te supara, dar faci hotel????
sorin_
21st June 2008, 08:54
QUOTE (edihaller @ Jun 19 2008, 12:41)

un acoperis cu 1 apa e la un garaj mic, lipit de o casa, cu o singura panta.
Nu neaparat garajul poate fi intr-o singura apa, spre exemplificare casa mea!
99ton
21st June 2008, 09:08
QUOTE (germi @ Jun 16 2008, 15:13)

Si in plus te poate pune sa aduci la starea initiala; asta daca nu cumva ai demolat un perete care nu trebuie si au aparut probleme (doamne fereste!) si la vecini...
Oricum cel mai simplu si cel mai ieftin iti iese daca lucrezi legal, adica soliciti AC de la Primarie. Succes!
Parca am auzit ca exista un termen de prescriptie-ceva de genul:dupa 2ani de la finalizare.......?.Stii ceva despre asa ceva?
lifestyle2000
21st June 2008, 09:22
QUOTE (sorin_ @ Jun 21 2008, 00:54)

Nu neaparat garajul poate fi intr-o singura apa, spre exemplificare casa mea!
Da, clar, acoperisul tau e tot intr-o singura apa. La mine sunt mult mai multe, eu am numarat vreo 5 ape
don_King
21st June 2008, 09:41
MirelaLucia, e usor sa ceri perfectiunea. Suntem de acord sa o si platim, sau incercam sa facem diverse economii ??
Una peste alta, succes, life. Faptul ca ai timp sa stai pe capul lor e mare lucru.
ovidiu1961
21st June 2008, 10:35
QUOTE (lifestyle2000 @ Jun 18 2008, 22:53)

Am cateva intrebari: Cum sunt acele plansee din beton prefabricate? Ati mai lucrat cu asa ceva? Care este diferenta de pret in comparatie cu varianta clasica?
Pai sunt mai multe solutii de plansee prefabricate
Predala , fasii cu goluri ( vezi foto) , plansee pref cu care se faceau blocurile din panouri mari pe vremea lui Ceasca
Click pentru a vizualiza atașamentul
lifestyle2000
21st June 2008, 14:13
QUOTE (ovidiu1961 @ Jun 21 2008, 02:35)

Pai sunt mai multe solutii de plansee prefabricate
Predala , fasii cu goluri ( vezi foto) , plansee pref cu care se faceau blocurile din panouri mari pe vremea lui Ceasca
Ceva de genul asta mi-a povestit arhitectul - plansee prefabricate,armate, cu niste goluri de aer (cica ar ajuta golurile astea un pic la izolarea fonica), iar peste se toarna un fel de sapa de egalizare. Iar ca producator mi-a spus ca sunt niste italieni.
Cum se comparta solutia in timp? credeti ca ar fi o alegere mai buna decat varianta clasica (beton turnat)?
Suntem de acord sa o si platim, sau incercam sa facem diverse economii ??
Zidaria zidita DREPT - e la fel de dreapta si la 80 E/MP si la 30E/MP - crede-ma
ovidiu1961
21st June 2008, 14:47
QUOTE (lifestyle2000 @ Jun 21 2008, 15:13)

Zidaria zidita DREPT - e la fel de dreapta si la 80 E/MP si la 30E/MP - crede-ma

Eu nu te cred cred ca zidaria la 80 E/MP este mult mai dreapta ca cea la 30
QUOTE (lifestyle2000 @ Jun 21 2008, 15:13)

Cum se comparta solutia in timp? credeti ca ar fi o alegere mai buna decat varianta clasica (beton turnat)?
In tara nu-mi amintesc sa fi folosit solutia fasiilor cu goluri si numai pe cele pe predale si plansee prefabricate ( dar s-au folosit si la noi)
Aici in afara de pretul fasiilor care cred ca este destul de mare ( sunt precomprimate ) mai este si pretul transportului care nu cred ca este mic deloc
Cred ca este o solutie mai scumpa decat planseul monolit
Ai o foto unde se vede armarea cu plase a suprabetonarii
adi_master
21st June 2008, 17:32
Cu cat se suprabetoneaza!?60mm sau mai mult?
lifestyle2000
21st June 2008, 18:05
Interesante planseele astea.
Sunt curios care e durabiliatatea in timp, si greutatea maxima suportata.
Solutia asta e mai scumpa (depinde cu cat) decat planseul clasic, dar ma scapa de materialele pt cofraje, popi, timp de asteptare, crapaturi, fier etc....
Chiar sunt intr-o dilema nu stiu ce sa aleg .............
ovidiu1961
21st June 2008, 19:02
QUOTE (lifestyle2000 @ Jun 21 2008, 19:05)

Interesante planseele astea.
Sunt curios care e durabiliatatea in timp, si greutatea maxima suportata.
Solutia asta e mai scumpa (depinde cu cat) decat planseul clasic, dar ma scapa de materialele pt cofraje, popi, timp de asteptare, crapaturi, fier etc....
Chiar sunt intr-o dilema nu stiu ce sa aleg .............
Ceea ce vezi in foto este un garaj subteran asta este raspunsul la intrebarea cu greutatea maxima exista cu siguranta solutii cu mult peste rezistentele ce le doresti tu
Nu mai ai nevoie de cofraj , popi etc dar ai nevoie de macara
Este o metoda eleganta dar mai sunt si planseele de la porotherm
Durabilitatea in timp nu cred ca este o diferenta intre planseele monolite si acestea din pct asta de vedere
cu cat mai scump nu stiu sau nu stiu nici daca este mai scump doar presupun
QUOTE (adi_master @ Jun 21 2008, 18:32)

Cu cat se suprabetoneaza!?60mm sau mai mult?
Erau santiere unde ne cereau 5-6 cm dar in toate santierele unde am avut plansee prefabricate ( fasii cu goluri , grinzi chesonate , predale ) am avut probleme sa respectam in unele locuri cotele finale ptr ca petrecerea plaselor , mustatile indoite ne aruncau peste cota
adi_master
21st June 2008, 19:19
De aceea nu agreez prefabricatele!!!doar daca respecta cota de 10-16 cm,in schimb dau o groaza de bani pe plansee ceramice de ex,si mai trebuie si o suprabetonare de 60......cand pot turna 12-14 direct(depinde de proiect) si ma scot la sfert cu banii.
ovidiu1961
21st June 2008, 19:43
Daca tot a venit vorba de rezistenta ai in imagine vazut de la subsol un planseu ce a fost facut printr-o metoda in genul planseelor predala ce se mai foloseau la noi
Diferenta era ca predalele nu aveau acei conectori ce legau predala de suprabetonare si spre deosebire de cele de la noi acestea de aici erau armate cu STNB de fi4 la 5 cm
De ce am spus de rezistenta ptr ca pe aceste plansee dupa suprabetonare am urcat macaraua de 38 to cu ajutorul careia ridicam elementele ptr urmatorul planseu iar acestea aveau si 8-10 to , gandeste ca pe calele din fata ale macaralei in timpul lucrului se dezvoltau eforturi locale destul de mari , eforturi ce erau preluate de acest planseu
adi_master
21st June 2008, 20:00
ovidiu1961
Nu vb de constructii ''mutant''ci de case.......la o scoala de muzica unde erau depozitate piane de concert ,14 la numar s-a calculat o placa de 160...Spun asta ca se ridica tot mai des problema planseelor ceramice,dar la pret de placa turnata.
ovidiu1961
21st June 2008, 20:05
QUOTE (adi_master @ Jun 21 2008, 21:00)

ovidiu1961
Nu vb de constructii ''mutant''ci de case.......
ovidiu1961
Nu vb de constructii ''mutant''ci de case.......la o scoala de muzica unde erau depozitate piane de concert ,14 la numar s-a calculat o placa de 160...Spun asta ca se ridica tot mai des problema planseelor ceramice,dar la pret de placa turnata.
Omul a pus o intrebare daca i-am raspuns nu inseamna ca l-am obligat sa ia decizii a fost pur si simplu un raspuns
Si din cate am inteles asta cauta fasii cu goluri
adi_master
21st June 2008, 20:09
nu ma intelege gresit!!!
ti-am cerut o parere vizavii de prefebricate!!cum le vezi tu ca si utilitate la construirea de case private.
De-si nu a reesit ca si o intrebare reiese acu
VACANTAmica
21st June 2008, 20:53
QUOTE (lifestyle2000 @ Jun 10 2008, 23:41)

......................................
De asemenea doresc sa stiu daca se pot creea ulterior randari 3D, fiindca arhitectul gasit e mai batranel (aproape de pensionare) si lucreaza la modul "old school", la plansa.
..................................
stilul american nu il agreez; daca tot se mimeaza ceva, macar mimati un neoromanesc ...; .........lasa-ma ca n-o sa uit niste americani care au trecut prin vestitul sat Buzescu si le-a placut grozav pt ca acele case "semanau cu casele din Las Vegas"
; pe bune!
respect insa scoala veche de arhitectura, pt ce vreti ati ales cred bine arhitectul dar sa-l fi lasat pe el sa propuna; cu poza aia doar l-ati ingradit; d-l arh a incercat totusi sa aduca mai spre stilul de arh interbelic; totusi, frumusetea unui asemenea stil de casa o dadeau detaliile insa voi n-o sa aveti cu cine sa le faceti si-o sa luati niste aplice dintr-alea de ipsos din bricostore, parca vad ...
balustrii sunt total desueti;
feriti-va de imitatii ieftine; mai repede, abordati stilul istoriei care se scrie acum si daca alegeti un arhitect cu talent si verticalitate n-o sa iasa un kitch;
din cauza solutiei cu caramida portanta aveti spatii cam restranse ... vezi zona holului si dormitorul ala sub 14m e prea chichiricios;
VACANTAmica
21st June 2008, 21:09
QUOTE (CristiALF @ Jun 20 2008, 17:13)

Ai un teren de aprox 40mx107m si tu ai construit pe 38m latime?????????????????????????????????? Nu te supara, dar faci hotel????
pai, pensiunea nu e tot un soi de hotel? 
camelia, trebuie sa faci un scenariu la foc ca sa nu te doara capul si oricum avizul pompierilor nu se da fara acest scenariu la foc; nu distanta de 1 m pana la limita de propr. poate fi neaparat o opreliste (cu siguranta nu ai goluri pe acele fatade) ci DISTANTA PANA LA CLADIRILE INVECINATE; trebuie sa ai cam 1/2 din inaltime dar nu mai putin de 6 m din cate stiu;
nu stiu ce suprafete utile sau construite ai dar bilntul tau teritorial trebuioe sa arate asa: minim 30% spatii verzi, cate un loc de parcare la fiecare 60mp de suprafata utila (ca la birouri); locurile de parcare se pot rezolva si in subteran dar creste enorm valoarea investitiei; sau sa dovedesti ca asiguri in apropiere parcarea dar cu un vraf de documente, memorii, contracte reale; totusi fiind in zona rurala cred ca sunt mai permisivi dar parcarile chiar trebuiesc ca sa mentii calitatea serviciilor
ovidiu1961
21st June 2008, 23:03
QUOTE (adi_master @ Jun 21 2008, 21:09)

nu ma intelege gresit!!!
ti-am cerut o parere vizavii de prefebricate!!cum le vezi tu ca si utilitate la construirea de case private.
De-si nu a reesit ca si o intrebare reiese acu

Nu cred ca sunt pretabile la o casa particulara dar poate fi din partea mea o preconceptie ( am vazut pe un post de televiziune o casa facuta cu plansee din fasii cu goluri )
Nu stiu ce sa spun poate ca predalele si fasiile cu goluri ar putea fi o solutie ( fasiile cu goluri la deschideri mari)
QUOTE (VACANTAmica @ Jun 21 2008, 21:53)

arhitect cu talent si verticalitate
Nu vreau sa se inflameze nimeni dar cred ca talentati sunt multi dar mai putini cei ce-si pot pastra verticalitatea neacceptand un proiect ptr ca beneficiarul nu renunta la ideile lui (care in marea majoritate a cazurilor se dovedeste a fi un lucru de un gust indoielnic)
lifestyle2000
21st June 2008, 23:53
stilul american nu il agreez
Pana la urma tine de gustul fiecaruia
frumusetea unui asemenea stil de casa o dadeau detaliile insa voi n-o sa aveti cu cine sa le faceti si-o sa luati niste aplice dintr-alea de ipsos din bricostore, parca vad ...
pai de unde sti ca nu avem cu cine sa le facem?
, mai da' rautaciosi mai suntem
, uite gandirea asta ma incurajeaza si mai tare
(ce te mai apuci frate sa faci o chestie ca oricum nu-ti iasa ...... relatari din ciclul "capra vecinului") NO OFFENSE
lasa-ma ca n-o sa uit niste americani care au trecut prin vestitul sat Buzescu si le-a placut grozav pt ca acele case "semanau cu casele din Las Vegas"
Americanii aia ori nu au vazut vegas-ul in viata lor ori te-au mintit pe tine ca sunt americani 
Hai sa iti arat cum sunt casele prin vegas (si nu din auzite, ci chiar le-am vazut) si mai prin tot sud-vestul americii.
Click pentru a vizualiza atașamentul - Vegas Click pentru a vizualiza atașamentul - Buzescu
De la stilul american la tigani e o diferenta imensa, chiar jignitoare.
abordati stilul istoriei care se scrie acum
Silul istoriei care se scrie acum este reprezentat de 2 feluri de case (asa am observat eu):
1. Case in stil austriac-elvetian (le vedem peste tot)
2. Case in stil modern (iesiri in consola, patratoase etc.) care nu arata prea bine integrate in mediul rezidential-rural, iar pe langa aspectul asta al integrarii, mai au si un aer business ca sa zic altfel - seamana a cladire cu birouri - sediu de firma
Target-ul nostru a fost de la bun inceput - 3 apartamente identice-separate, cate unul pe fiecare nivel + demisol, si nu intreaga cladire ca si vila pt o familie.
Dorinta mea a fost o arhitectura care sa se integreze perfect intr-un cartier rezidential (nu vreau bloc intre case si nici case intre blocuri), sa-ti inspire un "aer" calduros, sa nu aibe un look monoton.
Eu consider ca tocmai ce am ales eu nu este o imitatie ieftina.
Imitatie ieftina ar fi insemnat un patratel cu acoperis in 2 ape, intalnit destul de des pe la noi.
E o alta abordare arhitecturala pentru 3 apartamente in cladire P+1+M
cred ca talentati sunt multi dar mai putini cei ce-si pot pastra verticalitatea neacceptand un proiect ptr ca beneficiarul nu renunta la ideile lui (care in marea majoritate a cazurilor se dovedeste a fi un lucru de un gust indoielnic)
Gusturile nu se discuta. Arhitectul este acea persoana care observa gusturile beneficiarului, le optimizeaza, le da forma si le transpune in spatiu. Rezultatul fiind exact viziunea pe care o are beneficiarul asupra constructiei imbunatatita de anii de facultate ale arhitectului. Beneficiarul la randul lui plateste pentru a realiza CE II PLACE.
ovidiu1961
22nd June 2008, 01:52
QUOTE (lifestyle2000 @ Jun 22 2008, 00:53)

Pana la urma tine de gustul fiecaruia
Click pentru a vizualiza atașamentul - Buzescu
Gusturile nu se discuta.
Stop nu te supara
Cand am spus gusturi indoielnice nu m-am referit la casele americane ( nu sunt destul de doct sa fac analiza arhitecturii americane ) ci la ce ai postat tu in cea de a doua imagine ( oare cat de vertical a fost arhitectul )
lifestyle2000
22nd June 2008, 08:39
QUOTE (ovidiu1961 @ Jun 21 2008, 16:52)

Stop nu te supara
Cand am spus gusturi indoielnice nu m-am referit la casele americane ( nu sunt destul de doct sa fac analiza arhitecturii americane ) ci la ce ai postat tu in cea de a doua imagine ( oare cat de vertical a fost arhitectul )
Aici da, ai perfecta dreptate. Cred ca idiotenia aia a fost proiectata totusi de cineva. Eu de as fi arhitect nu as accepta, nici sa mor de foame, asa ceva
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.