gugutata
29th April 2008, 14:04
QUOTE (dude_79_trc @ Apr 29 2008, 10:39)

Multumesc pt raspuns. Ce implica la final dezmembrarea imobilului din punct de vedere legal?
NIMIC. se construiesc 2 entitati cadastrale, intabulate, implicit 2 titluri de proprietate, din care una se doneaza sau se vinde. Se platesc niste taxe in plus la notar.
QUOTE (CristiALF @ Apr 29 2008, 12:31)

Baieti, cum este faza cu gardul dintre 2 proprietati? Adica sa zicem ca vreau sa fac un gard pe o limita de proprietate. Admitand ca delimitarea parcelelor este in fapt un linie imaginara de 1cm

, daca faci gard cu soclu de beton, implica o grosime de min 10cm, sa spunem ca ar fi 20cm latimea gardului. Cum se face? Se centreaza pe linia imaginara a.i. intri si 10cm in terenul vecinului sau ai grija sa il faci exclusiv pe parcela ta, la limita liniei imaginare?
1. Daca faci imprejmuirea pe axul proprietatii (linia imaginara a proprietatii trece prin mijlocul imprejumuirii) atunci ambii proprietari finanteaza lucrarea si bineinteles ambii proprietari sunt deacord cu proietul imprejmuirii.
2. Daca faci imprejmuirea la limita de proprietate, adica limita de proprietate este si limita exterioara a imprejmuirii, atunci ai nevoie doar de acordul scris al vecinului dar lucrarea o finantezi tu si o faci cum vrei tu.
3. Daca faci imprejmuirea cu 5 cm in interiorul proprietatii, designul gardului il faci cum vrei tu (in limita impusa de regulamentul de urbanism) dar poti folosi ce materiale vrei si NU ai nevoie de acordul vecinului.
cea mai buna solutie este varianta 1.
geopos
29th April 2008, 19:36
Salut,
Am o problema mai "spinoasa" prin faptul ca, am 2 deschideri fata/spate, iar stalpii de curent trec prin spatele casei, peste drum iar gazul pe partea mea a gardului.
Drumul este proprietate privata iar stalpii de curent si teava de gaz de asemenea. Ambele au fost trase acum 3 ani.
Am vorbit cu proprietarul stalpilor si a drumului pentru a ne intalni si a beneficia, cu acordul lui, de gaz si curent (cota parte).
Problema mea este daca in cazul in care voi face receptia casei la primarie, este posibil ca acestia sa nu-si dea acordul pentru simplul fapt ca gazul si lumina nu sunt pe servitutea mea?
Stie careva ceva despre norme, legi etc.?
realnick
3rd May 2008, 12:36
Am nevoie de o solutie : vreau sa ma"lipesc " cu 2 camere si o baie de o constructie deja existenta,care are toate actele in regula.De ce tip de autorizatie am nevoie pentru prelungire (am inteles ca se num. intarire sau ceva de genul asta ,pe inaltime si lungime).ma intereseaza o solutie cat mai rapida,as vrea in toamna sa demarez lucrarile .Multumesc anticipat
VACANTAmica
4th May 2008, 16:29
QUOTE (realnick @ May 3 2008, 12:36)

Am nevoie de o solutie : vreau sa ma"lipesc " cu 2 camere si o baie de o constructie deja existenta,care are toate actele in regula.De ce tip de autorizatie am nevoie pentru prelungire (am inteles ca se num. intarire sau ceva de genul asta ,pe inaltime si lungime).ma intereseaza o solutie cat mai rapida,as vrea in toamna sa demarez lucrarile .Multumesc anticipat
este tot o autorizatie de construire dar va fi de consolidare si extindere constructie existenta;
scoti un certificat de urbanism dar vorbeste intai cu un arhitect ca oricum iti trebuie proiect si te va invata pasii; se va face musai expertiza si vezi ca daca te alipesti cumva cu extinderea si la vecini iti trebuie acordul lor notarial; mai exista alte solutii structurale cu piloti sau pereti mulati dar pierzi minim 60 cm ca nu permite altfel tehnologia si astfel nu mai ai nevoie de acordul vecinilor din cate stiu; dar, ca de obicei depinde de la o primarie la alta;
vei avea de luat aviz si de la inspectia in constructii; si vezi daca iti permite sa te apropii de vecini atat cat iti propui (probleme de umbrire, etc. caz in care la fel trebuie sa iei acordul lor chiar dc e doar pe parter ...); prin urmare, indiferent de situatie, trebuie sa te pui bine cu vecinii; gandeste-te daca n-ar fi mai bine o etajare; e mai complicat de construit dar castigi teren; succes
anca d
4th May 2008, 18:10
Am ajuns si la capitolul bransamente. Pe autorizatia noastra scrie ca este emisa pentru "locuinta cuplata, imprejmuire, put forat, microstatie ecologica". Din experienta altora, care au depus deja, cum ati procedat? Din spusele unora, ar fi trebuit sa scrie si bransamente, altfel cei de acolo ne vor cere o alta autorizatie. Numai gandul de a mai sta pe la usile primariei, acum in campanie electorala ma cam darama. La dosarul depus pentru autorizatie am anexat avizele cerute de CU: electrica, gaze, salubritate. Acestea nu sunt de ajuns?
Astept opinii ca de luni cam asta ar trebui sa facem!
CristiALF
7th May 2008, 16:30
Stie careva din voi un site ceva unde sa gasesc si eu niste poze cu ceva arhitecturi de case stil modern (cu terasa) P+2 ? Eventual ceva facut pe la noi prin tara...Am tot cautat pe google si nu gasesc mare lucru..
arual897
8th May 2008, 12:10
Buna ziua la toata lumea,
As avea si eu o intrebare legata de refolosirea unui proiect de casa: am inteles ca dc te folosesti de un proiect care deja a fost utilizat de altcineva la construirea unei case, pretul proiectului respectiv este mai mic. Este adevarat? si daca da, cu cat scade pretul acelui proiect fata de unul "unicat"?
De exemplu, eu ma duc la un arhitect si vad un proiect din palamaresul acestuia care imi place si il intreb dc este a mai fost folosit sau nu acel proiect si el imi spune ca este prima data cand va fi folosit.Cum pot sa stiu dc acel proiect va fi , in cazul meu, "refolosit" sau dc intr-adevar este prima casa pe care o va construi dupa acel proiect.
Va multumesc anticipat pentru orice explicatie!
gugutata
8th May 2008, 15:59
QUOTE (arual897 @ May 8 2008, 12:10)

Buna ziua la toata lumea,
As avea si eu o intrebare legata de refolosirea unui proiect de casa: am inteles ca dc te folosesti de un proiect care deja a fost utilizat de altcineva la construirea unei case, pretul proiectului respectiv este mai mic. Este adevarat? si daca da, cu cat scade pretul acelui proiect fata de unul "unicat"?
cu cit vrea autoru'. In mod normal cam cu 50%.
QUOTE (arual897 @ May 8 2008, 12:10)

De exemplu, eu ma duc la un arhitect si vad un proiect din palamaresul acestuia care imi place si il intreb dc este a mai fost folosit sau nu acel proiect si el imi spune ca este prima data cand va fi folosit.Cum pot sa stiu dc acel proiect va fi , in cazul meu, "refolosit" sau dc intr-adevar este prima casa pe care o va construi dupa acel proiect.
Este imposibil ca un arhitect sa aiba in arhiva un proiect complet facut asa de doru' lelei asteptindu'si cumintel pe raft cumparatoru'
.
In 101% din cazuri proiectele se fac pt. ca le cere cineva anume. In momentu' in care un arhitect are deja un proiect facut cu siguranta, 101% sigur ca acel proiect a mai fost folosit. Poate nu neaparat s'a construit casa, asta depinde de beneficiar, dar proiectu' a mai fost vindut cuiva.
Mexicanu
8th May 2008, 18:17
QUOTE (eda @ Nov 11 2007, 21:16)

Drumul de servitute trebuie sa aiba minim 3,5 m pentru a permite accesul pompierilor!
aceiasi problema am avut-o si eu si am rezolvat-o elegant, numai ca la mine eraau 4 parcele de facut din 1100 metri, ceva de genu am facut si eu ca in schita de jos, la tien parcela din stanga ar avea cam 150-160 mteri minus acel intrand de 12-15 cat vrei sa il faci, sia ramane a ta cam de 225 metri....e facuta la scara in excel!
CristiALF
8th May 2008, 22:35
Merci dar problema nu mai e de actualitate de ceva timp. Acum e alta realitatea 
denise18
10th May 2008, 20:57
buna seara,revin cu o alta intrebare si cu rugamintea la cei ce stiu... In cazul unui credit de nevoi personale cu ipoteca cand se poate trece aceasta pe casa pe care o construiesc ? Apartamentul ipotecat este al parintilor si vreau sa stiu cand pot sa-l "eliberez" de ipoteca pentru a-l vinde (in cazul in care nu ne vor ajunge banii sa terminam casa). multumesc.
EugennI
11th May 2008, 06:08
QUOTE (denise18 @ May 10 2008, 21:57)

buna seara,revin cu o alta intrebare si cu rugamintea la cei ce stiu... In cazul unui credit de nevoi personale cu ipoteca cand se poate trece aceasta pe casa pe care o construiesc ? Apartamentul ipotecat este al parintilor si vreau sa stiu cand pot sa-l "eliberez" de ipoteca pentru a-l vinde (in cazul in care nu ne vor ajunge banii sa terminam casa). multumesc.
nu crezi ca asta tb intrebat totusi la banca?
denise18
11th May 2008, 07:03
cu siguranta, mi-au spus ca in momentul in care e casa la rosu, dar...am citit aici,pe forum, ca ar fi patit-o cineva.Adica a primit acelasi raspuns si la mometul cand a vrut sa faca miscarea,i s-a spus "Nt, abia peste un an "...De asta am mai intrebat,poate a mai fost cineva in situatia asta...Toti urmaresc sa te"prinda" cumva si apoi cand esti la mana lor...
denise18
12th May 2008, 11:38
HELP !!! Cine ma ajuta si pe mine cu un diriginte de santier serios ? Daca stiti...va rog..
gugutata
12th May 2008, 11:57
QUOTE (denise18 @ May 12 2008, 12:38)

HELP !!! Cine ma ajuta si pe mine cu un diriginte de santier serios ? Daca stiti...va rog..
Vezi pe Aria de Jurnal ca sunt citiva beneficiari care au diriginti de santier. Vb. cu reli sau don_king sau geo76com.
rosenthal
12th May 2008, 13:45
Salut,
imi poate recomanda cineva un arhitect pt o casuta (parter) din lemn, de 70-80mp?
EugennI
12th May 2008, 14:28
QUOTE (denise18 @ May 11 2008, 07:03)

cu siguranta, mi-au spus ca in momentul in care e casa la rosu, dar...am citit aici,pe forum, ca ar fi patit-o cineva.Adica a primit acelasi raspuns si la mometul cand a vrut sa faca miscarea,i s-a spus "Nt, abia peste un an "...De asta am mai intrebat,poate a mai fost cineva in situatia asta...Toti urmaresc sa te"prinda" cumva si apoi cand esti la mana lor...
citesti bine ce semnezi...si nu au cum sa te prinda
arual897
12th May 2008, 16:02
QUOTE (punkt @ May 8 2008, 01:59)

cu cit vrea autoru'. In mod normal cam cu 50%.
Este imposibil ca un arhitect sa aiba in arhiva un proiect complet facut asa de doru' lelei asteptindu'si cumintel pe raft cumparatoru'

.
In 101% din cazuri proiectele se fac pt. ca le cere cineva anume. In momentu' in care un arhitect are deja un proiect facut cu siguranta, 101% sigur ca acel proiect a mai fost folosit. Poate nu neaparat s'a construit casa, asta depinde de beneficiar, dar proiectu' a mai fost vindut cuiva.
Multumesc frumos de raspuns!
Voiam sa va intreb ce parere aveti de pretul de 10euro/ mp de proiect complet? Este mult sau putin ? Adica am mai vorbit cu inca un arhitect si ne-a cerut suma de 14 euro plus tva/ pe proiect complet dar ni s- a parut cam mult?
Va multumesc anticipat!
Techno
13th May 2008, 10:45
Am aflat ar fi 0,042 RON pe mp pe an intravilan curti constructii. Nu e mult, si in stadiul actual eu i-as scoate pe toti 900mp din circuitul agricol. Dar nu stiu ce se va intampla, poate se va scumpi in viitor.
Mi s-a spus de la primarie ca am nevoie de copii dupa:
- CU,
- contract V-C
- cadastru
- intabulare
- extras de informare
- buletin
Nu mi s-a zis de "memoriu tehnic de la arhitect si o alta schema cu pozitionarea casei pe care ti-o face arhitectul (semnata si stampilata, anexa la CU), plan de incadrare in zona (scara 1:20000), tot de la arhitect" cum spunea anca d.
Cum e, ca nu inteleg?
Si ce ma sfatuiti, sa scot tot terenul sau mai putin, de exemplu 300mp...
Salutare !!!
Nu sunt din Romania... iar in curind vreau sa achizitionez un teren..., am citit ceva info aici pe forum si multe intrebari deja mi sau clarificat datorita raspunsurilor de aici.
dar nu inteleg ce e un teren intravilan si extravialn.
merci anticipat!!
)
o intrebare poate stupida, insa neffind din Ro nu prea inteleg ce este un teren intravilan si teren extravilan!?

dupa cite inteleg, intravilan e terneul care are deja permisiunea de a se construi pe el, si extravilan e un teren agricol unde nu ai permisiunea sa faci o constructie, ...!! sper ca am intels corect
mersi!!
CristiALF
13th May 2008, 12:22
Da, in mare asa este. Dar partea interesanta este ca simplul fapt ca este intravilan nu presupune implicit ca se si poate construi
, mai trebuie ca terenul si fie inclus si intr-un PUG sau PUZ 
jihadu
13th May 2008, 12:52
QUOTE (gbi @ May 13 2008, 12:18)

o intrebare poate stupida, insa neffind din Ro nu prea inteleg ce este un teren intravilan si teren extravilan!?

dupa cite inteleg,
intravilan e terneul care are deja permisiunea de a se construi pe el, si extravilan e un teren agricol unde nu ai permisiunea sa faci o constructie, ...!! sper ca am intels corect
mersi!!
dupa ce-l scoti din circuitul agricol este intravilan construibil, din cate stiu eu..
QUOTE (CristiALF @ May 13 2008, 12:22)

Da, in mare asa este. Dar partea interesanta este ca simplul fapt ca este intravilan nu presupune implicit ca se si poate construi

, mai trebuie ca terenul si fie inclus si intr-un PUG sau PUZ

TO CristiAlf: mersi mult pentru raspuns. doar ca nu stiu acum ce e PUG si PUZ...
) nu sunt inca familiar cu aceste abrevieri.
o zi buna!!
jihadu
13th May 2008, 14:11
QUOTE (gbi @ May 13 2008, 15:07)

TO CristiAlf: mersi mult pentru raspuns. doar ca nu stiu acum ce e PUG si PUZ...

) nu sunt inca familiar cu aceste abrevieri.
o zi buna!!
Plan Urbanistic General si Plan Urbanistic Zonal.
sau "vorbesti" cu urbanistul de la comuna respectiva, te "simti" si tu si se rezolva
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.