Sa construim o casa 2007 - Proiectare, Legislatie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95

MirelaLucia

QUOTE (CristiALF @ Mar 27 2008, 10:08) *
La intrebarea mea nu se incumeta nimeni sa raspunda? Nu e nici un cadastrist pe aici sau cineva care sa stie? sad.gif

nu iti raspunde nimeni pentru ca nu se intelege excact cum e cu drumul de servitute acum. Din schita ta reiese ca drumul de servitute terece pe langa teren si se opreste in prima casa. ceilalti de la celelalte case pe unde intra?
renderman
QUOTE (MirelaLucia @ Mar 25 2008, 16:14) *
punkt, mai gasesti si cu 10 euro/mp, crede-ma. Sunt destui arhitecti, trebuie sa cauti. Nu garantez ca sunt si buni toti, asta e altceva.

Spargatori de piata exista peste tot. Insa mergi la ei pe barba ta. Pretul corect se invarte in jurul sumei de 20E/mp.

gugutata
QUOTE (renderman @ Mar 27 2008, 11:50) *
Spargatori de piata exista peste tot. Insa mergi la ei pe barba ta. Pretul corect se invarte in jurul sumei de 20E/mp.

mai sus se ceruse 19 E/mp doar ARHITECTURA, fara celelalte proiecte. Poti sa spui ce vrei, gasesc exagerat pretul.

20 E/mp toate disciplinele, CORECT. sleep.gif
CristiALF
QUOTE (MirelaLucia @ Mar 27 2008, 10:14) *
nu iti raspunde nimeni pentru ca nu se intelege excact cum e cu drumul de servitute acum. Din schita ta reiese ca drumul de servitute terece pe langa teren si se opreste in prima casa. ceilalti de la celelalte case pe unde intra?

Mai Mirela, de ce vrei tu sa complici lucrurile mai mult decat sunt? smile.gif Casele din dreapta nu au treaba cu situatia aceasta, ele au o strada (mai in dreapta cum ar veni) care le deserveste. Deci nu este treaba noastra ce se intampla cu casele acelea. Problema am prezentat-o complet: acest drum de servitute deserveste exclusiv cateva parcele de teren printre care si acesta in cauza, si se infunda acolo unde am aratat.

Radasca
salutare,

am citit de mi-a venit rau si tot nu am gasit ce ma intereseaza, in afara de parerea fiecaruia. cam zapaceala pe aici.

ma intereseaza un raspuns simplu la o intrebare simpla. am teren, vreau sa imi fac casa.
ce fel de acte/autorizatatii am nevoie, care e ordinea in care se fac si cam cat dureaza (cu si fara stimularea functionarului)?
terenul are cadastru.

mersi
as fi recunoscator daca mi-ar raspunde cineva care a trecut prin asta si nu pareri personale sau din auzite
aloha
dozer
Salutare, oare in cazul in care vreau doar sa desfiintez usa si geamul de la balcoane si sa demolez soclurile de la geamurile de la balcoane care e clar ca nu au niciun rol de sustinere imi mai trebuie autorizatie?
Ca din ce am citit mai sus, ma pensionez pana obtin autorizatia. In cazul in care am nevoie de autorizatie, vad doua variante: 1) vorbesc cu o firma sau cu cineva care se ocupa de treaba asta din cap in coada, ii pun in brate actele si astept autorizatia.. caz in care costurile vor fi pe masura..
2) desfiintez doar usa si geamurile, iar zidul de la geamuri il las la locul lui si ii acopar cu un blat... nu e cea mai eleganta metoda, dar mai castig spatiu..
VACANTAmica
QUOTE (CristiALF @ Mar 27 2008, 10:08) *
La intrebarea mea nu se incumeta nimeni sa raspunda? Nu e nici un cadastrist pe aici sau cineva care sa stie? sad.gif

credeam ca ti-am raspuns eu...
nu sunt cadastrist dar pe strada unde avem noi un teren este o situatie similara; daca in 4 ani nu s-a schimbat dramatic legislatia, nu vad de ce sa nu se poata
ia legatura cu un cadastrist (de obicei nu prea se baga unii peste altii ... si-au cam impartit zonele); luati datele de pe cadastrul existent si poate mai negociati fiind tot lucrarea lui ... daca nu e facuta foarte demult

QUOTE (punkt @ Mar 27 2008, 11:53) *
mai sus se ceruse 19 E/mp doar ARHITECTURA, fara celelalte proiecte. Poti sa spui ce vrei, gasesc exagerat pretul.

20 E/mp toate disciplinele, CORECT. sleep.gif

si eu gasesc exagerat pretul de 19e doar arhitectura

QUOTE (Radasca @ Mar 27 2008, 21:15) *
1.am citit de mi-a venit rau si tot nu am gasit ce ma intereseaza...
2.ma intereseaza un raspuns simplu la o intrebare simpla. am teren, vreau sa imi fac casa.
3.ce fel de acte/autorizatatii am nevoie, care e ordinea in care se fac si cam cat dureaza (cu si fara stimularea functionarului)?
4..........

1. nu, nu ai citit suficient pt ca sigur gaseai toate raspunsurile; eu tot de aici am salvat doc. pe care il voi atasa;
2.intrebarea e simpla, raspunsul cand e profi dat, e foarte complex (ceea ce te asteapta este explicat pe 9 pagini); mergi la primarie-urbanism si primesti lista cu doc.
3.durata e aleatorie in functie de primarie (amplasament), interese locale, complexitatea lucrarii, s.m.a. de la 1.5-2 luni la cativa ani smile.gif
4.nu am trecut direct prin asa ceva; se pune raspunsul?

gugutata
foarte util documentu'. Chiar eu am vazut acolo lucruri pe care nu le stiam. O sa'mi permit sa'l preiau si sa'l postez la loc de cinste. thumbsup.gif
EugennI
QUOTE (Radasca @ Mar 27 2008, 22:15) *
salutare,

am citit de mi-a venit rau si tot nu am gasit ce ma intereseaza, in afara de parerea fiecaruia. cam zapaceala pe aici.

ma intereseaza un raspuns simplu la o intrebare simpla. am teren, vreau sa imi fac casa.
ce fel de acte/autorizatatii am nevoie, care e ordinea in care se fac si cam cat dureaza (cu si fara stimularea functionarului)?
terenul are cadastru.

mersi
as fi recunoscator daca mi-ar raspunde cineva care a trecut prin asta si nu pareri personale sau din auzite
aloha

Am trecut prin asta...un raspuns iti pot da, dar incomplet, in sensul ca primul drum trebuie facut la primarie pentru a obtine un certificat de urbanism.Acest certificat iti spune ce avize ai nevoie pentru obtinerea autorizatie de construire.Si nur avizelor solicitate in acest certificat difera de la zona la zona.Eu imi fac casa in Corbeanca si am avut nevoie de trei avize:aviz REBU, aviz amplasament Electrica si aviz mediu.Asta ar fi un minim de avize.Termenul de eliberare este de 30 de zile in mod normal, dar poate dura mai mult mai ales la Electrica.REBU il elibereaza pe loc, pentru cale platesti o gramada de bani pentru 2 containere pe care ti le pun ei la dispozitie ca sa iti incarci gunoiul rezultat in urma constructiei ( eu am platit 1090 ron).
Exista zonein care s-au cerut si 14 avize pentru obtinerea autorizatiei de construire....aparare civila, apa, canal,gaze etc....Dar repet, doar certificatul de urbanism iti spune de ce avize ai nevoie, cum poti construi pe terenul respectiv..etc.Spor la lucru
VACANTAmica

QUOTE (punkt @ Mar 27 2008, 22:30) *
foarte util documentu'. Chiar eu am vazut acolo lucruri pe care nu le stiam. O sa'mi permit sa'l preiau si sa'l postez la loc de cinste. thumbsup.gif

unde e locul de cinste smile.gif ? e public? ca sa mai aflu diverse. multumesc

QUOTE (EugennI @ Mar 30 2008, 14:17) *
......REBU il elibereaza pe loc, pentru cale platesti o gramada de bani pentru 2 containere pe care ti le pun ei la dispozitie ca sa iti incarci gunoiul rezultat in urma constructiei ( eu am platit 1090 ron).
......

mai este o varianta mult mai putin costisitoare la avizul de salubritate. este o firma care pt max. 2mil. va pun la dispozitie cativa mc la groapa lor de gunoi si transportul se presupune ca il faceti in regie proprie (de cele mai multe ori constructorul se ocupa de asta); numele firmei nu pot sa il dau aici pt. ca iar ma vor penaliza moderatorii ca fac reclama sleep.gif ; dati-mi un mail ca uneori si pm este reclama? deja nu mai stiu ce am si ce nu am voie huh.gif ; destul de frustrant... avand in vedere ca doar vrei sa faci bine;
aaaa! dar nu va repeziti sa luati acest aviz decat dupa ce veti vorbi ochi in ochi (asa e mai greu sa va refuze) cu cei de la urbanism de la primaria respectiva ca va accepta acest aviz; unii accepta, altii nu; e o mafie! sunt mana in mana; tot soiul de interese, monopol pe zone;
Techno
Aveti informatii in legatura cu impozitul pe teren intravilan construibil? Cat este pe un mp? Caci, cu toate ca nu te costa foarte mult scoaterea din circuitul agricol a unei suprafete (900mp cum am eu) bani pe care ii platesti o data, costa mai mult apoi impozitul pe care il platesti anual. Deci, concret, as vrea sa stiu cat costa mp (impozit) ca sa vad daca scot toata suprafata sau doar 2-300 mp.
Merci
Techno
Nu ma puteti ajuta cu ceva preturi? Sau unde sa caut?
blimpyway
suna la primarie, e o taxa locala. Ultima data am platit doi lei (sau ceva de genu asta) pentru 950 metri patrati de intravilan agricol.
Techno
Ok, merci, dar ma intereseaza pe mp intravilan destinat curti/constructii.
bocika
Stie cineva un arhitect bun in Cluj?
Care se tine de treaba si de cuvant? Care te ajuta efectiv si care are si idei mishto?
Mersi
gugutata
QUOTE (bocika @ Apr 2 2008, 18:06) *
Stie cineva un arhitect bun in Cluj?
Care se tine de treaba si de cuvant? Care te ajuta efectiv si care are si idei mishto?
Mersi

arhitecti care se tin de cuvint nu cred ca o sa gasesti prea curind din simplu motiv ca arhitectii de orice fel sunt conditionati de colaborari directe cu diferite birouri publice de stat unde lucreaza intr'o proportie covirsitoare, imbecili.
Cind lucrezi cu imbecili e greu sa te tii de cuvint fata de oricine.

Un arhitect ca sa te ajute e musai sa'i placa lucrarea. Aici intr'o mare masura e si creditu' tau ca si beneficiar. Daca nu'i place lucrarea si comisioneaza proiectul strict pt. rulaj de capital in firma, foarte probabil ca'si baga picioarele ulterior si te asista doar atunci cind ii soliciti parerea. Daca nu face nici macar atita lucru, atunci e un imbecil. Probabil ai avut ghinion. tongue.gif

Arhitecti cu idei misto gasesti in reviste de specialitate gen: Igloo, Arhitext Design, Arhitectura sau cei care au curaj sa'si faca cunoscute lucrarile la anuala de arhitectura a OAR sau bienala de arhitectura a OAR-Bucuresti fata de colegii de breasla.
Poti consulta situ: www.oar-bucuresti.ro
Dar dupa cum stii deja ideile misto costa. tongue.gif . Ai sa ramii chiar si tu surprins(a) cit de mult naughty.gif .

In Cluj sunt arhitecti care s'au remarcat deja cu diferite ocazii. Din pacate nu cunosc personal nici unu'. sleep.gif
andrei2red
QUOTE (tynadiana @ Feb 11 2008, 15:53) *
Buna,
Am cumparat si noi un teren in Ilfov,comuna Nuci, are cam 5500mp, momentan terenul e extravilan, dar e "in vatra satului" .
Eu am inca sub 35 de ani, sotul a depasit varsta asta. Am vreo sansa?
Ma ajutati si pe mine cum sa-l scot din agricol.
Am vrea sa construim o casa, dar mai incolo.
Sa mai asteptam???

pai poate mergem la lupta impreuna, si noi vrem sa cumparam un teren acolo, e foarte tare zona, chiar daca e un pic departe...la ce pret ati cumparat?
mariusrous
Salutare, apelez la ajutorul vostru poate sunteti mai informati ca functionarii din primarie.Iata problema : intentionez sa cumpar un teren in sectorul 5 care este acum intravilan agricol, proprietarul o sa depuna cererea la sectorul 5 sa-i iasa certificatul de urbanism de instrainare, ca asa i-a cerut notarul, pentru contractul de vanzare - cumparare. Acum , stiu ca dureaza 30 zile lucratoare, insa nu exista o taxa de urgenta ca si la cadastru???? Si dupa ce cumpar eu terenul ....ce trebuie sa-i fac ca sa-l transform in intravilan construbil?
mihilc
Departe de mine gandul de a te descuraja. Dar cu primaria din sectorul 5 se lucreaza extrem de greu. Eu am depus pt. CU in urma cu 2 luni si din cate am inteles tot mai dureaza inca vreo luna. Nu exista nici o taxa de urgenta, exista doar spaga de urgenta din pacate. Ceea ce in alte orase/sectoare se obitine f. f. usor, la sectorul 5 dureaza luni. Oricum de reusit sunt convins ca reusesti doar ca asteapta-te sa dureze mai mult decat estimezi.
memyselfandI
Va salut,
Am o mica problema si desi am cautat n-am gasit ceva asemanator.
Am o casa cu patru camere plus baie si bucatarie, in bucuresti.
As dori sa vand 2 camere din cele patru unei rude.
Intrebarea mea este daca 2 camere fara baie si bucatarie se pot constituii drept proprietate separata fata de casa.

Va multumesc,

atasez planul casei, este vb de camerele din dreapta.
reli
sigur cele din dreapta? Pentru ca acelea au acces la baie si bucatarie, cele din stanga nu.
memyselfandI
scuze, despre camerele din stanga era vorba.

multam fain
gugutata
QUOTE (memyselfandI @ Apr 4 2008, 12:53) *
Va multumesc,

atasez planul casei, este vb de camerele din dreapta.

ar trebui sa incerci pe aria de JURIDIC dar din ce stiu eu, odata cu vinzarea celor 2 camere se vinde si cota parte indiviza din teren si trebuie sa rezolvi problema accesului. Ori acces separat ori acces comun dar face parte din cota parte indiviza.

Pt. asta trebuie sa faci un cadastru si sa intabulezi diferit cele 2 entitati ca sa poti sa le vinzi cu acte, oficial.
memyselfandI
multumesc punkt.
Eu eram interesat daca se pot vinde legal, sunt dispus sa fac toate actele de intabulare samd.
defapt asta era si nedumerirea mea daca constructia despre care vorbim se poate transforma in doua proprietati cu intrare comuna.
Multumesc incodata,
micri
Va ver si eu o parere d-lor arhitecti rolleyes.gif ...la o casa cu parter, etaj si mansarda locuibila, cu toaleta la parter, 2 bai etaj unu(si 3 dormitoare), mai e imperios necesara inca o baie la mansarda, mai ales daca doresc sa fac un spatiu deschis sau semi deschis...nu as dori sa mai compartimentez spatiul dupa cum se vede in plan, stanga camera de pod, si cele 2 camere din stanga si respectiv drepata baii.

atasez si un plan mansarda ...spatiul total =100mp

Voi cum ati vedea acest spatiu compartimentat:

1. lasat tot deschis?...fara pod si fara baie

2. lasat podul compartimentat si baia la jumatate din cat este acum(ea are 10mp acum) fiind prevazuta ca si spalatorie...ar rezulta o baie de 5mp, dar rupe vizual oricum acel spatiu ce rezulta a fi deschis, sau semi deschis.

3. lasat podul compartimentat si restul liber fara baie

Nu prea stiu cum ar fi mai ok dpdv vizual...stiu ca e de gustibus ...insa o parere avizata nu strica niciodata.

Astept cu deosebit interes parerile si sfaturile voastre!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.