Salutare tuturor membrilor de baza ai acestui forum (nu ii mai enumar ca se cunosc

), precum si celorlalti ca mine...doritori de sfaturi.
Urmaresc de ceva vreme aceste topicuri, am incercat sa am rabdare si sa citesc cat mai mult pentru a nu pune intrebari pe teme deja dezbatute.
Din pacate (sau din fericire nu stiu exact), am citit nopti intregi si recunosc ca nu cred ca am parcurs 10% din acest forum 'Cum sa construiesti o casa', asa ca, imi iau inima in dinti si postez si eu intrebarile mele in speranta ca voi primi cateva informatii-sfaturi.
O sa incerc sa structurez cat pot de bine pentru ora asta intrebarile; mentionez ca intentionez ca anul acesta sa fac proiectul (arhitect, structuri, instalatii etc) sa imi iau toate aprobarile de care am nevoie, sa gasesc o echipa sau firma doritoare sa il execute si la anul (2009) sa purced la drum.
Fiind novice (a se intelege cu degetul in gura) incerc sa imi formez o parere pentru a evita sa fiu 'jepcanit' de binevoitori.
1. Cat costa proiectul (a se intelege tot: arh+struct+instalatii+..etc ca nu stiu exact tot ce intra), estimativ pentru o casa de aprox 100mp amprenta, parter plus etaj + pod (fara mansarda); sau mai bine zis cam cati euro/mp este un pret corect?
2. Cum dau de un arhitect bun (va rog cei care au mai lucrat cu arh din BUC si au fost multumiti sa ii recomande).
3. Cam cat mai costa la gata o casa (preturi 2008) pe mp? Constructie clasica: beton + caramida porotherm. Aici m-ar interesa si o comparatie intre firma si regie proprie cu meseriasi buni.
Cam atat pentru moment, mai precizez ca in spatiul mentionat doresc sa construiesc 1 buc + living + 4 dormitoare cu baie proprie (WC, lavoar + cadita de dus)+ camera pentru centrala + dresing etaj si ...cred ca ajunge pentru o familie 'normala'

...aaa si un garaj.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri si pentru gandurile bune.
La Multi Ani tuturor doamnelor de aici si de pretutindeni cu ocazia zilei de 1 Martie.
Florin.